Genre: Drama / Muziek
Geregisseerd door: Claude Lelouch
Met onder meer: Robert Hossein, Nicole Garcia en Geraldine Chaplin
Gesproken taal: Frans en Italiaans
Releasedatum: 28 januari 1982
Maandag 2 februari in één bioscoop (Hilversum)
Plot Les Uns et les Autres
"The film is a musical epic and it is widely considered as the director's best work with Un Homme et une Femme."
Vier muzikale families uit Frankrijk, Duitsland, Rusland en Amerika, worden gevolgd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Te midden van de verschrikkingen van de oorlog proberen deze mensen hun levens te leiden, maar waar de één een nazi-pianist is, wordt de ander afgevoerd naar een concentratiekamp. Het enige dat deze verschillende mensen bindt is de muziek.
Simon Meyer / Robert Prat
Evelyne / Edith
Francis
M. Raymond
FisherKing
Stond dit tranendal er nog niet op?
De Franse Grease !!
hugohei
Ik ken iemand die de film al twaalf keer gezien heeft... ongelooflijk. Wat een smakeloze vuiligheid. Dat gaat maar door, zonder nadenken, van het ene Grote Thema naar het andere, Russen, Amerikanen, Duitsers... en natuurlijk de holocaust even meepakken. De grootste cliché's zijn nog niet subtiel genoeg.
En tot overmaat van ramp speelt iedereen ook nog zijn eigen grootmoeder of - vader... met veel grijs in het haar.
Erbarmelijke wansmaak. Om kwaad over te worden.
Groot succes natuurlijk.
renske
Wat een smakeloze vuiligheid....De grootste cliché's zijn nog niet subtiel genoeg....
En tot overmaat van ramp speelt iedereen ook nog zijn eigen grootmoeder of - vader, met veel grijs in het haar.... Erbarmelijke wansmaak. Om kwaad over te worden.
Garçon garçon, wat ben ik het toch vaak met je eens! Zo jong als ik was toen ik deze film zag (werd vroeger namelijk meer dan eens uitgezonden op tv) vond ik het al afschuwelijk. Alleen de bolero blijft machtig.
Jean Rene
Ik zal maar niet diep ingaan op bovenstaand commentaar. Het is tegenwoordig erg cool om minachtend te doen over een film als Titanic. Blijkbaar evenzo met Les uns et les autres. Films met werkelijke emotionele diepgang of die een bepaalde positiviteit uitstralen schijnen vaak agressie op te roepen.
Nou, dan ben ik maar niet cool - en ook geen fan van films als The Matrix ! (over erbarmelijke wansmaak gesproken ).
Ik kan alleen maar medelijden hebben met mensen die deze film niet kunnen waarderen, want zij missen iets fundamenteels. En wat dat precies is, dat is moeilijk uit te leggen, je moet het beleven en aanvoelen. De film laat een panoramische kijk op het leven zien en gaat over levenswaarheden, de film geeft me ook een besef van hoe mooi het leven kan zijn, of hoe mooi het in feite is.
Dit is een van de meest indrukwekkende films die ik in mijn leven gezien heb. Om de grandeur van deze film te beleven moet je het wel in de bioscoop zien en niet op een klein TV schermpje.
carobo
Hoe ingewikkeld de film ook is, ik vind het een fantastische film. Een van de allerbeste die ik ooit heb gezien. Zeker de manier waarop het begin en het einde op elkaar aansluiten. (het einde is het begin en andersom), in een woord geweldig. De bolero van ravel is natuurlijk ook prachtig verwerkt. En ik vind het werkelijk een goede film met een mooie (emotionele) diepgang.
??? Ben ik de enige MovieMeter user die dit zo'n fantastische film vindt ???
Nee hoor, prachtige film, met grootse thema's groots aangepakt, zoals het hoort in een musical. 4,5*
Alittleromance
Het moeten niet altijd Americanse films zijn, dit is gewoon een meesterwerk van Claude Lelouch. Een Frans meesterwerk waar Americanen jaloers op zouden zijn.
kort0235
??? Ben ik de enige MovieMeter user die dit zo'n fantastische film vindt ???
Nee hoor, ik ben ook niet cool, want ik hou beslist niet van films als the Matrix, die doen me niets!
Les uns et les autres heb ik een hele tijd geleden in de bioscoop gezien en ik vond het in één woord een fantastisch mooie film. Binnenkort wil ik hem weer eens zien. Is er een beetje betaalbare DVD van uit?
Pardoes1959
Het is al 25 jaar dat ik deze film in de bioscoop op het grote witte doek heb gezien. De film duurde heel erg lang, maar was van het begin tot het einde boeiend. De mooie muziek maakte de film voor mij echt af!
kort0235
Een fantastische mooie en boeiende film. Gelukkig zit deze film nog in het DVD-circuit van de betere videotheken, maar helaas niet meer te koop met Ned. ondertitels.
Je moet de film wel twee of drie keer zien om de personen te kunnen plaatsen.
In één woord: een meesterwerk van claude Lelouch!
