• 9.374.070 stemmen

Lethal Weapon 2 (1989)

Actie / Komedie | 114 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Komedie

Speelduur: 114 minuten / 118 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Richard Donner

Met onder meer: Mel Gibson, Danny Glover en Joe Pesci

Gesproken taal: Engels en Afrikaans

Releasedatum: 17 augustus 1989

Plot Lethal Weapon 2

"The magic is back!"

De politiemannen Martin Riggs (Gibson) en Roger Murtaugh (Glover) zijn terug. Deze keer komen ze in aanraking met een Afrikaanse diplomaat die gebruik maakt van zijn diplomatieke onschendbaarheid om zijn criminele activiteiten ongestraft te kunnen uitvoeren. De irritante Leo Getz (Pesci) is de enige getuige die Riggs en Murtaugh hebben, maar de vraag is of ze hem zelf niet eerst zullen vermoorden voordat hij kan getuigen.

Martin Riggs

Captain Murphy

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Net zo goed als deel 1.

Het begon weer eens met een explosieve actie scenen en die pesci als gletz was ook om te lachen. Ook die scene met die bom op de wc was lachen.

4,0

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

oke oke oke oke oke....! Leo Getz! Geweldig! Dit tweede deel is net zo goed als het eerste deel, maar een sublieme Joe Pesci doet er toch een schepje bovenop! De actie blijft geweldig, maar de humor wordt beter....!

* * * *

avatar van killerfreak

killerfreak

sluit me volledig aan bij de post van HarmJanStegenga. Moet zeker niet onderdoen voor z'n voorganger, en de humor wordt inderdaad beter en beter. Hopelijk blijft het in stijgende lijn gaan met LW 3, maar dat zie ik een des dagen dan wel weer

avatar van dave

dave

Deze sequel biedt niet zo'n bijster origineel verhaal en Riggs is ook dezelfde niet meer sinds hij van zijn zelfmoordneigingen af is.

Maar het duo Riggs- Murtaugh in actie met die scherpe saxofoonmuziek op de achtergrond blijft aanstekelijk.

avatar van Lennert

Lennert

Ik had niet verwacht dat deel 2 eveneens leuk zou zijn, maar ik zet hem op gelijke hoogte als het eerste deel. De typetjes blijven aanstekelijk, de humor is er niet op achteruit gegaan en de actie is nog steeds spectaculair. Actie met een knipoog, ik mag het wel.

avatar van otherfool

otherfool

Voor de derde keer gezien en het blijft lekker plat vermaak. Leuke wisselwerking tussen de drie mannen (Pesci is een vondst) maakt de film, die in het laatste deel misschien iets te gewelddadig wordt. Oh en Patsy is een babe.

3,5*.

avatar van powerman

powerman

Goede sequel en vooral op humoristisch gebied leuk door de aanwezigheid van Joe Pesci. Qua geweld is de film harder en spannender, een waardige opvolger dus.

Dit keer betreft het een groepje enge Zuid-Afrikaanse mannen met duistere zaakjes die het het duo moeilijk maken. Aantal memorabele scenes zoals het slopen van een paalhuis, Murtaughs (Glover) bevrijding van de plee wanneer er een bom aan bevestigd is, Leo Getz (Pesci) kennismaking met de twee en het tragische liefdesverhaal.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Jammerlijke opvolger. Het karakter van Joe Pesci vond ik zwaar overbodig, de humor flauw en dan houd je alleen nog wat actiescenes over. Die waren oke, maar kunnen de verveeldheid van deze film niet teniet doen. Tot slot toch nog even melden dat deze piepende eind jaren '80-saxofoonriedeltjes heeft.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zeer goed vervolg.

Vooral de actie is goed. Gibson en Glover zijn een goed duo en de acteer prestaties zijn niet teleurstellend. Laatst nog gezien en het blijft gewoon een vermakelijke actie film. Ook Pesci heeft hier een geweldige rol. 4,0.

avatar van Theunissen

Het leuke was er na deel 1 wel een beetje vanaf maar door het toevoegen van Joe Pesci was hij toch nog enigszins verfrissend.

