Grown Ups 2 (2013)
Geregisseerd door: Dennis Dugan
Met onder meer: Adam Sandler, Kevin James en Chris Rock
Releasedatum: 18 juli 2013
Plot Grown Ups 2
"Just because they're a little older doesn't mean they've grown up."
Lenny Feder (Adam Sandler) besluit met zijn familie terug te keren naar de geboorteplaats waar hij en zijn vrienden vroeger zijn opgegroeid. Maar dan breekt voor de kinderen hun laatste schooldag aan. En op een dag die gek genoeg vol zit met verrassingen draaien de rollen zich om, en zijn het de kinderen die de volwassenen een lesje leren.
Lenny Feder
Nick
Wiley
Dickie Bailey
Barry83
Een ontzettend kinderachtige film met erg flauwe grappen. Dat met zo'n cast
Meer woorden maak ik niet vuil aan deze waardeloze film.
lars-pixar
'bekende acteurs doen hun jeugd nog even dunnetjes over in het vervolg van Grown Ups'
Het eerste uur is nog vrij gemoedelijk en vermakelijk met wat flauwe grappen in de richting van wat kinderachtige grappen, maar na het uur wordt het allemaal wat trager en valt het wat tegen.
Het wordt dan op geven moment allemaal iets te veel en blijft het eerste deel uit 2010 nog het leukst.
Ongetwijfeld komt er nog wel een derde deel, anders was dit allemaal wat overbodig.
LNDS
Ik heb echt naar deze film uitgekeken, omdat ik me echt prima vermaakt heb bij deel 1.
Helaas is deel 2 een grote teleurstelling geworden. Het verhaal was zwak en ik kon totaal niet lachen om de grappen. Jammer..
De GeuS
Nu vond ik deel 1 al niet echt te pruimen en heb me dus schrap gezet voor dit vervolg... en terecht; waar het eerste deel nog iets van een verhaallijn pretendeerde is dat in deel 2 volledig overboord gegooid. 1,5 uur lange flauwe grappen is 1 ding (Hot Rod of Strange Wilderness) , maar om de 5 minuten ook nog een letterlijk een 'poep en pies' grap erin gooien was echt verschrikkelijk. Ik kan me niet voorstellen dat iemand ook maar met een beetje een goed gevoel aan deze film heeft meegewerkt; 1,5*
Delta65
Een tegenvaller na het eerste deel. Er zaten wat grappen in waar ik wel om moest lachen, maar de film zelf is een aan-elkaar-gebreid zootje. Een echte verhaallijn is er niet, welke er in het eerste deel nog enigszins wel was.
Tyoom
Ik ben eigenlijk gewoon boos....1,5 uur naar 100% onverteerbare rommel zitten kijken...
Niet uitgezet omdat de ene slechte grap na de andere infantiele grap me bleef verbazen!
Je kunt je niet voorstellen dat je als regisseur naar dit eindproduct zit te kijken en tegen jezelf zegt....weet je wat...niks meer aan doen....prima zo
Marvinleeaday
Hmmm, ik geef hem het voordeel van de twijfel omdat ik toch een paar keer echt moest lachen.
Captain Pervert
Nee en dat is maar goed ook. Die was echt niet te harden in deel 1.
Jaarme
Eigenlijk geen enkel moment om kunnen lachen..
Ja, de Yoga Scene vond ik dan wel grappig.
Maar dat is dan ook alles, deel 1 tien keer beter !
king16
- 1904 stemmen
Hmm, ik kan me geen scène in een achtbaan herinneren ...? (Die hoes hierboven)
Begin vond ik wat too much met dat pissende hert, maar gaanderweg toch een paar keer in een scheur gelegen. Jammer dat er inderdaad een duidelijk verhaal niet echt in zit, zoals bij deel 1 wel was. Ik merkte dat ik moeite had om tegen vrienden het uitgangspunt samen te vatten.
Zeker niet slecht, leuk vermaak voor een vrijdagavond, maar staat duidelijk in de schaduw van deel 1.
Mescaline
Een aardig vervolg die wat meer saaie momenten heeft dan het eerste deel had maar over het algemeen nog steeds leuk was om te kijken.
Ja, dit soort films kijk je vaak niet voor het originele, spetterende en vernieuwende script maar wel omdat het gewoon erg gemakkelijk en luchtig kijkvoer is.
Het eerste deel gaf ik 3 sterren, dit deel geef ik het zelfde. Alhoewel ik de voorkeur heb bij het eerste deel heb ik in het verleden velen slechtere films gezien en vind ik een 2,5 iets aan de te lage kant, typisch gevalletje van het voordeel van de twijfel dus!
