Genre: Drama / Biografie
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Ferrari
"The story of a legend"
De man achter het grootste auto imperium in de geschiedenis. Van oude sloeber tot miljonair. Enzo Ferrari's zeer uiteenlopende talenten maken hem tot een ervaren expert op het gebied van autoraces. Hij had de keuze tussen operazanger of coureur worden, maar het draaide op het laatste uit doordat hij meteen na de Eerste Wereldoorlog parttime testrijder werd voor CMN (Construzione Mecchaniche Nazionale). In 1920 kwam hij bij Alfa Romeo en eindigde als tweede in de Targa Florio. Dit succes werd gevolgd door een tweede plaats in de Circuito del Mugello race van 1921 en in 1923 behaalde hij de overwinning op het Circuito di Ravenna. Bij die gelegenheid won hij een wapenschild met daarop de afbeelding van een steigerend paard, het embleem van een jachtpiloot die tijdens de oorlog gesneuveld was. Ferrari kreeg dit wapenschild aangeboden door de ouders van de jachtvlieger en dit embleem werd een der beroemdste in de autosport.
Enzo Ferrari
Mr. Paradise
Piero Ferrari
Adalgisa Ferrari

The Lexx
Erg goede en realistische film over het leven van Enzo Ferrari die met ijzeren vuist zijn imperium regeerde.
Vooral dat zijn persoonlijke leven aan bod komt maakt deze film uitstekend en de acteerprestaties zijn top.

Nicolage Rico
- 20088 berichten
Jammer dat er zo weinig reacties en stemmen zijn bij deze film. Dit is duidelijk een film die de boven de middelmaat uitkomt. Schitterend verhaal met een mooie sfeer.

100%VANDAMME
Geweldige film, zeker als je gek bent op Alfa Romeo, Fiat Lancia en Natuurlijk Ferrari zelf.
Maar ook als je helemaal niet geinteresseerd bent in welke auto dan ook is dit een prachtige film om te zien.

Tarkus
Voor mij, als Formule 1- en Ferrari-fan, is dit natuurlijk de film bij uitstek.
En het is een pracht van een film, hoewel het leven van Enzo Ferrari niet altijd zo prachtig was.
Achter zijn vele succes in de autosport had hij een leven dat, deels door zijn eigen schuld, niet zo over rozen liep.
Er was zijn ongelukkige huwelijk, de dood van zijn zoon, en de vele slachtoffers die vielen in de door hem gebouwde auto's.
Voor iemand die van autosport houd, of over het algemeen is geinteresseerd in auto's dan is dit een film die je moet zien.
De acteerprestaties zijn prima, en alles is zeer mooi in beeld gebracht. Of Sergio Castellito sprekend gelijkt op de echte Enzo, is niet duidelijk, ik volg de Formule 1 sinds eind jaren '60 en heb hem nooit in levende lijve gezien, enkel een paar onduidelijke foto's. Op het einde van zijn leven leefde hij dan ook meer en meer als kluizenaar, al werd hij precies op de hoogte gehouden van het doen en laten van zijn team en wagens op de racebanen overal ter wereld.

jackie chan
Kan iemand mij vertellen hoe deze film als serie in elkaar zit?
Ik heb deze film op RTL gezien. Helaas de eerste 3 a 7 minuten gemist (toen die het farrari embleem kreeg)
Daarna de film gekeken. was mooi al helaas wel weer die vreemd gaan etc ... (ik hoopte dat het eens iets anders zou zijn maargoed) was verder wel een redelijke film toen ging die "journalist": weg kwam weer terug en toen vroeg die Enzo (oudere man) wie hij was en toen film afgelopen!!!
Is het een 2 of 3 delige film? Ik moet morgen dus kijken (weer rtl 7) om de film te begrijpen?
Had best even gezegd mogen wat zowel TT rtl en mm hebben er niks over gezegd.
Maar ik ga morgen kijken was een zeer mooie film!!!

neo
Natuurlijk zal je morgen weer moeten kijken om te kunnen begrijpen wie/hoe/wat.

Querelle
Te langzame, sentimentele film waarin ongelofelijk slecht wordt geacteerd.
Suffe dialogen, storend camerawerk, en jammer dat er geen Italiaans gesproken wordt.

neo
Ferrari een lang uitgerekt, soms over-sentimentele en zeer gemiddelde verfilming van het leven van Enzo Ferrari. Sergio Castellito is degelijk als Ferrari, maar hij had zonder meer beter kunnen acteren. Paolo Buovino's muziek geeft relatief onbelangrijke (en belangrijke) scenes een haast epische melancholiek mee. Je moet er maar van houden. Diepgaand is het niet, maar de vloeiende, melancholieke vertelling hield mij in de ban.
De keuze om iedereen Engels te laten spreken is begrijpelijk. Ze willen een zo groot mogelijk publiek aan spreken met deze mini-serie en Engels leent zich daar natuurlijk uitstekend voor. Indien je je hier overheen kan zetten, is het prima te doen, mits je niet ergert aan het accent. Er is maar een moment dat ik mij er wel aan ergerde en dat is als Ferrari een race van (ik meen) Gilles Villeneuve op een Amerikaanse televisie zender volgt.

Beertje45
Schitterend portret van een echte legende. Geen slecht woord van mij hierover.

alexspyforever
- 20648 berichten
Als F1-fan moest ik deze film hebben gezien. Ik wilde deze vooral zien omwille van de wagens en de sport. Op dat vlak ben ik helaas flink op mijn honger blijven zitten. Het gaat dus vooral over de man Enzo Ferrari en zijn business. De film hangt allerminst een positief beeld op van de man en dat vind ik goed. Dat hij geen heilige was, wist ik al lang maar dat hij soms figuurlijk gesproken zo over lijken kon gaan wist ik niet. Het wordt vaak nogal sentimenteel en romantisch voorgesteld. Wat me geweldig stoorde was dat van het moment dat hij met Laura was getrouwd nog maar nauwelijks naar haar omkeek, maar zijn maitresse Lina verafgoodde hij. Is het zo werkelijk gegaan? De dialogen zijn vaak nodeloos lang en de duur van de film had toch een heel stuk korter gemogen. Je zou ettelijke uren nodig hebben om de hele biografie te beschrijven van Ferrari. Een documentaire was misschien interessanter geweest waarbij ook meer aandacht zou zijn op het sportieve vlak. Ik geef deze een voldoende, maar zal deze wellicht nooit opnieuw bekijken.

Tarkus
Voor mij, als Formule 1- en Ferrari-fan, is dit natuurlijk de film bij uitstek.
Opnieuw naar deze indrukwekkende biografie gekeken.
Blijft een mooie film en een must seen voor elke autosportfanaat !!

TronMan
'Het leven van Enzo' ja het klinkt zwaar, maar als motorsport fan is dit gewoon interessant. Film is rustig en sfeervol. Engelstalig, maar dat stoort niet.Het gaat dus ook niet alleen over de auto's, maar ook veel over Ferrari's prive leven en zijn relaties. Goed.

De tien best beoordeelde films van de jarige Vince Vaughn (53)

Politie moet ingrijpen tijdens grote verstoring opnames 'Joker: Folie à Deux'

Legendarische film 'The Shawshank Redemption' vanavond te zien op SBS 9