• 9.376.805 stemmen

Met onder meer: Jaden Smith, Jackie Chan en Taraji P. Henson

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot The Karate Kid

"A Challenge He Never Imagined. A Teacher He Never Expected."

Dre (Jaden Smith) is een skateboardende, gameverslaafde jongen die gedwongen is naar China te verhuizen, omdat zijn moeder (Taraji P. Henson) daar voor haar werk heen moet. Dre past zich maar moeilijk aan en wordt in elkaar geslagen door de plaatselijke pestkop. Mr. Han (Jackie Chan) is een klusjesman die Dre’s blauwe oog ziet en hem aanbiedt om hem martial arts en de Chinese taal te leren. Op deze manier kan Dre zich verdedigen tegen de leerlingen van de Li Quan Ha’s Fighting Dragon School of Kung-Fu.

avatar van bennyboy

bennyboy

wel grappig dat de karate kid kung fu leert. doe dan de hoofd naam: kung fu kid en de subnaam karate kid.

avatar van brigittedam

brigittedam

Vond het een super leuke film, erg gaaf om zoveel elementen van China te zien. Jackie Chan is natuurlijk geniaal. Smith vond ik ook goed acteren, grotendeels van de film heeft hij me positief verrast! De vechtscenes vond ik spectaculair! Al met al een echte aanrader, voor jong en oud. Ik ga hem zeker vaker kijken! Jackie Chan blijft echt in m'n hoofd zitten, goed gekozen acteur voor de rol!

avatar van Catscan

Catscan

Leuke film, maar is een EXACTE!!!! copie van het 1ste deel. Leg ze naast elkaar en je bekijkt de zelfde film. De verhuizing, hoe het contact met de concierge begint, trainingsmethode (wax of wax on) tot aan de blessure aan de ribbenkast en het genezen ervan in het toernooi, de diskwalificatie in halve finale , de finale trap aan het einde en tot slot hoe de beker word gegeven door zijn tegenstander.

Leuk voor de nieuwe generatie, maar erg goedkoop dat het de exacte kopie van deel 1 betreft.

avatar van Catscan

Catscan

Als het echt als remake bedoeld was, negeer mijn vorige bericht dan maar.

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Een stuk leuker dan ik had verwacht. Wel heel erg stom inderdaad met die titel. Puur zo gemaakt voor de ticketverkoop. De oude Karate Kid is leuk, en deze doet er niet voor onder. Goede rollen van Jackie Chan, die zelfs wat tijd krijgt voor dramatiek, en Jaden Smith. Natuurlijk over het paard geholpen door vader, maar hij maakt het wel waar. Hij doet het erg leuk als de Kung Fu kid. Ook de veranderde setting van Amerika/Japan naar China vond ik leuk. Het gaf het verhaal, dat inderdaad precies hetzelfde is, toch een andere sfeer.

avatar van Lof78

Lof78

Wilde toch even een gezoute mening geven:

Vond Jackie Chan goed en leuk in een ingetogen rol (voor het eerst zonder dat ADHD gedoe), maar wat de familie Smith laat zien is gewoon kruiwagentaktiek, zoon jaden zet wel aardig zijn rol neer, maar het is duidelijk te zien dat met zijn vechtscenes zijn geknoeid en het niet echt geloofwaardig overkomt. Het lijkt wel of Will Smith en zijn vrouw Jada hun zoon gepust hebben in een rol te verschijnen om dat ze toch de prent produceren.

avatar van Denzz

Denzz

bennyboy schreef:

de film kreeg de naam 'The Karate Kid' niet omdat het kind karate leert (die leert kung fu), maar omdat het als een soort verwijt is bedoelt tegen Smith: hij wilt zich verdedigen tegen die pestkoppen en daarom volgt die in het begin van de film een paar lessen karate op tv, maar dat haalt niet veel uit.

daarom is de titel 'The Karate Kid', maar ook om commerciële redenen natuurlijk

avatar van MikeD

MikeD

Dit is toch wel één van de beste films die ik ooit heb gezien. Ik vind het simpelweg een zeer aantrekkelijk verhaal, met personages die me erg aanspreken. Dat het een remake is, weet je van tevoren. Zelf heb ik eerst deze gezien en toen pas de originele versies uit 1984 en 1986. Ik kan best begrijpen dat mensen het vervelend vinden dat de films zo erg op elkaar lijken, maar dat is meestal met remakes. Ik vind deze versie beter dan het origineel, maar aangezien de nostalgische gevoelens bij mij ontbreken, is dat misschien niet zo gek. Jackie Chan en Jaden Smith hebben veel chemie met elkaar en ik heb me dan ook geen minuut verveeld met deze film. Heb hem inmiddels op Blu-Ray en het alternatieve einde gezien. Enige minpuntje is dat het alternatieve einde niet het 'officiële' einde is geworden. Maar goed, als enige film in mijn lijstje (tot dusver) vijf sterren.

