Scent of a Woman (1992)
Met onder meer: Al Pacino, Chris O'Donnell en Gabrielle Anwar
Releasedatum: 4 maart 1993
Bekijk via Netflix
Plot Scent of a Woman
"Col. Frank Slade has a very special plan for the weekend."
De arme student Charlie (O'Donnell) neemt een vakantiebaantje aan waarvoor hij op de blinde oude ex-militair Kolonel Frank Slade (Pacino) moet passen. Tot Charlies verbazing neemt Slade hem mee naar New York waar ze flink de bloemetjes buiten gaan zetten. Dan blijkt dat de Kolonel speciale plannen heeft om het weekend af te sluiten.
Charlie Simms
Mrs. Hunsaker
Christine Downes
Gretchen
Hannibal
Al Pacino speelt weer fantastisch zoals altijd.
Beter zelfs, ik heb hem in geen enkele andere film beter zien spelen dan hier. Pacino op zijn best hier!
Naomi Watts
Dit is zeker zijn beste rol maar ik vind hem wel altijd geweldig spelen.
mikey
Pacino trok zijn trukendoos open en raffelde deze film even gauw af. vooral zijn eindspeech vond ik bijzonder komisch. goede rol van seymour. de enige die zijn best een beetje deed.
Hannibal
Pacino trok zijn trukendoos open en raffelde deze film even gauw af.
Wat een onzin, hoe kun je Al Pacino beschuldigen van afraffelen in zijn sterkste rol tot nu toe...
Volgens jou heeft elke goede acteur een trukendoos, bij Hannibal schreef je ook al dat Anthony Hopkins aan trukjes deed.
Die hopkins deed toch gewoon weer hetzelfde trukje? en wat was er spannend aan deze film?
Iedere acteur heeft zijn eigen stijl van acteren, daar komen geen trukjes aan te pas.
mikey
Ik heb moeite met een sterk staaltje overacting. ik vond pacino 'in dog day afternoon en in the godfather' wel erg goed hoor. Elke acteur een trukendoos? Sommige rasacteurs kan ik wel waarderen: forest whitaker, samuel l jackson, gary oldman, ben kingsley en nog een heleboel anderen.
Naomi Watts
Overacting? Pacino? Whahaha grapjas. En het gelijk op rassen gaan betrekken lijkt mij ook irrelevant.
mikey
En het gelijk op rassen gaan betrekken lijkt mij ook irrelevant.
Je weet wel, een rasegoist, raspoliticus een rasacteur. of maakte je een grapje?
Freud
Ik weet niet of Naomi je doorhad, maar als je 'raspaard' zegt, gebruik je eigenlijk wél ras in het kader van genetische afkomst.
In tegenstelling tot bij raspoliticus en rasacteur natuurlijk.
Sorry freud.
niet helemaal waar trouwens, een heel goed paard noem je ook wel een raspaard, zonder meteen zijn stamboom aan te halen.
ToniMono
Ik heb deze film gezien, omdat ik met name geïnteresseerd was in de bijrol van Philip Seymour Hoffman. Dat Pacino meedeed, was natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Zonder meer ook één van mijn favoriete acteurs. De waarheid gebied mij echter te zeggen dat ik me nog niet eerder zo geïrriteerd heb aan Pacino als in deze film. Ik kon geen greintje sympathie opbrengen voor zijn rol. Dat ligt mijns inziens aan het script en niet zozeer aan Pacino zelf. Pacino pijnigt je oren door met veel stemverhef de ene na de andere quasi-intellectuele quote te preken. Typisch van die zinnen, waarvan je er geen één enkele kunt onthouden en nauwelijks ruimte overlaten voor een goede dialoog. De kolonel heeft gesproken, waarvan akte. Compleet "over the top" vond ik de scène waarin de blinde Pacino, gezeteld in een rode Ferrari, als een volleerd Jos Verstappen de straten van New York onveilig maakt. Toe maar! Ik heb de 2,5 uur als een enorme worsteling ervaren. Nu ben ik van mening dat Pacino zondermeer een Oscar verdient voor zijn acteerprestaties; maar om deze toe te kennen op basis van zijn rol in Scent of a Woman riekt verdacht veel naar een "goedmakertje".
Disk
Pacino heeft voor deze film zijn eerste oscar gekregen. Hij hoort er al 10 te hebben maar wat ga je er aan doen?
5 sterren.
ToniMono
5 sterren.
De vraag is wat jij er aan gaat doen? Je hebt mij niet horen zeggen, dat ie er al 10 had moeten hebben.
feanaro surion
Goede film, met een briljant acterende Al Pacino, maar om na het verhaal tussen Slade en Chuck(Charlie) nog een hele lange en hele irritante wannabe rechtbankscene te stoppen vind ik nogal overdreven. Een paar hele sterke scenes(Tango, Ferarri) maar het eind is wel heel erg slecht. (zeker omdat ze daarna ook nog terugkomen bij dat gezin)
Ik zit nu een beetje te twijfelen tussen een 3.5 en een 4 ster. Maar toch nog 4 sterren voor het sterke begin, middenstuk en de scene waarmee hij had moeten eindigen. Ik probeer de laatste scenes maar te vergeten.
Dead01
- 1977 stemmen
IK vind deze film helemaal goed.Beide hoofdrolspelers spelen hun rol echt goed.Al Pacino is hier gewoon zalig.Je moet het toch maar kunnen spelen.Het is de tweede keer dat ik hem zie en hij is gewoon weg echt blind hoe hij acteerd.Zeer goed verhaal.Echt de moeite waard om te zien.
4.5sterren
nathan_666
Pacino acteert goed, maar maakt zich ook een beetje schudlig aan overacting.
overacting? verklaar u nader.
Justice4All
overacting? verklaar u nader.