avatar van scorsese

Uitstekend vervolg die naadloos aansluit op zijn voorganger en misschien nog wel iets beter is. Volop actie en volop humor, perfect in balans. Danny Glover en Mel Gibson blijven erg leuk en de introductie van Joe Pesci (als de praatzieke Leo Getz) tot het team heeft ook een positieve uitwerking. De scene op het toilet kan al wel een klassieker genoemd worden.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Dit is waarschijnlijk het minst leuke deel uit de reeks maar dat zegt niet veel. Ze zijn allemaal leuk. Over het algemeen is dit een prima vervolg met nog steeds een goede sfeer en leuke locaties. De vijanden zijn minder leuk, Gibson overdrijft soms nog steeds en hij blijft het minst hangen van alle delen maar er zijn een aantal goede scenes zoals de bom op de wc en Joe Pesci word hier geintroduceerd. Hij is een held en maakt de films alleen maar leuker. Geweldig die kerel.

avatar van Zinema

Fijn vervolg.

Deel 2 uit de komische misdaadreeks is wederom grimmig, maar kent tegelijkertijd nog meer humor dan het eerste deel. Iets wat de film zeker ten goede komt. Ook Pesci draagt hier een welkom steentje aan bij. Tevens voelt het verhaallijntje iets beter aan en lijkt het camerawerk een stuk gelikter. Al met al een fijn vervolg, dat wederom grotendeels gedragen wordt door de twee hoofdrolspelers en de chemie daar tussen.

Zeer goed

avatar van Spetie

Prima vervolg dit.

Het gebeurt niet vaak dat vervolgen beter zijn dan het eerste deel, maar bij deze film is dat wel het geval. Wat opvalt aan deze film, is dat de film wat harder en bloederiger is dan zijn voorganger en daardoor ook wat spannender is. De scene met Glover, waarbij hij met een bom vastzit aan de wc, is daar zo’n typisch voorbeeld van. Verder is de toevoeging van Joe Pesci als de praatzieke Leo Getz een fijne toevoeging, want het zorgt ervoor dat de film op humoristisch vlak ook nog wat leuker is dan deel 1.

Mel Gibson en Danny Glover vormen hier nog steeds een prima duo en hebben een goede chemie. Halfje hoger dan zijn voorganger.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Heerlijk vervolg waarin de sterke ingrediënten uit het eerste deel weer volop aanwezig zijn. Dit deel kent misschien ook wel de meest memorabele bad-guys van de hele serie. Alweer zeer vermakelijk.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Onlangs het eerste deel gekeken, die me trouwens behoorlijk tegenviel, en nu het tweede deel maar eens opgezet.

Dit deel is in alle facetten een verbetering en een verademing ten opzichte van z'n voorloper.

Groot pluspunt is ook de aanwezigheid van Joe Pesci. Z'n spraak en z'n acteerwerk sporen aan tot een lach.

Ik vond de film een goed actiegehalte hebben met uitstekende schurken, slechter dan in het eerste deel kon haast niet, waardoor de humor het geheel perfect in balans brengt.

De chemie tussen Gibson en Glover was ook beter en kende ook z'n hilarische momenten. De reclame was natuurlijk het hoogtepunt, een geweldige lachscene.

Prima vervolg, ruim voldoende!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wat mij betreft is dit deel net iets beter dan het eerste deel van de reeks "Lethal Weapon". De actie en spanning zijn net als in het eerste deel goed vertegenwoordigd maar in dit deel vind ik de (speciale) effecten net even iets sterker over komen. De toiletscène is natuurlijk hilarisch.

Wat mij helemaal opvalt in de vergelijking met deel 1 is de band die er is ontstaan tussen Riggs en Murtaugh. Daarom vind ik dit deel ook wat sterker dan het eerste omdat de mannen nu helemaal op elkaar ingewerkt zijn. Je krijgt hierdoor een heel vermakelijk samenspel met heel veel gehakketak en gediscussieer maar op een hele humoristische wijze. Ik lag geregeld in een deuk door het gekibbel van die twee. Die wisselwerking tussen de twee mannen is wat mij betreft de kracht van de gehele reeks.

Dus als je deel 1 al goed vond dan zit je met deze film ook helemaal goed. Bij deze films gaat het niet om een supersterk verhaal of een visueel plaatje. Nee, het gaat om lekkere stevige actie met een goede dosis humor. En daar voldoet deze film absoluut aan.

avatar van FlickyMartin

FlickyMartin

I'm Leo Getz, and whatever you want, Leo gets.

Laat ik maar gelijk zeggen dat ik dit een zeer succesvol vervolg vond en niet alleen dat, ik vind deze net wat beter als het eerste deel!

