Genre: Drama / Misdaad
Speelduur: 125 minuten / 150 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Ben Affleck
Met onder meer: Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner
Releasedatum: 21 oktober 2010
Plot The Town
"Welcome to the bank robbery capital of America."
Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Één van hen is Doug MacCray. Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en het er zonder kleerscheuren vanaf brengt.
- Trailer (YouTube)
- Prince of Thieves (BoekMeter)
- The Town (MusicMeter)
Dino Ciampa
Fergus "Fergie" Colm
Stephen MacRay
etherman
Leuke film,ik had er wel wat meer van verwacht maar toch lekker wegkijkertje.
mer1973
Zeer goede misdaad film.
Ben alleen niet zo te spreken over Ben Affleck.
Hij heeft het imago van de ideale schoonzoon of actieheld. Vind hem als bad guy niet overtuigend overkomen.
Zijn uitstraling is '' te lief ''.
The Town is een goede misdaadfilm met een uitmundende Jeremy Renner die de ster van de film is , het einde van de film vond ik het minste
Het geld had hij niet allemaal aan zijn vriendin moeten geven , hij had moeten rentenieren in een ver en warm land.
Verder was Ben Affleck ook meer als ok dat geld voor het acteren en de regie. Ik had ook graag gezien dat Chris Cooper een iets uitgebreiderer rol had gekregen dat is een ras acteur.
override100
het is alles gezegd maar ik ga toch alweer zeggen.de einde vond ik ook niets
maar volgens mijn is zo bedoeld want misdaad loont niet denk ik.
ik hat namelijk niet veel van verwacht maar toch was een super lekker film
om te kijken na de einde zag ik pas dat 2 uur film was.
schip010
4,0 Wat een fantastische misdaad thriller, hard, maar niet absurd, veel spanning,zeer goed acteerwerk en een ongewis plot. Wellicht geen meesterwerk, maar een erg goede film.
Echt van genoten.
Sjard
het is alles gezegd maar ik ga toch alweer zeggen.de einde vond ik ook niets
maar volgens mijn is zo bedoeld want misdaad loont niet denk ik.
ik hat namelijk niet veel van verwacht maar toch was een super lekker film
om te kijken na de einde zag ik pas dat 2 uur film was.
Als je nou éérst aan je A(B)N werkt, kom dán nog eens terug.
Want zo'n bericht neemt niemand serieus
Joän
Goeie film over een groep Ierse bank bankovervallers.
Vrij realistisch gebracht en weinig tot geen glamour....vergeleken bij andere films over bankovervallen zoals bijv Takers.
Camerawerk uitstekend.
Acteurs goed gecasted, ben zelf juist wel te spreken over Ben Affleck, vind persoonlijk dat zijn acteerwerk steeds beter gaat worden, maar Jeremy Renner was voor mij de grote ster.
Hij bracht zijn rol overtuigend.
Chris Cooper had helaas een kleine rol.
sportfan27
Ik heb genoten van The Town, goed acteerwerk van de hoofdpersonen, goed verhaal, zoals eerder al aangegeven in diverse reviews hier heeft The Town veel weg van Heat,
Een hechte groep vrienden die bankovervallers zijn, een laatste klus die fout loopt, verraad, een vrouw op wie de hoofdrolspeler verliefd word, een politieagent die zich vastbijt in het onderzoek, en een heerlijke rouwe schietpartij.
Beter goed gejat dan slecht bedacht toch ?
Het hele Boston achterbuurt sfeertje mag ik graag zien, Affleck past hier perfect tussen met zijn rouwe accent, enige minpuntje was het einde, kwam ineens zo plotseling naar mijn idee.
4 ****
Hankieh
Verrassend. Begint er op dat Ben zijn roeping heeft gevonden, regisseren. Misschien dat hij bij zijn volgende film zichzelf alleen de regisserende rol kan toewijzen, dan denk ik dat hij nog meer uit de film haalt.
