• 9.377.914 stemmen

Met onder meer: Jaden Smith, Jackie Chan en Taraji P. Henson

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot The Karate Kid

"A Challenge He Never Imagined. A Teacher He Never Expected."

Dre (Jaden Smith) is een skateboardende, gameverslaafde jongen die gedwongen is naar China te verhuizen, omdat zijn moeder (Taraji P. Henson) daar voor haar werk heen moet. Dre past zich maar moeilijk aan en wordt in elkaar geslagen door de plaatselijke pestkop. Mr. Han (Jackie Chan) is een klusjesman die Dre’s blauwe oog ziet en hem aanbiedt om hem martial arts en de Chinese taal te leren. Op deze manier kan Dre zich verdedigen tegen de leerlingen van de Li Quan Ha’s Fighting Dragon School of Kung-Fu.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

melchior7 schreef:

2 uur en 20 minuten

Ja inderdaad dat viel mij ook al op , heavy voor zo'n type film.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Hebben jullie zitten stemmen op de Camversie?

Onderhandelingen voor de sequel zijn trouwens al begonnen

avatar van kleinepierik

kleinepierik

Hoe kun je nou al een stem uitbrengen als de film nog niet eens in de bios te zien is geweest. Deze film komt pas 22 JULI in de bioscoop. Ik denk persoonlijk dat het een mooie film gaat worden maar zal denk ik teveel lijken op de film The karate kid van de jaren 80.

avatar van wgatowinas

wgatowinas

Net zitten kijken.

Heb het origineel misschien wel 50 keer gezien. Deze film is een remake maar dan wel een hele goeie. Heb elk moment genoten.

Humor was goed, aktie was geniaal.

SUPER FILM

avatar van GastHeer

GastHeer

kleinepierik schreef:

Pinda Pinda, daarnaast is de 22e natuurlijk al gereserveerd voor Inception

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Heb em ook gezien en waar ik eigenlijk een kinderachtige film had verwacht viel ie me absoluut reuze mee. Vind deze in elk opzicht beter dan de orginele Karate Kid films als je deze al daar mee kunt vergelijken. Leuk verhaal, leuke personages en toch ook erg onverwacht leuke gevechten. Kortom, leuke film! 3.5*

avatar van Jeffajef

avatar van firestarter3

firestarter3

kleinepierik schreef:

Misschien een lek op het WWW

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Erg leuke film, heb er van genoten, en wat een schattig kereltje is die Jaden Smith.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

wat een kinderachtige film zeg, maar ok, hij is dan ook voor kinderen.

avatar van Ikke79

Ikke79

Inderdaad, leuk voor kinderen. Maar dan raad ik toch meer de karate kid van vroeger aan.

avatar van kova

kova

het zou je moeder maar wezen

maar wel een leuke film!

avatar van ken1976

ken1976

Ik heb me wel vermaakt met deze film... helaas haalt deze remake het niet bij het origineel... Er zitten nog wel een paar scenes in , die letterlijk uit het origineel voorkwamen, maar die waren daar toch wel wat beter uitgewerkt! Het verhaal is bijna nagenoeg hetzelfde als het orgineel...

Je moet deze film gewoon lekker kijken en niet te veel vergelijken met het orgineel (wat ik onbewust toch wel deed) en dan blijft ie vermakelijk!!

Jackie Chan acteerde normaal, Jaiden Smith vond ik wel goed acteren ! (je zag wel dat hij de trekjes van zijn vader heeft)

Ik miste alleen wel de chemie tussen de beide akteurs , de chemie die je tussen Miyagi en Daniel-san wel had!!!

Kortom 3 sterren... want het origineel blijft op vele vlakken beter..... oke behalve de vechtscenes!!!

avatar van Chromeo

Chromeo

Remake die absoluut geen meerwaarde heeft; het originele verhaal blijft zo goed als intact en daar ligt dan ook het enige sterke punt van de film. Wat de casting betreft: Jackie Chan kan er mee door, maar Jaden Smith slaat werkelijk alles... Hij had meer weg van een "kaalgeplukte soepkip" dan van The Karate Kid... Ralph Macchio had indertijd tonnen meer credibility!

avatar van markel66

markel66

De eerste karate kid vond ik al niet echt geloofwaardig, en daar is deze film ook niet in geslaagd.

Wel goed neergezet door de acteurs.

En ja inderdaad het zal je moeder maar zijn.

avatar van YTK999

YTK999

meld misbruikquote

5,0 [Voeg deze discussie vanaf dit bericht toe aan Mijn Updates] [permalink] geplaatst op 3 juli 2010, 2:34 uur

echt een baggerfilm...

Omdat?

avatar van cm_punk

cm_punk

Chromeo schreef:

Maar meneer was eigenlijk al geen "kid" meer.

