Genre: Drama / Misdaad
Speelduur: 125 minuten / 150 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Ben Affleck
Met onder meer: Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner
Releasedatum: 21 oktober 2010
Plot The Town
"Welcome to the bank robbery capital of America."
Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Één van hen is Doug MacCray. Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en het er zonder kleerscheuren vanaf brengt.
- Trailer (YouTube)
- Prince of Thieves (BoekMeter)
- The Town (MusicMeter)
Dino Ciampa
Fergus "Fergie" Colm
Stephen MacRay
De GeuS
Een leuke, onderhoudende misdaadfilm met een goed Affleck. De film is een beetje als het kleine broertje van 'Heat'; dikke 3*
Tweede film van Ben Affleck en ook deze is me goed bevallen (wel minder dan zijn eerste film "Gone Baby Gone"). Het verhaal was wederom interessant en na een uur werd het zelfs boeiend. Het einde was ook best goed. Helaas heeft de film ook wat mindere kanten en dat is dat het soms was saai en langdradig is en dan heb ik het vooral over het eerste uur m.u.v. het goede begin. Echt origineel is de film ook niet want veel scenes en momenten deden me denken aan andere misdaad films die al genoemd zijn. Maar al met al is deze film prima te bekijken (misschien is het verstandiger om de gewone versie te bekijken dan de extended versie) en de cast vond ik zeer goed spelen, met name Ben Affleck en vooral Jeremy Renner.
choller
tsss.....kvond m andurs errug goed , heb niet door dat hje 2 uur aan t kijken bent ,wat mij betreft een aanrader !!!!!!!!!!!
choller
Middelmatige film, die mij niet echt boeide. Zeer ongeloofwaardige en slappe verhaallijn. Een doorgewinterde crimineel die verliefd wordt op het slachtoffer van zijn eigen geplande overval?
Ook lijkt de film telkens niet op gang te komen, omat meneer de crimineel ook nog eens zo nu en dan "zijn gevoelens" wil gaan uiten bij zijn nieuwe liefje en zijn pappie. boehoe!.
Slaap, slaap!
Kortom: Trage, saaie en nietszeggende film
Oh enne.......het acteerwerk vond ik nou ook niet om naar huis te schrijven
als je dit al niks vind ....blijft er bar weinig over ...maarja meningen verschillen
Pete_033
Ik had verwacht dat de acteerprestatie van Affleck hier helemaal zou worden afgekraakt maar dat valt mee
rupie
Aardige film, soms iets te langdradig, waardoor de film me net niet kon pakken.
Baasje
Het is lang geleden dat ik dit in genre zo'n goede film heb gezien in een woord geweldig.
Ik lees hier dat hij lang zou zijn dat is mij helemaal niet opgevallen .
woopie
Meningen verschillen zeker!
Kijk maar naar de voting die jij en ik gedaan hebben bij bijv. "The American"
Wij houden van totaal verschillende films.
dragonmaster
zojuist de Extended Cut gezien. dit maakt de film wel wat trager, maar als hij eenmaal weer op gang komt is er geen stoppen meer aan !!! spanning, vette schietpartijen en achtervolgingen maken het feestje compleet.
qwatje
Heerlijke film, alles zit erin actie, drama, spanning en romantiek. In een goede mix.
Special effects waren meer dan oké, de casting was dik in orde en regie acteerprestaties verdienen een dikke pluim. Wij vonden de film helemaal niet te lang of langdradig. Kortom een lekkere film waar weinig op aan te merken is. Dik verdiende 4*
Oh ja luister zeker de aftitelsong van Ray Lamontagne. Die is zo verschrikkelijk mooi!
Mhow...
De film begint veelbelovend met de bankoverval, zakt daarna een eind weg en weet weer sterk te eindigen.
Dat hele plot na de overval vond ik bepaald nou niet interessant. Veel gepraat, weinig boeiends.
De film voelt dan ook een beetje als vlees noch vis. Het is wat actie, wat thriller, wat drama...maar van alles eigenlijk te weinig. Het wordt wel allemaal stijlvol weergegeven, dat wel.
