Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 117 minuten / 133 minuten (extended cut)
Alternatieve titel: The A Team
Geregisseerd door: Joe Carnahan
Met onder meer: Bradley Cooper, Liam Neeson en Sharlto Copley
Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 10 juni 2010
Plot The A-Team
"There Is No Plan B"
Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als 'The A-Team', probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.
- Teaser (YouTube)
- The A-Team (MusicMeter)
- Serie (TvMeter)
Pike
Chop Shop J
Gammons
thunderball
Deze afgelopen zondag in Antwerpen gaan zien.
Ik was aanvankelijk niet echt enthousiast over een A-team film, ook omdat mij de cast en vooral Neeson als Hannibal me niet veel leek.
Na het zien van de film kom ik hier toch voor het grootste deel op terug.
Erg geinig werkje en met een hele enthousiaste leuke cast, waarvan juist Neeson erg goed opdreef is en er duidelijk plezier in heeft
Ook Cooper als Face -hoewel een totaal ander type als de originele-is erg leuk en steelt zo'n beetje de show.
Jackson doet het aardig, hoewel hij niet de uitstraling van een Mr. T. heeft,
alleen Copley als Murdock viel wat tegen, niet eens zozeer door de acteur zelf, want dat zat wel ok, maar meer door het script, waarin hij wel erg weinig te doen had en ook niet echt met alle remmen los kon gaan. Zeker de tweede helft van de film was zijn bijdrage vrij gering. Beetje zonde.
Verhaal zelf was wel ongeveer wat je er van kunt verwachten, vol idiote situatie's, maffe stunts en rake one-liners.
Hoogte punt is uiteraard de uit het vliegtuig vallende tankscene, zo absurd en gestoord, dat het bijna geniaal wordt!
Alleen de finale had voor mij nog wel wat meer spectaculairder en specialer gemogen. Vond het nu wat te veel doorsnee.
Jammer dat de originele muziek nauwelijks gebruikt wordt en je bijna helemaal tot het einde van de aftiteling moet wachten voordat je het gehele maintheme nog een keer kunt horen.
Cameo's aan het eind waren leuk, maar ik herkende Schultz nauwelijks of niet.
Een acht, ofwel vier sterren.
The One Ring
The A-Team is geen jeugdsentiment voor mij. Ik heb slechts eenmaal een aflevering van de serie gezien en dat was een jaar geleden. Ik vond het vreselijk. De film heeft dan ook weinig waar te maken voor mij. Ik verwachtte niets en kreeg ook niet bijzonder veel. Toch kon ik er wel om lachen.
Ik was vooral erg blij dat er gekozen was voor een over-the-top-aanpak in combinatie met een totaal niet serieuze toon. Teveel actiefilms tegenwoordig tonen de meest ongeloofwaardige situaties met een misplaatste ernst. Als er in The A-Team echter met een tank veilig geland moet worden lijken de makers zich te beseffen dat ze onzin maken en de acteurs gaan helemaal los. The A-Team-film heeft veel weg van een Looney Tunes cartoon en zo hoort het ook. Tijdens de meer vergezochte actiescènes en de plannetjes viel er dan ook genoeg te lachen. Bij de rest niet zo. De meer standaard actiescènes waren erg rommelig gemonteerd en de verhaalscènes, wel, die worden nooit meer dan verhaalscènes. De bijrollen zijn allemaal niets omdat ze vooral serieus gebracht worden. Alleen Patrick Wilson probeert zijn rol komisch te maken, maar volgens mij zat dit niet in het script, want het overtuigde totaal niet. Gelukkig spelen de hoofdrolspelers wel als cartoonkarakters. Met name Copley is geïnspireerd als Murdock. De rest gewoon zoals je mag verwachten.
Een briljante actiefilm is het nog lang niet. Een regisseur met gevoel voor stijl en een nog grotere stroom aan vergezochte situaties zouden hier op zijn plaats zijn. Van mij had zelfs het verhaal nog een stuk idioter gemogen. Maar zoals het is vond ik het wel een aardige wegkijker.
