Scent of a Woman (1992)
Met onder meer: Al Pacino, Chris O'Donnell en Gabrielle Anwar
Releasedatum: 4 maart 1993
Bekijk via Netflix
Plot Scent of a Woman
"Col. Frank Slade has a very special plan for the weekend."
De arme student Charlie (O'Donnell) neemt een vakantiebaantje aan waarvoor hij op de blinde oude ex-militair Kolonel Frank Slade (Pacino) moet passen. Tot Charlies verbazing neemt Slade hem mee naar New York waar ze flink de bloemetjes buiten gaan zetten. Dan blijkt dat de Kolonel speciale plannen heeft om het weekend af te sluiten.
Charlie Simms
Mrs. Hunsaker
Christine Downes
Gretchen
Jordy
Mooie film, die vooral gedragen wordt door Pacino, die fantastisch speelt. Ook O'Donell is perfect als naïef groentje. De film wisselt geweldige momenten af met lange stukken die minder interessant zijn, waardoor ik het op 3 sterren houd.
neo
Pacino acteert goed, maar maakt zich ook een beetje schudlig aan overacting.
Ramon K
Weer een heerlijke film met Pacino. O'Donnell geeft echter niet het juiste tegengas, maar de film bevat een aantal hele sterke scenes en wordt begeleid met degelijke muziek. 4 sterren
Tonyvdb
mooie film met een heel goeie Al Pacino ...
De tango-scène was heel mooi.
De schoolrechtbank-scène was ietsje te bombastisch naar mijn gevoel, maar wel indrukwekkend.
**** 4 op 5 ****
FisherKing
De tango-scène was heel mooi.
Ja onvergetelijk.... en ook een van de weinige films waar blinden in voor komen...
en normaal(!) worden behandeld.... en die Tango-scene is ongeevenaard!
En dat is dus 4.5
Ik vind de film hier totaal ondergewaardeerd!
Ramon K
Ik denk dat de mensen hier de film juist wel op zijn waarde weten te schatten. De film is zeer de moeite waard, maar zeker geen huzarestukje.
tovenaar
Hele aardige film, met een hele goede Al Pacino. Al zet weer eens zijn befaamde stem op en er komen weer een hoop memorabele quotes uit zijn mond vliegen.
De scene als Frank gaat eten bij zijn familie... geweldig. Randy die hem probeert te "kleineren", Frank die hem vakkundig pareert met zijn favoriete uitroep: Whooeeeaaa.
Whoooeeeaaa!
tovenaar
Pacino was ultiem in deze scene! Het deed me aardig denken aan zijn slotpleidooi in de Devil's Advocate.
Mik
Mijn versie duurde 160 minuten, athans dat stond op de hoes.. hierboven staat namelijk 149 min. vreemd!
oh, ik ben trouwens helemaal verliefd op Gabrielle Anwar, die ook Dagney speelt in Things to do in Denver, naast Al heeft ook Andy een hele goeie indruk op haar achter gelaten...
Padd0
Idd Pacino in wederom een geniale rol. Alleen al vanwege Pacino 4*.
Goodfella
Wat een acteur zeg, die Al Pacino. Hij laat in deze film qua acteerwerk werkelijk ab-so-lute topklasse zien. Kippenvel. Dit is dan ook echt een film die het met name van het acteerwerk moet hebben, want het verhaal wil nog wel 's af en toe niet zo heel erg boeiend en/of geloofwaardig zijn
3,5 *
Queto Yurlunyur
Pacino acteert inderdaad erg goed ja, maar een film is meer dan een acteur. En met een langdradig, ongeloofwaardig en oversentimenteel verhaal als bij deze film, kan ik toch echt geen voldoende geven, ondanks Pacino. 2,5 *
pinky
- 1999 stemmen
Een typische Oscar-rol in een typische Oscar-film: een inkoppertje voor een acteur van het kaliber Pacino. Het mag best eens gezegd worden: zulke rollen en zulke dialogen moeten eerst een keer bedacht worden en daarmee is driekwart van het werk al gedaan door mensen die maar een klein stukje van de erkenning krijgen. Maar goed, typisch Oscar-werk dus, en daarmee hebben we toch een klein minpuntje van de film te pakken: in een paar opzichten ligt het er allemaal zo dik bovenop.
