Genre: Thriller / Horror
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Anaconda
"When you can't breathe, you can't scream."
Een filmcrew vaart een rivier af om een mysterieuze stam te vinden voor een documentaire. Ze redden een man van een zinkende boot, die aanbiedt om hen te helpen met het zoeken. Hij is echter eigenlijk een slangenjager, die op zoek is naar een legendarische anaconda.
Terri Flores
Mateo
Poacher
Anaconda (stemrol)

Armtierig.
Ik heb de film lang geleden wel een keer gezien, toen het nog gewoon een slechte horrorfilm was. Blijkbaar is deze ondertussen opgevist als een kleine cult favorite, maar dat voelt me toch erg geforceerd aan. De onkunde overheerst en de film is nu ook weer niet zo goedkoop dat er enige goodwill kan opduiken.
Bekende kopjes genoeg in deze film, maar echte A-acteurs zou ik het toch niet noemen. Lopez voorop, toch gewoon een zangeresje die het ook graag wou maken in de filmwereld. Hier toont ze in ieder geval dat ze voor iets simpels als een horrorfilm al niet meteen een natuurtalent was.
De slang zelf ziet er brakjes uit (zowel de klassieke effecten als de CG), net als een hoop andere dieren trouwens. Het camerawerk dat moet verhullen dat alles geweldig knullig is, is jammer genoeg even knullig dan de rest. Tel daarbij een wild inconsistente sfeer (die vrolijke deuntjes aan het begin zijn al nefast) en het wordt al snel een lange zit, zelfs al duurt het maar 90 minuutjes.
En Jon Voigt ... je zou denken dat we eindelijk Tommy Wiseau's grote voorbeeld gevonden hebben. Zowel de droevige dialoogjes als de belabberde delivery (inclusief onuitstaanbaar accent) zijn niet oké voor een professioneel acteur met naam.
Enige interessante weetje: de slang heeft zowaar en stemacteur! En die wou er blijkbaar het beste van maken, want dat beest krijst als geen ander. Niet meteen geluiden die slangen maken, maar ach, het is hem vergeven. Het is al zo'n sneu rolletje.

Spunnek
Even de moeite genomen een recensie te schrijven over deze horror/thriller uit 1997....
Gelet op de cover en de cast, weet je eigenlijk al wat je kunt verwachten.
Deze film met Jennifer Lopez, Ice Cube , John Voight en een mechanisch en CGI aangestuurde reuzenslang in de hoofdrol, valt moeilijk serieus te nemen.
Maar ach ..kon men dat toendertijd wel bij Jaws?
Desondanks het boven genoemde heeft deze film toch een vrij hoog entertaining gehalte.
Ten eerste weet de Peruviaanse regisseur Luis Llosa een heerlijk spooky sfeertje neer te zetten.
De film speelt zich af in de Amazone delta van Brazilië.
De locaties van deze film zijn werkelijk prachtig.
Zodra de Anaconda voor het eerst in beeld komt, gaat het een beetje mis...
De CGI van deze film is namelijk het meest zwakke punt ..met vlagen zelfs onbedoeld lachwekkend.
Ook het acteerwerk is niet noemenswaardig goed te noemen:
Lopez staat alleen maar mooi te wezen, en Ice Cube speelt gewoon weer zichzelf, zoals altijd..
John Voight is nog het meest imposant, als badguy, en is daarmee de gangmaker.
Al met al best een aardig popcorn filmpje.
Er zijn recentere films uit dit genre die een heel stuk slechter zijn...

