• 9.375.219 stemmen

Lethal Weapon 2 (1989)

Actie / Komedie | 114 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Komedie

Speelduur: 114 minuten / 118 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Richard Donner

Met onder meer: Mel Gibson, Danny Glover en Joe Pesci

Gesproken taal: Engels en Afrikaans

Releasedatum: 17 augustus 1989

Plot Lethal Weapon 2

"The magic is back!"

De politiemannen Martin Riggs (Gibson) en Roger Murtaugh (Glover) zijn terug. Deze keer komen ze in aanraking met een Afrikaanse diplomaat die gebruik maakt van zijn diplomatieke onschendbaarheid om zijn criminele activiteiten ongestraft te kunnen uitvoeren. De irritante Leo Getz (Pesci) is de enige getuige die Riggs en Murtaugh hebben, maar de vraag is of ze hem zelf niet eerst zullen vermoorden voordat hij kan getuigen.

Martin Riggs

Rianne Murtaugh

Captain Murphy

avatar van Nomak

Nomak

Een heel goed 2de deel, had ik niet verwacht. Ik dacht dat het niveau sterk omlaag zou gaan, maar dat viel best wel mee.

Mel Gibson & Danny Glover vormen alweer een geweldig duo. En Joe Pesci als Leo Getz is heel leuk personage.

Die onuitstaanbare diplomaat met zijn diplomatieke onschendbaarheid is typisch zo een slechterik waarvan je als kijker de neiging krijgt om zelf in je beeldscherm te springen om hem dan af te maken.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Na zoveel keer de film eens helmaal gezien en zeker geen slechte actie komedie. Had deze altijd al stukjes gezien maar nu eens in 1 stuk:-).

Leuk verhaal nog 3 sterren

avatar van aburex

aburex

Fantastische actie-komedie alhoewel de sfeer soms wel grimmig is blijft het toch genieten van deze film die ik beter vind dan deel 1. De humor is beter (Joe Pesci in een glansrol) en ook de actie is goed uitgewerkt. De interactie tussen Gibson en Glover is uitstekend. Heb deze film zeker al ' of 5 keer gezien, maar hij blijft mij boeien.

Dikke 5*

avatar van Muijs

Muijs

Van de 4 vindt ik dit de minste, maar dat wil niet zeggen dat deze ondermaats is. Het blijft dolkomisch gesausd met goede actiescenes maar toch van de 4 in mijn ogen de minste.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Redelijk vervolg op het superieure 1e deel.

Er is geen introductie meer nodig dus vanaf de 1e scene gaat de boel los en komen de buddies van de ene in de andere situatie.

Het verhaal is wat dunner al is er met wat verwijzingen naar Gibsons overleden vrouw nog wel enige diepte in gebracht.

Waar deel 1 een echte actiethriller was leunt dit deel voor een groot gedeelte op de humor die soms zelfs hilarisch is.

De muziek is wederom sterk.

avatar van james_cameron

Sterk vervolg, alhoewel lang niet zo goed als het origineel. Gibson en Glover zijn perfect op elkaar ingespeeld en hebben vaak aan een halve blik al genoeg om emoties en humor over te brengen. De humor ligt er helaas soms wel wat te dik bovenop en is hier en daar wat geforceerd. De film kent wel een goede wisselwerking tussen spanning, aktie en humor. Van elk element is in ieder geval meer dan genoeg aanwezig. Verhaal zit redelijk goed in elkaar met zowaar een paar verrassingen. Na dit deel was de rek er helaas een beetje uit.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Deel 2 is nog leuker dan het eerste deel. Echt geweldige reeks. Met Gibson en Glover.

avatar van james_cameron

Overigens, ik heb de director's cut gezien, die een paar minuten langer is. Echt memorabel zijn de extra scenes niet- de meeste betreffen wat flauwe maar soms best grappige karaktermomenten, vooral gecentreerd aan het begin van de film. Het eerste deel had betere extra scenes in de director's cut.

avatar van otherfool

otherfool

Voor de derde keer gezien en het blijft lekker plat vermaak. Leuke wisselwerking tussen de drie mannen (Pesci is een vondst) maakt de film, die in het laatste deel misschien iets te gewelddadig wordt. Oh en Patsy is een babe.

