• 9.381.576 stemmen

Geregisseerd door: Dennis Dugan

Met onder meer: Adam Sandler, Kevin James en Chris Rock

Releasedatum: 9 september 2010

Plot Grown Ups

"Boys will be boys. . . some longer than others."

Vijf goede vrienden en teammaten hebben elkaar sinds hun middelbare school niet meer gezien. Om hun overleden basketbalcoach te herdenken besluiten ze, 35 jaar later tijdens het '4th of July' weekend, allemaal nog eens bij elkaar te komen. Ze ontdekken al snel dat ze allemaal erg veranderd zijn in die 35 jaar.

Lenny Feder

Roxanne Chase-Feder

Sally Lamonsoff

Deanne McKenzie

Best leuk.

Sterkepunt van deze film is het feel-good sfeertje dat er hangt. Het is lekekr meeliften met de bitchende personages die elkaar lieflijk maar aardig direct afzeiken. De gemoedelijkheid waarmee dit gebeurt werkt best aanstekelijk.

Eerste uur zoals steeds wel wat grappiger, toch zitten er aan het einde ook nog wel lollige stukjes in. Hier en daar wat overbodige moraaltjes en geforceerde dialogen, die mogen zoals steeds bij dit soort comedies integraal geschrapt worden.

De gehele cast doet het wel aardig, er is niemand echt die overheerst of zwaar irriteert. Echt super vind ik ze ook niet, maar fijn genoeg voor dit filmpje.

Het sleept een klein beetje, het had zeker iets vlotter gekund en de korte moraallesjes zijn overbodig, maar verder is het een aangenaam, laid-back filmpje dat makkelijk entertaint en een gemoedelijk sfeertje vlot weet over te brengen.

avatar van DeDennis

DeDennis

Geinige film, maar geen bioscoop film.

avatar van DV1984

DV1984

moviemafketel schreef:

Wat vond je er slecht aan?

Ik vond de grappen niet grappig en de film wist mijn aandacht niet te trekken. Een echt goed verhaal zat er ook niet in..Ik heb 2 weken geleden Don't mess with the zohan gezien en die zat wel van het begin tot het eind vol met leuke grappen. In deze viel weinig te lachen... leek eerder op een drama!

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Iedereen weet dat eeen film als dit kwaliteit gezien niet veel voorstelt.

Maar is ik me nu verplaats naar het moment dat ik Grown Ups zat te kijken voel ik die vrolijkheid van samen met je maten/familie gewoon een heerlijke komedie krijgen met een ware droomcast.

4* voor weer een leuke productie van mijn grote vriend Adam Sandler.

avatar van DrMouse

DrMouse

leuke film

typisch komedie gezever, maar grappiger dan dit type komedies over het algemeen.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Gisteravond gezien en ben zeer tevreden.

Eindelijk weer een komedie met wat vernieuwende grappen en een leuk samenhangend geheel. De acteurs deden het prima en wisten allemaal wel eens mij aan het lachen te maken. Hoewel dat niet altijd even makkelijk is omdat ik eigenlijk, van de mannelijke cast, helemaaaaaal geen fan ben. Het is eigenlijk allemaal hetzelfde liedje zoals alle andere familiekomedies. Maar het verschil zit in de humor, deze humor vond ik geslaagd. De kinderen doen het ook leuk op hun manier, ze hebben weliswaar nog een lange weg te gaan maar ze deden het leuk... Mja, een leuke film voor tussendoor. Niks minder of meer. Met wat geslaagde humor, een paar mooie meiden en een leuk verhaal heb ik mijn avond wel gehad. 3 sterren

avatar van Piede

Piede

Grappige en vooral gewoon leuke film om naar te kijken!

avatar van Freekers

Freekers

Hebben hier met z'n vieren zitten wachten totdat de film *eindelijk* was afgelopen..

Humor was ver te zoeken en de leuke scenes zijn al te zien in de trailer...

Einde was ook niet om over naar huis te schrijven....

Jammer, had veel meer ingezeten.

avatar van Frast

Frast

Absoluut geen film om voor naar de bios te gaan.

Zitten wel een aantal grappige stukjes in, maar over het algemeen een behoorlijk vlak en voorspelbaar verhaal. Had er meer van verwacht gezien de trailer. Chris Rock hadden ze van mij wel thuis mogen laten, slecht geacteerd. Een 2,5 voor de moeite.

avatar van ASroma

ASroma

leuke feel good movie, we hebben ons prima vermaakt

avatar van j3r03n

j3r03n

Feel good movie. Vond hem niet echt leuk en viel beetje tegen als comedy. De grappigste stukjes zitten zoals vaak in de trailer.

avatar van thijs91

thijs91

Adam Sandler heeft al zo ongelofelijk veel kaskrakende comedy’s afgeleverd, dat hij zo’n beetje kan doen wat hij wil als het op films maken aankomt. Grown Ups is daarvan een treffend voorbeeld: hij schreef een script, nodigde vier van zijn beste acteursvrienden uit om mee te spelen en vroeg Dennis Dugan om alweer hun vijfde film samen te regisseren. Het is duidelijk dat de mannen een hoop pret hebben gehad met z’n allen: ze spelen oude vrienden die weer bij elkaar komen en er in een huisje aan een meer een gezellige boel van maken met hun gezinnen. Een verhaal wordt er eigenlijk niet verteld: Grown Ups is eerder een reeks losjes verbonden scènes waarin Sandler en zijn maten ravotten, streken uithalen en elkaar beledigen, waar ze overigens best goed in zijn. Helaas reduceert de onderlinge grappenmakerij je als kijker tot buitenstaander, die zich meer dan eens hoofdschuddend afvraagt waar die gasten nou zo dubbel om liggen. - Veronica Magazine nr. 36, 2010 – (KK)

