• 9.378.921 stemmen

Met onder meer: Jaden Smith, Jackie Chan en Taraji P. Henson

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot The Karate Kid

"A Challenge He Never Imagined. A Teacher He Never Expected."

Dre (Jaden Smith) is een skateboardende, gameverslaafde jongen die gedwongen is naar China te verhuizen, omdat zijn moeder (Taraji P. Henson) daar voor haar werk heen moet. Dre past zich maar moeilijk aan en wordt in elkaar geslagen door de plaatselijke pestkop. Mr. Han (Jackie Chan) is een klusjesman die Dre’s blauwe oog ziet en hem aanbiedt om hem martial arts en de Chinese taal te leren. Op deze manier kan Dre zich verdedigen tegen de leerlingen van de Li Quan Ha’s Fighting Dragon School of Kung-Fu.

avatar van zhengie

zhengie

viel zeer tegen na mijn hoge verwachtingen,

het cijfer valt nog op te krikken door jackie chan en de nostalgie

maar de film had beter de KUNGFU kid kunnen heeten.

avatar van gr.jske

gr.jske

Eerlijk gezegd boeide me die ouwe films van de karate kiddo ook al niks. Ik kan dan meer films waarderen zoals Ip Man en Ong Bak. Toch scheen de remake een beetje teenage te zijn, en zo'n sfeertje mag ik wel in een remake. Op zich vond ik dit wel een lollig filmpje, maar eerder iets voor een kind dan voor een volwassene. Jackie Chan vind ik op zich wel een lollige Chinees en op zich is Jaden Smith wel een grappig acteur, hoewel ik zou kunnnen begrijpen dat mensen zich eraan zouden irriteren. Maar toch verpest dit de film niet, maakt het zelfs leuk op de één of andere manier. Een 3!

avatar van blueeyes78

blueeyes78

Ik vond het een zeer geslaagde goede film! Ik heb er tot het eind boeiend naar kunnen kijken, hier en daar een traan, maar spannend tot de end.

Mijn kinderen waarmee ik m gekeken heb vonden m ook zeer mooi!!!]

TOPFILM!

En ja tuurlijk blijft Karate Kid 1 the Karate Kid maar dit is een goede moderne versie!

avatar van movies2323

movies2323

Ik vond het mooie aan The Karate Kid, dus niet deze film genaamd The Karate Kid, waar Kung Fu gegeven wordt, dat de oorspronkelijke Karate Kid zo tijdloos was. Over 50 jaar, kan je die nog gezien, en nog steeds is de film briljant. Dit is gewoon commerciele troep, noem een fim Karate Kid, om aandacht te trekken, het gaat niet eens over karate en verkoop dit als een remake van een succesvolle film. Het was nergens, maar dan ook nergens geloofwaardig.

De ene ster toch nog vanwege sommige mooie shots.

avatar van schram101

schram101

Ik had hier toch een iets meer volwassen film verwacht dan dit. Het was aardig, maar verre van goed natuurlijk. Smith is minder hinderlijk dan ik op voorhand verwachtte en is best aardig in de hoofdrol. Ook Chan doet het goed als klusjesman Han. Echter is het verhaal niet echt boeiend, soms zelf erg onwaarschijnlijk en de afloop erg voorspelbaar. Nu is dat laatste niet het ergste, maar de manier zoals het hier is ingevuld was toch vrij saai. Ook zagen de vechtscene's, waar de film ten slotte om draait, er ook verre van bijzonder uit.

avatar van scorsese

Vermakelijke remake met een aantal slimme wijzigingen die toch trouw blijft aan het origineel en met hier en daar een leuke knipoog (zoals de vliegenmepper). Zo speelt het verhaal zich af in China en dit zorgt zeker voor een aantal mooie beelden (de verboden stad, Chinese muur). Ook de casting pakt erg goed uit. De jonge Jayden Smith is zowel goed als leuk. Uiteraard is de opbouw nogal voorspelbaar en is de film wel wat aan de lange kant en het niveau van het origineel wordt zeker niet gehaald, maar het kijkt wel lekker weg.

avatar van puckb96

puckb96

Gewoon een leuke remake, alhoewel ik de originele reeks nog nooit gezien heb. Jaden Smith blijft wel mijn type acteur.

avatar van Rodger

Rodger

Boven verwachting toch een leuke film, had er niks van verwacht.. en het origineel vond ik ook niet helemaal je van het..

Maar het viel allemaal wel mee..

3***

avatar van Warner Brothers

Warner Brothers

Deze film heeft mijn vriendin en mij erg vermaakt. De film heeft een lange speelduur en heeft me geen moment verveeld.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Precies!