Ik vond de film erg goed. Het deed me een beetje denken aan Heat. Alleen overtrof The Town Heat wel. Heat had denk ik wel het voordeel dat het 15 jaar eerder gemaakt werd.
Zandkuiken
Originaliteitsprijzen gaat Ben Affleck inderdaad niet wegkapen voor The Town. De film rijgt de clichés aaneen alsof Inspecteur Winne en Agent Sabbe van het ITCH (het Interventieteam voor Clichéhandhaving) mee op de set stonden. To protect and conserve!
Maar persoonlijk heb ik tóch genoten van Afflecks tweede. Het is een oerdegelijk en strak verteld misdaadverhaal, met prima acteerprestaties. De meeste personages zijn wel stereotypes maar voor mij géén bordkartonnen figuren. The Town wordt dan ook bevolkt door ijzersterke acteurs. Jeremy Renner, Jon Hamm, Rebecca Hall... Allemaal mensen die ik graag bezig zie. Binnen de familie Affleck doe je me meer plezier met supertalent Casey, maar Ben is hier wat mij betreft zeker niet slecht.
Zeer solide prent dus. Audiovisueel best oké en een erg geslaagde car chase. Slotsom: 3,5*.
Le Professionnel
Redelijke film leuk om een keer gezien te hebben maar zeker geen hoogvlieger.
Elineloves
Ben Affleck.
Hij blijft me verbazen. Het is niet niks om zowel regisseur als hoofdrolspeler te zijn van deze misdaadfilm, and damn, hij heeft het goed gedaan! Hij wil zijn verhaal vertellen en slaagt hier prima in.
De mooie Claire (Rebecca Hall) doet het niet slecht, maar blaast je ook niet omver. Haar personage is te naïef en dat maakt het soms storend. Ze is net slachtoffer geworden van een bankoverval en gijzeling, ze weet dat die mannen haar adres kennen en haar elk moment om het leven kunnen brengen, en nog gaat ze zonder enige argwaan mee met een vreemde. Dit maakt het een tikkeltje ongeloofwaardig, maar vooruit, het kan natuurlijk wel. Vervolgens geniet ze volop van Doug zijn aandacht en loopt als een klein verliefd pubermeisje achter hem aan met een adorerende blik.
Perfecte casting met als grote uitschieter de sublieme Jeremy Renner, die zowel angstaanjagend kan zijn en tegelijktijd voor een komische noot zorgt. Zelfs de kleinere rollen, denk aan Chris Cooper en Blake Lively, stellen niet teleur. Ik zat me wel telkens af te vragen waar ik Dino Ciampa nou van kende, en na even imdb-en na afloop wist ik het eindelijk! Titus Welliver, van Lost! Frustrerend als je niet op een naam kunt komen en diegene niet kunt plaatsen waar je hem nou precies van kent, blijft je de hele film toch in je hoofd zitten.
Af en toe flinke over the top actie, met een specifieke, steengoede achtervolgingsscene, maar het verhaal blijft boeiend tot het einde. Affleck laat wederom zien een waardig regisseur te zijn.
eppo349
Zeer genietbaar overval drama. Goed gespeeld en gefilmd.
Meer hoeft het voor mij niet te zijn, sowieso een stuk beter als "Takers", die gisteren op het programma stond.
Solide misdaadfilm, goed gemaakt en rijk aan sfeer. Uitstekende cast ook, met Affleck in een prima hoofdrol. Qua plot niet al te origineel of verrassend, maar de film is wel continu meeslepend en sporadisch erg spannend. Enige minpuntje is de enigzins ongeloofwaardig uitgewerkte relatie tussen Affleck en Rebecca Hall. De tweede indrukwekkende regieklus van Affleck, die hier als akteur bewijst onder zijn eigen regie een stuk beter te spelen dan onder regie van anderen.
wgm50
Onderhoudende misdaadfilm die tot het eind weet te boeien. Ik vond het kijken een goede tijdbesteding.
Spectator72
Vond het een vermakelijke film met actie en spanning. Meer heb ik er niet echt over te zeggen.
