• 9.183.878 stemmen

Geregisseerd door: Dennis Dugan

Met onder meer: Adam Sandler, Kevin James en Chris Rock

Releasedatum: 18 juli 2013

Plot Grown Ups 2

"Just because they're a little older doesn't mean they've grown up."

Lenny Feder (Adam Sandler) besluit met zijn familie terug te keren naar de geboorteplaats waar hij en zijn vrienden vroeger zijn opgegroeid. Maar dan breekt voor de kinderen hun laatste schooldag aan. En op een dag die gek genoeg vol zit met verrassingen draaien de rollen zich om, en zijn het de kinderen die de volwassenen een lesje leren.

Lenny Feder

Sally Lamonsoff

Dickie Bailey

avatar van Gijs2

Gijs2

Dit is op alle vlakken, veruit de slechtste film die ik ooit heb gezien.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

Kleine tegenvaller.

Ik ben wel een fan van Sandler, maar was toch een beetje teleurgesteld. Er komen af en toe wel wat leuke grappen voorbij, maar de kinderachtige poep- en plasgrappen worden té veel uitgemolken, wat op den duur gaat vervelen.

Ook jammer dat het (flinterdunne) verhaaltje enorm fragmentarisch wordt gebracht, waardoor dat verhaaltje vrijwel niet op te merken is. Zoals meerdere mensen al hebben genoemd: het lijkt eerder op een aaneenschakeling van sketches dan op een film.

Verder ook apart dat ze op de poster in een achtbaan zitten, terwijl dat nergens gebeurt in de film.

avatar van Kondoro

Kondoro

Het is eigenlijk nooit echt een straf om naar Salma Hayek te kijken, op deze vrouw ben ik stiekem al een langere tijd een beetje verliefd, ik vind het echt een knappe dame. Misschien veelte oud voor me maar ach, maakt het uit! Afijn, even verder te gaan op de film en niet zo te slijmen: ‘Grown Ups 2’ is een film die ik nou al meerdere keren heb gezien en me nu eigenlijk wel de strot uit komt, de grappen zijn niet meer grappig en het is té voorspelbaar, zelfs al wist ik een deel niet meer van de film.

De cast is prima, en er zitten wat leuke komedie acteurs tussen waarvan ik stiekem altijd wel een beetje van kan genieten. Sandler scoort niet altijd héél hoog als acteur in mijn straatje maar met deze films weet hij me wel te vermaken: het is geen irritant persoon die hij probeert te spelen, gewoon een huisvader. Ook Kevin James deed het prima en voor de rest van de cast was het leuk maar wil ik niet uitgebreid uitspitten.

Het verhaal is redelijk, de zomervakantie is aangebroken en iedereen is vrij waarna de oude vrienden besluiten weer wat dingen met elkaar te doen. Er gebeurt eigenlijk vrij weinig om het een echt verhaal te noemen. Ze werken naar een jaren tachtig feestje toe en daar maken ze de gekste dingen mee (tijdens de weg er na toe), dat was het wel zo’n beetje.

Al om al, ‘Grown Ups 2’ te vaak gezien en deze beurt was hopelijk wel de laatste want nu kotst ik langzamerhand deze films wel een beetje uit. Prachtige dames, geinig scénes maar allemaal al aardig cliché.

avatar van Shadowed

Shadowed

Sandler komedies.

Meer slapstick en minder gezeik, gelukkig is dat in deze film volop aan de orde. Dit zorgt wel voor enkele behoorlijk komische momenten die volkomen nergens op slaan en behoorlijk flauw zijn voor een komedie zoals dit, maar wel vermakelijk zijn.

Hayek was vrij vervelend, en stond er volgens mij alleen vanwege haar uiterlijk. Sandler & co, wat kan je erover zeggen, het blijven niet echt mijn nummer 1 acteurs en actrices. Wel enkele prima komische momenten die de film wat omhoog trekken.

Prima komedie, met hier en daar leuke momenten, maar het blijft toch wel behoorlijk flauw soms met vervelende momenten die iets te lang doorgaan hier en daar. Voor de rest prima vermaakt.

avatar van Sam73

Sam73

Platvloerse onderbroekenlol ten top,

Wederom de meest onnozele humor gezien die nog een stukje verder ging dan deel 1. De Grown Ups zijn niet uitblinkers in verhaallijnen strakke scripts en andere poespas, maar om heerlijk een avondje te lachen als je van platte comedy houdt.

Yeah, I love it.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Bij de berichten op MovieMeter over deel 1 werd een paar keer gezegd dat deel 2 eigenlijk iets sterker is omdat het wat meer plot bevat, maar daar heb ik eigenlijk weinig van gemerkt. Hoogstens wordt er wat aandacht geschonken aan de aanwezigheid van pestkoppen (in deel 1 de oude schoolgenoot van Sandler, in deel 2 de zoon van Spade), maar die problematiek wordt op een gênante wijze afgeserveerd wanneer iedereen eigenlijk vrij vlot beste maatjes wordt. Verder heb ik best oog voor vrouwelijk schoon, maar het feit dat zowel de mooie figurantes als de vrouwelijke sterren (inclusief Hayek) onophoudelijk met hun décolleté's moeten pronken (en soms zelfs even lekker schúdden voor de mannelijke kijker) ging mij op een gegeven moment toch wel tegenstaan – en net als je denkt dat het niet erger kan komen Kevin James en Maria Bello terecht in een wasstraat waar hun auto met een overdaad aan borsten zal worden gewassen... en dan worden de bordjes verhangen en blijken zij juist tegen mánnenvlees aan te moeten kijken (hoewel het dan weer jammer is dat de húmorkaart wordt getrokken : als James / de mannelijke kijker zich mag verlekkeren aan de danslerares van zijn dochtertje, waarom mag Bello / de vrouwelijke kijker hier dan niet door allemaal sexy bodybuilders omringd worden in plaats van door komische types met jaren-tachtig-broekjes en T-shirts waaronder weinig musculatuur te raden valt?). Zo is het hele film door van de hak op de tak: net als ik denk dat ik er wel een beetje genoeg van heb komt er weer een goede grap, en wanneer de humor een beetje teveel wordt slagen de acteurs erin om met een ontroerend moment op de proppen te komen. En het àllermerkwaardigste is dat ik het nog leuk vind ook.

avatar van Rafasol

Rafasol

Hangt af van welke dag ik zoiets zie. Net voor het eerst gezien op tv (1 zag ik niet) en mijn geest was genoeg verruimd, dus het kon wel. Verhaal niet echt samenhangend of ergens echt naar leidend, maar had goede momenten voor dagen waarop het verstand even op nul mag. Dus met plezier uitgekeken.

2,5 sterren algemeen. Binnen het genre misschien wel een 3+.

avatar van mrklm

mrklm

Meer van hetzelfde, maar dan nog smakelozer. Deze keer besluit Lenny [Adam Sandler] met zijn gezin terug te keren naar de woonplaats van jeugd waar hij te krijgen krijgt met oude vrienden en rivalen en nieuwe dorpsgekken. Als Grown Ups jouw ding is....

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Het gaat nergens over maar wel enorm veel flauwe/ platte grappen. Als er nog een verhaal in had gezeten dan zou je nog denken "hoe zou het aflopen", maar helaas... Wat ideeën echter elkaar en dat is het.

avatar van Kiekena

Kiekena

Vliegt net zoveel uit de bocht als ron burgandy the legend continues.