• 9.375.060 stemmen

Lethal Weapon 2 (1989)

Actie / Komedie | 114 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Komedie

Speelduur: 114 minuten / 118 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Richard Donner

Met onder meer: Mel Gibson, Danny Glover en Joe Pesci

Gesproken taal: Engels en Afrikaans

Releasedatum: 17 augustus 1989

Plot Lethal Weapon 2

"The magic is back!"

De politiemannen Martin Riggs (Gibson) en Roger Murtaugh (Glover) zijn terug. Deze keer komen ze in aanraking met een Afrikaanse diplomaat die gebruik maakt van zijn diplomatieke onschendbaarheid om zijn criminele activiteiten ongestraft te kunnen uitvoeren. De irritante Leo Getz (Pesci) is de enige getuige die Riggs en Murtaugh hebben, maar de vraag is of ze hem zelf niet eerst zullen vermoorden voordat hij kan getuigen.

Martin Riggs

Rianne Murtaugh

Captain Murphy

avatar van silhoupin

silhoupin

een zeer zeer vermakelijke actiefilm met de nodige mel gibson-komedie (weliswaar iets minder als in het eerste deel.)

allebei de acteurs gibson en glover doen het iets minder wat ik wel spijtig vond.

Dit deel is dan ook wel samen met deel drie minder als deel één en vier.

toch nog nog een geweldig leuke en vermakelijke actiefilm met zalige acteurs waaronder ook pesci in een glansrol.

zeker en vast goed voor een 3.5

avatar van Waku

Waku

Opnieuw spetterende actie in een razendsnelle actieknaller.

Wederom top!

avatar van janssen16

janssen16

lethal weapon serie is gewoon echt goed. goede acteurs, goed verhaal, goede actiescenes.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Net zo goed als deel 1.

Het begon weer eens met een explosieve actie scenen en die pesci als gletz was ook om te lachen. Ook die scene met die bom op de wc was lachen.

4,0

avatar van Kricky

Kricky

Jaaaa ook dit deel is Toppie

nog meer hillarische momenten. Karate trap van Clover heb ik ook enorm om gelache. Ohja Pesci is vanaf dit deel ook te zien.

avatar van celeron11

celeron11

Leuke actie film

goed verhaal

betere dan deel 1

top film!

avatar van Master369

Master369

Ben het hier mee eens de Lethal Weapon serie is inderdaad zeer goed:) al heb ik deel 3 en 4 nog niet gezien maar als me baseer op de eerste en tweede film ben ik zeer zeker tevreden:)

goede combinatie van actie en komedie

avatar van Kasper

Kasper

Pesci als Leo 'oke oke oke' Getz geeft zoveel meerwaarde dan deel 1

avatar van 606

dit is pas een top film met goede acteurs.

gewoon te gek.

avatar van 606

trouwens dat stukje met dat huis op palen was zo vet !!!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

oke oke oke oke oke....! Leo Getz! Geweldig! Dit tweede deel is net zo goed als het eerste deel, maar een sublieme Joe Pesci doet er toch een schepje bovenop! De actie blijft geweldig, maar de humor wordt beter....!

* * * *

avatar van killerfreak

killerfreak

sluit me volledig aan bij de post van HarmJanStegenga. Moet zeker niet onderdoen voor z'n voorganger, en de humor wordt inderdaad beter en beter. Hopelijk blijft het in stijgende lijn gaan met LW 3, maar dat zie ik een des dagen dan wel weer

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Goeie film. Je kon er veel mee lachen en er zat veel actie in. Inderdaad was het fijn dat er veel meer humor in zat dan in de eerste. Ik vind het onterecht dat deze film 3,28 gemiddeld heeft.

