• 9.373.837 stemmen

Jin-Rô (1999)

Animatie / Drama | 102 minuten

Genre: Animatie / Drama

Alternatieve titels: Jin Roh: The Wolf Brigade / The Wolf Brigade / Kerberos Panzer Cops / 人狼

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Hiroyuki Okiura

Met onder meer: Yoshikatsu Fujiki, Sumi Mutoh en Eri Sendai

Gesproken taal: Japans en Engels

Plot Jin-Rô

In het Tokio van begin jaren 60 voeren militaire contra-spionagetroepen strijd tegen een sterk georganiseerde ondergrondse beweging van subversievelingen en terroristen. Tijdens een antiterroristische actie betrapt geheim agent Kazuki een zelfmoordterroriste, maar twijfelt zo lang met haar neer te schieten dat haar bom explodeert. Hij krijgt een reprimande voor zijn weifelachtig gedrag en moet in heropleiding. Kazuki's politie-geweten wordt aan het denken én aan het wankelen gebracht wanneer hij bevriend raakt met de zus van de zelfmoord-terroriste.

Kazuki Fuse (stemrol)

Kei Amemiya (stemrol)

Nanami Agawa (stemrol)

Atsushi Henmi (stemrol)

Bunmei Muroto (stemrol)

Hajime Handa (stemrol)

Shiroh Tatsumi (stemrol)

Isao Aniya (stemrol)

Hachiroh Tohbe / Narrator (stemrol)

Zichzelf-Police Member (stemrol)

avatar van jeroentje

jeroentje

Erg mooi en realistisch deze anime. Zou zo een 'echte' film van gemaakt kunnen worden.

avatar van pascal83

pascal83

Ik vond deze anime bij wijlen toch wel langdradig, vooral de vele flashbacks/dromen begonnen te irriteren bij de zoveelste herhaling ervan.

Desalniettemin vond ik het wel een redelijke anime, die erg mooi (en realistisch) getekend was.

Hmmm, vreemd dat ie hier Jin-Rô noemt ipv Jin-Roh ... en dan nog wel toegevoegd met de Amerikaans voicecast. Shame shame .

Verder een fantastische film, zeer gedetailleerd, zowel que vertelling als qua look. Animatie is niet vloeiend (ivm Disney), maar wel veel effectiever. Verder wil ik toch wel even zeggen dat dit als echte film maar half zou werken, hoewel Oshii voorheen wel reeds 2 "Kerberos" (naam van de gevechtspakken) films regisseerde. Live action wel te verstaan. (Stray Dogs en Red Spectacles). Animatie straalt een unieke sfeer uit, en dat weet deze film ten volle te benutten.

avatar van Wouter

Waar is deze film het best te bestellen?

avatar van Tayama

Tayama

Waarschijnlijk zal Jin Roh niet bij iedereen in de smaak vallen… Maar wanneer je geïnteresseerd bent in psychologische drama en een donkere sfeer, dan zal je Jin Roh zeker waarderen. Naar mijn inzien zeker een film die je gewoon gezien móet hebben, en misschien wel twee keer om de dingen die je eerst niet begreep op te pakken. De film is geen non-stop actie film, dus mensen die verwachten dat de speciale eenheden iedereen volpompen die zich naar hun mening niet goed genoeg gedragen zullen wat teleurgesteld worden...

Jin Roh ziet er prachtig uit, klinkt goed, heeft een zeer interessante groep personages en heeft een mooi verhaal. Wanneer je dit combineert komt je gewoon uit op een meesterwerk, want dat is het zeker.

avatar van danuz

danuz

Erg mooi sfeervolle film. Wat me als eerste erg opviel is hoe prachtig de muziek is en hoe veel dit bijdraagd aan de sfeer en de hele 'feeling' van de film. Ten tweede vond ik de poetische ondertoon erg mooi. Hoe een kille samenleving vol geweld toch zo mooi verwoord kan worden.

Prachtig hoe de teksten van rood kapje steeds terugkomen en nog mooier is de muziek die hieronder gespeeld word. Dit waren de dingen die de film voor mij echt de moeite waard maakten.