Orgineel niet gezien maar was na vele goede recensies wel al benieuwd naar deze. En ja.. het is een film voor de jeugd gemaakt maar wat mij betreft is dit een prima film waar ik me, inderdaad, geen moment bij verveeld heb en gewoon vol zat met leuke momentjes en een achtergrond verhaaltje. En natuurlijk mooie traditionele settings van Beijing en het Chinese land. Jaden Smith, de zoon van Will Smith vond ik ook erg leuk acteren en lijkt nu wel de rol van zijn vader over te nemen (die kennelijk nu met pensioen is omdat het nogal stil is rond Will, terwijl hij wel een stuk of 100 plannen heeft). Het verhaaltje is simpel maar word erg leuk uitgewerkt waneer Dre, die door een paar Chinese jongens word getreiterd en geslagen, word opgevangen door Mr. Han. En Mr. Han is subliem neergezet door, niemand minder dan: Jackie Chan. Je kan al wel in deze film zien dat Jackie Chan zijn beste tijd heeft gehad en het nu flink gas terugneemt. Eigenlijk draait het bijna 120 minuten alleen om dat Dre leert vechten voor een toernooi om het op te nemen tegen de rivalen van zowel Dre als Mr. Han en een buitengewone relatie opbouwt met Mr Han. En natuurlijk de hectische relatie tussen Dre en zijn moeder. Maar, zoals gezegt: geen moment verveeld en gewoon genoten. Ohja, de kalverliefde komt ook om de hoek kijken. Dat Chinese meisje was ook schattig.

En het Toernooi was, uiteraard ook erg goed.

Een leuke film op een gewoon niveau. Dus geen zoetsappige, jankerige pubertjes gedoe, (zoals je wel vaak kan verwachten) maar gewoon een leuk uitpakkende jeugdfilm waar ik zeer tevreden over ben. Kon dit zeker waarderen.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

The Karate Kid? Je bedoelt Kungfu Kid.

141 minuten? Zijn ze helemaal gek geworden? Veel te lang voor zo'n saaie film. Erg kinderachtige film en uiteraard erg voorspelbaar. Het verhaal, de script en de character Dre Parker vond ik erg slecht. Kwam beetje over als een vervelend, zeurig type waarmee ik geen band kon krijgen. Jaden Smith deed het niet onaardig, maar was absoluut niet grappig waar die grappig hoorde te zijn. De bullies waren dramatisch slecht.
De eerste 45 minuten zijn erg langdradig en slaapverwekkend. Daarna wordt het iets leuker als Jackie Chan in beeld komt.
Het toernooi was ook erg slecht. Slecht gefilmt, flauwe en niet overtuigende gevechten.

Nee, 'The Karate' Kid vond ik helemaal niks. Origineel is beter.

avatar van Muggsy

Muggsy

Vergeleken met die Chinese buurt moet Detroit wel een lachertje zijn: kwaadaardige kungfu-leermeesters en kinderen die zaken doen in achtervolgingen en gevechten om de gemiddelde actieheld jaloers van te laten worden.

Waar Miyagi in z’n lesjes meer de huis- tuin- en keukenmanier hanteerde ziet Jackie Chan (zonder de uppers) het groter en brengt hij z’n leerling op afgelegen plaatsen die soms zeer mooie beelden opleveren.

De ene Smith is echter de andere niet, het nonchalante is zeker aanwezig maar daar waar senior een ton charisma bezit weet ik het bij de jonge knaap toch nog niet zo goed. Naamswijziging is wat idioot maar begrijpelijk als je wil incashen op de eerdere reeks, Kung Fu Kid heeft nochtans ook wel een leuke klank, zeker voor hen met 8-bit nostalgie.

avatar van sharukhkhan

sharukhkhan

slaapverwekkende film, viel in de bios zelfs in slaap, zo saai was het. allemaal erg voorspelbaar en veel drama van het verkeerde soort. Jackie Chan doet zichzelf te kort in deze film.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Helaas is de jonge Smith niet zo'n beste acteur als zijn vader. Rol van Chan was ook niet best. Leek zichzelf soms wel te vervelen...

Film is erg saai en rommelig gefilmd. Geef mij de versie met Ralph Macchio maar.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een leuke film met een verrassend serieuze Jackie Chan en een enigszins meevallende Jaden Smith.

De setting is natuurlijk ongeloofwaardig: mensen die voor hun werk verhuizen naar China zijn doorgaans captains of industry, bankmanagers, economen. Geen arbeider in een autofabriek, zoals Dre's moeder (als je werkloos raakt, word dan kassière ofzo, hoef je ook niet te verhuizen).