Er waren overigens ook berichten over een eventueel vervolg. Dan kunnen ze wat mij betreft bepaalde personages nog iets meer uitdiepen en ontwikkelen. Ik kijk er naar uit!

avatar van analyst

analyst

Ik heb laatst de film gezien en op zicht is het een film die goed in elkaar zit, mooie actie scenes en het acteerwerk van Jacky Chan en Jaden Smith is naar behoren. Ik kan echter de film niet hoog waarderen aangezien deze exact hetzelfde verloopt als the karate kid uit 1984.

Kortom: Mooie film voor degene die het origineel uit 1984 nog niet hebben gezien

avatar van stfuympos

stfuympos

Deze film had niet gemaakt hoeven worden en komt by far niet bij het orgineel.

Snel vergeten en stick to the original.

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Leuk zo'n remake maar het origineel is (of beter gezegd was) natuurlijk een stuk beter. Indrukwekkender ook. Zo weet ik bijvoorbeeld zeker dat als het zou moeten dan zou mr Miyagi mr Han zo in mekaar meppen.

avatar van roeleboel

roeleboel

goeie remake van de vorige karate kid

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Degelijke remake van de originele film, vooral Jackie Chan is super om nog eens te zien..je ziet dat die het nooit verleerd heeft =)...Maar letterlijk een kopie van de originele, alleen dat het in China afspeelt

avatar van dominion

dominion

Erg leuk.

Dit filmpje was best wel een lange zit met zijn 2 uur en 10 minuten .

Maar hij werd nergens langdradig.

En heb hem wel met plezier uitgekeken en het is een leuk en vrolijk filmpje voor naar het slapen gaan.

De acteurs deden het ook meer dan aardig en Smith acteert ook erg goed op zo een jonge leeftijd.

Chan ziet er dan ook nog steeds goed uit voor zo een oud mannetje.

De gevechten waren ook best wel mooi gedaan en als de film een beetje op gang komt wordt het steeds leuker.

Zit wel erg veel Drama in en dat zie je ook want er word veel in gehuild en ander zielig gedoe.

Had wel wat meer humor verwacht dus dat was dan wel jammer.

Maar het geheel is gewoon erg leuk maar ook niet heel bijzonder.

Wel leuk dat ze een draai hadden gegeven aan het originele verhaal dat het dit keer in China afspeelt maar dan moest de titel eigenlijk The Kung Fu Kid zijn .

3,5

avatar van puckb96

puckb96

Leuke film. Vind hem beter dan de originele film. Een stoer rolletje van Jaden Smith en tja Jackie Chan die meestal in komische actiefilms speelt in een ook goede rol. Het verhaal vind ik niet origineel aangezien het feit dat dit een remake is. Die Meester Li vond ik echt een goede badguy als ik hem zo mag beschrijven. Gave sportieve actie en mooie dialogen. Het einde vond ik ook prachtig en de vechtscènes waren gewelddadig, hoewel dat ook mag in deze film. Kortom een leuke film voor jongeren, maar ook volwassenen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Behoorlijk zwakke film. Deze remake heb ik alleen maar gekeken vanwege Chan, maar meer niet. The Medallion en Fantasy Mission Force vond ik al zijn zwakste films, maar deze al helemaal. Film is ook zo tergend lang, dit had binnen misschien iets van 85 minuten klaar kunnen zijn. Naast dat is deze remake zeer clichématig. De film heet Karate Kid en gaat uiteindelijk alleen maar over Kung fu. Ook de een of andere bijdehante Jaden Smith is hinderijk. En de rest van de acteurs zijn ook niet speciaal. Voor de rest erg simpel en een zeer slecht scenario. Voor nog steeds een trouwe Chan fan krijgt dit van mij een 1,0. Misschien moet ik een keer snel wat oude toppers van Chan gaan kijken, en deze zo snel mogelijk vergeten.

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Helaas, helaas.. Heb de originele karate kid altijd leuk gevonden ook al was deze ook behoorlijk cliché. Helaas haalt deze remake het niet bij de originele. Ten eerste trekt mij de leeftijd niet, bij de originele is the karate kid ouder (kan me wel voorstellen dat het voor jongere kinderen wel leuker is), maar voor mij voelt het nu iets te kinderachtig. Verder vind ik (ondanks de lange speeltijd!!) dat het verhaal veel te oppervlakkig blijft en dat ze teveel aandacht schenken aan dingen die er minder toe doen i.p.v. de training voor het toernooi, waar het grotendeels om draait.