3,5*.

avatar van Film Pegasus

Joe Pesci is nog niet helemaal irritant, maar hij brengt soms de film wel in het gevaar. Pesci naar voor brengen is eigenlijk niet slecht gevonden, omdat op die manier het duo Glover en Gibson beter uit de verf komt. Glover krijgt ook een nog meer professionele uitstraling hierdoor. De film is net als de vorige een stevig blockbuster met de nodige humor/oneliners en actie.

avatar van charmed one

charmed one

een goeie vervolg op de eerste,en een personage er bij leo gets .joe pesci speelt die rol wel goed. ik vind het wel leuk dat hij er nu bij zit want dat maakt het verhaal weer even wat anders.

avatar van erik1677

erik1677

geniaal joe pesci toegevoegd als leo getz.

Dit 2e deel is toch wel mn favoriete lethal weapon.

avatar van powerman

powerman

Goede sequel en vooral op humoristisch gebied leuk door de aanwezigheid van Joe Pesci. Qua geweld is de film harder en spannender, een waardige opvolger dus.

Dit keer betreft het een groepje enge Zuid-Afrikaanse mannen met duistere zaakjes die het het duo moeilijk maken. Aantal memorabele scenes zoals het slopen van een paalhuis, Murtaughs (Glover) bevrijding van de plee wanneer er een bom aan bevestigd is, Leo Getz (Pesci) kennismaking met de twee en het tragische liefdesverhaal.

avatar van chevy93

chevy93

Zeer goed vervolg!

Wat kan Joe Pesci toch acteren

Mijn favoriete deel!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Jammerlijke opvolger. Het karakter van Joe Pesci vond ik zwaar overbodig, de humor flauw en dan houd je alleen nog wat actiescenes over. Die waren oke, maar kunnen de verveeldheid van deze film niet teniet doen. Tot slot toch nog even melden dat deze piepende eind jaren '80-saxofoonriedeltjes heeft.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Een geslaagd verlengstuk van deeltje 1: 2.00 (2.10)

Na een uitermate stoffig eerste halfuur, met de even zo slechte als chaotische achtervolgingsscene als omstreden middelpunt, kruipt Lethal Weapon langzaam uit zijn schulp en bereikt de film zo nu en dan enkele hoogtepunten. Met name het gehalte aan humor is behoorlijk opgeschroeft in vergelijking met zijn voorganger, hetgeen de film zichtbaar goed doet, ondanks dat ik er persoonlijk niet warm of koud van kan worden. Daarnaast brengt regisseur Richard Donner meer structuur in de prent aan en ogen de vecht- en schietscenes solide, iets dat in het eerste deel wel anders was. De chemie tussen Gibson en Glover is ook nu weer erg broos, maar er zit duidelijk nog rek in. Laat ook de waardeloze prestatie van Kensit nog even genoemd zijn, al staat daar een sterke Pesci tegenover. Lethal Weapon 2 is wat mij betreft in vrijwel alle opzichten een verbetering ten opzichte van het origineel.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Ik vond deze persoonlijk minder dan de 1ste, maar hij was nog steeds mooi. Lekkere actie-comedy combinatie.

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

de Lethal Weapon films zijn precies voor mij speciaal gemaakt want ik vind ze heerlijk, zowel de 1e als de 2e, 3e & 4e

De combinatie van actie en humor bevalt me zeer goed, en ik heb elke lethal weapon film waarschijnlijk al minstens 8 keer bekeken.

