• 9.375.198 stemmen

Releasedatum: 4 maart 1993

• Netflix Bekijk via Netflix
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Scent of a Woman

"Col. Frank Slade has a very special plan for the weekend."

De arme student Charlie (O'Donnell) neemt een vakantiebaantje aan waarvoor hij op de blinde oude ex-militair Kolonel Frank Slade (Pacino) moet passen. Tot Charlies verbazing neemt Slade hem mee naar New York waar ze flink de bloemetjes buiten gaan zetten. Dan blijkt dat de Kolonel speciale plannen heeft om het weekend af te sluiten.

Charlie Simms

Lieutenant Colonel Frank Slade

George Willis, Jr.

Mrs. Hunsaker

Christine Downes

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Dan vind ik dit nog niet pijnigend. De hele manier van opvoeren van die monoloog tilt de film naar en hoger niveau, er zijn volgens mij geen andere acteurs die dat op zo'n overweldigende manier kunnen doen als Al Pacino.

avatar van Chr.s

Chr.s

Leuke film met helaas een te hoog "publiek gaat staan voor hoofdpersoon en klapt" gehalte. Goedkoop sentiment dus..Maja, het blijft hollywood.

De film duurt vrij lang maar verveelt geen moment mede dankzij de fantastische acteerprestatie van Pacino.

4* is hij wel waard

avatar van lngrid

lngrid

mikey schreef:

Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die van subtielere films houden zonder die wijsvinger.

Hier dus zoiemand. Wat een interessantdoenerij zeg, deze film. En, misschien inherent aan een ziende die een blinde speelt, maar ik bleef steeds in zijn ogen zoeken of ik Pacino kon betrappen op een foutje. Geeft wel aan dat ik niet echt 'in' de film zat. Ik houd bovendien niet zo van mensen met een mega-ego-uitstraling, dat werkt dan natuurlijk ook niet mee. Tel daar het goedkope sentiment nog eens bij op, rond het naar boven af en je zit op een 2,5*

avatar van Purmerend

Purmerend

Whoeha, wat een acteur die Al Pacino! Een heerlijke film de tijd vliegt voorbij.

avatar van Ramon K

Ramon K

Herziening is zeer teleurstellend. Pacino acteert vrij goed, maar wat een duf materiaal. Voorspelbaar, klef en ongeloofwaardig. Plaatsvervangende schaamte bij de laatste speech. Wat bombastisch en gekunsteld (en dan heb ik het over het inzetten van de muziek, het geklap, de oppervlakkigheid van de hele situatie). Krap 2,5*.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Het eerste half uur was ietwat moeilijk om doorheen te komen, maar voor de rest een ijzersterke film! En wat zet die Pacino ook weer een geweldig personage neer

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Erg mooie film. Af en toe een beetje langdradig maar Al Pacino bewijst hiermee weer dat hij echt een van de beste acteurs is, nog steeds naar mijn mening. Terecht dat hij voor deze film een Oscar kreeg maar wat mij betreft had hij deze al veel eerder mogen ontvangen

avatar van twg

twg

in een woord : PRACHTIG!
( vooral de eind scene waarin al pacino charlie uit zijn probleem helpt met de leraar terecht oscar voor pacino)

4,5

avatar van ericck

ericck

Geweldige film. Zéér sterk geacteerd. Pacino op zijn best. Let vooral op de sterke one-liners!

Jammer van het zoetsappige (aanzwellende hymne) einde.

avatar van kelly79

kelly79

Al Pacino, wat een acteur.....en die oscar was zeker verdiend. Die had hij al veel eerder moeten krijgen. prachtig!

avatar van sonyjh

sonyjh

superfilm.. de score is naar mijn mening te weinig voor deze film

avatar van twg

twg

ToniMono schreef:

De vraag is wat jij er aan gaat doen? Je hebt mij niet horen zeggen, dat ie er al 10 had moeten hebben.

HIj had er al 2000 op de plank moeten hebben staan!

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik had hier eigenlijk een standaard drama verwacht, maar dan met Al Pacino in de hoofdrol (wat uiteraard meerwaarde geeft). Ik kreeg echter veel meer voorsgeschoteld dan een standaard drama.

Oké, er zit typisch hollywood sentiment in. Geen discussie over mogelijk. Maar wat maakt het uit als het in zo'n geweldige film is verpakt. Net als The Shawshank Redemption stijgt deze film uit boven de hollywoodstandaard waardoor eventuele clichés absoluut niet storen.

Over Pacino valt hier vrij weinig te zeggen. Hij is gewoon geweldig in deze rol. Misschien is het wel zijn beste (ik twijfel nog tussen deze en Dog Day Afternoon) en dat zegt veel. Zoveel dat de rest van de cast (ja, ook Hoffman) van het scherm gespeeld word. Dat het gewoon is dat acteurs oscars krijgen voor rollen met een handicap doet daar weinig aan af.