avatar van Mevrouw

Mevrouw

Als je deze film niet grappig vindt, dan heb je niks van grapjes begrepen. Ok niet iedereen hoeft iets komisch te vinden wat de ander wel komisch vindt, maar kom op. Ik zelf heb om deze film meer gelachen dan om bijvoorbeeld the Hangover! Deze film krijgt van mij 4sterren en dit puur omdat een film echt grappig moet zijn, wil ik erom (blijven) lachen.. Dat is bij deze film goed gelukt. En de acteurs die erin zitten, geweldig! Toppers die bij elkaar zijn gezet.

avatar van WB

WB

Met zo'n cast verwacht je toch wel meer dan een standaard komedie, waar er zelfs weinig te lachen valt. Helaas pakte dit niet goed uit. Door de cast kwam ik deze film door, maar grappiger dan de trailer wordt het niet. Jammer...

avatar van yvvv

yvvv

Duurde even voordat ik de smaak van de flauwe grapjes te pakken had, maar toen ik er eenmaal inzat, was-ie goed te doen!

Sommige grappen waren leuk en origineel, veel waren ook gewoon cliche. Jammer, want dit had volgens mij echt wel als een top-humor uitgedacht kunnen worden.

Maargoed, was leuk om een keertke te zien.

avatar van Saaimen

Saaimen

Redelijke komedie met aardig leuke momenten, afgewisseld door teveel cliche dingen. Rob Schneider was weer te beroerd voor woorden, en Adam Sandler had zichzelf wel heer erg hoofdrolspelerig neergezet, wekte ook enige irritatie op!! Voor de rest wel wat geniale grappen zoals het zwembad dat blauw wordt, het touwslingeren, de MILF grap was geniaal en als eerste en leukste dat zwembad wat door 2en gaat door Kevin James!! Voor deze grappen al een voldoende

avatar van NickDG

NickDG

Ik vond het echt een fantastische film, leuke grappen, goeie acteurs en zelfs nog wat romantiek.

Ik vind 'm de volle vijf sterren waard.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Dit brengt toch herinneringen terug, heb in tijden niet zo gelachen als bij deze film. Prachtig in elkaar gezet, enkel feelgood, wat dat betreft misschien zelfs origineel, geen sleur van ellende.

avatar van Xii

Xii

Ik heb zelden zo'n onwijs saaie film gezien. Enorm flauwe humor, verhaal gaat van de hak op de tak. Ik heb de film netjes uitgekeken in de hoop dat het beter werd maar het mocht niet zo zijn. 2 sterrer voor de moeite.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Leuke komedie, lekker flauw, maar wat verwacht je met Ron Schneider en de kinderachtige Adam Sandler. Het begin toen ze jong waren had langer gemogen, vond de kids er geniaal uitzien:P.

avatar van Rebel80

Rebel80

Leuke gezellige film met hier en daar wat lach momenten, prima te doen

avatar van Ricochan38

Ricochan38

het is toch mooi dat je met je beste maten een film kunt maken in Hollywood, er zelf dubbel om liggen en nog dik betaald worden ook...

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Precies, iets leukers bestaat haast niet. Lekker vrij spel krijgen, Hayek de hele dag om je heen en maar elkaar in de zeik nemen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Brr Hayek om je heen .

Maar inderdaad, het melige spel tussen deze komedie helden maakt dit tot een heerlijk werkje!

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Redelijke comedy, maar ik vind er toch iets te veel familie-momentjes (ofwel typische Adam Sandler momentjes) inzitten.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik vond het begin een beetje flauw, maar de film herpakte zich daarna goed.

Wat ik met name jammer vond is dat ik geen moment écht goed heb kunnen lachen. Vrij veel grappen waren simplistisch en de echte spontaniteit ervan miste ik soms. Van deze cast mag je wel iets meer verwachten, maar samen halen ze gewoon allemaal een krappe voldoende.

Kortom: wel aardig, maar ik heb ze beter gezien.

avatar van rep_robert

Ook een aantal keer wel moeten lachen, zitten toch behoorlijk wat domme momentjes is waarbij je gewoon niet anders kan dan lachen. Soms wordt er ook naast de pot gepiest, te flauw allemaal en het familiemoraaltje wat overduidelijk aanwezig is werd op het einde ook een beetje storend. Allemaal om de beurt van alles opbiechten hoeft bijvoorbeeld niet van mij.

Toch prima vermaakt, al had er wel iets meer ingezeten met deze cast.

avatar van wwelover

wwelover

Hij is flauw en je moet er van houden, maar in dat geval is dit een topfilm. Ik heb echt genoten van Grown Ups, ten eerste door de cast natuurlijk want eigenlijk gebeurd er niet veel. Maar het is gewoon prettig om die 5 malloten samen te zien, want je merkt wel dat ze in real-life ook gewoon dikke vrienden zijn. Je wordt gewoon erg vrolijk van de film, en de grappen zijn ook gewoon leuk. Het is wat moralistisch maar dat houd je altijd bij dit soort films.

Gewoon een leuke komedie, maar meer ook niet.

avatar van Merk

Merk

De grappen zijn soms een beetje te geforceerd, maar voor de rest heb ik met veel plezier naar deze luchtige comedy gekeken.