of is het:
overREacting

hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha nee echt

of is het:
overREacting

lolz grapjas
nathan_666
inderdaad, een van Pacino's beste vertolkingen waarvoor hij terecht een oscar voor kreeg
kamar
daar ben ik het zeer met nathan eens!!en wat bedoelt met overacting?? sorry hoor maar dat bestaat niet bij al pacino en we hebben het hier over the greatest off all times dus ik denk dat sommige mensen zich vergissen maar dat maak niet uit is menselijk kan gebeuren als het maar niet nog een keer gebeurt.........hahah.maar deze film is echt een aanraderrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
gertos
zie Pacino liever in wat ingetogener rollen: denk aan Godfather en Sea of Love, Frankie and Johnny. Dat geschreeuw ken ik ondertussen ook wel. Maar de tangoscene is magistraal en slecht is het allemaal zeker niet. Dat einde (een beetje in de lijn van Dead Poets Society) doet me toch altijd wel wat, een beetje aanschoppen tegen de gevestigde orde.
Jorick
Een erg goede film met een glansrol van Al Pacino.
Ook Chris O'Donnell doet het niet onaardig.
4*.
Uma Oldman
Wat een grote onzin! Juist bij deze speech onthoud je zaken als 'You are executin' his soul!' of 'there is nothin' like the sight of an amputated spirit. There is no prosthetic for that' 'he's not a Bairdman. You hurt this boy, you're gonna be Baird bums' en ga zo nog maar even door!
Overigens wat doet een link naar nb Johnny Logan hiernaast???
T_fuckin_montana
Uma Oldman schreef:
Een van de beste monologen uit de filmgeschiedenis betitelen als pijnigend voor de oren. ??????
Ga lekker genieten van films pokamon en teletubbies.
unsual
een echte aanrader !
Een hele mooie film van Al Pacino.
van begin tot eind blijft ie boeien.
mikey
Tonimono heeft ergens wel gelijk, deze film mept je in je gezicht. Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die van subtielere films houden zonder die wijsvinger.

Geprezen dramafilm 'Scent of a Woman' met Al Pacino verdwijnt binnenkort van Netflix

Deze ijzersterke films verdwijnen zeer binnenkort van Amazon Prime Video

Netflix verwijdert deze maand tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

De zes best beoordeelde films die in februari op Netflix belanden

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993