De film zit vol met prachtige scènes. De tango, de autorit en de speech als hoogtepunten. Vooral voor een drama duurt de film erg lang, maar ik merkte er tijdens het kijken niks van. De film boeit constant.

Een meesterwerkje dus. Jammer dat hij bijna uit de top 250 ligt. Sterk aanbevolen!

avatar van xenne

xenne

een erg sterke Al Pacino in deze film... helaas had deze film voor mij niet veel meer te bieden, ik vond het een nogal voorspelbaar, amerikaans, prekerig, sentimenteel hollywood verhaaltje ... ik hou het dan ook maar bij 3 sterren, die dus eigenlijk voor Al Pacino zijn

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Weer een uitmuntende Pacino-film.Oscar dubbel en dik verdiend

avatar van Caligula

Caligula

Schitterende film, Al Pacino op zijn best!

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Onverstelbaar, al die lovende recensies. Om met Lousewies van der Laan te spreken: ik vond het ronduit pet. Een ongelofelijk slap verhaal dat van cliches aan elkaar hangt, tergend pathetische muziek en een Pacino die zichzelf onsterfelijk belachelijk maakt. Zelden zo'n karikatuur gezien op het witte doek. Die speech sloeg werkelijk alles, hoewel die bijna-zelfmoord scene er ook mocht zijn. Wat een prul.

avatar van V

V

Briljante en hilarische rol van Al Pacino. De vele WHOOAAA's brachten een grote grijns op m'n gezicht. Het verhaal is mooi, paar prachtige scènes, maar wat mijn bovenbuurman al aangeeft is die eindspeech nogal pathetisch en de bijna zelfmoord scène flink over the top. Jammer, want het had een briljante film kunnen zijn.

Leuk om Philip Seymour Hoffman in een vroege rol te zien. Talent was zeker al aanwezig.

avatar van joe black

joe black

prachtige film! Vooral de monoloog die Al voert op het einde van de film!!! ongelofelijk! Om kippenvel van te krijgen.

avatar van ingmarz

ingmarz

Dit is geen vette film of leuke film dit is een mooie film omdat het verhaal zo mooi is en je voelt mee met al pacino, vooral als hij zelfmoord wil plegen dat is zielig

avatar van mrmedieum

mrmedieum

dit is verdomme een oscar winnende film!

een dikke 5!

Een van de beste films in zijn genre,

fantastische prestatie van Al Pacino,

met een sublieme tangoscène!!!

avatar van >_<

>_<

Mooie film hoor, vooral Pacino, zeer overtuigende blinde.

En idd, die tangoscene 4*

avatar van TimD

TimD

Geweldige film die je de tijd doet vergeten. Wooaa. Alle sterren, Pacino speelt ze zelf van de hemel.

avatar van armandeus

armandeus

Mijn favoriete acteurs zijn Al Pacino, Robert de Niro, Robin William en Sean Connery.

Met deze film bewijst Al Pacino bewijst maar weer eens dat hij de beste is. Hij leeft zich perfect in in zijn rol. Het verhaal is goed en wordt steeds beter. De jonge acteur speelt zijn rol

ook goed.

P.s

Ik ken geen enkele acteur die zo kan schreeuwen en tegelijkertijd je kan raken in je ziel.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Goede film met een uitstekende Pacino, hoewel die in mijn ogen veel betere rollen heeft gespeeld. De tango dans scéne is erg mooi, het auto rijden is erg grappig, het etentje bij zijn broer is erg triest en de eind scéne (kan het nog amerikaanser?) is om te kotsen.

Kortom een film die zijn Ups en downs heeft maar die over het algemeen wel lekker weg kijkt ondanks de lange lengte.

3.5 sterren.

avatar van Koos

Koos

Wat is die Chris O'Donnell toch een verschrikkelijk acteur... Verder echt prima filmpje

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

pacino maakt deze film echt goed,

hij kan ook zo leuk spelen^^

zeker een *4.0*

avatar van echoooo

echoooo

geweldig film!

ik ben deze film gaan huren in eerste instantie omdat mijn leerkracht hem aanraadde. Normaal zou ik hem dus niet gaan huren maar aangezien Al Pacino er in meespeelt besloot ik het toch te wagen.

Kmoet zeggen dat ik zeer verrast was. Dit is zeer zeker een van de beste films van Al Pacino (en ik heb er al veel van gezien) Hij heeft geen enkel steekje laten vallen als ik niet beter wist zou ik denken dat hij echt blind was.

De film heeft iets verfrissend terwijl het toch een diepgaande film is.

Ik vond vooral de scéne waarin ze elkaar ontmoette geweldig. Het is grappig en tegelijkertijd ook een beetje triest...

Ik vond het wel jammer van de muziek die er (eigenlijk gewoon niet was) en de ongeloofwaardige scéne met de Ferrari.

Desondanks geef ik deze film zeer zeker een 4.5! Het is een supperaanrader!!

avatar van Niqk

Niqk