Het enige minpunt is dat hij soms een beetje inzakt en minder interessant word. Maar misschien is dit bij een herkijk stukken minder en valt er alleen maar te genieten Ik geef hem 4*

Het lage aantal stemmen doet de film oneer aan. Jin-Roh behoort tot het beste wat anime totnogtoe heeft voortgebracht.

Minder expliciet sfeervol dan Oshii's films, maar Okiura heeft verdomd veel klasse. De animatie is nog steeds subliem. Subtiel en understated gedurende het grootste gedeelte van de film, om af en toe als een bom in te slaan (de Kerberos scenes). Dit alles ondersteunt door geniale muziek. Erg poëtisch en, net als in GitS, maar qua stijl minder opvallend, steeds aanwezig. De inzet van de credits is bijvoorbeeld geniaal, en als afsluiter van de film kan je je geen betere muziek wensen. Herinner me nog dat ik de eerste keer dat ik de film zag (op middelgroot scherm nog wel) gewoon niet kon rechtstaan.

Het verhaal zelf is ook prachtig uitgewerkt. Verweven met het oude Roodkapje sprookje, vind je een verhaal, maar vooral een uitwerking waar menig live-action film nog wat van kan leren. Erg volwassen benadering, met enkele prachtige personages. Zo'n Fuse verdient het om zo'n Animatie Knock-Out topic te winnen.

En dan tussen al dat moois heen ook nog enkele scenes die puur op testosteron spelen. Want naast alle klasse zit er ook een zeker macho element in (al is ook dat weer erg mooi benaderd). Die Kerberos suits rulen gewoon, die ijzige uitstraling als ze vanuit een mistgordijn opdoemen met die rooie oogjes. Dat doffe, ratelende geluid van hun geweren, Fuse die voor z'n laatste kill zijn geweer laag laat beginnen en dan zacht opheft, wat een fysieke vlaag van kogels veroorzaakt ...

Er is weing wat mij tegenhoudt om hier 5* van te maken, maar ik hou het toch nog even op 4.5* ... misschien tot ik de film nog eens op DVD zie (want deze hoort gewoon in mijn verzameling thuis). Beste 4.5* die ik heb, en aanrader voor iedereen die zijn tekenfilms ook intelligent en klassevol smaakt.

Goodfella, tovenaar, Ramon ? Waar zitten jullie ?

Edit: Meh. Fuck it. 5*.

avatar van Chr.s

Chr.s

DVD aangeschaft en dus ook meteen maar eens herzien. Blijft echt een prachtige anime dit. Visueel prachtig, muziek kon soms wat beter imo (met name in het begin). Twijfel eraan om 4,5 te geven aan deze...misschien op een later tijdstip. Zeer mooie, stijlvolle film.

avatar van Phoenix

Phoenix

In hoeverre is de engelse dub hiervan het bekijken waard?

Niet

Er zit best wat (subtiele) emotie in Jin-Roh, dus die dub is het aanhoren niet waard. Al vind ik dat verder van alle dubs natuurlijk

avatar van Phoenix

Phoenix

Balen . Pleurt ik hem wel weer weg, of ik kijk hem met het geluid uit .

Ramon K

Gewoon kijken. Het is best te doen.

avatar van Bas17

Bas17

Prachtig getekende anime met een geniale sfeer in het begin. Briljant hoe je de kogels ziet vliegen, prachtig in het water ketsend, langzaam vind het geweer zijn weg naar het doel.
Evenmooi zijn de flashbacks.
Jammer dat voor mij die sfeer een beetje verloren gaat in zijn vele plotwendingen .

Bij vlagen prachtige muziek (vooral aan het einde). Nogmaals een amine die qua stijl echt top is. Voor nu even dikke 3.5*, meer roodkapje en beelden voor zich laten spelen, minder plotwentelingen . Misschien 4* als ik de volledige subs heb gevonden en weet wat ik in die gesprekken gemist heb.(deze subtitles ontbraken bij vlagen :S)

Bas17 schreef:

Misschien inderdaad nog eens een keertje zien met goeie subs dan, want zoveel plotwendingen waren er eigenlijk niet. Enkel 1 grote, naar het einde toe. Maar moet zeggen dat het bij mij ook eventjes geduurd heeft voor ik alles op een rijtje had

En moge het de laatste keer zijn dat je aan een I.G anime getwijfeld hebt

avatar van Bas17

Bas17

Bij mij miste er hele stukken aan subs dus misschien dat wat dingen ineens plotseling kwamen =)

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Deze film hebben ze een eindje geleden uitgezonden op ARTE. Wel zonder ondertitels, puur japans dus.

avatar van .Fee.