Wel behoorlijk vreemd dat de achtbaan rit die op de poster is afgebeeld NIET in de film aanwezig was?
Simpel maar de moeite waard.
chiel1971
- 2009 stemmen
Wel grappig en leuk vermaak op een rustige zondagmiddag, bijkomend van een feestje
Best knap dat je met zo'n grote bekende cast zo'n flauwe achterlijke kinderachtige bedoeling kunt maken, die ook nog eens vol zit met flauwe puberale grappen (ik heb hier en daar alleen wat zitten te glimlachen). Ondanks dat, keek de film zich toch nog redelijk weg en dat kwam puur en alleen op conto van het vele vrouwelijke schoon in de vorm van o.a. Salma Hayek, Maria Bello en met name April Rose als de sexy rondborstige danslerares. Het achterlijke verhaal (welke verhaal eigenlijk
) stelt weinig voor en hetzelfde geldt voor de uitvoering ervan. Het is leuk om zowel bekende acteurs en actrices te zien in een film, maar helaas vallen ze allemaal zwaar tegen qua acteerprestaties en humor.
P.S. het jaren 80 themafeest (inclusief muziek) was wel leuk en herkenbaar.
NYSe
Ik heb de film maar gekeken om me voor te bereiden op deze meesterlijke cult.
Matige film waarin de vier vrienden het aan de bak krijgen met een groep studenten. Na het zien van de eerste film kun je bij dit tweede deel niet teleurgesteld worden. Van hetzelfde laken een pak. De onderbroekenhumor is ook van hetzelfde niveau. Goed is het dus zeker niet, maar hier en daar valt er toch wel wat te lachen.
tommykonijn
Wat was dit nou weer?
Adam Sandler.. De man heeft in de jaren '90 naar mijn mening erg leuke films gemaakt. Billy Madison, Happy Gilmore, The Wedding Singer, The Waterboy, Big Daddy.. Allemaal erg simpele komedies, maar het sloeg heel gemakkelijk bij me aan. Met name doordat de films erg gemoedelijk waren, was het makkelijk te verteren. Sandler heeft zich inmiddels met de films Punch-Drunk Love en Reign over Me van zijn kunnen bewezen. Na 2008 werd het niveau van zijn films langzaam minder, doordat de gemoedelijke sfeer plaatsmaakte voor geforceerde poep- en pieshumor. Toch zal ik hem, alleen al vanwege de vele uren entertainment die ik aan hem te danken heb, altijd blijven volgen.
Ik heb me met het gros van de films na 2008 nog wel weten te vermaken, maar ik merk dat ik die films veel minder vaak kan kijken en dat de humor niet lang niet zo effectief is. That's My Boy vond ik bijvoorbeeld erg tegenvallen. Mijn verwachtingen bij Grown Ups 2 waren nog enigszins positief, want de eerste film was één van de betere films van Sandler van de laatste tijd. Het idee dat Sandler met zijn complete Happy Madison vriendenclubje op vakantie ging was gewoon een leuk gegeven. Leuk dat ze besloten nog zo'n film te maken..
Not! Ik vraag me af waarom deze film 'Gown Ups 2' heet, want het heeft geen fluit te maken met de eerste Grown Ups film. Waarschijnlijk zodat men niet de moeite hoefde te nemen om nieuwe personages te schrijven. Het lijkt alsof we hier naar 100 minuten improvisatie zitten te kijken. Grown Ups 2 heeft namelijk geen verhaal, maar is gewoon een serie aan elkaar gekoppelde sketches. Alles voelt heel geforceerd aan en er is een zeker gebrek aan spontaniteit. De film bestaat namelijk uit alleen maar pogingen tot grappig zijn en dat is aardig vermoeiend. Een komedie werkt veel beter als er gewoon gebeurtenissen plaatsvinden met tussendoor zaken die op de lachspieren werken. Deze film voelde wat dat betreft heel vreemd aan. Als het ene personage naar het andere toeloopt, weet je al dat er weer een grap aan zit te komen. Zelfs een film als Ace Ventura, waar een Jim Carrey het grootste deel van het speelduur de kijker aan het lachen probeert te krijgen, heeft - naast een verhaal - pauzes tussen de grappen. Natuurlijk zijn die 'pauzes' niet lang in dergelijke komedies, maar het valt hier extra goed op doordat ze in Grown Ups 2 gewoon helemaal niet aanwezig zijn.