De toevoeging van Joe Pesci is erg verfrissend, hij is net irritant genoeg maar niet teveel.

En ik ben nou eenmaal een grotere fan van Pesci als van Busey.

Voor de rest is het een vrij standaard verhaal waar het gevestigde koppel opzoek gaat naar een Afrikaanse diplomaat die doormiddel van zijn diplomatische onschendbaarheid ongestraft illegale operaties kan uitvoeren.

Ook de muziek is weer erg sterk en de autoachtervolgingen zijn heerlijk tot op de laatste seconde.

Ik had evenveel interesse in de 2 personages gespeeld door Mel Gibson en Danny Glover in het eerste deel maar in deze nam ik veel meer genot uit Riggs (Danny Glover), dat vond ik eigenlijk helemaal niet erg.

Ook het einde van deze film is erg bevredigend en uniek met mooie camerabeelden en aardige acteer prestaties.

Net iets beter dan de eerste film.

Aardig vervolg.

Beetje meer van hetzelfde, maar op de goede plaatsen nét genoeg aangepast zodat je niet naar een flauwe rerun van deel 1 zit te kijken. Ook een paar scenes die ik me nog herinnerde van vroeger, met name de toiletscene. Die heeft nog maar weinig van z'n kracht moeten inboeten.

Bad guys zijn jammer genoeg een beetje lame in dit deel, al is het wel redelijk origineel om eens wat Zuid-Afrikaans tuig te hebben. Scene met Glover in de ambassade is ook een klassiekertje, net zoals het einde met het paalhuis.

De film moet het nog steeds hebben van een gezonde mix van humor en wat duisterder politiewerk. Héél kwalitatief is het niet, maar met Glover en Gibson op dreef kan er weinig misgaan. Zelfs de aanwezigheid van Pesci kan het niet bederven.

Niet veel beter of slechter dan deel 2, op naar de andere vervolgen dan maar.

avatar van Insignificance

Insignificance

Gemakkelijk filmpje, al heb ik ook deze wel eens leuker gevonden. Een soepelere formule dan de eerste. Die had nogal wat last van het te harde drama rondom Riggs. Een plooi die hier gladgestreken is en via de alsmaar ratelende Getz wordt wat extra humor toegevoegd.

Een mix die me wat beter ligt, Pesci is ook lekker op dreef. Zijn het niet de Krugerrands, dan is het wel de dwangbuis die herinneringen oproept. Het is zo'n dingetje dat later uiteraard terugkeert, want zo gaat dat nou eenmaal in dit soort eenvoudig behapbare onzin.

Net als de nailgun. Hoe dan ook, een leuk drietal dat het lange tijd met speels gemak aan de praat weet te houden. De bom in de WC springt er bovenuit. Prijsscène voor een buddy filmpje als dit. Uiteindelijk doet het me niet meer zoveel, maar het heeft z'n momentjes.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Heel goede sequel, eentje die het origineel (4*) bijna evenaart, en dat zie je niet zo vaak. De psychopatische Riggs en zenuwachtige Murtaugh krijgen er een derde buddy bij, Getz, leuk gespeeld door Pesci. Enkele gedenkwaardige grappen zoals die condoomplant en de bom onder Murtaughs WC blijven hun rake effect behouden. Behoren tot de sterkste stukken uit de hele reeks samen met de sprong van Riggs in de eerste film. Door de frequente humor en goede buddy-chemie vergeet je haast het wat dom overkomende misdaadverhaaltje rond een Zuid-Afrikaanse diplomaat en het witwassen van drugsgeld.

avatar van blurp194

blurp194

Deel twee van de serie, en het bewijs dat er uitzonderingen zijn op de regel dat films met een nummer in de titel tegenvallen. Want dit deel is in eigenlijk alle opzichten beter dan het eerste. Niet alleen zijn Riggs en Murtaugh beter op elkaar ingespeeld, beter ingekleurd en dieper geworden, deze film heeft ook Joe Pesci als irritante maar spanningsbrekende sidekick, de mooie Patsy Kensit als love interest, en een fenomenale Joss Ackland als sinistere uberbadguy - geniaal gecast, en perfect gespeeld, alles aan de man van expressie tot intonatie laat de rillingen over je rug lopen.

