• 9.374.811 stemmen

The Town (2010)

Drama / Misdaad | 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Genre: Drama / Misdaad

Speelduur: 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Ben Affleck

Met onder meer: Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner

Releasedatum: 21 oktober 2010

Plot The Town

"Welcome to the bank robbery capital of America."

Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Één van hen is Doug MacCray. Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en het er zonder kleerscheuren vanaf brengt.

Doug MacRay

Fergus "Fergie" Colm

Stephen MacRay

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Redelijk filmpje, maar had van mij echt geen 2 uur hoeven duren. Einde was ook een beetje poep.

avatar van mixmaster

mixmaster

lekkere actie-thriller met goeie acteurs en mooie actie scenes.

deed een beetje aan ´´heat ´´ denken af en toe , maar dat niveau haalt deze film niet.

avatar van RickZ

RickZ

Vermakelijke MisdaadDramaThriller over groepje overvallers in een slechte buurt. Lekker spel, onderhoudend genoeg voor 2 uur met best wel aardig opgezet einde.

avatar van Fortune

Fortune

Wel goed.

Maar had veel beter gekund. Jammer dat het nergens de term standaard overschrijdt.

Er word ons niks nieuws en/of origineels getoond. Misschien de relatie van Doug met de vrouwelijke getuige.

De overvallen zijn wel leuk om te zien met name de laatste. Film doet inderdaad veel aan Heat denken maar haalt het qua niveau lange na niet.

Ben Affleck is als regisseur beter als acteur al deed hij het in deze film helemaal niet verkeerd.

De acteurs hebben het Ierse accentje onder de knie en kwamen geloofwaardig over als inwoners van Charlestown.

Het einde van de film is ook niet geweldig en het voelt aan alsof de film veel meer had kunnen zijn dan dit standaard misdaad filmpje.

Maar toch heeft de film mij de hele speelduur kunnen vermaken.

avatar van Insignificance

Insignificance

Film die je eenvoudig op z'n vele clichés -en daarmee min of meer voorspelbare verloop- kunt afserveren en voor zover het iets wil vertellen over het leven in de mindere wijken van Boston, kan je je ook afvragen of daar wat van overblijft. Eigenlijk niet zoveel dus.

Toch komt Affleck er opvallend soepel mee weg. Zijn eigen rol is nog net aan (ergens heeft heeft het spelen van een dergelijke lead in je eigen film iets twijfelachtigs), zijn film is ondanks al die belemmeringen toch maar mooi onderhoudend.

De cast is zonder meer voortreffelijk met een paar grimmige koppen die je in dergelijke buurten mag verwachten. Die accenten zijn een leuke bijkomstigheid, net als Rebecca Hall. Aangezien het verder weinig opzienbarende ontwikkelingen kent, moet het het hebben van afzonderlijke momenten en daar pakt Affleck dan ook uit.

De scène op het terras is een behoorlijk nerveuze en zijn overvallen zitten zelfs uitstekend en gevarieerd in elkaar. Vooral de achtervolging is bijzonder fraai in beeld gebracht met bovendien een geweldige freeze als de overvallers in de ogen staren van een volledig verraste agent.

Boston staat er mooi op, het ziet er allemaal kundig uit met een aangenaam tempo en een kogelrijk slotoffensief. Wel jammer dat het niet nog ergens een stevige beuk onder de gordel durft te geven, maar vooruit. IJshockey is immers ook mooi. En meer.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Gewoon een hele vette aktiefilm, heb me geen seconde verveelt.'

Wat mij betreft zeker een aanrader.

avatar van jonesy69

jonesy69

vond deze film top!

prima acteerwerk, zalige verhaallijn waarin je van begin tot einde in meegesleept word,

en vooral heel puik werk van ben affleck als regisseur!

zeker een dikke 4.5!

avatar van scorepio

scorepio

Uitstekende aktiefilm met een ferme noot drama en romantiek. De overvallen zijn bijzonder goed in beeld gebracht en soms smachtte je naar meer. De romance tussen Ben Affleck en Rebecca Hall vond ik wat geforceerd en onlogisch. (maar zo gaat dit soms in de liefde )

Zeker een aanrader.

avatar van Zinema

Magere heist.

Enigszins vermakelijk misdaad-drama dat w.b.t. dat laatste genre nogal wat steekjes laat vallen. Alle clichés op een stokje, maar bovenal voorzien van een zeer onwaarschijnlijk en tam liefdesplot dat als rode draad door de film wordt getrokken. Het lijkt sowieso of Affleck erg veel in de film heeft willen proppen.

De heist-methodes zijn vaak mager, maar de daaruit voort vloeiende actie weer niet. De achtervolgingen en shoot-outs worden keurig in beeld gebracht en het stoere mannen-gehalte is hoog. Het staat echter in schril contrast met het overige wat de film tracht te bieden, inclusief de morele eindplicht. Hoe onderhoudend e.e.a. ook is.

Redelijk.

avatar van venlonaar

venlonaar

nou dit was weer echt een mooie film.

avatar van lau12345

lau12345

Ik vond het een zeer vermakelijke film .

Tuurlijk is ie een beetje voorspelbaar , maar welke film is dat niet ?