In die eerste kennismaking met de kolonel is 'ie natuurlijk op zijn allerchagrijnigst. We weten dan al meteen dat hij volgens oude Hollywood-wetten een ongelofelijk blanke pit bevat en dat het allemaal best goed komt tussen hem en de student. (Na zo'n kennismaking had ik de kolonel de verkeerde kant uitgestuurd op een druk kruispunt, maar dat levert een hele vreemde film op.) En had dat op 't eind nou niet een heel klein beetje minder gekund met z'n kleinkindertjes? Dat was ineens wel ERG lief.
We worden dus weer eens volop gemanipuleerd. Maar ja, soms steekt een film zo mooi in elkaar dat je je met alle liefde láát manipuleren.
****
Zavo
Quote van The Bloodhound Gang: "There must be something wrong with Al Pacino's nose, cause the scent of woman is like rotten tomatoes"
speedy23
En toch is de film wat minder zwoel dan 'Il Buio E Il Miele', het boek van Giovanni Arpino waarop de scenarist Bo Goldman zich baseerde, en dan de originele film van Dino Risi, Profumo Di Donna, maar de vertolking van Al Pacino is zoals we van hem gewend zijn: ronduit schitterend...
roda
een meesterwerk,en niet in de laatste plaats door een fenominale al pacino die de mooiste acteerprestatie neerzet in de hele filmgeschiedenis.
5 sterren.
niemand kan zo goed acteren als al pacino,gewoon de beste acteur allertijden.
Nick Kang
Al pacino is voor deze film blind gemaakt gewoon. Of is hij zo'n goed acteur die een meesterwerk maakt door zo goed te spelen:D?
Ik nog nooit iemand zo erg goed blind zien spelen terwijl hij dat niet is:) Jammer dat er weinig mensen op deze aarde zijn die zo goed kunnen acteren als al pacino.
Nick Kang
Weet iemand toevallig waar je de DVD van Scent of a woman kan kopen. Voor een mooi prijsje natuurlijk
Ik vind alles best als je maar niet met Credit Card hoeft te betalen.
empirekees
Mooie film, eigelijk twee verschillende stijlen doormekaar, feelgood, en drama.
De beste rol van Al Pacino naar mijn mening.
FisherKing
Verbluffend goed script en enorm imponerende rol van Al Pacino, waardoor Chris O'Donnell flets blijft.
Bij herziening blijft ie ijzersterk. 4.5*
Redlop
...waardoor Chris O'Donnell flets blijft.
Die is en blijft eerlijk gezegd altijd flets.
FisherKing
Good Point, ik kan hem van geen enkele andere rol herinneren.
Wat wel erg goed was, een mooi rolletje van Philip Seymour Hoffman. Z'n 4e optreden in een film.
Redlop
...een mooi rolletje van Philip Seymour Hoffman. Z'n 4e optreden in een film.
En van hem kan ik me weer geen slechte rol herinneren. Heerlijke acteur.
RolfWolf
Klopt het dat dit de enige rol is waarvoor Al Pacino ooit een Oscar heeft gekregen? Dat zou ik niet begrijpen, want hij speelt wel goed maar toch ook niet al te subtiel. Bovendien is het verhaal nogal mager en voorspelbaar. Woeha! De tango-scène vind ik wel erg mooi.

Geprezen dramafilm 'Scent of a Woman' met Al Pacino verdwijnt binnenkort van Netflix

Deze ijzersterke films verdwijnen zeer binnenkort van Amazon Prime Video

Netflix verwijdert deze maand tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

De zes best beoordeelde films die in februari op Netflix belanden

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993