• 9.377.044 stemmen

Met onder meer: Jaden Smith, Jackie Chan en Taraji P. Henson

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot The Karate Kid

"A Challenge He Never Imagined. A Teacher He Never Expected."

Dre (Jaden Smith) is een skateboardende, gameverslaafde jongen die gedwongen is naar China te verhuizen, omdat zijn moeder (Taraji P. Henson) daar voor haar werk heen moet. Dre past zich maar moeilijk aan en wordt in elkaar geslagen door de plaatselijke pestkop. Mr. Han (Jackie Chan) is een klusjesman die Dre’s blauwe oog ziet en hem aanbiedt om hem martial arts en de Chinese taal te leren. Op deze manier kan Dre zich verdedigen tegen de leerlingen van de Li Quan Ha’s Fighting Dragon School of Kung-Fu.

avatar van the new guy

the new guy

Dit is toch geen remake?

the new guy schreef:

Dit is toch geen remake?

Zelfde titel en zelfde verhaal. Als dat geen remake is weet ik het ook niet meer. En dan ook nog eens een heel erg overbodige remake.

Ook nog eens met een hoop 10-jarige kinderen.

avatar van Freckles

Freckles

Remake

avatar van melchior7

melchior7

Het lijkt een klein beetje op Snake in the eagle's Shadow..

Want toen die zwerver (Simon Yuen) een gevecht had met de leden van die school schoot Jackie ook te hulp..

Niet dat Jaden de Slangenvuist zal leren maar het leek zeg maar op dat 'schiet-te-hulp-scene'.

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Van 6 tot 12 jaar.

avatar van PascaL

PascaL

Deze fim heet inmiddels Kung Fu Kid

PascaL schreef:

Deze fim heet inmiddels Kung Fu Kid

Neen hoor, dat was de oorspronkelijke titel.

avatar van eppo349

eppo349

Een trailer: trailers and video clips on Yahoo! Movies - movies.yahoo.com

Leuke film voor m`n zoon van tien jaar.

avatar van .Herkauwer

.Herkauwer

Ik ben best benieuwd naar de film en de trailer vind ik er ook niet slecht uitzien. Ik denk dat we trouwens ook nog best veel van dat jongetje te zien krijgen, dit is al zijn derde 'grote' film. (Hij speelde ook al in The pursuit of happyness & The day the earth stood still)

avatar van domkey

domkey

Stinio schreef:

Ziet er een typische maar veelbelovende Jackie Chan film uit...

Snap ik dan weer de ballen van...,typische maar veelbelovende Jackie Chan film!

Moet je toch even graven in het verleden,.. ja?

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Waarom noemen ze deze niet deel 5 (of een andere titel)?

avatar van Westsider13

Westsider13

Ben wel benieuwd naar deze film..Toch met Jackie Chan dus blijkbaar is het interessant geweest om een remake te maken...wanneer komt deze in Nederland?

avatar van schram101

schram101

Toch met Jackie Chan?

Nu doe je net of ie Johnny Depp of Brad Pitt is..

avatar van zidane01

zidane01

In de hoofdrol het zoontje van Will Smith.

Will Smith is ook de producer volgens mij

avatar van martial art fan

martial art fan

Ik kijk echt uit naar deze hoor. Jaden en Jackie, dit kan niet mis lopen. De trailer ziet er ook de max uit.

Ja dit gaat toch wel 1 van de beste films worden van 2010 voor ik. (Dat hoop ik tenminste.)

avatar van Thorak

Thorak

Will Smith lijkt zijn zoontje wel heel erg naar voren aan het schuiven te zijn...

Raar een film waarin de sport uit de titel niet het onderwerp is

Toch ben ik wel benieuwd naar deze film, Jackie Chan eindelijk weer een beetje 'serieus' aan het vechten zien...

avatar van Salto

Salto

The Karate Kid... en het speelt zich af in China?

......

