Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 2 december 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Kids Are All Right
"Nic and Jules had the perfect family, until they met the man who made it all possible."
Twee kinderen, die door kunstmatige inseminatie zijn verwekt, wonen bij hun lesbische moeders. Hun echte vader hebben ze nooit gezien. Op een dag zoeken ze hun vader op. Op de verjaardag van de oudste brengen ze hun echte vader in hun gezinsleven, wat voor de nodige verwikkelingen zorgt.
- Trailer (YouTube)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
Precies
Super verhaal! Super acteerwerk! Humor en emoties gaan hand in hand.
yosemite-sam
Flutfilm, ik dacht met mijn vrouw even een leuke comedy te bekijken maar waren er beide na ruim een half uur al zat van. Werden helemaal moe van het typisch Amerikaans moralistisch geleuter. Zag dat de film een oscar-nominatie heeft gekregen. Dat is het absoluut niet waard. Dan heb ik heel wat beter films gezien de laatste tijd.
Een redelijke film dit, maar daar is dan ook bijna alles mee gezegd.
Het is best een keer leuk om een film over twee vrouwen die een lesbische relatie hebben en die dan ook nog eens twee kinderen via een spermadonor hebben. Op zich best een actueel onderwerp, en ik was ook best benieuwd, hoe dit alles in deze film zou uitwerken.
Het is een film die zowel komedie als drama probeert te zijn en daar slechts gedeeltelijk in slaagt. Als komedie vind ik de film sowieso op veel punten tekort schieten en hiervoor is de film ook niet leuk genoeg in mijn ogen. Als drama werkt het allemaal wel wat beter, maar gaat het allemaal net niet diep genoeg om mij te raken.
Qua acteerwerk is het allemaal wel in orde. Vooral Ruffalo en Moore spelen erg goed en overtuigend. Bening vond ik wat minder en vaak iets te overdreven in al haar emoties. Daarom is het ook erg verrassend dat zij en niet Moore genomineerd is voor een oscar. Niet alleen omdat ik Moore beter vind acteren, maar ook omdat Moore mijns inziens net een wat moeilijkere rol heeft om te spelen.
In zijn geheel is de film echter niet overtuigend genoeg voor een voldoende.
Thomas83
Best aardige film en meer dan vermakelijk, maar vind de lof van critici wel wat overdreven. Wat goed is aan de film is hoe, het is al vaker gezegd, het lesbische stelletje net zo goed gewoon een heterostelletje had kunnen zijn. Zoals ik de film heb geïnterpreteerd gaat deze vooral om hoe men vaak bepaalde verwachtingen heeft van elkaar, van je partner, je kinderen, enzovoort, maar dat deze in de praktijk vaak toch niet uitkomen. Vond ik hem wel een mooi thema.
Verder moet de film het vooral hebben van zijn bijzonder sterke acteerprestaties. Aan Ruffalo moest ik echt wennen, vond hem en zijn gesprekken met de kinderen wel wat al te stroef overkomen, maar ik wende daar toch snel aan en geloofde wel in zijn personage. Bovendien zijn er ook best wel echt mensen zo. Gewoon sterk gespeeld. Misschien wel zijn beste rol. Moore en Bening maken nog meer indruk als zeer overtuigend stelletje, maar beiden heb ik ook nooit slecht gezien. Vooral Moore is altijd goed. Al vind ik bening hier nog net wat beter. Wasikowska en Hutcherson spelen daarnaast ook nog eens goed. Wasikowska is een groot talent. Deed het al leuk in Alice in Wonderland.
Wat ik ook wel knap vind is hoe bepaalde dingen worden uitgewerkt. Op een gegeven moment is er in de film een misverstand, waarbij beide moeders denken dat hun zoon gay is, mede door allerlei flauwe komedie-achtige misverstanden. Maar het voelt nooit te plat of flauw aan, moest zelfs nog behoorlijk lachen. Al moet gezegd dat de film niet zo eigenzinnig is als je misschien zou denken. Ruffalo komt wel erg snel los en die scène dat Nic opeens een klik heeft met Paul en Joni Mitchell-liedjes met hem zingt vond ik een beetje te. Of hoe heel ongeloofwaardig Nic een haar van Jules vindt en herkent als van haar in het doucheputje, als ze even naar de badkamer gaat van Paul.
