• 9.378.934 stemmen

Geregisseerd door: Luis Llosa

Met onder meer: Jennifer Lopez, Ice Cube en Jon Voight

Releasedatum: 14 augustus 1997

Plot Anaconda

"When you can't breathe, you can't scream."

Een filmcrew vaart een rivier af om een mysterieuze stam te vinden voor een documentaire. Ze redden een man van een zinkende boot, die aanbiedt om hen te helpen met het zoeken. Hij is echter eigenlijk een slangenjager, die op zoek is naar een legendarische anaconda.

Terri Flores

Gary Dixon

Denise Kalberg

Anaconda (stemrol)

avatar van rep_robert

Eigenlik vreselijk dat ik deze niet eens een recensie heb gegeven, maar de vreselijke vervolgen wel.

Ik houd wel van dit soort films. Er is een blik met bekende koppen open getrokken die elk hun overdreven stereotype rolletje spelen. Gooi er een mix in van een mooie tropische setting en een moordlustig beest en je hebt gewoon vermakelijke onzin. Ik schrik dan ook ontzettend van het gemiddelde. Verwachten mensen een serieuze horrorfilm?

Ik verlies soms mijn vertrouwen in de mensheid

Ja, de CGI is wat verouderd, maar ik ben blij dat er bij de close ups wel voor practical effects is gekozen. Maar het is overduidelijk een 1997 film, dus ik kan het niet kwalijk nemen dat de CGI er niet goed uitziet, maar ze proberen er iig wel lol mee te maken. De slang zelf had misschien een langere en meer dreigend karakter kunnen hebben, maar de film duurt gelukkig slechts 90 minuutjes, waardoor deze vermakelijke onzin makkelijk uit te zitten valt.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een slechte B-film met succes krijgt ongetwijfeld vervolgfilms. En dat die vervolgfilms steeds slechter worden is ook vaak een gegeven. Met als gevolg dat je na vele jaren die eerste film nog eens ziet en vaak denkt ‘oh, de kwaliteit valt stiekem nog best mee’. Want natuurlijk is Anaconda nog steeds een domme monsterfilm die vooral probeert Jaws na te spelen, maar daarin de meest bespottelijke keuzes maakt. Maar het zijn juist deze momenten die de film enorm vermakelijk maken. De slang met eind jaren 90 computereffecten is natuurlijk een hoogtepunt, maar de menselijke personages zijn niet veel realistischer. Ik bedoel; we hebben Jonathan Hyde, Ice Cube en Owen Wilson op een bootje. Maar de grote ster van de show is toch wel Jon Voight. In een bizar over de top en heerlijk debiele rol met bijpassend accent speelt hij zelfs die CGI anaconda makkelijk van het scherm. Het is bijna kunst!

3 sterren.

avatar van Amberke2016

Amberke2016

Niet slecht voor een thriller uit 1997 met zoveel trucage in. De film is 25 jaar oud en kun je natuurlijk niet vergelijken met de special effects van nu, maar op bepaalde momenten toch wel wat spanning.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Als horrorfan toch wel genoten van deze film met mooie natuurbeelden en spannende momenten. De rol van Voight vond ik ook best cool. Een van de betere films in dit horrorgenre. 4 sterren

avatar van scorsese

Aardige film over een filmcrew die een documentaire willen maken over een verborgen stam. Een fijne over de top monsterfilm. Een leuke cast waarbij Jon Voight met zijn heerlijke overacting precies weet in wat voor film hij zit. Het Braziliaanse regenwoud zorgt voor genoeg mooie plaatjes en genoeg actie in de tweede helft. Met gemak 3.0 sterren.

avatar van Fisico

Fisico

Best een geslaagde monsterfilm binnen het genre. Mede door de gevaarlijke en erg sfeervolle setting van het Amazonewoud vrij onderhoudend. Qua decor zit het dus zeker goed. Er werd een blik met "steracteurs" bovengehaald om als voer te dienen voor de reuzenslang. Voight speelt zijn arrogante rol met verve en Lopez was in die tijd een echte schoonheid. Leuk ook om de boeventronie van Trejo terug te zien.

CGI natuurlijk wat doorprikt vandaag de dag, maar het valt heus wel mee. Geen topper, maar nog steeds veel beter dan al die vervolgen liet ik me wijsmaken. Een film met een knipoog ook en een film die zijn momenten pakt naast al dat mindere. Best vermakelijk en zeker van genoten.

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv en nog een keertje meegepikt. Tja hoogstaande cinema is het niet, maar hij kijkt toch vlot weg. De slang zelf ziet er in de close-ups nog goed uit, alleen zijn de actiescènes wel wat gedateerd. De cast deed het prima. Nog eens leuk om terug gezien te hebben.

Na lange tijd weer herzien, nu op de nieuwe 4K uitgave met Dolby Vision en een gave Atmos mix.

Als jonge knaap mee opgegroeid op vhs, dus deze film heeft enorm veel nostalgische waarde voor mij. Heerlijke foute cast met J.Lo, Ice Cube en Owen Wilson. Zonderling Jon Voight is veruit de beste, die hoopt een levende reuzenanaconda te vangen voor een mooie buit en niet aarzelt om mensen op te offeren. Prachtig trouwens hoe hij met z’n enge blik J.Lo aan het uitkleden is in z’n mind. En niet te vergeten die knipoog.

Dit blijft voor mij een fijne creature feature van de 90’s. Een film in het rijtje “so bad it’s good”.