Ben altijd een fan geweest van Jacky Chan, maar vond hem in deze film niet geweldig!

Net geen voldoende.

avatar van daxclusive

daxclusive

Een leuke, vermakelijke film.

Super leuk dat Jaden Smith en Jackie Chan samen in de hoofdrol stonden.

De originele reeks van The Karate kid, blijft wel het beste.

Maar zeker 3 sterren waard.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige film.

'The Karate Kid' is voorspelbaar en doorsnee. Het enige echte opmerkelijke is de vriendschap tussen Dre en Mr. Han die door Smith en Chan geloofwaardig en echt overkomt. De introductie van een Amerikaanse familie in China is interessant. Maar daar blijft het bij. Aardig verhaal, aardige uitwerking. Niets bijzonders.

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Goeie film

Keek er met plezier naar ookal is de eerste altijd beter..

Toch een 4.00 waard.

En zeker naar die laatste trap in de finale zeker nicee....

avatar van Sjard

Sjard

goede film, redelijk cliché natuurlijk.

De muziek paste er ook helemaal goed bij! los van het laatste liedje..

Goed in elkaar gezet, is tenminste over na gedacht!

herrinert mij weer helemaal aan de oude karate kid's!

Veel beter dan ik verwachte van de comerciële actie film met Jaden Smith en Jackie Chan.

Aanrader!

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

The karate kid

The karate kid heb ik opgezet gewoon om mij niet te vervelen : vermakkelijk, luchtig verhaal. En ja, alles wat ik er van had verwacht. Het eerste halfuur is wel zielig, maar daarna kwam de film op gang. Hij was heel voorspellend, maar ik amuseerde mij.

3**

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Sid-the-gekste schreef:

Goeie film

Keek er met plezier naar ookal is de eerste altijd beter..

Toch een 4.00 waard.

En zeker naar die laatste trap in de finale zeker nicee....

De spoilers tussen haken zetten hé....

avatar van Denzz

Denzz

Kort: Onnodige en weinig originele remake van de klassieker uit '84. Smith speelt hier de jongen, maar hij heeft niet de charmes die de speler van Daniel bezat. Chan is erg 'afwezig' in deze film. Matig. 2.0*

avatar van Gedep

Gedep

Best goede film en Jaden Smith acteert verrassend goed! Wel jammer dat ze mee liften met het succes van The Karate Kid, terwijl er kung fu wordt gedaan. Het inleidende deel totdat Dre eindelijk les krijgt, is wel wat lang (bijna de helft van de film), terwijl de ontknoping op het toernooi weer wat afgeraffeld is.

avatar van wesleyDX98

wesleyDX98

echt goeie film super

avatar van sonyjh

sonyjh

vond het kung-fu sfeertje wel tof

avatar van LadyAnne

LadyAnne

Ik vond het een goede film. Jackie Chan is zoals gewoonlijk erg leuk en Jaden Smith deed het ook erg goed. Het is leuk om te zien hoe het jongetje getraind en begeleid wordt. Daarnaast krijg je een aantal mooie beelden te zien van China, zoals de bergen.

avatar van movies2323

movies2323

Deze film was zo verschrikkelijk ongeloofwaardig en belachelijk. Het bracht absoluut niet wat de echte Karate Kid uit 1984 (waar dus daadwerkelijk Karate, en niet Kung Fu zoals in deze film, geleerd werd) zo geweldig goed bracht.

Ik vond het niet om aan te zien!

avatar van Film Pegasus

De oude film kon wel een update gebruiken, alleen is dat niet echt geslaagd met deze film. Het verhaal is er nog wel en de setting is wat moderner. Maar er is minder sfeer. Er was meer Oosterse sfeer in de originele film en die speelt zich af in de VS. Bovendien zijn beide personages te jong. Chan is nog te jong om de charismatische grijsaard te spelen en Jaden Smith is ook veel te jong. Ook al is de oude Karate Kid al gedateerd en niet zo speciaal, toch had hij z'n klassieke momenten als 'wax on, wax of', het vangen van de vlieg met de stokjes, de bonzaiboompjes en de kraanvogel. In deze film is het eigenlijk nogal raar om Chan enkele snotneuzen te zien aftroeven. In de oude film was het een oude man die tegen 17-jarigen vocht. Veel indrukwekkender. En misschien nog een detail is dat het toch raar is om kungfu te gebruiken in een Karate Kid film.