Grown Ups (2010)
Geregisseerd door: Dennis Dugan
Met onder meer: Adam Sandler, Kevin James en Chris Rock
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Grown Ups
"Boys will be boys. . . some longer than others."
Vijf goede vrienden en teammaten hebben elkaar sinds hun middelbare school niet meer gezien. Om hun overleden basketbalcoach te herdenken besluiten ze, 35 jaar later tijdens het '4th of July' weekend, allemaal nog eens bij elkaar te komen. Ze ontdekken al snel dat ze allemaal erg veranderd zijn in die 35 jaar.
Lenny Feder
Deanne McKenzie
Wiley
Gloria
Jammer.
Ik had best wel zin in een grappige comedy en de cast leek me aardig.
Maar toen ik opeens aan het begin het Happy Madison logo zag verschijnen wist ik alweer hoe laat het was: altijd hetzelfde met die gasten. Een paar geinige scenes en veel platte, infantiele domheid, met natuurlijk Rob Schneider zoals altijd als absoluut dieptepunt.
Ik zou er niet om treuren mocht hij eens door een meteoriet getroffen worden.
Jammer van de cast, van wie eigenlijk alleen Kevin James nog een beetje uit de verf komt. Wat leuke acteurs als Rock, Bello en Rudolph hier doen is me een raadsel.
Buscemi trouwens wel weer grappig!
rokkenjager
Begon aanvankelijk nog leuk, maar de film slaat al gauw om (zoals verwacht) in een voorspelbaar formule-werkje. De makers en cast hebben wel duidelijk de beste tijd van hun leven gehad.
Macmanus
Best aardig.
Leuke van Sandler komedies is eigenlijk dat je weet dat de smaak politie er van walgt. En alleen maar de Coens zien als echte komische geniën. Ooit vond ik het ook wel eens leuk om me elitaire op te stellen tegen Sandler. Maar na tig films te hebben gezien die zichzelf zo serieus nemen dat je er baldadig van wordt. Ben ik Sandler en meer van dit soort komedies gaan waarderen.
Zohan was net iets stompzinniger, wat toch juist een plus is bij Sandler. Hier komt het familie moraal net iets te vaak boven wat het soms net iets te klef maakt. Maar daarvoor en daarna was het goed te doen. Maar nog geen Hangover materiaal helaas. Kan Sandler wel maar Dugan nooit.
John Lee Hooker
Een van de weinige grappige komedies, het zijn af en toe echt leuke grappen die voorbij komen. Bijvoorbeeld wanneer ze hun lach niet in kunnen houden tijdens de begrafenis en wanneer ze afwisselen in het kijken naar het achterwerk, van de dame die haar auto aan het fixen is.
Leuke cast ja, vooral Adam Sandler is erg goed. Chris Rock had hier geen erg groot aandeel in maar hij blijft een clownface hebben dus dat geeft in principe niets.
Steve Buscemi heeft hier ook een leuk bijrolletje gekregen in het gips, fantastisch.
Vooral in het eerste uur zat er een lekkere vaart waarin non-stop humor was verwerkt, naarmate het einde dichter bijkwam werd het wat zwakker.
- 3 -
Tonypulp
Leuk!!
Het kan ook niet fout gaan met zo'n cast, vooral Kevin James, David Spade en Adam Sandler doen het altijd erg goed bij mij. Het was even afwachten of Schneider en Rock niet op m'n zenuwen gingen werken, gelukkig hadden ze beide een leuke doch onopvallende rol en pakte dat dus erg goed uit.
Echt heel grappig is het nergens, het geheel is vooral melig ingesteld en gewoon erg fijn om te volgen. Lekker flauw verhaaltje die gevuld wordt met een sterrencast. Mocht het iets meer opvallende grappen hebben gehad, en hadden ze Hayek omgeruild voor iemand zonder irritant accent, dan was 't beter geworden.
Al met al goed vermaak, erg vlot en pretentieloos werkje die overeind blijft dankzij de kunde van de cast. Wat is Madison Riley trouwens een heerlijke verschijning
Beloki
Leuke komedie met een topcast. Kent geen inzinkingen, wel een heleboel goede grappen.
Aanrader.
B.
Justinw
Toch een beetje weinig opbrengst met zon cast.
En eigenlijk typisch hollywood. Die eigenlijk door alle moralistische cliché's te doorlopen weinig ruimte overlaat voor leuke dingen. Wat eigenlijk ook wel te verwachten was. Heb me overigens nog best wel vermaakt. Vooral Kevin James en Rob Schneider zijn leuk. En Rock en Sandler die nogal eens irritant worden waren ook leuk.
De pluspunten zijn toch wel het plezier wat de acteurs hebben en de leuke soundtrack.
Partyboooi
Achterhaalde cliche grappen..
