Genre: Actie / Komedie
Speelduur: 114 minuten / 118 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Mel Gibson, Danny Glover en Joe Pesci
Gesproken taal: Engels en Afrikaans
Releasedatum: 17 augustus 1989
Plot Lethal Weapon 2
"The magic is back!"
De politiemannen Martin Riggs (Gibson) en Roger Murtaugh (Glover) zijn terug. Deze keer komen ze in aanraking met een Afrikaanse diplomaat die gebruik maakt van zijn diplomatieke onschendbaarheid om zijn criminele activiteiten ongestraft te kunnen uitvoeren. De irritante Leo Getz (Pesci) is de enige getuige die Riggs en Murtaugh hebben, maar de vraag is of ze hem zelf niet eerst zullen vermoorden voordat hij kan getuigen.
Martin Riggs
Rianne Murtaugh
Hans
Captain Murphy
silhoupin
een zeer zeer vermakelijke actiefilm met de nodige mel gibson-komedie (weliswaar iets minder als in het eerste deel.)
allebei de acteurs gibson en glover doen het iets minder wat ik wel spijtig vond.
Dit deel is dan ook wel samen met deel drie minder als deel één en vier.
toch nog nog een geweldig leuke en vermakelijke actiefilm met zalige acteurs waaronder ook pesci in een glansrol.
zeker en vast goed voor een 3.5
Waku
Opnieuw spetterende actie in een razendsnelle actieknaller.
Wederom top!
janssen16
lethal weapon serie is gewoon echt goed. goede acteurs, goed verhaal, goede actiescenes.
sinterklaas
Net zo goed als deel 1.
Het begon weer eens met een explosieve actie scenen en die pesci als gletz was ook om te lachen. Ook die scene met die bom op de wc was lachen.
4,0
Kricky
Jaaaa ook dit deel is Toppie
nog meer hillarische momenten. Karate trap van Clover heb ik ook enorm om gelache. Ohja Pesci is vanaf dit deel ook te zien.
Master369
Ben het hier mee eens de Lethal Weapon serie is inderdaad zeer goed:) al heb ik deel 3 en 4 nog niet gezien maar als me baseer op de eerste en tweede film ben ik zeer zeker tevreden:)
goede combinatie van actie en komedie
dit is pas een top film met goede acteurs.
gewoon te gek.
Leland Palmer
oke oke oke oke oke....! Leo Getz! Geweldig! Dit tweede deel is net zo goed als het eerste deel, maar een sublieme Joe Pesci doet er toch een schepje bovenop! De actie blijft geweldig, maar de humor wordt beter....!
* * * *
killerfreak
sluit me volledig aan bij de post van HarmJanStegenga. Moet zeker niet onderdoen voor z'n voorganger, en de humor wordt inderdaad beter en beter. Hopelijk blijft het in stijgende lijn gaan met LW 3, maar dat zie ik een des dagen dan wel weer
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Goeie film. Je kon er veel mee lachen en er zat veel actie in. Inderdaad was het fijn dat er veel meer humor in zat dan in de eerste. Ik vind het onterecht dat deze film 3,28 gemiddeld heeft.
Ik geef hem een dikke
3.5 sterren.
Burak18
Goeie film
pas geleden nog gezien
de Zuid-Afrikanen vind ik persoonlijk erg cool
en vooral de wc pot scene was echt te grappig voor woorden
Leland Palmer
* * * *
Heb de film net weer gezien. Ik blijf bij mijn vorige post alleen vind ik deel twee beter dan het eerste deel!
lord tom
De actie, de humor en de grote verschillen tussen Riggs en Murtaugh maken deze film ook tot een leuke fLethal Weapon in mijn ogen. Maar wat nog een schepje bovenop deel een doet is Joe Pesci. Een hele goede acteur die zijn rol erg leuk neer zet, net als in Goodfellas. De Lethal Weapon collectie hoort niet thuis in de top van de films, maar is wel zeer vermakelijk.
niethie
Het is voor mij al zeker twee jaar geleden dat ik al de lw films gezien heb en kan me er dan ook niet alles meer van herrineren, wat ik me kan herrineren een aardig verhaaltje een goede combinatie tussen actie en humor en leuke rollen van de cast. 3,5 sterren
Nog altijd een geweldige chemie tussen Glover en Gibson. Wederom echt zitten genieten van dit soort flauwe politiefilms. Maar wel in de goede zin. Verhaal is van ondergeschikt belang, de onderlinge momenten tussen hen maken of breken een film als deze. Bij deze film maakt het de film.
TheJoker
Heerlijke combinatie van actie en humor die tot op heden nogsteeds niet verveeld. Het samenspel van Gibson en Glover is ook prachtig om naar te kijken. Blijft leuk!
niethie
Een halfje aftrek, ook bij deel drie en vier, ik heb het toch iets tevaak gezien en als ik er zo eens over nadenk dan is 3,5 sterren toch echt iets teveel...
LudoDings
Het is echt een geweldige film !!
Een van de weinige films waar de opvolgende delen ook goed zijn !
GinolaEHV
Net als in deel 1 een bijna perfecte combinatie tussen actie en humor, zeker nu Joe Pesci ook meespeelt. Ik vind deze zelfs nog een tikje beter dan deel 1, omdat het onderwerp Apartheid erbij wordt betrokken.
Deel 1 had ik 4* gegeven, deze is echter niet zoveel beter dat hij 4,5* verdient. Dus ik blijf ook hier steken op 4*.
Dadelijk deel 3 kijken (heb de quadrologie op dvd gehaald
Woutrr
Hele goede film... leuke actie scenes met (droge) humor ertussen.
Gaat geen seconde vervelen
Lad
Lekkere film met gepaste humor en leuke actie-scenes.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Normaal is actie niet mijn favo genre, als ik dan toch er naar moet kijken, dan liefst met humor zodat het niet te vlug gaat vervelen.
En dat is juist de mix die de lethal weapon reeks kan brengen. De grappen wisselen zich af van flauwe grappen tot echte dijenkletsers.
Een erg goed duo en een erg leuke film om naar te kijken. Zo heb ik het graag.
3,5
dave
Deze sequel biedt niet zo'n bijster origineel verhaal en Riggs is ook dezelfde niet meer sinds hij van zijn zelfmoordneigingen af is.
Maar het duo Riggs- Murtaugh in actie met die scherpe saxofoonmuziek op de achtergrond blijft aanstekelijk.
film_kaza
Geweldig. Weer heb ik me top vermaakt voor de tv met een Lethal Weapon deel. Heb hier meer gelachen als in 1. Een paar keer hard zelfs.
Ik vind de rol van Mel gewedig, en samen met Danny een erg leuk duo. Kan alweer niet wachten om deel 3 te gaan zien.
Lennert
Ik had niet verwacht dat deel 2 eveneens leuk zou zijn, maar ik zet hem op gelijke hoogte als het eerste deel. De typetjes blijven aanstekelijk, de humor is er niet op achteruit gegaan en de actie is nog steeds spectaculair. Actie met een knipoog, ik mag het wel.
dikkop
Net zo goed als deel 1. Vaak is een tweede deel minder maar deze blijft gewoon goed.

Lethal Weapon 4
1998

Lethal Weapon 3
1992

Lethal Weapon
1987

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Braveheart

Rocky
Drama / Sport, 1976

Predator
Actie / Sciencefiction, 1987
verlies van geliefdeshowdownpolitievervolggemengde vechtsportenbendelos angeles, californiëpolitie-detectivewisecrack humorbuddy copdiplomatic immunity lapdmaverick copaction heroshooting