• 9.159.818 stemmen

Geregisseerd door: Dennis Hopper

Met onder meer: Don Johnson, Virginia Madsen en Jennifer Connelly

Releasedatum: 15 februari 1991

Plot The Hot Spot

"Safe is never sex. It’s dangerous."

Harry Madox is een levensgenieter die tweedehands auto's verkoopt in Texas. Vanaf het eerste moment dat hij de jonge en knappe Gloria Harper ziet, valt hij als een blok voor haar. Ondertussen doet Dolly, de vrouw van de baas, verwoede pogingen om met Harry in contact te komen. Al gauw heeft ze hem in haar netten verstrikt en ontstaat er een gepassioneerde verhouding tussen de twee. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en langzaam komen Gloria en Harry toch dichter bij elkaar.

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Dennis Hopper aan het roer. Waait er daar geen Blue Velvet windje doorheen ? Jack Nance, onschuldig meisje versus femme fatale, de blues score, de fifties look, de psychopaat (hier is dit William Sandler met als naam FRANK - zelfde naam als Dennis Hopper in Blue Velvet) ... The hot spot herinner ik mij als uitmuntende sfeerschepping door de lokatie, door de score, bijna geen aktie, veel stiltes

avatar van Theunissen

Gisteren heb ik deze sombere en zwoele Film noir / Misdaad film (die ook mooi in beeld werd gebracht en o.a. door de gekozen locaties), waarbij het draait om diefstal, jaloezie, verraad en moord, weer eens gekeken (opgenomen van de leuke televisiezender AMC, welke helaas sinds 1 januari niet meer te zien is in de Benelux) en het blijft een heerlijk film om naar te kijken (duurt misschien wel iets te lang).

Hoewel het verhaal zeker vermakelijk is en ook leuk in elkaar steekt, is dit toch vooral een heerlijke film vanwege de twee uiterst sensuele en mooie vrouwelijke hoofdrolspeelsters (waarvan ook nog wat bloot te bewonderen is), te weten Virginia Madsen (als de sexy en mysterieuze Dolly Harshaw) en Jennifer Connelly (als de jonge en knappe Gloria Harper), die de destijds zeer populaire Don Johnson (zijn eerste film na de zeer populaire serie "Miami Vice (TV Series 1984–1990)") moeiteloos van het scherm spelen, en waarbij Virginia Madsen zo haar eigen plannetjes voor hem in petto heeft, wat dan uiteindelijk weer resulteert in een schitterend einde.

Don Johnson (in de rol van Harry Madox, die gaat werken als verkoper van tweedehands auto's) mag dan wel weggespeeld worden door de twee mooie vrouwen, maar hij heeft wel het geluk dat hij met deze mooie vrouwen (Jennifer Connelly was destijds pas 19 jaar en dat zegt ze ook in deze film) mocht spelen en ervan snoepen en ik vond hem ook best leuk spelen en hij was natuurlijk ook uitermate geschikt voor deze rol vanwege zijn "looks".

Deze film is geregisseerd door Dennis Hopper, maar ik denk dat regisseur Quentin Tarantino hieruit misschien wel wat inspiratie heeft geput om vrouwenvoeten en vrouwenschoenen in beeld te brengen in zijn films, want dat wordt in deze film een aantal keren op sensuele wijze getoond bij Virginia Madsen en met name Jennifer Connelly.

avatar van james_cameron

Herzien na bijna dertig jaar. Dik aangezette, zwoele en broeierige film noir, onderhoudend maar vrij vlak uitgewerkt. Echt spannend wil het in ieder geval niet worden. De prima cast weet er gelukkig wel iets memorabels van te maken. En Jennifer Connelly (topless!) is hier op haar allermooist.

avatar van TronMan

TronMan

Heerlijke film, best te bekijken als het bloedheet is en je geen airco bezit. Sterke sfeer mede door de soundtrack. Mooie mensen , een brand , liefde , passie , pure geilheid en een overval. Dat in de zinderende bloedhitte. Mr 'Miami Vice' Harry , Don Johnson ,past hier zeer goed op z'n plek. Ook de dames mogen er zijn. Jennifer... zucht. Pracht film van Dennis Hopper.

avatar van zoutzak

Dit was niet de eerste film na Miami Vice

Zijn eerste film na Miami Vice was Dead Bang

avatar van ZAP!

ZAP!

Lichtelijk debiel plot, maar toch erg vermakelijk. De vergelijking met 'Blue Velvet' en 'Wild at Heart' is wel en niet onterecht; het verklaart misschien het plot, maar Hopper heeft in dit geval enkel de klok horen luiden, daar waar Lynch ook daadwerkelijk weet waar de klepel hangt.

Connelly - mijn god; Madsen. Johnson - ach ja, in de loop der tijd wel aan hem gewend geraakt, en 'Miami Vice' blijft toch wel een beetje classic. Ook 'Dead Bang' wil ik graag nog weer es proberen. Verder ook prima bijrollen van o.a. Jack Nance.

Filmkriebel

Wat een einde Vind dit echt een geweldige film-noir, één van de meer geslaagde moderne exemplaren. Broeierige en zwoele thriller waarbij een zwerver, Harry Madox, in een stadje aankomt en aan de slag raakt als verkoper van tweedehandsauto's. De man heeft een zwak : vrouwen. Je hebt de lieflijke boekhoudster van 19 en de sletterige echtgenote van de baas. Vooral zijn fatale aantrekking tot de laatst genoemde vertelt iets belangrijks over zijn persoonlijkheid, want Madox is zelf geen koorknaap en het gevaar dat Dolly belichaamt verleidt zijn eigen duister kantje... Hij kan er niet aan weerstaan hoewel hij weet dat hij dat beter wel zou doen. In het jargon heet dat een "femme fatale" of course.

De sfeer is buitengewoon goed hier : zweterige temperaturen, draaiende blazers, neonlichten, stripbars, jazzy soundtrack, natte lijven, beetje sleazy ... daar teken ik voor. Het compenseert een verhaal dat wat aan de trage kant is, maar eigenlijk nooit helemaal stilvalt. Johnson viel me niet tegen ... en zeker de dames niet. Een prima film wat mij betreft.

avatar van FlorisV

FlorisV

Lange tijd geleden voor me, deze sexy film noir. Bij een tweede beurt toch een stuk minder. Te sloom en het is niet makkelijk genieten met zo'n rotzak als hoofdpersoon, niks ten nadele van Don Johnson. De voornaamste aantrekkingskracht blijft een poedelnaakte Jennifer Connelly, naast een net zo botergeile als getikte Virginia Madsen. Helaas is haar femme fatale personage ook wat irritant. De blues riedeltjes gedurende de hele film ook. Alles bij elkaar is dit een veel mindere Body Heat. Vakkundig gemaakt en fraai geschoten, maar het mist sfeer en spanning.

FlorisV schreef:

het mist sfeer .

Waaat????? Dan kan ik alleen maar besluiten dat je totaal geen benul hebt van wat sfeer is...

avatar van FlorisV

FlorisV

Filmkriebel schreef:

Het is in ieder geval niet een sfeer die ik als enerverend of beklemmend ervaren heb. Alles heeft een sfeer, ook de HEMA of de patatboer.

FlorisV schreef:

Hm, ik zou zeggen : definieer sfeer. Het is niet zozeer het beklemmende dat de sfeer maakt. Voor mij is dat de voorstelling van het diepe zuiden dat op de huid blijft kleven, van de jazz tot de broeierigheid tot de stripbars.. Heel wat users hier geven trouwens ruim voldoende voorbeelden daarvan.