Was de film maar een half uur korter geweest, dan had ik hem denk ik veel pakkender gevonden. Voor nu, een kleine voldoende.
vago
nou ajax en litmanen
verstand van voetbel heb je zeker
maar vond de film zeker nie mhow
vond het een goeie en spanende film
maar verder iedereen recht op een eige meening hoor
amenmalek
Weer een goede Ben Affleck. Heb heerlijk zitten genieten op deze zondagavond. Prima film. Nodige diepgang, actie en romantiek. Het kwam allemaal goed bij elkaar. 4* dik verdiend.
JacoBaco
Toch wel een tegenvaller deze film. Ben 'gebleekte tanden' Affleck heeft zijn uiterste best gedaan door een hele wolwassen film te maken, maar het is ook een wat lome film geworden.
Het begin en het eind is het best en alles wat daar tussenzit, is een heel stuk minder.
De film weet echter alles wel goed te combineren. Drama, misdaad, romantiek en uiteindelijk ook actie. Verder is het niet voorspelbaar en dat is op zich wel een groot pluspunt en er wordt sterk geacteerd. Maar te vaak heb ik zitten kijken en realiseerde ik me dat het mij te weinig doet.
En ook is het weer zo makkelijk om het broertje van Doug het snel aangebrande type te laten zijn.
Oh, en waar slaat dat wippartij'tje op tussen Doug en Krista? Hij zit op de een stoel, zij komt binnen, doet haar rokje omhoog en 2 sec later hebben ze seks. Zat Doug zich al te rukken ofzo toen zij binnenkwam, want hoe vliegensvlug kreeg hij een boner en heeft ze zijn broek opengemaakt? Als je graag een film wil maken waaraan alles klopt, zorg er dan ook voor dat het klopt. Dit komt echt heel ongeloofwaardig over op zo'n manier.
Ik wil nog wel zeggen dat Ben Effleck van mij wel vaker films mag regisseren, want na Gone Baby Gone weet hij zich toch wel weer te bewijzen. Ook al vind ik Gone Baby Gone ook niet geweldig, maar Effleck laat toch wel zien dat hij talent heeft. Ook liet hij dat 13 jaar geleden al zien door samen met Matt Damon het script voor Good Will Hunting te schrijven. Dus beste Ben, laat nu is echt zien wat je kunt. Qua acteerprestaties doe je het ook veel beter dan in films als The Daredevil. Voor je volgende film moet je gewoon met iets bijzonders en iets gewaagds komen. Alvast bedankt. Liefs, Jaco. X
mrhanky
Ik kan alleen maar mee gaan met de mensen boven mij. DE film is zeker niet slecht maar had een stuk beter kunnen zijn. Het begin is goed en het einde is ook erg sterk maar het stuk daar tussen is te traag en eigenlijk niet heel erg boeiend.
Picker
Vond het een spannende film en is naar mijn mening nergens traag of saai.
badfans69
Ben Affleck heeft een goeie degelijke misdaad film afgeleverd met een vleugje drama.
Doet me, net als sommige anderen, denken aan dat dit het kleine broertje van Heat is.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Ik had niet zoveel over deze film gehoord, dus ik had eigenlijk toch wel wat matigs verwacht. Maar, ik moet zeggen dat ik best onder de indruk was.
Vette actiefilm met een aardig verhaal.
Ik geef geen 4* omdat ik het gevoel had dat het in anderhalf uur ook wel had moeten lukken, hij duurde net wat te lang.
Grizzly3030
Sterke film, een soort Heat-light!
Goed gedaan, meer van dit soort films alstublieft!
martijn011
- 2034 berichten
Na het zien van Gone Baby Gone was ik heel benieuwd naar deze film. Enerzijds omdat het regiedebuut van Affleck bij mij in goede aarde viel, anderzijds naar het verhaal en de acteerprestatie van Affleck.
Ik moet zeggen dat ik me niet altijd kan vinden in de stevige kritieken die sommigen hier plaatsen. Natuurlijk is het geen acteerkanon als Brad Pitt, Liam Neeson, Christian Bale etc maar het is zeker geen dramatische acteur. Wat wel slecht overkwam was zijn woedeaanvallen tegen Jem en de eigenaar van de bloemenwinkel.