Het duo Mel Gibson Danny Glover, twee totaal verschillende, maar toch passende personages, dit duo geeft heel veel waarde aan de Lethal Weapon films

Lethal Weapon 1 geef ik een 5

de 2e is ook een 5 waard

de 3e vond ik iets minder : 4

en de 4e geef ik 3.5

Opvallend is dat ik ook de Bad Boys films graag zie, is ook in dat genre.

avatar van horror3d

horror3d

Mooi acteerwerk en mooi vervolg.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zeer goed vervolg.

Vooral de actie is goed. Gibson en Glover zijn een goed duo en de acteer prestaties zijn niet teleurstellend. Laatst nog gezien en het blijft gewoon een vermakelijke actie film. Ook Pesci heeft hier een geweldige rol. 4,0.

avatar van pumpking

pumpking

De hilariteit van Leo Getz moet je zien om te geloven, ongelofelijk personage, voor mij is dit één van de allerbeste films allertijden.

"Whatever you need, Leo Getzz, hah, understand? I always use that to break the ice..."

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Wat een heerlijke actiefilm. Leuke dialogen, snel verhaal, harde actie, humor, overtuigende bad guy, en een geweldige chemie tussen Gibson en Glover.

Waren alle Hollywood actievehikels maar zo vermakelijk als deze. 4*

avatar van GuyB

GuyB

Opmerkelijke reeks. Iedereen op MovieMeter heeft wel van die films die als gewoon matig/goed worden aangeduid maar die je eigenlijk erg speciaal vindt.

Lethal Weapon, 2, in dit geval. Slaagt erin om de perfecte balans tussen humor en actie te vinden, en het resultaat is dat ik gedurende de hele film met een glimlach zit. Raar zicht, ik weet het.

Dit is zo'n film die ik heel wat leuker vind dan zijn gemiddelde.

avatar van Theunissen

Het leuke was er na deel 1 wel een beetje vanaf maar door het toevoegen van Joe Pesci was hij toch nog enigszins verfrissend.

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit 2de deel is voor mij nog beter geslaagd dan het eerste.

Alweer boordevol actie en humor, en voor dat beetje extra humor zorgt een perfect gecaste Joe Pesci wel.

Ook deze is dus weer een aanrader voor 2 uurtjes filmplezier.

Bovendien, net als in deel 1 trouwens, een prima soundtrack, deels getekend 'Eric Clapton'.

avatar van sofripa

sofripa

Lekker spectakel vermaak. Gibson is gestoord als altijd. Pesci vond ik echter 'te'. Beetje heel hyper.

avatar van qwertzu

qwertzu

Blijft leuk, vaak is een tweede deel minder maar hier niet hoor weer geweldig, met ontzettend veel leuke humor!

avatar van mnrk

mnrk

Deze 2e LW film is wederom een heerlijke film om naar te kijken...

De chemie tussen Gibson en Glover is nog beter geworden en zorgt voor prima actie en humor, dit natuurlijk aangevuld met een leuke Joe Pesci.

Ook is de muziek van Michael Kamen weer prima en vult de film goed aan.

avatar van scorsese

Uitstekend vervolg die naadloos aansluit op zijn voorganger en misschien nog wel iets beter is. Volop actie en volop humor, perfect in balans. Danny Glover en Mel Gibson blijven erg leuk en de introductie van Joe Pesci (als de praatzieke Leo Getz) tot het team heeft ook een positieve uitwerking. De scene op het toilet kan al wel een klassieker genoemd worden.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

‘Grappen en grollen, maar minder actie dan ik had verwacht’

Goed uit gewerkt de actie scène’s maar wel erg overdreven en ongeloofwaardig en niet zo spectaculair als de andere delen, de film was wel vol getrapt met dosis humor waar ik echt dubbel van lag.De cast is prima en acteer werk ook.En nou had ik toch de director’s cut maar nog is die 4 minuten er uit geknipt en dat stelde weinig voor die scène.Verder weer vermakelijk.