Verreweg het meligste moment is aan het begin met de vlieg en de eetstokjes. Daarbij slaat Jackie Chan letterlijk alle verwijzingen en kwinkslagen naar de originele trilogie (ik weiger The Next Karate Kid serieus te nemen) plat.

Want het is duidelijk een reboot die losjes is gebaseerd op de originele films, maar nergens een kopie. Er zitten natuurlijk nog wel wat paralellen in zoals het trauma van de leraar, de pesterijen, het meisje, het toernooi, maar dat hoort er natuurlijk allemaal bij.

Zowel Chan als Smith acteren bij vlagen zowel goed als slecht. Chan laat zich van een heel andere kant zien maar slaagt daar niet overtuigend in. Smith acteert eveneens redelijk, maar nergens bijzonder.

De gevechten zien er best gaaf uit en al met al is het een vermakelijke film, maar niet eentje die beklijft.

avatar van day-vid

day-vid

ergerde me dood aan die jaden, kan niet goed acteren

avatar van janpacino64

janpacino64

Leuke vermakelijke film en in tegenstelling tot veel anderen,prima geacteerd.Jayden Smith was ook goed en grappig en dat laatste heeft ie van zijn vader.

avatar van AHWA

AHWA

Ah, geen stuk waarin Chan de gemene leraar aanpakt? Heiligschennis!

Verder wel aardig, maar Chan is geen Miyagi. Pakt het ook niet slim aan. Miyagi liet tenminste z'n auto waxen en z'n schutting schilderen.

avatar van mrkos

mrkos

Zo slecht was Smith junior helemaal niet jongens... Althans ik vond hem goed acteren voor zijn leeftijd! Hij heeft zeker potentie! En wat lijkt hij toch op zijn vader kwa uiterlijk!

Verder leuke film, mooie shots en leuke acteurs!

3,5

avatar van Wernertje

Wernertje

Voor mij is dit een oninteressante film, die ik gisteren niet heb gezien en waarschijnlijk ook nooit ga kijken.

Ik begrijp dat de film geen kopie is van de 1984 versie, maar ondanks dat lijkt het me niet al te boeiend. En daarnaast ben ik geen fan van Chan en de trailer zegt mij genoeg om te weten dat het een film is met de nodige clichés.

avatar van Daan258

Daan258

Niet boeiend.

Het acteren was behoorlijk slecht met name Jaden Smith, dat zal die toch echt aan ze pa over moeten laten. En Jackie Chan was ook niet al te best in deze film.

Ze hadden het gwoon bij de oude Karate Kid moeten laten.

Een hele kleine 2,0*

avatar van Decec

Decec

Een leuke sport/familiefilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteur Jackie Chan...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

avatar van Epitaph

Epitaph

Viel mij op dat de leeftijdsgenoten van Dre engels spreken, en later tijdens het toernooi de dokter zich niet in het engels verstaanbaar kan maken. Frappant!

avatar van baspls

baspls

Redelijke film. Jackie Chan is ook al is hij de jongste niet meer eigenlijk de beste vechtersbaas uit de hele film. Jaden Smith is jong, té jong. En het fijt dat Will Smith zijn vader is wil nog niet zeggen dat hij ook een komische neger is. Het verhaal is eigenlijk een beetje saai af en toe. De muziek is wel redelijk en lijkt soms zelfs een beetje op de muziek van Willow. Al met al is het wel Redelijk.

avatar van Beertje45

Beertje45

Enkel gekeken omdat ik een fan ben van het origineel. Jaden Smith lijkt een leuk knulletje en Jackie Chan? Ik kan de films van Chan die ik heb gezien op 1 hand van iemand die onhandig in een houtzagerij werkt tellen, gewoon omdat het niet het genre films is waar ik van hou. Mooie beelden van China, maar voor mij enorm voorspelbaar omdat het één grote kopie is. Vast wel leuk voor de nieuwe generatie jonge kijkers

avatar van AC1

AC1

Deze is nog meer voor jonge kijkertjes dan de eerste van John G. Avildsen. Grootste mankement van de film: De regisseur kan geen spanning opbouwen. Je blijft alleen maar kijken omdat je weet dat er een wedstrijd aankomt.

avatar van MBMTx

MBMTx

Deze film viel geweldig tegen. Het verhaal hangt zo clichématig in elkaar dat het op den duur vervelend wordt. Het al zo veelvoorkomende verhaal van een jongetje dat er niet echt bijhoort op school, maar dan uiteindelijk de held wordt en het mooie meisje krijgt. Heel onorigineel en zeer ongeloofwaardig als je het mij vraagt.