Verder is het een leuke film om naar te kijken, de overvallen en shootouts zien er goed uit! Ook z'n romance met Claire (goede actrice trouwens, kende haar nog van The Prestige) komt goed uit de verf.
Kortom, deze film is prima te doen, een ruime voldoende heeft het absoluut verdiend!
Ed Lauwerens
Prima actiefilm, heb me geen moment verveeld, maar daarnaast ook niet heel erg bijzonder.
Thomas83
De eerste film van Affleck als regisseur beviel me vrij goed, al kakte deze na een uur behoorlijk in om op het einde pas weer echt goed te worden. Deze is wat constanter in niveau, maar piekt nergens écht heel hoog. Dat komt door de voorspelbaarheid en clichés (die verder nog heel goed te pruimen zijn als je er niet teveel op let), maar ook bijvoorbeeld in hoe de film zich nét wat teveel wil laten zien op visueel vlak. De actie is helemaal zo verkeerd nog niet en de spanning is af en toe nog echt sterk, met als hoogtepunt de vrij imposante openingscène, maar echt heel inventief en onderscheidend wil het allemaal alleen niet worden. Ook is er hier en daar iets teveel sentiment in de film gestopt. De romance tussen Doug en Claire verloopt ook veel te snel.
Affleck is als regisseur duidelijk meer getalenteerd dan als acteur, maar in tegenstelling tot veel anderen vond ik hem hier eigenlijk best leuk spelen. Als hij wat dieper moest gaan schoot hij wat tekort, maar ik vond hem niet totaal afgaan en over het algemeen toch best geloofwaardig en sympathiek in zijn rol. Verder beschikt de film over een zeer sterke bezetting van de bijrollen. Jeremy Renner maakte vooral indruk in The Hurt Locker vorig jaar, Rebecca Hall en Pete Postlethwaite zijn onder andere ook goed. Wel is het niet echt geloofwaardig dat Affleck het brein van de bende speelt, al komt de rest van de club natuurlijk bepaald slimmer over. Ook viel me op dat in de vriendengroep er altijd wel iemand loopt in kleding van de Red Sox of een ander sportteam uit Boston. Zal vast wel veel worden gedragen in zo'n volkswijk, maar ik vond het iets te overdreven overkomen.
De opbouw van de film is wel prima. Uiteindelijk wordt er netjes naar een spannende, vrij grote en aardig in beeld gebrachte laatste klus toegewerkt, en het wordt op het einde wel wat te klef, maar ik vond het hier niet zo erg. The Town is niet baanbrekend maar een volgens de "vaste regels" keurig uitgewerkte mix van actie, drama en thriller. Ik heb me geen moment verveeld. Ze hadden alleen wel bepaalde zoete dingen eruit moeten laten en dat subplotje met Krista vond ik er nogal bijhangen. Dat rondom Dougs moeder en vader vond ik dan nog wel net kunnen. Leuk dat Jolene van Ray LaMontagne nog voorbijkomt tijdens de eindcredits. 3.0* ruim.
Nakkie13
Verhip, The Town was een goede film!
Fijn hard, grauw en geloofwaardig.
Hollywood doet de laatste tijd best zijn best om bepaalde personages net iets anders neer te zetten dan de stereotypes die we doorgaans zien.
De opgefokte sidekick is niet zo erg dat je er de hele tijd aan ergert, de FBI agent is een lul maar ook weer niet te overdreven en de relatie met de bank manager wekte geen kotsreflex op.
De personages zijn nog steeds eenigzins stereotype, maar er is tenminste iets anders geprobeerd en dat waardeer ik wel.
Knap gedaan van meneer Afleck.
+ De laatste shoot-out was fantastisch, en het eind van Coughlin is "heroïsch" en triest tegelijkertijd. Dat slokje Cola maakte het af.
Een mooie 3.5

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Misdaadfilm 'The Town' van en met Ben Affleck vanavond te zien op RTL 7

De best beoordeelde films van de jarige Ben Affleck (50)

In de ban van 'La Casa,' drie sterke films op Netflix over een bankoverval

Prisoners