Ik geef hem een dikke

3.5 sterren.

avatar van Burak18

Burak18

Goeie film

pas geleden nog gezien

de Zuid-Afrikanen vind ik persoonlijk erg cool

en vooral de wc pot scene was echt te grappig voor woorden

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leland Palmer schreef:

* * * *

Heb de film net weer gezien. Ik blijf bij mijn vorige post alleen vind ik deel twee beter dan het eerste deel!

avatar van lord tom

lord tom

De actie, de humor en de grote verschillen tussen Riggs en Murtaugh maken deze film ook tot een leuke fLethal Weapon in mijn ogen. Maar wat nog een schepje bovenop deel een doet is Joe Pesci. Een hele goede acteur die zijn rol erg leuk neer zet, net als in Goodfellas. De Lethal Weapon collectie hoort niet thuis in de top van de films, maar is wel zeer vermakelijk.

avatar van niethie

niethie

Het is voor mij al zeker twee jaar geleden dat ik al de lw films gezien heb en kan me er dan ook niet alles meer van herrineren, wat ik me kan herrineren een aardig verhaaltje een goede combinatie tussen actie en humor en leuke rollen van de cast. 3,5 sterren

avatar van The Oceanic Six

Nog altijd een geweldige chemie tussen Glover en Gibson. Wederom echt zitten genieten van dit soort flauwe politiefilms. Maar wel in de goede zin. Verhaal is van ondergeschikt belang, de onderlinge momenten tussen hen maken of breken een film als deze. Bij deze film maakt het de film.

avatar van TheJoker

TheJoker

Heerlijke combinatie van actie en humor die tot op heden nogsteeds niet verveeld. Het samenspel van Gibson en Glover is ook prachtig om naar te kijken. Blijft leuk!

avatar van niethie

niethie

Een halfje aftrek, ook bij deel drie en vier, ik heb het toch iets tevaak gezien en als ik er zo eens over nadenk dan is 3,5 sterren toch echt iets teveel...

avatar van LudoDings

LudoDings

Het is echt een geweldige film !!

Een van de weinige films waar de opvolgende delen ook goed zijn !

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Net als in deel 1 een bijna perfecte combinatie tussen actie en humor, zeker nu Joe Pesci ook meespeelt. Ik vind deze zelfs nog een tikje beter dan deel 1, omdat het onderwerp Apartheid erbij wordt betrokken.

Deel 1 had ik 4* gegeven, deze is echter niet zoveel beter dat hij 4,5* verdient. Dus ik blijf ook hier steken op 4*.

Dadelijk deel 3 kijken (heb de quadrologie op dvd gehaald ).

avatar van Marintje

Marintje

Zoals de eerste deel, fantastisch.

avatar van Woutrr

Woutrr

Hele goede film... leuke actie scenes met (droge) humor ertussen.

Gaat geen seconde vervelen

avatar van Lad

Lad

Lekkere film met gepaste humor en leuke actie-scenes.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Normaal is actie niet mijn favo genre, als ik dan toch er naar moet kijken, dan liefst met humor zodat het niet te vlug gaat vervelen.

En dat is juist de mix die de lethal weapon reeks kan brengen. De grappen wisselen zich af van flauwe grappen tot echte dijenkletsers.

Een erg goed duo en een erg leuke film om naar te kijken. Zo heb ik het graag.

3,5

avatar van dave

dave

Deze sequel biedt niet zo'n bijster origineel verhaal en Riggs is ook dezelfde niet meer sinds hij van zijn zelfmoordneigingen af is.

Maar het duo Riggs- Murtaugh in actie met die scherpe saxofoonmuziek op de achtergrond blijft aanstekelijk.

avatar van film_kaza

film_kaza

Geweldig. Weer heb ik me top vermaakt voor de tv met een Lethal Weapon deel. Heb hier meer gelachen als in 1. Een paar keer hard zelfs.

Ik vind de rol van Mel gewedig, en samen met Danny een erg leuk duo. Kan alweer niet wachten om deel 3 te gaan zien.

avatar van Lennert

Lennert

Ik had niet verwacht dat deel 2 eveneens leuk zou zijn, maar ik zet hem op gelijke hoogte als het eerste deel. De typetjes blijven aanstekelijk, de humor is er niet op achteruit gegaan en de actie is nog steeds spectaculair. Actie met een knipoog, ik mag het wel.

avatar van dikkop

dikkop

Net zo goed als deel 1. Vaak is een tweede deel minder maar deze blijft gewoon goed.