Toch is niet alles vervelend. De chemie tussen Sandler en zijn vriendengroep is er gewoon eenmaal. Adam, Kevin James, David Spade en Chris Rock zijn goed op elkaar ingespeeld. Ik vond Schneider overigens wel een gemis. Ook waren er enkele momenten waar ik wel om kon (glim)lachen. Het ritje van Spade in de band was wel grappig. Ook het hele eindfeest met alle krankzinnigheden is een van de leukere delen uit de film. Het is een vermakelijk stuk, maar ik kan nu ook weer niet zeggen dat ik er hard om heb moeten lachen. Dat pissende hert leek al vanaf het begin uit de lucht te zijn gegrepen en sloeg daardoor ook niet aan.
Het is niet van begin tot eind een catastrofe, maar ik vind het jammer om te zien wat er met die Happy Madison films gebeurt is. Het is geen complete metamorfose die ze hebben ondergaan, maar ik kan van de films die tegenwoordig uitkomen een stuk minder genieten dan die van ‘vroeger’. Het is te hopen dat Adam in The Cobbler weer wat meer van zijn kunnen kan laten zien. Van de films waarin hij in een T-shirt en korte broek loopt rond te lallen met enkele van zijn vrienden zijn er inmiddels wel genoeg.
rox91
Dit vervolg had eigenlijk niet gehoeven.
Ietwat kinderachtig, maar toch leuk een keer gezien te hebben.
RedBull666
Deze kan ik je ook aanraden vlerk00
Zelfde recensie als wat ik bij deel 1 schreef!!
Maar wel een halve ster minder.
vlerk00
Deze kan ik je ook aanraden vlerk00
Zelfde recensie als wat ik bij deel 1 schreef!!
Maar wel een halve ster minder.
Bedankt!
tattoobob
Een draak van een film.....alles waar Sandler in speelt veranderd langzaam in een zak met stront.
Niet dat alle andere acteurs in dit geheel geweldig zijn(al vind ik Kevin James wel grappig)maar Sandler weet voor mij altijd een film goed naar beneden te halen.
De film zelf is al matig eigenlijk....waar het eerste deel nog"te doen"was is deze dat niet.
Grappen zijn matig en visueel is deze film ook niet speciaal.
Lekker overslaan.
Dudady
- 1925 stemmen
Sandler weet voor mij altijd een film goed naar beneden te halen.
Waarom heb je 'm dan überhaupt gekeken?
tattoobob
Hij stond toevallig op en ik had niet veel keuze omdat ik in een vakantiehuisje zat waar niet al te
veel zenders beschikbaar waren.
TheLionKingFan
Op zich wel een grappig vervolg. Minder dan deel 1 (de grappen waren veel slechter en kinderachtiger) maar er zaten toch leuke grappen in. De poster slaat trouwens nergens op, want er komt geen achtbaan-stuk in voor.
brabusRUS
Prima nonsense film. Ja, hij is flauw en af en toe kinderachtig, maar ik kan mij prima hier mee vermaken. Ik begrijp niet waarom sommige mensen deze film kijken, terwijl ze weten dat ie flauw is en weten wie er in speelt. Waarom zou je je tijd verdoen aan iets, waar de kans groot is dat je 'm niet leuk gaat vinden.
Deze film heeft een leuke setting en is lekker luchtig. En soms heb je aan het einde van je dag zin in een simpele, luchtige komedie. Deze film biedt op zo'n moment uitkomst.
NYSe
Ik keek hem persoonlijk om deze reden, maar zelfs dan nog... Stel je voor dat alleen de mensen die deze film bij voorbaat al leuk zullen gaan vinden erop zouden gaan stemmen. Dan zou hij binnen de kortste keren nog in de top 250 komen te staan.
coumi
Film over veertigers met humor voor pubers. Er zitten niettemin een paar aardige stukken in, grootste deel van de humor is echter veel te platvloers.
Is trouwens meer een verzameling van sketches dan van een samenhangend verhaal, wat we hier krijgen voorgeschoteld, maar who cares? Is immers bovenal een onbeduidend werkje.
Kosten van het levensonderhoud voor de toch wel bekende acteurs zijn blijkbaar hoog, anders valt het niet te verklaren dat zij zich laten overhalen tot een ongeïnspireerde bijdrage aan een dergelijk banale film.

Grown Ups
2010

Netflix verwijdert succesvolste komedie van Adam Sandler: 'Grown Ups' binnenkort niet meer te zien

The Way Way Back
Komedie / Drama, 2013