Je kunt misschien ook je vraagtekens zetten bij de overdreven sidekicks in de vorm van de vrienden van Joni en Laser, maar die hebben wel een functie in de boodschap van de film. Snap ook nog steeds niet waarom een lesbisch stelletje naar mannelijke homo-porno zou kijken, ondanks een poging tot uitleg van een van de moeders. Misschien gebeurt dat in het echt gewoon, maar op mij kwam het meer over als een excuus om later dan het grapje te maken waar ik eerder naar verwees. En een scène die laat zien hoe open de moeders zijn in hun opvoeding op sommige punten. Maar goed, ik stoorde me er niet echt aan of zo. Gewoon een leuke en vrij goede film, als je er niet al te veel van verwacht. Het zijn vooral het thema van de film en het erg goede spel van de cast en hun leuke dialogen die de film maken.
geronimo
- 1955 berichten
Mooie film. Ik vond het meer drama dan komedie. Alhoewel ik vreselijk moest lachen om de scene met de volumeknop.
LauraCharlotte
wie weet trouwens wie zo fantastisch mooi gitaar speelt in de soundtrack? Kan het op de orignele soundtrack niet vinden
otherfool
Archetypisch indie-oscar vehikel rond een semi-disfunctioneel gezien dat als geheel net effe iets te hip probeert te zijn. Zoals wel vaker zijn de pubers nog het verstandigst en maken de ouders er weer eens een potje van. Mag zo in het rijtje met Juno en Little Miss Sunshine. Ruffalo is een favorietje hier en hij is wel lollig als oude hipster en de kids spelen wel aardig (terwijl ik Wasikowska nog zo slecht vond in Alice in Wonderland), maar het is al met al niet echt beklijvend (en ook niet erg grappig eigenlijk). Gemiddelde doorzonfilm.
2,5*.
Bubblez
- 2060 berichten
Mooi drama, al vond ik het pas vanaf de tweede helft (na het diner bij Paul) pas écht interessant worden. De oscarnominaties begrijp ik niet helemaal. Deze film onderscheidt zich niet van andere dramafilms. De Beste Film-nominatie heeft vooral met het thema te maken. De acteerprestaties zijn goed, maar ook hier vind ik Annette Bening niet beter dan Julian Moore of dochter Mia Wasikowska. De nominatie van Mark Ruffalo is me eveneens een raadsel; hij haalt hetzelfde trucje uit als bij zijn andere karakters. De chemistry tussen beide dames is erg goed, die van Ruffalo en Moore voelde ik niet.
The Kids Are All Right is een mooi drama, goed verhaal, mooie karakters, maar ergens ook onaf.
JacoBaco
Kinderen als zondebok of ouders als zondebok. De samenloop van de omstandigheden is altijd zo dat beide partijen verwijten maken. Uiteindelijk heb je als ouders een voorbeeldfunctie en dat kan op 2 manieren. Soms laat je zien hoe het moet en soms laat je juist zien hoe het niet moet. In beide gevallen kan je er van leren.
Het Amerikaanse sentiment druipt weer is een beetje van deze film af. Alleen camoufleren ze dit door een film te maken met daarin een lesbisch stel wat homoporno kijkt. 1 van de lesbische dames pleegt overspel met een hetero man. En er zitten een aantal seksscènes in waar het zogenaamde preutse Amerika (denk ik) niet van houd. Maar verder veel moraal.
Uiteindelijk toch nog een aardige film waarin Annette Bening en Julianne Moore overtuigend zijn. Hoewel Mark Ruffalo bekend is, ken ik hem eigenlijk niet zo heel goed, maar hij doet het ook prima. Josh Hutcherson doet me niets en Mia Wasikowska is wel oké. De soundtrack of score had wel wat beter gemogen vind ik.