Dat zullen de Japanners leuk vinden. Noem het dan The Kung Fu Kid ofzo....

(karate is japans voor de leken onder ons)

avatar van Flipman

Flipman

Indeed. Maar de makers willen blijkbaar dat iedereen weet dat het van de oorspronkelijke franchise van The Karate Kid is afgeleid.

avatar van film88888

film88888

Oh My Freaking God!

Ik dacht dat dit een imdb fout was toen ik dit verleden jaar pas zag, maar nu zie ik het hier met een bioscoop release, en oh nee waarom maken ze dit?

Jackie Chan als Mr Miyagi!

Jaden Smith als de jongen!

Hmm dit zal niets worden...

avatar van hedrick

hedrick

Dit is toch jammergenoeg weer een herhaling van zetten.

Eerst proberen ze een remake van een Nightmare on Elmstreet

met een nieuwe Freddy Krueger, wat uiteindelijk een grote flop bleek te worden en nu willen ze Mr Miyagi opnieuw leven inblazen

en hier geldt ook weer, er is maar 1 Mr Miyagi en 1 Daniel-San

Hoop dat sommige Amerikaanse regisseurs eens nieuwe ideeen gaan bedenken in plaats van alleen maar remakes die toch wel gaan floppen

hedrick schreef:

er is maar 1 Mr Miyagi en 1 Daniel-San

Inderdaad, en daarom gaat het in deze film over een zekere Mr. Han en Dre Parker.

Maar je hebt gelijk. Die remakes slaan nergens op. Jammer dat Jackie Chan meewerkt aan zo een kleuterfilm.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Het verschil is ze noemen hem niet Mr Miyagi en ook geen Daniel-San. En van ANOES heb ik wel genoten

De irritaties rondom de naam zijn toch overbodig, deze film zal het niet hebben van een verhaal of politieke correctie. Maar van de humor en actie.

avatar van hedrick

hedrick

Geef het beessie een naam, blijft hetzelfde concept als de film

in de jaren 80. Jackie Chan valt in de schaduw weg van de originele

film. Hetzelfde geldt voor Smith, die als jonkie een betere kans had verdiend voor een film dan deze remake.

Voor een echte classic, bijgaand een formidabel fragment van het origineel

YouTube - Miyagi and Daniel catch flies with chopsticks

avatar van AchmedATM

AchmedATM

1. The Karate Kid $56,000,000

2. The A-Team $26,000,000

3. Shrek Forever After $15,800,000

Karate Kid heeft in Amerika gedomineerd, in zijn eerste weekend al winst (Budget: 40,000,000). Een vervolg zal vast wel komen, ik ben benieuwd.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

De recensies zijn niet slecht.

Ben er benieuwd naar.

avatar van Joshua-Roger

Joshua-Roger

Als je dit vergelijkt met de delen van vroeger, echt een superfilm!!

De jonge Jayden heeft hier en daar natuurlijk nog wel t een en ander te leren...maar al met al een hele aardige film, die me de hele tijd geboeid heeft, laat ik het zo zeggen meer dan ik er van had verwacht...!

avatar van selfhealing

selfhealing

Leuke film, de regisseur heeft er een eigen draai aan gegeven en de film heeft me positief verrast. Inhoudelijk wel ok maar niet te veel van verwachten. Mindere bijrollen maar wel zeer goed geacteerd door de hoofdrollen J. Chan was weer op dreef en het zoontje van Will Smit heeft de film gedragen, die gaat een mooie toekomst tegemoet. Muziek in de film was wel minder. Maar wow wat mooie omgevingen in China op de film vastgelegd. 3.5 Ster.

avatar van melchior7

melchior7

2 uur en 20 minuten

avatar van LotusBlossom

LotusBlossom

Ik ben het er mee eens dat hij eigenlijk geen karate maar iets als kung fu kid (of liever nog, een ORIGINELERE naam), maar ik vond hem serieus goed, de film! De actie zag er toch wel goed uit, bij de gevechten etc.