Verder vond ik de acteerprestaties maar matig, maar ik had ook niet meer verwacht van Jaden Smith. Ik ben sowieso ook niet echt een grote fan van Jackie Chan, maar deze kon mij deze keer toch iets meer bekoren.

Al bij al een matig wegkijkfilmpje, ideaal voor een saaie zaterdagavond, maar meer ook niet.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was een toegankelijke speelfilm. Geen grootse verrassingen, maar vervelen deed hij evenmin, ondanks de redelijk lange speelduur.

Ook de cast kon me wel bekoren en ook de soundtrack was wel te pruimen.

'k vond het zeker geen slechte remake.

avatar van Metalfist

Metalfist

Of course I know the rules. Simple. You hit him, don't let him hit you

The Karate Kid uit halverwege de jaren '80 heb ik zoals praktisch iedereen ooit wel eens gezien. De legendarische Pat Morita als Mr. Miyagi en de al even legendarische Wax on, wax off quote spreken nog altijd tot de verbeelding maar voor de rest is er weinig nostalgie aan de film verbonden. Ik werd dan ook niet echt warm of koud van deze remake maar vroeg me eerder af waarom ze Jackie Chan in godsnaam aan karate gingen laten doen in plaats van kung fu, de vechtsport waar hij zijn meer dan terechte status aan heeft verdiend.

Het wordt al vrij snel duidelijk want The Karate Kid gaat helemaal niet over karate maar over kung fu.. Sony wou de titel dan ook veranderen in The Kung Fu Kid maar producer Jerry Weintraub wou de connectie met het origineel niet kwijtraken dus hield voet bij stuk om de film als The Karate Kid door het leven te laten gaan. Volstrekt belachelijke beslissing natuurlijk maar bon, ik was al blij dat Chan zijn kung fu kon tentoonstellen. Maar dan bleek dat de film een speelduur had van 2 uur en een kwartier had! In godsnaam, dat is gemakkelijk 40 minuten te lang voor een simpel verhaaltje als dit. De film leidt er dan ook overduidelijk onder want na zo'n 90 minuten heb je het allemaal wel gezien en dan moet de film eigenlijk nog beginnen. Er worden allerlei plotlijnen bij gesleurd die compleet geen nut hebben (heel het stuk rond de auto van Han is geheel overbodig) en de uiteindelijke climax wordt dan maar eventjes snel snel afgeraffeld. Hoe je een film moet doseren heeft Zwart blijkbaar overgeslagen in de filmschool. Toch zou het onterecht zijn om te doen alsof de film echt helemaal niets om handen heeft. Een aantal scènes zijn zonder meer geslaagd te noemen (onder andere de trip naar de Well of Dragons) maar dit wordt compleet de nek omgedraaid door belachelijke scènes zoals het einde waar even iedereen zijn respect gaat betuigen aan Dré en Han. En dan die geforceerde muziek en slow-motions.. Bah, zelden me zo geërgerd.

Gelukkig is er nog altijd Jackie Chan. In de Amerikaanse films acteert hij altijd wat meer op automatische piloot maar zelfs dan blijf hij nog altijd leuk om naar te kijken. De rol van Han gaat hem goed af, al vond ik Morita precies wel net iets beter, maar de paar vechtscènes zijn vermakelijk om te zien. Ik hoopte alleen op een gevecht tussen hem en de coach van het andere team maar dat kon blijkbaar niet. Ik leerde Jaden Smith voor het eerst kennen in een aflevering van The Graham Norton Show waar hij met zijn vader, DJ Jazzy Jeff en Alfonso Ribeiro de theme song van The Fresh Prince of Bel-Air brachten. Daar paste hij al niet echt tussen en leek hij meer mee te liften op het succes van zijn vader. Hier heeft hij hetzelfde gedaan want zowel de mama als de papa produceerden mee de film en Jaden is gewoon ronduit vervelend als Dré. Ik betwijfel of hij de rol had gekregen mocht hij auditie gedaan hebben. Hetzelfde geldt voor Taraji P. Henson trouwens die te irritant is als de moeder van Dré.

Hoezeer ik ook een fan ben van Jackie Chan, hij moet echt ophouden met dit soort nietszeggende Amerikaanse producties. Zijn Chinese films zijn stukken beter maar hier wordt hij gedegradeerd tot een redelijke bijrol terwijl de meeste aandacht uitgaat naar een 12-jarige die niet kan acteren en zijn moeder die zowaar nog slechter is. Zo snel mogelijk vergeten in ieder geval.