_Casper_
hele leuk mooie film!!, is een mooie drama film met wat grappige momenten ertussen. Film kijkt erg lekker weg, en het is een heel erg leuk verhaal. Ook goed geacteerd.
Echt een leuke film, aanrader. 3.5*!
chebby
Vanuit Hollywoord gezien kunnen ze moeilijk doen: dat homoseksualiteit als iets wat normaal zou zijn. Veel Amerikanen zijn niet zo tolerant als wij. Daarbij is de man ook onmisbaar in het gezin, en zeker in een huwelijk met kinderen. Maar dat is dan weer mijn 'intolerantie'.
En daar zit je fout.
chebby
Met alle respect, het huwelijk is tussen man en vrouw. (overtuiging/mening), Dat er situaties zijn waarin de vrouw (of man) alleen komt te staan, is vervelend en kan iedereen gebeuren.
Maar wanneer 2 vrouwen ervoor kiezen om samen kinderen te krijgen en deze ook zonder man op te voeden. Vind ik dat verkeerd. Mij hoor je verder niks zeggen over de 'waarde' van de personen zelf, alleen over hun keuze.
Daarbij zegt Freud over homofolie (bij jongens) dat dat mede komt door het ontbreken van een vader-figuur in de kindertijd. (Let wel > 'vader' figuur)
en homofilie is fout?
ik steun mijn kinderen en sta altijd achter ze ongeacht hun geaardheid.
als we toch zo zwart-wit bezig zijn, hoeveel kinderen worden misbruikt, geslagen of geestelijk mishandelt door hun vader?
JUIST.
Een kind is beter af met 2 moeders.
Co Jackso
- 21924 berichten
Toch wel een tegenvaller. Normaal gesproken ben ik een groot liefhebber van dit soort films, maar deze weet helaas niet te overtuigen. Het uitgangspunt van de film is in eerste instantie zeer interessant en ook het eerste half uur is zeer boeiend. Maar langzaam ontstaan er bij mij als kijker een aantal ergernissen. Deze ergernissen ontstaan vooral doordat de film inhoudelijk gezien toch vrij standaard blijkt te zijn en de nodige clichés bevat (affaire, en met name het ontdekken van de affaire). Ten tweede zijn een aantal acteerprestaties iets te dik aangezet. Ik denk hierbij vooral aan het acteerwerk van Annette Benning.
Gelukkig kent de film wel een aantal leuke one-liners, en ook het acteerwerk van Mark Ruffalo beschouw ik als een pluspunt.
jacobine_rodijk
Archetypisch indie-oscar vehikel
Film was midden in de zomer van '10 uitgebracht. Ik zeg niet dat ik bekend ben met alle spel tactieken van Oscar-bait filmpjes maar een release rond awards seizoen (kerst) is er sowieso wel eentje. En afgaande van de podcasts met Cholodenko en Blumberg die ik heb mogen horen was het binnenhalen van prestigieuze prijzen het laatste waar ze aan het denken waren toen ze begonnen aan een scenario over een lesbisch koppel.
AmazingPP
Ik vond dit een beetje nietzeggende film. Ik bedoel: waar gaat de film eigenlijk nu helemaal over? Twee moeders hebben twee kinderen van een donor-vader en de dochter wil hem ontmoeten. Niets bijzonders eigenlijk. Daarna kabbelt de film een beetje doelloos voort. Echter, het acteerwerk is van grote klasse. Het deed me deugd Benning weer eens te zien, dat was al lang geleden voor mij. Moore is altijd klasse en wat is die vrouw toch prachtig om naar te kijken! Niks geen botox of borstcorrectie's, gewoon puur natuur, inclusief sproeten. Ruffalo speelt een beetje mat vond ik zelf en de twee kinderen hadden iets meer diepgang kunnen geven aan hun rol. 2,5 *
rokkenjager
Niet per se een briljante film, maar wel eentje met een hart die geregeld de juiste snaar weet te raken.