Brushfires
Ik zou deze film heel graag willen hebben, maar is niet te vinden met ned ondertiteling!! Iemand tips???
Er is simpelweg geen legale DVD met Nederlandse ondertiteling nieuw meer te bestellen. Die is niet meer leverbaar. Tweedehands proberen of ongelofelijk veel mazzel hebben.
Is er wel hoor, heb hem hier liggen. Van DFW geloof ik.
Daar kwam ik net ook achter. Ik zat mijn bericht aan te passen toen jij het plaatste, maar hij lijkt niet meer te bestellen.
breedbeeld
Kan alleen maar zeggen uitermate boeiend. Anders ben ik de halve avond bezig om alles te noemen.
En het is zoals Willa Cather in het begin al geciteerd wordt maar toch ....
wal
Een meesterwerk! Zeer knap gemaakt en een zeer meeslepend verhaal. De muziek en de beelden zijn adembenemend mooi.
5 dik verdiende sterren!
PS ik had de DVD gekocht bij Bol.com met regiocode 1 (USA) en engelse ondertiteling, maar kwam er dus zojuist achter dat de DVD toch nog met Nederlandse ondertiteling bij www.freerecordshop.nl te bestellen is (onder Music DVD's). Dat gaan we toch nog maar even proberen! Zou helemaal mooi zijn!
5 dik verdiende sterren!
Als je goed kijk zie je dat deze allen Frans is en NIET Nederlands ondertitelt is.
Geluid2
Beeldformaat5
Regiocode
Speelduur 177:00
Productbeschrijving Les Uns Et Les Autres
Language fr
Mocht je hem wel willen met Nederlands ondertitelst mail dan even [email protected]
wal
Heel erg bedankt, Nol!
Waarschijnlijk waren mijn ogen nog niet helder genoeg na het zien van deze mooie film...
Free Record Shop bevestigde mij dat deze DVD geen Nederlandse ondertiteling heeft. Ik heb dankzij jouw reactie de bestelling nog op tijd kunnen annuleren!
nachtvlinder
volgens sommigen een meesterwerk, maar ik kan mijn aandacht er niet bijhouden, soms is het aangrijpend, maar te vaak erg afstandelijk en langzaam gefilmd, had ook in 1½ uur gekund, met wat meer uitdieping. De filosofische boodschap kan ik als thema totaal niet terugvinden. valt me tegen. heeft trouwens opvallend weinig stemmen
Nol
Een mooie ontroerende film met prachtige beelden.
Volgens mij is deze film niet meer te koop in Nederland (met nederlandse ondertitels) mocht je deze toch willen mail dan even ???
Dk2008
Was toen best wel een heel bekende film als ook de soundtrack o.a. natuurlijk dankzij Ravel's Bolero. Ontroerend was hij zeker maar je moet ervan houden, lang en soms moeilijk te volgen.
Les Uns Et Les Autres Nederlands ondertiteld
Na al deze jaren zijn zowel de muziek (Bolero van Ravel vertolkt door Streisand in Memories) als de film, met een paar schitterende rollen van Geraldine Chaplin op mijn netvlies gebrand. Voor mijn gevoel was dit qua kwaliteit de voorloper van Schindlers List. Nooit zal ik weer vergeten hoe die joodse vrouw met dat kleine meisje, wat ze sinds een dag pas kent, de gaskamer instapt. Heb je belangstelling voor deze dubbel dvd Nederlands ondertiteld mail dan even zachtewaar at googlemail.com
beertjeb
Fantastische film! Niet te vaak met je ogen knipperen want dan volg je hem niet meer ...
gauke
Ambiteus project, waarvan het eerste gedeelte stukken beter vond dan het tweede met als gevolg dat deze film verzandt in onoverzichtelijk-, onsamenhangend- en clichématigheid, waarbij iedere verbinding ver te zoeken is, alhoewel de slotscène er subliem uitziet. En op zichzelf zijn alle muzikale internezzo's prachtig om te zien.
Julie
Echt niet mijn ding.
vanaf het tweede deel was ik verloren. Rommelig en onsamenhangend.
Eerste deel is wel cava, niet geweldig ontroerend of vol met emoties. althans zo heb ik het ervaren.
Moet ik deze film dan een lage score geven? ik weet het niet. ik heb de neiging om dat niet te doen, gewoon omdat wel geboeid bleef.
De laatste scene is de scene die de hele film maakt, geweldig stukje film, muziek, dans.
madmax1
Fantastisch
Gezien in twee delen,waarvan deel een het meest boeiend is.
Deel 2 vind ik ietwat verwarrend onrustig, laatste stuk is fenomenaal .
knusse stoel
Zeer indrukwekkende film, uitstekend vertolkt en goed gespeeld.
Je moet wel bij de les blijven anders raak je in het verhaal verstrikt, dus een of meerdere (plas)pauze(s) inlassen is wel zo verstandig.
93.9
Deed z'n best om een klassieker te worden. Sommigen vinden dat ook.
Ik vind 'm gewoon wel goed, maar werd niet weggeblazen..
Vaak rommelig en niet glashelder.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod