• 9.373.131 stemmen

The Town (2010)

Drama / Misdaad | 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Genre: Drama / Misdaad

Speelduur: 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Ben Affleck

Met onder meer: Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner

Releasedatum: 21 oktober 2010

Plot The Town

"Welcome to the bank robbery capital of America."

Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Één van hen is Doug MacCray. Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en het er zonder kleerscheuren vanaf brengt.

Doug MacRay

Fergus "Fergie" Colm

Stephen MacRay

avatar van IronHide

IronHide

Wat een geweldige film. Echt genoten gisteren in de bios. Had iets meer actie verwacht, maar vond de actiescenes prima. Goed in beeld gebracht die achtervolgscene.

avatar van Prudh

Prudh

Clichématige edoch degelijke thriller. Als de rechtlijnigheid en de herhalingen uit eerdere films even buiten beschouwing worden gelaten, dan valt hier simpelweg weinig op aan te merken. Het debuut van Affleck was echter beter, waardoor dit zich wegens mijn verwachtingspatroon toch als een kieine tegenvaller ontpopt. Vooral de sfeer van de Bostonse achterbuurten waarmee de filmmaker nog steeds een connectie heeft is in The Town wat minder levendig dan in zijn voorgaande film. Er zitten verder wat toffe heistjes in (met een goede bijrol voor de kostuums) en een rauwe shoot out bovendien. Heat wil het nergens worden en Affleck lijkt dat niveau ook nimmer te ambiëren. Jammer dat beide films verhaaltechnisch dan toch zoveel op elkaar lijken, want nu blijft dit op zo'n beetje alle vlakken het kleine broertje.

avatar van Stephaniievm

Stephaniievm

Deze film vond ik erg vet!

Geef 'm daarom 4*

De actie stukken vond ik netjes. En het acteer werk van Rebecca Hall & Ben Affleck vond ik zeer goed.

Het einde was zeker vet in de bloemen winkel!

avatar van Pistons

Pistons

Goed geschreven en geregisseerde, vlotte actiefilm met een aantal karakteristieke scènes. De vele verhaallijnen zijn cohesief en verenigen zich in een heel mooi einde. De film (Ben Affleck) slaat geen planken mis.

avatar van schram101

schram101

Aardige film die, als ie wat realistischer was, een echte topper had kunnen worden. Ondanks dat een heel behoorlijke film van Ben Affleck. Waar Gone Baby Gone mij absoluut niet kon bekoren doet hij het met deze film een stuk beter. Behalve dat hij zelf de hoofdrol heeft en niet zijn irritante broertje, is de film op vrijwel alle fronten beter dan zijn vorige.

De actie- en achtervolgingsscenes zijn aardig sterk en ook word er goed geacteerd, door met name Jeremy Renner. Wat een heerlijke rol zet die man neer!

Toch vond ik bepaalde keuzes van personages wat vreemd, waardoor de film mij niet helemaal realistisch doet aanvoelen, wat de film juist wel probeert te zijn. Ondanks dat een leuke avond gehad en toch een aanrader.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vond er niet heel veel aan. Te veel nutteloos gepraat in plaats van harde actie wat je juist zou verwachten in een film als deze. Ben Affleck kan ik niet sirieus nemen, hij komt gewoon te droog over. Maskers waren grappig. Beetje standaard gedoe met die politie, en offcourse ontsnapt hij. Wel nog lache dat briefje met 'Go fuck yourself'.

Wegkijker, maar iets te saai en cliché.

avatar van The One Ring

The One Ring

Prima gemaakte misdaadfilm, die na Gone Baby Gone bewijst dat Affleck een goed oog heeft voor dit soort filmpjes en dan met name het grauwe sfeertje. Helaas werkt hij dit maal met een minder sterk script. Het verloop van het verhaal zie je mijlenver aankomen en er zitten gewoon teveel clichés in die al te vaak gebruikt zijn zoals een vriend die in de gevangenis heeft gezeten voor de hoofdpersoon, de laatste klus van de crimineel, de vrouw die hem op het rechte pad probeert te brengen en een emotioneel gesprek met een vaderfiguur, die niet onverwachts zich in de gevangenis bevind. Het moet gezegd worden dat al deze elementen goed uitgewerkt zijn, maar het voorkomt ook dat de film écht meeslepend wordt. Het is toch hokjes afkruisen op deze manier.

Dat gezegd hebbende moet ik bekennen wel een zwak te hebben voor dit soort vertellingen. Ze vermaken me snel. Fijn is dat overal genoeg de tijd voor genomen wordt. Daarnaast zijn de actiescènes uitstekend. Ben Affleck vond ik weer matig in de hoofdrol. Ik verbaas me over berichten die ik her en der lees (niet op MovieMeter) dat hij wel eens genomineerd zou kunnen worden voor een Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Wat mij betreft verpest hij enkele cruciale scènes aan het begin (vooral het moment waarop hij Hall ervan moet overtuigen om niet contact op te nemen met de FBI over de tatouage vond ik erg zwak geacteerd door Affleck). Dit wordt opgevangen door de enorm sterke bijrollen, waarvan er ook veel zijn. Renner is de uitschieter en bewijst hier met een intense performance waarom hij een van de meest interessante acteurs om in de gaten te houden is. Jon Hamm schijnt bekend te zijn van Mad Men, die ik nooit zag, maar hij was erg sterk als slimme FBI-agent. Blake Lively doet veel met beperkte schermtijd, evenals Chris Cooper met nog minder. Pete Postlewaithe (erg briljant!) zal hier de mensen overtuigen die nog dachten dat hij niet de meest geschikte acteur is om een bloemist te laten spelen. En over Rebecca Hall, tenslotte, wil ik vooral graag zeggen dat ik intussen een enorme zwak heb opgebouwd. Fijne naturele actrice.

Het zijn de acteurs die er vooral een 3,5* van maken. Hopelijk vind Affleck de volgende keer een iets interessanter scenario (en wellicht moet hij zelf niet meeschrijven?), maar van mij mag hij wel meer misdaadfilmpjes maken. Van deze kwaliteit hebben we er nog te weinig.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Over het algemeen een prima film. Van een diepgaand verhaal moeten we het hier niet hebben, maar het ging goed. Zeker het laatste half uur was prima. lekkere misdaadfilm die lekker weg kijkt.

Niets meer niets minder. een voldoende! 3.5

avatar van Temparer

Temparer

Een goede film met een prima dosis humor en actie. Ook de maskers vond ik wel vermakelijk! Voor de rest een aardig verhaal om weg te kijken, met een mooi einde. 4*

avatar van skip

skip

Ben Affleck was te dominant en soms zelfs licht irriterend aanwezig in deze film, vooral in het begin, op momenten dat hij begint te praten. Kan nog onvoldoende overtuiging en diepte neerzetten.Verder kijkt deze film wel lekker weg en moet zeggen dat er ook een opstijgende lijn in zat wat betreft het acteren van Ben Affleck. 3*

avatar van snip

snip

ach simpel filmpje! de zoveelste overval film, met een beetje romantiek. film verveelt niet maar zeker geen topper.

avatar van Timba69

Timba69

Ik had deze nog op m'n lijstje staan en vond gelukkig eindelijk een gaatje om hem te gaan bekijken. En ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik hem nog in de bios gezien heb.

De film voldeed volop aan mijn verwachtingen die ik had van de trailer en recensies. Een goede mix van actie, spanning en wat drama. Dit is toch wel een genre wat mij aanspreekt. Geen geschiet om het geschiet, maar er ook nog een redelijk verhaal omheen. Ook de acteerprestaties waren goed te noemen. Ik vond zelfs Ben Affleck overtuigend in zijn rol zitten, waar ik hem normaal associeer met vlak spel.

Een dikke 4*

avatar van Shinobi

Shinobi

Afgelopen dinsdag dan ook eindelijk in de bios gezien. Had in eerste instantie een standaard actiefilm verwacht, maar ik moet zeggen dat deze film best diep gaat.

Er zit volop actie, spanning en drama in. Er wordt tijd genomen om de personages te leren kennen en hoe ze daar zijn gekomen.

En het sterkste punt vind ik nog dat het verhaal er niet doorheen gejaagd wordt, daar wordt gelukkig ook rustig de tijd voor genomen.

Dikke 4, 0 sterren.

avatar van _Casper_

_Casper_

best goeie film, sterk begin sterk eind

alleen beetje iets te langdurend met te weinig actie middenstuk

vandaar 3*

leuk om gezien te hebben maar gewoon een vrij standaard film

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een zeer goeie misdaad/actie film van Affleck, met een paar zeer goeie scenes.

1 Schietpartij in `t bijzonder kon zich wel een beetje meten met `t meesterwerk "Heat".

Verder weinig op aan te merken, behalve dat Renner alweer een huzarenstukje laat zien.

Met een oscarnominatie opzak voor de "Hurt Locker", heeft ie naar mijn weten wel recht op dè oscar voor volgend jaar.

Oh ja, ik vergeet nog Postlethwaite.....ik was echt bang voor em, zo`n goeie prestatie zette ie neer.

Dit zijn dus mijn soort films.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

The One Ring schreef:

. Jon Hamm schijnt bekend te zijn van Mad Men, die ik nooit zag, maar hij was erg sterk als slimme FBI-agent. .

Kijken TOR, briljante serie!!

avatar van EDJ90

EDJ90

Uitstekende film!

avatar van RobvdB

RobvdB

Ik kom net terug uit de bioscoop in Eindhoven! Vond de film uiterst vermakelijk, Ben Affleck speelt goed maar zit ook in bijna elke scene, iets wat irriteert als het begint op te vallen..

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Brute actie in de stijl van Heat. Ik ben niet zo van de achtervolgingen maar er zijn er toch wat die mij wel kunnen bekoren, en deze mag er wezen. Deze film ga ik vaker plezier aan beleven.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Mij is de diepere laag geheel ontgaan, ik vond het meer een standaard misdaadfilm.
Ik lees een hoop vergelijkingen met Heat, dat was een erg goede film en dat was deze niet. Slap onwaarschijnlijk verhaal en het ontbrak aan spanning. Overvaller wordt verliefd op zijn gijzelaar, blijkt ook nog een man met een gouden hartje te zijn. Schietpartijen zijn van het kaliber 13 in een dozijn, zoals de hele film. Regisseur is erg verliefd op zichzelf.

avatar van buddhapuckie

buddhapuckie

Leuke vermakelijke film.

Actie en spanning had meer mogen zijn, te veel gelul te weinig actie.

FBI acteurs hadden beter gekund! Haalt bij lange naar niet de kwaliteit van Heat. Ik snap ook niet het hoge cijfer op IMDB. Afflick doet het prima, trouwens!

avatar van the new guy

the new guy

Prima film, goed in elkaar gezet met interessante karakters. Het hele melodramatische gezeur hadden ze achterwege mogen laten. De overvallen en algehele sfeer in de film was juist heerlijk. Mooi vormgegeven en strak achter elkaar gezet.

avatar van rhiemstra112

rhiemstra112

redelijke film die veel te veel lijkt op heat.

alleen deze haalt het bij lange na niet bij heat.

beetje over de top actie en hoop gezeur.

de bank overvallen waren niet spectaculair maar de vluchten waar weer wat te spectaculair.

al met al goed weg te kijken.

avatar van eclipx

eclipx

leuke film, verveeld geen minuut.

de actiescenes, liefdesverhaal, schietpartijen en vooral de achtervolgingen met de auto in kleine straatjes zijn echt supervet

Het verhaal is echt wel goed, en realistisch, alles is goed opgebouwd. En de grapjes zijn altijd grappig

Wel vond ik dat er iets meer scènes mochten zijn van de rest van de groep. Het is vooral een drama/romance + bankoverval & politie(achtervolgingen) film. Niet dat ik dat erg vind, maar het viel me op

Hopelijk zijn de Xbox, Skype opmerkingen gewoon bedoeld omdat het vet is, en niet om reclame te maken, maar het kwam nergens zo over in de film. Echt goeie verhaallijn hoor

4.5/10

avatar van mcdaktari

mcdaktari

deze film is me zeker niet tegen gevallen, het is dan wel weer de zoveelste overval film maar wat mij betreft toch niet de minste. Het acteren was ook goed. Al bij al een vermakelijke film,

avatar van NakedHero

NakedHero

Prima film hoor, maar op IMDB wat mij betreft beetje overrated.

avatar van Bélon

Bélon

Lomp en clichématig met TV film allure. Wel enige lichtpuntjes (opening) maar daarna glijdi dit langzaam af in het rijk der vergetelheid.

avatar van Boxmeer

Boxmeer

Leuke aardige film, Ben Affleck bewijst maar weer dat hij erg veel in zijn mars heeft. Vind de beoordeling op IMDb wel een beetje aan de hoge kant. Heat blijft voor mij de misdaad/drama film allertijden.

Toch 3* voor deze leuke film.

avatar van hedrick

hedrick

Leuk filmpje en de verhaallijn is ook wel leuk bedacht over een bankovervaller, die too terms komt met zichzelf, maar het lijkt erop dat de film voor een groot deel heel autobiografisch wil zijn om hoofdpersonage Affleck heen zoals de relatie met Hall en zijn maat Coughlin . Ik zou de film ook niet als een actiefilm willen typeren,maar meer in het drama genre. Okee, er zitten een paar actiescenes is, maar in verhouding tot de lengte van de film is de hoeveelheid actie wel erg kort. De film kabbelt af en toe wat voort en wordt soms daardoor ook wat saai, daarom is 3* voor mij meer dan genoeg. Overigens vind ik de rating overrated en zoals een paar voorgangers op dit forum blijft HEAT toch de absolute nummer 1 in het genre overvallen

avatar van revengeyo

revengeyo

niks bijzonders helaas!

bepaalde scenes deden me denken aan "HEAT" en dat was echt een meesterwerk.

De acteurs in deze film kwamen niet geloofwaardig over, actiescenes te simpel, geen sfeer etc.

Ik hou het eerst nog even bij Heat.