badfans69

Kondoro
“Never look in the eyes, of those you kill. They will haunt you forever. I know.”
Ik snapte eigenlijk al ten eerste niet waarom ik überhaupt deze film ging kijken. Als ik ergens bang voor ben op deze aardbodem dan zijn het wel die slangen, bah! Toch heb ik hem aangezet, meer omdat ik ook nieuwsgierig was en ik had de scores nog niet gekeken van deze film. Achteraf was deze zit echt moeizaam, de film kwam langzaam op gang en was nergens spannend te noemen. Het was meer een ding dat hij op Netflix staat anders had ik hem nooit aangezet maar, ik wist zo gauw geen film om te kijken dus dit werd hem wel gewoon. Ach, en zo heel lang duurde het allemaal gelukkig niet.
De cast leek mij nog best leuk. Met Ice Cube, Jennifer Lopez en Owen Wilson weet de film nog best wat interessante namen binnen te werken, of die goed acteerden dat is dan weer wat anders want dat was soms nogal ver te zoeken. Maar om een aantal minuten naar Jennifer te kijken vond ik zeker niet erg.
Het verhaal vond ik echter heel slap. Een man die gered word gaat achter de grootste Anaconda aan en gebruikt de bood en de cameraploeg om hem te helpen. De Anaconda zag er niet uit en ook de scenes met een beetje actie er in waren best slaapverwekkend. De CGI is amateuristisch, en spanning was ook helemaal nergens te vinden. Ik had geluk dat de film totaal niet lang duurt, maar nu was het al een lange zit. Niks voor mij, maar door mijn ‘aandoening’ wil ik nu ook de vervolg delen nog eens zien anders vind ik het zonde, die scoort in het algemeen wel beter.

Black Math
Herzien op dezelfde avond dat ik Jaws voor het eerst zag, wat in zekere zin een vergelijkbare film is en in ieder geval aan hetzelfde euvel lijdt. Als je iets teveel biologische kennis hebt, dan weet je dat bepaalde elementen in de film onrealistisch zijn en dus ongeloofwaardig. In het geval van Anaconda is dat allereerst de grootte van de slangen, maar verder de agressie (zelfs na geraakt te zijn door een verdovingspijl, maar ook dat de slang nog steeds mensen aanvalt na een prooi te hebben verorberd).
Verder is de film behoorlijk cheesy op momenten. Zoals dat je de contouren van Owen Wilsons gezicht nog kan zien in de slang nadat hij opgegeten is, en vooral het nog knipogende lijk van Voigt nadat hij uitgekotst is door de slang. En de special effects zijn ook hopeloos verouderd, waardoor de slang überhaupt niet heel erg realistisch overkomt los van de biologische bezwaren. Verder is het acteerwerk verre van geweldig, waardoor deze film toch met name pulp is. 0,5*.

Eigenlik vreselijk dat ik deze niet eens een recensie heb gegeven, maar de vreselijke vervolgen wel.
Ik houd wel van dit soort films. Er is een blik met bekende koppen open getrokken die elk hun overdreven stereotype rolletje spelen. Gooi er een mix in van een mooie tropische setting en een moordlustig beest en je hebt gewoon vermakelijke onzin. Ik schrik dan ook ontzettend van het gemiddelde. Verwachten mensen een serieuze horrorfilm?
Ik verlies soms mijn vertrouwen in de mensheid
Ja, de CGI is wat verouderd, maar ik ben blij dat er bij de close ups wel voor practical effects is gekozen. Maar het is overduidelijk een 1997 film, dus ik kan het niet kwalijk nemen dat de CGI er niet goed uitziet, maar ze proberen er iig wel lol mee te maken. De slang zelf had misschien een langere en meer dreigend karakter kunnen hebben, maar de film duurt gelukkig slechts 90 minuutjes, waardoor deze vermakelijke onzin makkelijk uit te zitten valt.

Chainsaw
Een slechte B-film met succes krijgt ongetwijfeld vervolgfilms. En dat die vervolgfilms steeds slechter worden is ook vaak een gegeven. Met als gevolg dat je na vele jaren die eerste film nog eens ziet en vaak denkt ‘oh, de kwaliteit valt stiekem nog best mee’. Want natuurlijk is Anaconda nog steeds een domme monsterfilm die vooral probeert Jaws na te spelen, maar daarin de meest bespottelijke keuzes maakt. Maar het zijn juist deze momenten die de film enorm vermakelijk maken. De slang met eind jaren 90 computereffecten is natuurlijk een hoogtepunt, maar de menselijke personages zijn niet veel realistischer. Ik bedoel; we hebben Jonathan Hyde, Ice Cube en Owen Wilson op een bootje. Maar de grote ster van de show is toch wel Jon Voight. In een bizar over de top en heerlijk debiele rol met bijpassend accent speelt hij zelfs die CGI anaconda makkelijk van het scherm. Het is bijna kunst!
3 sterren.