Vond alleen dat stukje met dat zwembad wel leuk,dat die vent op zijn kop.....
Voor de rest vond ik het niet veel aan
Ik heb vorige week ook Expendables gezien en heb hetzelfde gevoel bij deze film. Pak een paar bekende mensen die altijd dezelfde soort films maken, in dit geval komedie, en filmen die hap. Ook hier zit totaal geen verhaal in en er zitten wat losse leuke stukjes in maar al met al een veel te slappe film. 1 om snel te vergeten.
Een 2 voor de moeite
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik ben de laatste tijd weer wat meer komedies aan het kijken.
Je moet echt geluk hebben, wil er weer eens een vermakelijke bijzitten. Dit was er weer eens zo 1.
Het begint meteen leuk met de introductie van de 5 jeugdvrienden bij de begrafenis. Je kan ook in 1 oogopslag zien wie wie vroeger was.
Lekker elkaar in de zeik kunnen nemen, zoals alleen vrienden dat bij elkaar mogen. De begrafenis zelf met de zingende Schneider houdt het allemaal luchtig.
Uiteraard worden er in dit soort films zo'n 100 grapjes gemaakt en dan is het voor de makers maar afwachten welke geslaagd zullen zijn. Gewoon blijven afvuren zullen ze gedacht hebben.
Kevin James was hier duidelijk de meester van de Komedie vergeleken met de anderen. Zijn dikke uiterlijk helpt daar ook wel aan mee denk ik. Sandler die de boel bij elkaar houdt en Schneider in een relatief serieuze rol. Hij was een keer niet de grappenmaker. Chris Rock kreeg helaas te weinig zendtijd om goed uit de hoek te komen. David Spade verpestte de hele boel weer, zoals gewoonlijk. Wat is die man niet grappig zeg. Waar ik hem ook tegenkom het is zo geforceerd.
Dan de dames. Hayek kan dit niet, maar ziet er gelukkig gruwelijk mooi uit. Bello hetzelfde. Beiden schitterende dames, maar totaal gemiscast voor een Komedie als deze. Maya Rudolph ken ik van Saturday Night Live en deed het dan ook niet onaardig.
Voor mij hadden die 2 jonge meiden er niet perse in gehoeven. Dit is natuurlijk voor de pubers onder ons gedaan. Er moet immers geld in het laadje komen van alle doelgroepen
En dan Buscemi. Wat vind ik het altijd erg om hem echt in een Komedie te zien. Hij mag de joker zijn zoals in Armageddon of zo, maar hier slaat hij de plank finaal mis.
Maar overall heb ik zeker momenten dubbel gelegen. Ik vind die dikzakken-grappen altijd leuk blijven. Als de motor van die speedboot afbreekt, omdat Kevin James zwaarder is. Dat zijn gewoon goed bedachte dingen die ik nog niet zo vaak in een andere Komedie had gezien.
Minpuntjes vond ik dus de 2 dochters van Schneider die hun vader na 20 jaar eens zien en hem niet eens verrot schelden of compleet negeren. Werd wel erg snel weer gezellig.
Verder vond ik het vreemd dat ze werden uitgedaagd op het laatst, terwijl ze helemaal niet naar het zomerhuisje kwamen om tegen een ander team te basketballen, ze opeens 5 shirtjes hadden die pasten en de vrouwen de cheerleader-pakjes af hadden. In een paar uur tijd lijkt me dit onmogelijk.
Anyway, ik heb zeker een aantal keer keihard moeten lachen. Ze hadden echt plezier om dit te maken en denk dat de regisseur zich verder ook niet met de grapjes heeft bemoeid, maar de jongens gewoon vrij spel heeft gegeven.
dutchtuga
Haal je zoveel sterren bij elkaar en dan kom je met zoiets slaps op de proppen... Ik heb zelden gelachen om de veel te simpele humor en het moraliserende toontje komt tot een misselijkmakende climax tegen het einde. Ongelofelijk dat je met zulk komisch talent zo'n makkelijke film weet te maken. Knap!
Leland Palmer
Vermakelijk en bij vlagen toch best grappig. Vooral een paar scénes dat de mannen elkaar vre-se-lijk afzeiken zijn érg leuk; The good thing is, she can't get anymore stretch marks''. Ja, heb wel gelachen.
En dat is belangrijk bij een film als deze. Voldoende.
Best leuk.
Sterkepunt van deze film is het feel-good sfeertje dat er hangt. Het is lekekr meeliften met de bitchende personages die elkaar lieflijk maar aardig direct afzeiken. De gemoedelijkheid waarmee dit gebeurt werkt best aanstekelijk.