.Fee.

Hij komt 29 september op MTV Asianscreen.

Vrijdagavond: 23.10 uur

Herhaling zaterdagavond: 0.00 uur

Mét ondertiteling natuurlijk.

Ramon K

Is de Nederlandse dvd nu eigenlijk al uit?

avatar van Mug

Mug

Release 28-9-2006 (nee dus)

Ramon K

Thanks. Wil 'm nu eindelijk wel eens in de originele taal zien.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

omg anime op mtv !

silverfaustx schreef:

omg anime op mtv !

Gelukkig ik ga zeker kijken

avatar van kalashnikovboy

kalashnikovboy

Jammere aan MTV is dat deze film ook vanavond weer veel later uitgezonden wordt dan is aangekondigd.

Het is namelijk geen 23:10 uur geworden maar 23:40 uur.

*zucht*

avatar van Prudh

Prudh

Wow, deze film ging van goed naar beter.

Het begin is behoorlijk traag - de politieke intriges ontwikkelen zich langzaam. Maar al naargelang het drama zich verder ontwikkelt sleurt de film je dieper in het verhaal en in de verhoudingen tussen de personages. En als dan de laatste scenes voorbij zijn, als de sublieme muziek de eindcredits begeleidt, besef je wat voor mooie film je hebt gezien. Emoties pur sang.

En dat met de mooie animaties (heerlijk mooie details, de pakken van de speciale eenheid, etc) maakt dit echt een topper in het genre. 4,5*

D-ark

Ik weet niet dat hij er helemaal opstaat maar mijn stem komt later

avatar van FillumGek

FillumGek

Vanavond zeker kijken!

D-ark

Gekeken en wat een film. Geweldige animaties en het verhaal is briljant,

4,5

avatar van FillumGek

FillumGek

Shit, te moe om af te kijken. Probeer hem wel een keer aan te schaffen. Jammer. Vond de elite trouwens wel vet en deed me steeds denken aan de Hellghast uit de game Killzone

avatar van neo

neo

Hoezeer ik Oshii geschreven kan waarderen, dit overstijgt niet het aardige. De vermenging van Roodkapje erin vond nogal saai en geforceerd overkomen. Op filosofisch vlak deed het bitter weinig. Maar de animatie valt wel overdonderend mooi te noemen en er zitten toch wel een paar hele mooie scenes in. Toch nog best aardig. 3 sterren

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

De vermenging van het sprookje Roodkapje in deze film vond ik eigenlijk wel geslaagd. Het gaf simpelweg gewoon weer hoe een klein meisje vroeger bij thuiskomst is geconfronteerd met haar dode ouders, die waarschijnlijk door de contra - spionagetroepen zijn gedood . Uit het sprookje put ik dus haar motivatie. Maar daarnaast vind ik het ook erg origineel om het niet met een simpel verhaaltje af te doen, zoals meestal gebeurd. Maar door een herkenbare context aan te halen. Ik zat telkens op het puntje van mijn stoel als ze weer verder vertelde over haar meest traumatische sprookje ooit. Het had wel wat om het sprookje niet in een keer te vertellen, maar in delen.....

Verder vond ik de uitrusting van de contra - spionagetroepen super! Ze werkte in ieder geval beangstigend vooral door die rode ogen, leken ze wel buitenaards! . In ieder geval stukken gevaarlijker dan menig ME `er.

De grote kracht van deze film schuilt dan ook in de schitterende animatie. De personages komen zo echt over en ook de riolen waren erg duister. Met name op het begin toen de terroriste op de vlucht was, voor de ordetroepen, en het telkens leek alsof ze zich vlak achter haar waanden. Met de geluidseffecten zat het dus ook wel goed! En ook die kleine waterval in het riool leek op alles behalve op een glijbaan bij Center Parcs of Landal Greenparks. De decors werkten dus effectief! Er viel dus veel te genieten! En dan die prachtige muziek op het einde. Daaruit blijkt alleen maar dat deze film mij, ook qua emoties, zeker niet koud liet. 4,5*