Al met al 4* van mij .

avatar van Fortune

Fortune

lau12345 schreef:

Tuurlijk is ie een beetje voorspelbaar , maar welke film is dat niet ?

Die zijn er meer dan je denkt.

Prima actiefilm met redelijke diepgang....zeker de moeite waard om thuis te bekijken.

avatar van Jesse93

Jesse93

Zit aardig wat spanning in, maar ik vond het acteerwerk niet altijd op en top. Wat ik ook belachelijk vond was de zogenaamde 'onbewuste reclame' waarbij ze roepen: "Everybody give us your blackberry's" of "I want a Nescafe" en "I want everything tapped, internet, fax, phone and Skype"Gewoon veel te opvallend. Voor de rest wel aardig vermaakt

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Aardige film met goede actiescènes, vooral de nonnenscène vond ik erg goed. Kwamen me iets te veel typische Ben Affleck drama en romantiek momentjes in voor.

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

Geweldige film, genieten

avatar van dwid

dwid

Prima film, goed 2 uur durend entertainment, maar niet echt heel bijzonder...

Wat een romanticus die Ben hè

Het einde....tja...daar had meer in gezeten, maar dat geldt wel voor vrij veel films...

avatar van Joshua-Roger

Joshua-Roger

Goeie film, ging lekker snel voorbij, zeker kijken waard

avatar van robinb

robinb

De eerste helft van de film komt erg goedkoop en amateuristisch over en ook het camerawerk vond ik vaak irritant. Daarnaast zitten er aardig wat langzame stukken in de film waardoor het op momenten echt slaapverwekkend was.

Naarmate ik meer in het verhaal kwam begon ik de film steeds meer te waarderen en ondanks dat het allemaal erg standaard is zaten er een paar leuke momenten in. Vooral Jeremy Renner kon ik erg waarderen. Hij zet na zijn goede rol in The Hurtlocker weer een sterk karakter neer al was het wel eenzelfde soort rol...

Al met al is het best een aardige film. Geen kaskraker, maar leuk voor tussendoor.

avatar van Pete_033

Pete_033

Goede film maar niks vernieuwens. Je kunt je wel afvragen of het wel een verstandige keus was dat Affleck zelf de hoofdrol speelt maar hij brengt het er goed vanaf. Zitten een paar goede shootouts in die een beetje doen denken aan Heat maar nooit dat niveau halen. Leuk om te zien dat er behalve Affleck verder geen stereotype Hollywood acteurs inzitten. De film is inderdaad wel voorspelbaar maar dat is niet erg hinderlijk.

avatar van arsenal

arsenal

Goeie film, zeker de moeite waard

avatar van rep_robert

Ook weer een typisch Hollywood productje dat prima te behappen valt, maar nergens op ook maar een enkele manier uitblinkt. Typische Hollywood actie met veel spectaculair geknal over en weer, veel onnozele diepgang en een onnodige romance om het einde wat meer dramatiek te geven.

Hap, slik, weg.

avatar van woopie

woopie

Middelmatige film, die mij niet echt boeide. Zeer ongeloofwaardige en slappe verhaallijn. Een doorgewinterde crimineel die verliefd wordt op het slachtoffer van zijn eigen geplande overval?

Ook lijkt de film telkens niet op gang te komen, omat meneer de crimineel ook nog eens zo nu en dan "zijn gevoelens" wil gaan uiten bij zijn nieuwe liefje en zijn pappie. boehoe!. Slaap, slaap!

Kortom: Trage, saaie en nietszeggende film

Oh enne.......het acteerwerk vond ik nou ook niet om naar huis te schrijven

avatar van Wamel

Wamel

Mij uitstekend vermaakt met deze film. Leuke verhaallijn en de aktie was ook goed gefilmd. Wel voorspelbaar maar dat zijn dit soort films meestal wel. Twee uur waren zo voorbij!

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede, sfeervolle en vakkundig gemaakte film.

Met een goed verhaal wat goed is uitgewerkt en leuke personages kent.

Deze worden overtuigend neergezet door de gehele cast, waarbij vooral Jeremy Renner indruk maakte als opgewonden standje.

Verder bezit de film van alles wat : Liefde, actie, drama en een vleugje romantiek wat er voor zorgt dat de film lekker wegkijkt en nergens verveeld.

Ja een prima film die me van begin tot eind wist te boeien.

avatar van morreke

morreke

Hij duurt lang, maar ik heb me niet zitten vervelen. Blijft onderhoudend, maar zonder ergens in uit te blinken.

avatar van helleke

helleke

Heel goeie film met prima acteerprestaties.

Het verhaal zat goed in elkaar en de actiescènes waren redelijk verbluffend.

Ondanks de lange duur is de film voorbij gevlogen.

Een verdiende 4 sterren.

avatar van Nycos

Nycos

Pfff, lange zit, die extented 'Cut', ik raad mensen aan de gewone versie te kijken, scheelt je 20 minuten vol met gepraat die niet bijdraagt aan de film.

Toch 3* voor de aardige actie scenes.

avatar van valleyman

valleyman

Wat een drama zeg!

Actiescenes waren goed, maar dat is dan ook het enige.

avatar van jeeke21

jeeke21

Heb de gewone versie gezien , en vond het best een boeiende film met prima presteerprestaties..

Van mij een 3.5*