Hectometerpaal
en homofilie is fout?
ik steun mijn kinderen en sta altijd achter ze ongeacht hun geaardheid.
JUIST.
Een kind is beter af met 2 moeders.
Die laatste zin is totale onzin. Zeg je dat ook tegen je vader?
JacoBaco
En hoeveel kinderen worden misbruikt, geslagen of geestelijk mishandelt door hun vader? Nou, heel veel kinderen ook niet. Er zijn genoeg camerabeelden van vrouwen wie kleine kinderen mishandelen op bijvoorbeeld een kinderdagverblijf of tijdens het oppassen bij de ouders thuis. Zinloos om dat soort dingen aan te kaarten.
chebby staat wel open voor homofilie, maar niet voor de mening van een ander.
Ze reageert namelijk wel erg furieus in mijn ogen. Terwijl N23 het gewoon netjes brengt. Hij laat ze verder toch gewoon in hun waarde? Er zit naar mijn idee toch een klein verschil tussen daadwerkelijk fout en iets verkeerd vinden.
Je kan ook 2 kinderen laten opvoeden door 2 kinderen. Want ja, we leven in de 21ste eeuw. Dingen kunnen en dingen mogen, maar de ideale gezinssituatie lijkt mij ook vader en moeder. Als 2 vrouwen er voor kiezen om dat niet te doen, dan mogen ze dat van mij lekker zelf weten.
mandy7
Die laatste zin is totale onzin. Zeg je dat ook tegen je vader?
Dat was inderdaad een belachelijke opmerking.
Geslacht en/of geaardheid staat niet in direct verband met (eventuele) mishandeling.
chebby staat wel open voor homofilie, maar niet voor de mening van een ander.
Ik vind zowel N23 als chebby op dit vlak wat extremistisch overkomen.
Welleenswaar aan verschillende kanten van het spectrum, maar extreem nevertheless.
Wil nog wel graag toevoegen dat N23 absoluut niet iedereen in zijn/haar waarde heeft gelaten.
Maar chebby ook niet. Dit soort discussies moet ook niet gevoerd worden met de bekrompen toon die hier waarneembaar was. Helaas is dit toch gebeurd, ach ja, doe je niks aan.
JacoBaco
Aha, nu heb ik wat meer duidelijkheid. Ik stel mij nu neutraal op.
PhongForce
Deze film brengt wel heel wat discussies te boven.
Maar goed even over de film: De cast was zeer interessant, Mark Ruffalo, Annette Bening en Juliane Moore in 1 film klinkt aantrekkelijk, op het begin van de film merk je al heel snel dat er heel veel amerikaanse moraliteit in zit en cliche's, bijv die vriend van de zoon van het lesbische koppel.
Ik verwachtte een soort komedie/drama zoals Juno, en de aanpak van The Kids Are All Right vond ik niet echt boeiend qua het film zelf, moeilijk uit te leggen maar bepaalde dingen hadden ze gewoon niet moeten doen, zoals die situatie tussen Mark Ruffalo en Julianne Moore (geen spoiler)
Maja het is een film met een onderwerp wat Amerikanen tegenwoordig bezighoudt en ik denk ook dat dat de reden is oa waarom The kids are all right genomineerd werd voor Best Picture, verder waren er wat komische momenten, dat zeker..maar ik kan mij net niet inleven met de gebeurtenissen wat drama veroorzaakt in deze film.
Mensen die zich wel kunnen inleven zullen deze film zeker wel waarderen in ieder geval.
Ik geef het een 2"5.. zeker goed acteerwerk van Julianne Moore en Annette Bening maar de film zelf vond ik iets te overschat.
Maja de Oscars blijven natuurlijk ook maar een mening..
Grizzly3030
Voor mij misschien wel de leukste film van het afgelopen jaar. Ik doel nu op de oscars. ik heb de Kings speech niet gezien, maar een hoop van de andere genomineerden wel en ik vond dit tot nog toe veruit de leukste. Ruffalo and Moore zijn zo leuk!