SJRS.VLDT
Zeer geslaagde film die precies doet waar hij voor gemaakt is. Puur vermaak en ik heb me vermaakt, dus geslaagd. Het is natuurlijk geen meesterwerk, maar ik heb zeker gelachen en het was een vlotte luchtige film, die moeten er ook zijn.
Vooral leuk om een avondje met vrienden te kijken en is een bioscoop zeker wel waardig. Geluid is perfect en lekker hard, zoals het hoort!
Ik was verrast, 3,5* Kan bij een tweede kijkbeurt misschien wel dalen, maar voor nu, vind ik het cijfer 'A-team'-waardig.
Molman
Leuk en plat vermaak. Verhaal is ondergeschikt en BA kan niet acteren, net als het origineel dus.
Aanrader voor liefhebbers van ongecompliceerde popcorn films.
SJRS.VLDT
Verhaal is ondergeschikt en BA kan niet acteren, net als het origineel dus. .

En bovendien maakten de andere teamgenoten het enigszins weer goed. Vooral Bradley Cooper (die helaas niet veel verschillende personages kan) en Sharlto Copley deden het goed(wat niet meer verrassend is na zijn optreden in 'District 9').
Leland Palmer
''Wich way to Berlin?''
Uitstekende casting, vooral ook de man achter deze heerlijke quote, Sharlto Copley, die met de meest hilarische opmerkingen aan komt zetten. Erg leuke film.
Mijn verwachtingen zijn ingelost - soms wel wat onevenwichtig, maar gewoon érg vermakelijk, heerlijk over-the-top en (gelukkig) neemt deze A-Team zichzelf nergens serieus, waardoor de film met veel wegkomt. En ja, de casting natuurlijk...
... een belangrijk (cruciaal) punt voor een film als deze. Had niet beter gekund wat mij betreft. Ik hoor hier namen als Clooney, Carrey, Samuel L. Jackson e.d. rondvliegen die de rollen hadden ''moeten'' spelen. Wat een onzin; hoezo even makkelijk de grootste namen uit Hollywood opnoemen. Tss. Een belediging tegenover de leuke cast hier.
Bradley Cooper is geweldig als Face, kent een sterke komische timing en is gewoon een goed acteur. Sharlto Copley is hilarisch als de gestoorde Murdock; die 'Braveheart' imitatie ook, geweldig!
Op komisch vlak sowieso meer dan geslaagd. Ook B.A. was prima (ik miste de ''Unconscious'' quote?), net als Neeson als sigaarrokende leider.
De bijrollen waren minder opvallend. Zowel Wilson als Biel vallen een beetje buiten de boot. Eerstgenoemde is niet altijd even grappig, terwijl dat wel de bedoeling lijkt te zijn. De actie is bij vlagen aardig spectaculair (wel duidelijk veel CGI), maar ook dat kan de film weer hebben, met als hoogtepunt de tank in de lucht. Totaal over de schreef.
... en dat is positief. Het verhaaltje zelf is niet bijzonder en had eigenlijk veel fouter moeten zijn. Maar... heb best genoten van deze onzin. Dikke voldoende dan ook.
CritiCom
Ga deze vanavond bekijken. Ik heb geen té hoge verwachtingen...om teleurstellingen te vermijden.
Starmaster501
Leuke films. Heb genoten van de humor en vooral die van Murdock.
De actiescenes waren chaotisch en niet te volgen meestal. Dat was wel jammer. Maar het was wel lekker over de top.
Een 3,5*
3raser
Zeer vermakelijke film. Goeie humor, mooie actiescenes.
Niet te vergelijken met de serie, maar aangezien de film eigenlijk een inleiding is op de serie maakt dat niets uit.
Elineloves
Doe je een wedstrijdje om zoveel mogelijk onzinposts binnen één dag te versturen?
Starmaster501
ik heb een vraag is dit een aanrader?
1 keer in de bios zien is leuk maar het blijft dan ook wel bij 1 keer denk ik.
CritiCom
Om te beginnen zal ik meteen maar zeggen dat ik de oorspronkelijke serie uit de jaren '80 niet gevolgd heb, simpelweg omdat dit voor mijn tijd was. Toch ben ik bekend met de personages en het concept van 'The A-Team': een groep soldaten die beschuldigd worden van iets dat ze niet gedaan hebben en die altijd bereid zijn om mensen te helpen. Deze film is een soort prequel (als je het zo mag noemen) die ons vertelt waarvan ze nu eigenlijk beschuldigd worden.