Anyway:

Leuke film. Het gedoe met het viool moest er alleen uit. Maar de gevecht scene's zijn dan wel weer beter dan het orgineel.

Overigens duurt de film geen 2 uur en 20 minuten.

Edit:

Waar komt eigenlijk naar voren dat ie game verslaafd is?

Daniel-San was toch ook niet direct midgetgolf verslaafd omdat ie dat met haar ging doen?

avatar van Actionfreak

Actionfreak

firestarter3 schreef:

Misschien een lek op het WWW

Dat betreft een Chinese/Japanse versie volgens mij, en die is gecensureerd, dus hij mist enkele vecht scenes. Dus zo blij ben ik niet met die stemmen.

Q Jones

Het is een aardige simple film.

Ik vind de film geen remake, en zo moet je hem ook niet kijken denk ik, want als je dat wel doet dan kom je van een koude kermis thuis, want deze film komt niet eens in de buurt van het orgineel. Al komen er wel wat aspecten in voor van het orgineel toch staat deze film er vrij los van.

Het verhaal is simpel en de sfeer blijft heel de tijd hetzelfde, er zit een beetje humor in, een beetje drama en een beetje liefde.

Dat beetje komt telkens niet tot zijn recht, waarom? Geen idee de film weet gewoon niet wat hij wil. De climax is ook uiterst teleurstellend.

Acteer werk is redelijk tot goed. Je ziet dat de kleine Smith het talent van zijn vader heeft, maar hij komt absoluut niet sympathiek over. Chan speelt zoals altijd en je weet wat je van hem kan verwachten.

2.5 sterren omdat er mooie beelden in zitten en het toch wel vermakelijk is om hem te zien, maar absoluut geen hoog vlieger. Ik zou zeggen huur hem een keertje en kijk hem lekker onderuitgezakt op de bank want bioscoopwaardig vind ik hem niet.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Q Jones schreef:
Het is een aardige simple film.

Drie sterren omdat er mooie beelden in zitten en het toch wel vermakelijk is om hem te zien, maar absoluut geen hoog vlieger. Ik zou zeggen huur hem een keertje en kijk hem lekker onderuitgezakt op de bank want bioscoopwaardig vind ik hem niet.

Volledig mee eens!
Bovendien zorgde mij bij het einde voor een bittere nasmaak.
In plaats van niet verder te kunnen vechten, komen de magische lampen van Chan weer boven tafel om Smith weer op te lappen.
Waarom moet het toch elke keer weer op een dergelijke manier tot zijn einde komen? Ik had er veel meer vrede mee gehad als Smith, wat dus zeer logisch was, gewoon opgaf en dat zijn oponent respect toonde voor de manier hoe Smith zich de afgelopen periode manifesteerde.
Maar helaas, het mocht zo niet zijn.

Vandaar er bij mij toch een half puntje af; 3***

Q Jones

Ja maar dat was om het orgineel ook alleen mr miyagi deed dat met zijn handen en niet met bollen en lampen

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Als de film zich daadwerkelijk wilde onderscheiden van de andere, hadden ze toch echt met iets anders op de proppen moeten komen.

Q Jones

ja idd dit kan gewoon niet meer. Het orgineel is goud en dit nog niet eens brons

avatar van nojokes

nojokes

ik heb de originele films nog nooit gezien, dus had ik geen idee wat ik kon verwachten, het is zoals al eerder is gezegd geen hoogstaand kunstwerk.

ik zelf vond het hele toernooi in de film nogal overdreven, ik weet ook wel dat deze sporten allemaal veel meer leven in de oosterse landen maar voor kinderen van die leeftijd vond ik het allemaal nogal serieus, en daardoor onrealistisch op mij overkomen.

maar aan de andere kant zou het ook weer onrealistisch zijn als ze ouder waren van wegen alle pesterijtjes, daar kan je je meer mee inleven als deze kinderen wat jonger zijn.

verder vond ik hem wat langdradig worden na verloop van tijd.

ik zou hem wel een keer kijken als je de kans krijgt maar niet in de bioscoop, dat is deze film net niet waard.

avatar van maikel01

maikel01

Trailer vaak bekeken en kijk ernaar uit maar 1 opmerking ! de titel is duidelijk : The karate kid ! maar.. Jackie chan zijn leraar leert hem kungfu

avatar van AchmedATM

AchmedATM

De naam was puur een marketing actie.

avatar van RickZ

RickZ

Langdurig actie(drama) met humor zoals die vliegenmepper ipv de stokjes om de vlieg te doden maar wat slapjes opgebouwd, en minder goed dan het orgineel

avatar van navles

navles

Vermakelijke film

avatar van .Fee.

.Fee.

Nog niet gezien, maar ik vind het zó jammer dat een nep-Chinees als Jackie Chan dit doet en dan ook nog samen met zo'n jochie die teert op zijn vaders faam. Ik denk niet eens dat ik ga kijken.