"FirstNurse"
Aardige film. Het verhaal was niet heel bijzonder, maar acteerwerk was prima.
Echt zo'n film waarbij ik onder de dekens kroop, af en toe in slaap viel en nog niks had gemist van de film. Vond het een ideale film, aangezien ik op een late avond nog wel wat wilde kijken maar niet teveel bij na hoefde te denken. Was leuk om te tijd mee te doden. Ik geef 'm daarvoor 3 sterren.
mapejoba2011
Ik vond hem mooi. Verfrissend verhaal en het geeft goed een beeld van de ongelijke relatie die moeders er op na denken te kunnen houden. Ik wil alles van mijn kind weten, maar wat ik doe gaat je niks aan.
Jessen0wnt
I wish you were gay, you'd be much more sensitive.
Vrij langdradige maar wel geslaagde film over een familie die worstelt met hun identiteit. Hoewel alles in orde lijkt, spelen er al langere tijd emotionele verschillen tussen de gezinsleden. Het contact leggen tussen kinderen en spermadonor lijkt een mooie gebeurtenis te zijn om eens lekker alle emoties eruit te gooien, er is eindelijk iemand om de schuld te geven.
Ik heb de film in twee delen gekeken, en eigenlijk was ik helemaal niet zo onder de indruk het eerste deel. Ik was ook erg benieuwd naar het tweede deel, aangezien ik geen idee had waar dit familiedrama naar toe zou gaan. De tweede helft van de film is duidelijk een stuk meer persoonlijker gericht naar de kijker, Julianne Moore speelt werkelijk waar de sterren van de hemel. De scène aan de tafel was zo krachtig, haar ogen vertelden zo veel. Echt prachtig stukje cinema. Mede dankzij het laatste deel, ben ik toch wel ontroerd en dat is vrij moeilijk, hoewel de laatste films die ik kijk toch wel erg ontroerend zijn.
Natuurlijk is het makkelijk scoren, een lesbisch koppel. Hoera voor de emancipatie. Maar nee, de film weet gewoon echt met respect de film te vertalen en gaat niet de makkelijke discriminatie of andere ''dingen'' van homoseksualiteit aan. Het houdt het realistisch en sfeervol.
Een geslaagde film over een echte familie. 3,5 ster
fluortje
Ik weet niet heel goed wat ik van de film vind, misschien moet ik hem een tweede keer zien. Ik vond het eigenlijk 'n net wat mindere versie van American Beauty en dan op z'n lesbisch.
Ik heb een beetje een wrange nasmaak aan deze film overgehouden. Misschien omdat ik zelf op vrouwen val en het me allemaal zo ongelooflijk pijnlijk lijkt.
Angrod_Pallanén
Aardige film.
'The Kids Are All Right' brengt weinig nieuws wat dramatiek betreft. Geheime affaires, opvoeding, alcoholverslaving of zaaddonors, een gemiddelde aflevering van GTST behandelt het ook. Het is de subtiliteit van de film die het geloofwaardig overbrengt.
Toch valt niet alles even goed op zijn plaats, iets waar het afgeraffelde einde vooral aan bijdroeg. Hoe het ook zij, ik heb me prima vermaakt met de film. Elke acteur leverde geweldige prestaties en de ontwikkelingen waren interessant weergegeven.
Over het algemeen een aardige film, interessant, elegant en simpel.
3,5
Mambanda
Prachtige film, die je een kijkje laat nemen in een apart en toch herkenbaar Amerikaans gezin. Het onderwerp, adoptiekinderen en lesbiennes word luchtig gebracht. Dit komt de film alleen maar ten goede. Wat mij betreft is Mark Ruffalo hier echt de grote ster, samen met de kinderen speelt hij ongelooflijk goed en realistisch.
4,5 *

De Helaasheid der Dingen
Drama / Komedie, 2009

Little Children
Drama / Romantiek, 2006
lesbische relatiedinnermotorfietsargumentartificial inseminationcontrol freakvegetable garden vrouwelijke regisseur