Eerste uur zoals steeds wel wat grappiger, toch zitten er aan het einde ook nog wel lollige stukjes in. Hier en daar wat overbodige moraaltjes en geforceerde dialogen, die mogen zoals steeds bij dit soort comedies integraal geschrapt worden.
De gehele cast doet het wel aardig, er is niemand echt die overheerst of zwaar irriteert. Echt super vind ik ze ook niet, maar fijn genoeg voor dit filmpje.
Het sleept een klein beetje, het had zeker iets vlotter gekund en de korte moraallesjes zijn overbodig, maar verder is het een aangenaam, laid-back filmpje dat makkelijk entertaint en een gemoedelijk sfeertje vlot weet over te brengen.
Jessen0wnt
Gisteravond gezien en ben zeer tevreden.
Eindelijk weer een komedie met wat vernieuwende grappen en een leuk samenhangend geheel. De acteurs deden het prima en wisten allemaal wel eens mij aan het lachen te maken. Hoewel dat niet altijd even makkelijk is omdat ik eigenlijk, van de mannelijke cast, helemaaaaaal geen fan ben. Het is eigenlijk allemaal hetzelfde liedje zoals alle andere familiekomedies. Maar het verschil zit in de humor, deze humor vond ik geslaagd. De kinderen doen het ook leuk op hun manier, ze hebben weliswaar nog een lange weg te gaan maar ze deden het leuk... Mja, een leuke film voor tussendoor. Niks minder of meer. Met wat geslaagde humor, een paar mooie meiden
en een leuk verhaal heb ik mijn avond wel gehad. 3 sterren
Freekers
Hebben hier met z'n vieren zitten wachten totdat de film *eindelijk* was afgelopen..
Humor was ver te zoeken en de leuke scenes zijn al te zien in de trailer...
Einde was ook niet om over naar huis te schrijven....
Jammer, had veel meer ingezeten.
thijs91
Adam Sandler heeft al zo ongelofelijk veel kaskrakende comedy’s afgeleverd, dat hij zo’n beetje kan doen wat hij wil als het op films maken aankomt. Grown Ups is daarvan een treffend voorbeeld: hij schreef een script, nodigde vier van zijn beste acteursvrienden uit om mee te spelen en vroeg Dennis Dugan om alweer hun vijfde film samen te regisseren. Het is duidelijk dat de mannen een hoop pret hebben gehad met z’n allen: ze spelen oude vrienden die weer bij elkaar komen en er in een huisje aan een meer een gezellige boel van maken met hun gezinnen. Een verhaal wordt er eigenlijk niet verteld: Grown Ups is eerder een reeks losjes verbonden scènes waarin Sandler en zijn maten ravotten, streken uithalen en elkaar beledigen, waar ze overigens best goed in zijn. Helaas reduceert de onderlinge grappenmakerij je als kijker tot buitenstaander, die zich meer dan eens hoofdschuddend afvraagt waar die gasten nou zo dubbel om liggen. - Veronica Magazine nr. 36, 2010 – (KK)
Xii
Ik heb zelden zo'n onwijs saaie film gezien. Enorm flauwe humor, verhaal gaat van de hak op de tak. Ik heb de film netjes uitgekeken in de hoop dat het beter werd maar het mocht niet zo zijn. 2 sterrer voor de moeite.
Sjoerdow
Ik vond het begin een beetje flauw, maar de film herpakte zich daarna goed.
Wat ik met name jammer vond is dat ik geen moment écht goed heb kunnen lachen. Vrij veel grappen waren simplistisch en de echte spontaniteit ervan miste ik soms. Van deze cast mag je wel iets meer verwachten, maar samen halen ze gewoon allemaal een krappe voldoende.
Kortom: wel aardig, maar ik heb ze beter gezien.
Ook een aantal keer wel moeten lachen, zitten toch behoorlijk wat domme momentjes is waarbij je gewoon niet anders kan dan lachen. Soms wordt er ook naast de pot gepiest, te flauw allemaal en het familiemoraaltje wat overduidelijk aanwezig is werd op het einde ook een beetje storend. Allemaal om de beurt van alles opbiechten hoeft bijvoorbeeld niet van mij.
Toch prima vermaakt, al had er wel iets meer ingezeten met deze cast.
wwelover
Hij is flauw en je moet er van houden, maar in dat geval is dit een topfilm. Ik heb echt genoten van Grown Ups, ten eerste door de cast natuurlijk want eigenlijk gebeurd er niet veel. Maar het is gewoon prettig om die 5 malloten samen te zien, want je merkt wel dat ze in real-life ook gewoon dikke vrienden zijn. Je wordt gewoon erg vrolijk van de film, en de grappen zijn ook gewoon leuk. Het is wat moralistisch maar dat houd je altijd bij dit soort films.
Zoete hap.