Mensen die diehard-fan zijn van de oude serie zullen volgens mij niet meteen dolenthousiast zijn over deze film, aangezien de prent gesitueerd is in het heden en voor een deel in Irak (het komt toch in de buurt). Geen sprake van een Vietnamoorlog, en voor sommigen dus geen nostalgie...
De film begint in Mexico, en we zien hoe de vier teamleden elkaar ontmoeten. Dit gebeurt nogal snel en onduidelijk, maar toch kon de openingsscène mijn interesse opwekken. Het welbekende intromuziekje dat subtiel te horen is wanneer de personages geïntroduceerd worden, bezorgde me zelfs een kippenvelmoment.
Na dit stukje stappen we in de teletijdmachine van Professor Barabas en reizen we 8 jaar in de toekomst. Raar genoeg zien alle personages er nog exact hetzelfde uit, maar dat vergeten we even. Wat er dan gebeurt is nogal onduidelijk en slordig verteld, maar het komt erop neer dat de teamleden oneervol ontslagen worden uit het leger en in gesloten instellingen belanden. Uiteindelijk besluiten ze om hun naam te zuiveren en zo begint deze actiefilm pas echt.
Eerst de positivieve opmerkingen: de sfeer van de film was aangenaam luchtig en humoristisch, met enkele intense momenten. De acteurs hadden er plezier in en dat was op het scherm duidelijk te zien. De acteerprestaties waren zeer degelijk en het tempo bleef gedurende de hele film semi-consistent.
De personages waren perfect gecast naar mijn mening:
Liam Neeson is John 'Hannibal' Smith, de grijze leider van het team die houdt van een goeie sigaar en een goed plan. Ik kan de vergelijking met George Peppard (de originele Hannibal) niet maken, maar ik vond geen enkel zwak punt in zijn mimiek, uitspraak of lichaamstaal.
Bradley Cooper, die reeds schitterde in 'The Hangover', is hier Templeton 'Faceman' Peck (ofwel gewoon Face). Hij is de womanizer van het team die alles voor elkaar weet te krijgen bij de ladies, een rol die hij vlekkeloos speelt.
Quinton 'Rampage' Jackson vervangt Mr. T als B.A. Baracus, de krachtpatser met zijn mohawk die praktisch symbool staat voor 'The A-Team'. Laat ik het zo zeggen: “I pity the fool die Jackson slecht vond in deze prent.” Zijn personage was soms wat 'softer' dan ik had gehoopt, maar toch vind ik dat hij het er zeer goed van heeft afgebracht.
Sharlto Copley speelt de gestoorde helikopterpiloot Murdock. Zijn one-liners zijn soms echt wel hilarisch, en zijn accenten doen je bij momenten schuddebuiken van het lachen.
Helaas zijn er ook heel wat negatieve punten: soms moet je ongeloofwaardige scènes gewoon accepteren omdat het 'een film is'. Nu, als dit één of twee keer gebeurt is dat niet erg, maar bij 'The A-Team' was dit constant het geval. De plannen van Hannibal zijn nog ingewikkelder dan de politieke ambities van Yves Leterme, maar nooit loopt er eens iets mis. De actiescènes zijn bijna altijd over-the-top en regelrecht onrealistisch. Ik overdrijf niet, want zeg nu zelf: als men met een tank begint te 'vliegen' om in een nabijgelegen meer te landen, dan is het realisme ver te zoeken. Ik zou voorbeelden kunnen opnoemen tot Sint-Juttemis, maar...you get the point.
Tot slot het camerawerk...wat was dat verschrikkelijk man! Ik ben verbaasd dat niemand kotsend de zaal is uitgestormd bij de achtervolginsscènes of de vechtscènes in het algemeen. Vaak kon men gewoon niet onderscheiden what the fuck er aan het gebeuren was, en dat was wel erg storend.