Daardoor misschien het beste deel van de vier. Maar elk deel heeft wel wat speciaals eigenlijk - en wat deze in de vergelijking wat meer mist zijn de running gags, die hierin eigenlijk pas geïntroduceerd worden en daarmee nog niet echt running zijn. On three, ik bedoel op naar deel drie.

avatar van IH88

IH88

“We're back, we're bad, you're black, I'm mad.”

Dit tweede deel gaat op dezelfde voet verder. Met Gibson en Glover die nog steeds een fantastische chemie hebben als Riggs en Murtaugh. Sterke actiescènes, droge humor en perfect gecaste bad guys, Lethal Weapon heeft de ideale formule gevonden voor de perfecte buddycop film. Met Pesci en uiteraard Sam de hond als perfecte side-kicks.

avatar van TMP

TMP

Degelijk vervolg. Net als het eerste deel moet de film het vooral hebben van de interactie tussen Riggs en Murtaugh. Gibson en Glover zetten hun rol hier weer aardig neer. Qua verhaal stelt het niet veel voor, maar het is onderhoudend genoeg.

avatar van Metalfist

Metalfist

Guys like you don't die on toilets

Het is altijd oppassen geblazen wanneer een film opeens een onverwachte kaskraker blijkt te zijn. Lethal Weapon verdiende in 1987 zijn budget dubbel en dik terug (en zelfs nog flink wat meer) en het duurde dan ook niet lang vooraleer er aan een vervolg werd gedacht. Het interessante is echter dat de drie grote namen (regisseur Richard Donner en de twee hoofdrollen Mel Gibson en Danny Glover) terugkeerden voor de sequel.

Ook Shane Black, die het script van de eerste film voor zijn rekening nam, werd gevraagd om opnieuw een script neer te pennen. Dat deed hij, maar dat script lag uiteindelijk om een aantal redenen niet in de lijn der verwachtingen en er werd een andere richting opgegaan. Klinkt als een recept voor een falende film, maar het script van Jeffrey Boam is best nog erg leuk. Lethal Weapon 2 is dan ook geen kopie van zijn voorganger en kiest er gelukkig voor om zijn eigen weg te gaan. Dat resulteert dus in heel wat meer humor en ook de verplichte romantiek komt eventjes om de hoek kijken. Had in het begin het vermoeden dat de relatie tussen Riggs en Rika de film compleet onderuit ging halen, maar het dient zowaar nog als een sterke aanloop voor een geweldige climax. Want ook dat is Lethal Weapon 2: lekker veel actie. Van die geweldige openingsscène met de autoachtervolging tot aan het knokken met een stel racistische bad-guys. Donner en co schuwen de politieke ondertoon niet en dat doet de film goed. Alleen wel bijzonder jammer dat Riggs op een bepaald moment een bord vast houdt met daarop "End Aparthied Now". Dat niemand die flater heeft gezien..

Het is echter maar een erg kleine smet op een voor de rest erg leuk geheel. Het grootste pluspunt is en blijft de samenwerking tussen Gibson en Glover. De ene al wat gekker dan de andere, maar ze zijn zo geweldig goed op elkaar ingespeeld dat het erg leuk is om naar hen te kijken. Zo'n scène met de bom op het toilet blijft gewoon erg goed, maakt niet uit hoelang ze duurt. Ook de toevoeging van Joe Pesci is een goede zet gebleken. Hier en daar misschien net iets te aanwezig in de film, maar hij vormt een leuk klankbord voor Gibson en Glover waardoor er menig leuk moment ontstaat. Er zijn trouwens nog wel wat meer mensen die zijn teruggekeerd voor de sequel. Zo is de soundtrack opnieuw van de hand van Eric Clapton en Michael Kamen, maar worden ze deze keer wel bijgestaan door 3/5 van The Traveling Wilburys. Iets wat je merkt in het erg aanstekelijke Cheer Down (geschreven door George Harrison en Tom Petty, geproduceerd door Jeff Lynne) dat tijdens de aftiteling speelt.