Boneka
Onlangs viel mijn oog weer op Anaconda. Nu was de blu ray transfer van Sony nog belabberd, maar gelukkig kon ik nog net de laatste speciaal box aanschaffen van uitgever 888. Een pracht box met alle 4 de films erin. Nu was ik me wel bewust dat dit geen hoogstaande films zouden zijn maar de 1e twee zijn me goed bevallen. Allemaal wel met een andere cast zag ik. Het beeld is heel acceptabel met af en toe wat fletse kleuren. Ook het geluid is acceptabel voor een film uit 1997.
Moet zeggen vond het best een leuke avontuurlijke film zonder horror. The fake snake wat bekt dat lekker in het Engels vond ik niet zo erg. De rest is namelijk veel minder fake. Zag onlangs films als Jungle Cruise en Death on the Nile en daar is zoveel gewerkt met CGI dat de fake daar groter lijkt dan in oudere films. Maar het blijft een fake snake haha. Maar goed hij kijkt goed weg, maar duurde ondanks zijn korte speelduur toch nog zo'n 10 minuten te lang. Het laatste stuk duurde en duurde maar. Toch een nette voldoende al is het maar om de jonge Jennifer Lopez te zien in haar jonge levensjaren.
Film 3.5
Beeld blu ray 3.5 (Engelse Subs)
Geluid 3.5

Amberke2016
Niet slecht voor een thriller uit 1997 met zoveel trucage in. De film is 25 jaar oud en kun je natuurlijk niet vergelijken met de special effects van nu, maar op bepaalde momenten toch wel wat spanning.

Foose
Ik zag 'm voor het eerst een paar jaar nadat ie uitkwam denk ik. Was nog een jonge puber, dus vond hem toen wel behoorlijk indrukwekkend. Ondertussen een paar kijkbeurten later weten we wel beter, al vind ik het zeker en vast geen draak (of slang) van een film.
Het is me wel een klein guilty pleasure want toch heb ik er nog steeds 'n beetje een zwak voor. Ondanks deze film de nodige clichés en flaws heeft zijn er ook wel wat goede dingen op te merken. Bijvoorbeeld in tegenstelling tot de erg lage reviews hier ziet het er wat mij betreft helemaal niet hopeloos verouderd uit. De slangen kunnen er wel mee door en het rondtuffen op dat bootje op die kronkelige rivier heeft wel iets. Voight doet het wat mij betreft uitstekend als bad ass stroper, Lopez heeft het alleen van de looks en ijsblokkie doet het wel vrij aardig.

Anaconda 4: Trail of Blood
2009

Anaconda: Offspring
2008

Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid
2004

Martin Scorsese verklaart volledig veranderen 'Killers of the Flower Moon'-script, Quentin Tarantino haalt uit naar Netflix en Ryan Reynolds | MovieMeter Recap

Elizabeth Olsen heeft advies voor acteurs die overwegen een rol te spelen in MCU: 'Doe er eerst één'

Sterfdag Phil Hartman (1948): Zijn tien best beoordeelde films

Quentin Tarantino heeft geen tijd voor Netflix-blockbusters van Ryan Reynolds: 'Die films bestaan niet in de tijdgeest'

Arlington Road

Selena
Biografie / Drama, 1997

El Cid
Historisch / Romantiek, 1961
film bedrijfpredatorslangexpeditionhuman vs natureamazon rainforestjungleschepseljachtanacondakiller snake riverboatamazon river animal horror
Realtimes | Publishing Network
Social media