Gewoon een lekker filmpje voor tussendoor.
barcam
Degelijke misdaadfilm met uitstekende acteurs. Hier en daar wat clichés zoals "de held" die wroeging krijgt maar toch nog een laatste job moet doen maar dit mag de pret niet drukken. Wel zeer goede sfeer en uitstekende actie-momenten. Geen hoogvlieger maar vermakelijke film.
wimaroca
Ik vond 'm tegenvallen,Affleck speelt maar matig,Inderdaad Jeremy Renner speelde wel uitstekend.
Richting het einde dat ie zo in het huis kon kijken vol politie vond ik helemaal overdreven
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Redelijke misdaadfilm met een verhaal wat ik eerder heb gezien. Vaak heb gezien zelfs. Maar dat neemt niet weg dat het een aardige film is.
Wat ik echter niet begrijp is de enorm hoge gemiddelden, met name op IMDB: een 8! Voor een redelijk standaard misdaadfilm, dat vind ik zeer vreemd. IMDB-raters zin vaak erg kritisch en films als dit krijgen vaak niet hoger dan een 7.
_RIP_Ivanhoe
Ik sta er echt van te kijken hoeveel mensen dit een bovengemiddelde fim vonden en zelfs de vergelijking maken met Heat.
Na de eerste scene weet je ongeveer precies wat er allemaal gaat gebeuren....zo cliche. Het komt ook allemaal uit wat je denkt, een echte aanslag op mijn tijd geweest!
Uiteraard is Ben Affleck het doetje en de moralistische man die het allemaal goed bedoeld....
Verwacht een iets betere aflevering van een CSI en je zal dan zeker genieten
vranque
Van Nistelrooy (dat gevoel had ik bij Ben Affleck) die een schot voor open doel mist.
Goldenskull
Niet echt een goede film, maar gelukkig ook geen slechte.
Nogal een flutverhaal natuurlijk, weinig origineel ook, veel clichés, erg voorspelbaar. Maar toch nergens echt vervelend. Tevens ook één van de betere rollen van Affleck die ik gezien heb.
Ik was overigens gaan zitten voor een leuk apocalyptisch filmpje, kwam nogal bedrogen uit dus. Blijkt dat ik The Road en deze per ongeluk door elkaar heb gehaald. Nja, The Road verwacht ik meer van, maar heb dit dan maar vast gehad, Gone Baby Gone staat tenslotte al eeuwen op mijn laptop te wachten.
the-hague-pride
Als je nou éérst aan je A(B)N werkt, kom dán nog eens terug.
Want zo'n bericht neemt niemand serieus
Sjap. Sommige mensen hebben moeite met Nederlands en daar ga jij over zeiken. Beetje sneu gast.
voomzap
Redelijke actiefilm - netjes binnen de lijntjes ingekleurd en weinig verrassends. Alles standaard: van loyaliteitsconflictje tussen criminelen tot romantisch avontuurtje. Erg standaard allemaal en dit verdiend dan ook zeker geen originaliteitsprijs. Dat is ook precies de reden waarom deze film naar mijn mening op een veel te hoge score uitkomt, (imdb) maar ja ,.,,
sportfan27
Alleen overtrof The Town Heat wel.
Pardon ???
The Town boven de Niro en Pacino plaatsen gaat wel heel ver. Heat is een van de beste misdaad films ooit gemaakt imho.
Nohands
Goede aktie/thriller, heb mezelf prima vermaakt. Jeremy Renner speelt dezelde personage als in Swat maar dat mag de pret niet drukken. Ben Affleck is volwassen geworden en speelt gewoon goed zijn rol.
Ik hoop meer van dit soort films van zijn hand te zien in de toekomst.
desuperjh
Goede film, goede cast keek idd lekker weg. Verhaal zat goed in elkaar.

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Misdaadfilm 'The Town' van en met Ben Affleck vanavond te zien op RTL 7

De best beoordeelde films van de jarige Ben Affleck (50)

In de ban van 'La Casa,' drie sterke films op Netflix over een bankoverval

Prisoners