• 9.371.610 stemmen

Geregisseerd door: F. Gary Gray

Met onder meer: Ice Cube, Chris Tucker en Nia Long

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Friday

"A lot can go down between thursday and saturday..."

Craig en Smokey zijn twee vrienden uit Los Angeles, die op een vrijdagmiddag op hun veranda hangen, rokend en drinkend, op zoek naar iets te doen. Als ze de dope van een drugsdealer op roken, moeten ze snel op zoek naar 200 dollar. In die tijd roken ze veel wiet, worden ze overvallen en beschoten.

avatar van Jordy

Jordy

De grootste tegenvaller toen ik deze film keek was dat de vliegtuigscene (die je in de Dr. Dre videoclip uit deze film ziet) er helemaal niet inzit. Tucker zorgt nog voor een paar zeer komische momenten, maar verder stelt het allemaal weinig voor. 2 en een halve ster.

avatar van Goodfella

Goodfella

Het is me niet echt duidelijk wat voor film dit nou eigenlijk is. De humor is nergens leuk, dus een comedy kan het niet zijn. Het serieuze element komt door de vele mislukte grappen helemaal niet goed over, het acteerwerk is bijzonder slecht en een verhaal is al helemaal niet aanwezig. Tsja... De muziek is af en toe nog wel aardig, maar dat redt de film niet echt...

avatar van FisherKing

FisherKing

Bijzonder afstotende Hoes !!

avatar van FilmProf

FilmProf

Vond em eigenlijk wel zwaar vermakelijk, je moet natuurlijk wel een bepaald soort gevoel van humor hebben om em leuk te vinden denk ik. Dus veel mensen vinden er geen zak aan.

3,5 sterren

Vervolg op Thursday?

Dat dacht ik niet.

killerbee

Dit is een heel ander verhaal.

I know

Oké

tovenaar

Volgende keer zal ik er een " " achter zetten anders zie je niet dat het ironisch bedoeld was..

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Niet echt grappig maar toch wel leuk om te kijken. Wel een aantal geweldige nummers op de sountrack Buck buck buck buck booyaka shan!. 2,5*

avatar van Lenting

Lenting

Te gekke film. Wel 100 keer gezien maar hij blijft leuk!!

avatar van Diesel

Diesel

FisherKing schreef:

Bijzonder afstotende Hoes !!

Not anymore.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

leuke film, en zoals met zoveel films geld: 100 x beter dan zijn slappe vervolg (en)

avatar van MarkFish

MarkFish

Zeker de leukste van de drie, met name door Tucker. Je moet er inderdaad van houden, maar als je die grappen leuk vind dan vermaak je je de hele film. ik von em supergrappig. 3,5 *

avatar van gekke soip

gekke soip

hartstikke leuke film!!!

ik kan hem altijd wel zien.

het is wel zo dat je echt van dit soort humor moet houden maar het is echt een komische film

avatar van savi_7

savi_7

je moet ook met smokey mee roken!!!!!

avatar van crown_secure

crown_secure

Ik heb echt maar 1 scene kunnen lachen een beetje en dat is de scene wanneer smokey inbreekt bij felisha en deebo om zijn geld te stelen. En een leuk moment toen deebo langs kwam toen ze met zijn drieen waren bij hun plekje en hij de ketting afpakte en die gene meteen zijn mond hield en zijn hoofd wel grappig wegdraaide uit angst.

Verder een matige film, die zeker matiger is dan zijn vervolg Next Friday. Op naar Friday after next!

avatar van r.we

r.we

weet iemand misschien waar ik de film frday kan kopen???????????

avatar van hitmannetjuh

hitmannetjuh

r.we schreef:

weet iemand misschien waar ik de film frday kan kopen???????????

Goeie vraag, ik vraag het me ook af. Naar mijn idee bestaat hier geen versie van met Nederlandse ondertiteling. En om hem te importeren en dan 21 euro te betalen vind ik eerlijk gezegd een beetje zonde!

avatar van kakstoel

kakstoel

ik vond het gewoon een goede komedie,van mijn 4,0*

avatar van Materny

Materny

Bij deze film is me iets opgevallen wat ik bij volgens mij nog geen één andere film heb gezien.

Totaal: 0 blanke mensen.

In de straat, in de huizen / auto's, geen één blank persoon.

( Tenzij ik er een eentje gemist heb )

Origineel. .

Zo voelen negers zich bij 95% van de films .

avatar van t-bonez

t-bonez

Ik vond het zeker een leuke en grappige film.

Die kop van ice Cube al en dan zeker die van chris tucker (smokey), die was erg grappig.

Je moet er wel zelf een lekker jointje bij roken of gerookt hebben, want dan is hij pas echt grappig.

Ik heb me werkelijk waar kapot gelachen om die 2.

Vond het wel 4,5 sterren waard.

Maarjah wat er al gezegd wordt, ieder zijn eigen soort humor.

De andere 2 delen erna vond ik wat minder.

Maar deze kan ik altijd blijven kijken.

avatar van Relax

Relax

kos schreef:

Zo voelen negers zich bij 95% van de films .

That's true

Maakt mij niet uit welke huidskleuren er gebruikt worden, als het maar leuk is

avatar van belarus262

belarus262

als je die film kijkt moet je er ook één (of meer) weggesmokt hebben, prachtige film als je van dit soort humor houdt

avatar van Joe-K

Joe-K

Vermakelijke film, vind alle Friday's zeker geslaagd, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik Next Friday toch iets leuker vond Maar deze was ook zeker leuk, Chris Tucker is da man! 3,5*

avatar van FillumGek

FillumGek

Leuke film maar niet dolkomisch. Chris Tucker is zoals verwacht de leukste van het stel hoewel Ice Cube het ook lang niet slecht deed.

Enkele komische personages/scenes zoals Craig's vriendin met haar woedeaanvallen, de buurvrouw, Craig's vader, Smokey en de burenruzie met die dwerg maken dit tot een geslaagde komedie die je nochtans niet te vaak moet kijken.

avatar van Action

Action

You got knocked the (....) Out!

avatar van r.we

r.we

please someone tell me where i can buy this movie