'The A-Team' is een entertainend actiefilmpje dat ongetwijfeld nog vele sequels zal krijgen. Het is zeker geen topfilm, maar ik heb me ermee vermaakt. Als het geheel technisch beter was geweest, dan had deze film een dikke 7.5 gekregen, maar nu gaat er wat aan af.
Mijn score : 6.5/10
Revolt
Ik wil niet bijdehand doen, maar is een 6,5 niet afgerond een 7 dus 3,5*? Geeft niet hoor
Starmaster501
Idd, camerawerk was vreselijk tijdens de actiescenes. Doodzonde...
Thom1994
Quote even het stukje waarop je reageert, dit kan verwarring veroorzaken, omdat er 2 gesprekken door elkaar heenlopen.
soom
If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them, maybe you can hire . . . the A-Team.
Ik geniet echt van een serie als the A-team.
Net zoals ik Mash geweldig vind, de droge grappen van onder meer Alan Alda en Larry Linville, geniet ik elke keer van sigaarrokende George Peppard, de charismatische Face, het gedonder van B.A, en de gekke uitspraken van Murdock.
De film heeft Patrick Wilson, Jessica Biel als belangrijkste spelers. (Liam Neeson is niet belangrijk, Bradley en Sharlto en die andere knakker vond ik totaal niet boeiend), ik vond alleen het verhaaltje van Jessica Biel en Patrick Wilson de moeite waard. Dus zat ik me daar op te concentreren, terwijl de moderne actie me om de oren vloog. Niet interessant, en zeker weten niet boeiend.
3,5*, met name vanwege Jessica en Patrick en, vooruit, wel een paar aardige actie scenes.
Elineloves
Lol, dan gaat toch de hele ''magie'' van the A-Team verloren, als je zowat alle 4 de hoofdpersonen niet boeiend of niet belangrijk vond?
En daarentegen wél enthousiast werd van de bijrollen...
Mescaline
Denk dat Soom gewoon de rolverdeling niet al te boeiend vond aangezien ze zegt wel van de serie te hebben genoten?
Elineloves
Tsja, je kunt het inderdaad opvatten hoe je wil. Ik vind het vreemd.
Beetje als: '' Ik wil LOTR zien, maar ik wil geen hobbits zien, geen elfjes en geen tovenaars, alleen de orcs vind ik leuk! ''
mcdaktari

soom
Tsja, je kunt het inderdaad opvatten hoe je wil. Ik vind het vreemd.
. Bij bepaalde films vind ik gewoon de bijrollen veel interessanter dan de hoofdrolspelers, en dat was hier ook het geval. Natuurlijk waren ze wel goed bezig, alleen vind ik, wat Mescaline een beetje aangeeft, de serie tien keer beter dan deze moderne versie van the A-team..
Elineloves
Ah ja dat kan natuurlijk. Als je de oude, gedateerde serie meer charme vindt hebben snap ik dat de nieuwe een beetje tegen kan vallen.
berenddavids
Ik vond de aktie erg rommelig en hellemaal niet spannend omdat het te geanimeerd is en het hellemaal niet goed te volgen was. Ik vond het begin het leukste dat elk personage een 2 minuut lange sergio leone achtige introductie kreeg.
baafeurus
gisteravond de film gezien, was de laatste avond dat ie in de bios was, dus het was lekker rustig
ik vond het echt een sterke film, leuke rollen, en leuk verhaal. alleen de serie heeft toch iets wat deze film niet heeft... maar ik weet niet wat!
er zaten ook wel echte A-Team scenes in!
score: 9/10
JacoBaco
Alleen de serie heeft toch iets wat deze film niet heeft... maar ik weet niet wat!
Nostalgie? Jaren 80 magie?
AchmedATM
Eigenlijk andersom, deze film heeft iets dat de serie niet had...Bloodshed
Maar dit is gewoon een moderne adaptatie dus er zullen meer dingen anders zijn. Dat kan je allemaal opsommen in; 80's cultuur.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The Next Three Days
Drama / Thriller, 2010

Live Free or Die Hard
Actie / Thriller, 2007
war crimesmilitary courtmilitary servicedouble crossedpost-credits sceneduringcreditsstingerprivate military company