Meer van hetzelfde en toch anders, het is een moeilijke balans die menig sequels niet weet vast te houden. Niet alles werkt evengoed (waarom de dode vrouw van Riggs terug bovenhalen, laat hem gewoon wraak nemen voor Rika en niet voor allebei) maar dat neemt niets weg van wat voor een geweldige film dit is. Voorganger is een tikkeltje beter, maar het scheelt niet veel.

avatar van Fisico

Fisico

Lethal weapon II moet heus niet onderdoen voor de eerste in de reeks. De geweldige chemie tussen Riggs en Murtaugh blijft overeind. Meer zelfs, het gekibbel neemt toe en neemt grappige proporties aan. Neem daarbij de geweldige hyperactieve Leo Getz en je krijgt een geweldig trio in een spetterende actiefilm. "Okay, okay, okay", geweldig! En ook de legendarische 'schouder uit de kom' doet zijn intrede en blijft tof om naar te kijken. De Lethal weapon-reeks is pure nostalgie uit mijn jeugd. Het blijft tof deze nog eens opnieuw te zien. Ik ging net zeggen "the nineties" op zijn best, maar het was blijkbaar nog 1989!

De film kent een aantal sterke scènes zoals de toiletscène waarbij de vriendschap tussen Riggs en Murtaugh nog eens in de verf wordt gezet. De steeds zeurende Murtaugh die rondtoert in de wagen van zijn vrouw blijft leuk. De chemie met Riggs blijft onovertroffen. Neem daarbij een genadeloos stel criminelen en je krijgt topvermaak. Veel actie en veel explosief zoals we gewoon zijn. De actie was soms hard (wanneer Riggs total loss gaat) al compenseerde de bevallige Rika van den Haas (Patsy Kensit) de snoeiharde actie. Oja, en ook Donald Trump wordt vernoemd. Grappig alvast anno 2018!

Minstens even goed als deel I, misschien zelfs beter. Nipte, maar verdiende 3,5*!

avatar van Shadowed

Shadowed

Tof.

Leuker dan het eerste deel tot mijn grote verbazing. Er zat een fijne vaart in en Gibson lijkt zich meer in zijn rol te voegen. Zijn fratsen mogen dan wat minder zijn, hier herkende ik op sommige stukken toch weer een beetje zijn spel in Mad Max.

Vooral het tweede deel doet het hem. Lekker spannend en lomp gebracht allemaal. Verveelt echt nooit, en daarmee is dit voor mij toch echt een stuk geslaagder dan deel 1. Niet dat het de allerbeste film aller tijden is, hij pakte me gewoon meer.

Nog steeds een beetje een standaard cop en cop flick, zoals deel 1, maar toch wat spannender en stijvoller gebracht allemaal. Ook Joe Pesci past hier perfect in zijn rol.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Dit 2de deel is voor mij nog beter geslaagd dan het eerste.

Alweer boordevol actie en humor, en voor dat beetje extra humor zorgt een perfect gecaste Joe Pesci wel.

Ook deze is dus weer een aanrader voor 2 uurtjes filmplezier.

Bovendien, net als in deel 1 trouwens, een prima soundtrack, deels getekend 'Eric Clapton'.

Ook aan deze prent voor de zoveelste keer plezier beleefd.

Blijft een leuke reeks.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Prima vermaak deze film, al vond ik het eerste deel beter. Dit deel bevat boordevol actie en humor en de humor vond ik iets te ovedreven en iets te veel van het goede. Dit doet het simpele verhaal niet ten goede en de spanning niet minder. Maar goed, anderzijds verstand op 0 en genieten van dit eind jaren 80 filmpje!

avatar van Film Pegasus

Het duo is terug en gelukkig met een groot deel van de zelfde cast en crew. Danny Glover en Mel Gibson hebben een sterke chemie samen en zorgen voor één van de beste buddy-cops uit de filmgeschiedenis. De kunst bij de films is altijd dat het actiefilms zijn met humor en geen komedies met actie. Als er actie is, dan is het ook hard en met de nodige ontploffingen. Hier en daar wat naakt, gevloek en snedige oneliners. Tegenwoordig mikt het genre eerder op een jonger publiek en slaat zo de bal helemaal mis.

Aanvulling van de film is Joe Pesci die voor de humor zorgt. Soms wat druk, maar hij staat gelukkig tegenover Murtaugh en Riggs wat hen nog beter uit de verf doet komen. Het verhaal is meestal bijzaak in dit soort films, maar het is al opvallend dat het draait rond apartheid in Zuid-Afrika. Bedenk dat anno 1989 dit nog veel meer een heet thema was en Nelson Mandela zelfs nog vast zat. Het is weer eens iets anders dan een drugsdealer of nucleaire wapens.

Lethal Weapon mist dat net ietsje meer van deel 1, maar is voor een 2e deel zeer sterk. Ik hou ook van de muziek van Michael Kamen en Eric Clapton met de herkenbare saxofoon.