Deze komedie met sterrencast kent naast de standaard pies en poepgrappen tevens een hoog Disney-gehalte. De zoetige moraal ligt er duimendik op en de meeste grappen zijn zelfs voor een bijziende niet verrassend. Van mijlenver dus.
Wat de film helpt in zijn voordeel zijn een aantal leuke dialogen, en een behoorlijke vaart. De bekende kinderachtige grappen maken nergens plaats voor onvoorspelbare leuke en qua niveau stijgt de film niet boven het maaiveld der komedies uit. Hap-slik-weg.
Doorsnee.
Q Jones
Sandler en Co
Dat is denk ik de beste beschrijving van deze film. Sandler trommelt al zijn matties op om gezellig samen een film te maken met enorm veel improvisatie. Dat levert echt hele grappige scene's op. Je ziet ook wanneer Sandler terplekke iets verzint want dan heeft hij net even een ander lachje, zijn hommies zitten trouwens ook vol improvisatie talent vooral bij James valt het erg goed op. Schneider vind ik altijd geweldig al had hij wel een iets grotere rol mogen hebben.
Het is een typisch Sanler verhaaltje dat betekent alles is lekker luchtig en neemt zich niet te serieus. Het is is bij Sandler films meestal ook of je houd van ze of je haat ze er zit denk ik geen midden moot in en als je niet van hem houd zou ik je de film ook afraden.
De grappen zijn wel geslaagd al zijn ze soms echt te flauw voor worden, maar over het al gemeen valt er genoeg te lachen zeker als je van Sandler humor houd.
Kortom een leuk project van Sandler en Co en ik hoop dat er nog meer films komen waar alle matties in mee doen. Het liefst een keer een actie film, want zeg nou zelf toen ze met zijn vijven in slowmotion aan kwamen lopen voor de revange match zag er dat wel heel stoer uit
Lexcoaster
Mwah. In grote lijnen met Zinema eens. Een aantal doorsnee pies- en poep grappen, moralistisch sfeertje... Nee, helaas. Er zijn wel een aantal leuke momenten en wat geinige dialogen, en het tempo zit er film in, verder is de film niet al te boeiend. Niveau van de film is té infantiel en de boel is té voorspelbaar.
Doorsnee dus. 2*
maddux
Je houd er van of niet. Wij hebben ons zeer geammuseerd. Vonden het een leuke film en leuke cast. Lekker om een avondje te lachen.
Voor ons een 3.5
ikbenleon
Wat een saaie film,vol met flauwe shitkomedie,er zit totaal niet een moment in waar je even van moet lachen,echt amerikaanse flauwe humor ,zat me werkelijk rot te irriteren. 0,5 ster hooguit
Shinobi
Mwah, een bij vlagen vermakelijke film.
Het is meer de cast die me aansprak om deze te gaan checken in de bios, maar wat overblijft is een standaard (moralistische) Amerikaanse comedy.
Verder hadden ze best wel wat stukken eruit kunnen knippen, vond het tamelijk lang duren.
2, 0 Sterren.
Elineloves
Het was de bedoeling om naar The Disappearance of Alice Creed te gaan. In de bioscoop aangekomen zagen we hem niet meer op het grote, mooie bord staan. En daar begon het dilemma.
' Nee, ik heb geen zin in Jennifer Aniston vanavond hoor. '
- 'Ja, maar ik ga niet 2 uur kijken naar een man die door de woestijn loopt! '
' Nou dan is de keuze snel gemaakt, Piranha's 3D! '
- ' NEE ELINE, dan ga je maar alleen hoor! '
Na een kwartiertje vrouwelijk gekibbel waren we toch tot een overeenkomst gekomen: Grown Ups. Ik vanwege Rob Schneider en Kevin James, mijn vriendin vanwege Chris Rock. Bij de kassa aangekomen bestelde ik met mijn suffe hoofd wel nog het kaartje voor zaal 6 (Piranha's 3D) om vervolgens te gaan gillen; Oh nee shit, zaal 3, zaal 3! Na een geërgerde blik van de jongeman achter de kassa liepen we vrolijk en vol goede moed naar onze zaal. Ja, toch nog de goede.
Een film vol ervaren komieken. Ik had al enkele recensies gelezen en de meeste waren niet zo positief. Gelukkig trek ik me daar niet veel van aan, want ik heb wel vaker dat ik uitbundig lachend in mijn stoel zit bij een film die door de meute niet zo positief wordt gevonden. En ja, ik hou er wel van hoor, dit soort films. Leg het er metersdik bovenop, gooi wat flauwe sex, poep- en pies grappen erdoor.. en Eline heeft het naar haar zin. Hoewel Grown Ups toch iets anders bleek dan ik had verwacht, ik dacht namelijk dat het over mannen ging die nooit volwassen zijn geworden, bleek het toch een fijne feelgood-movie te zijn. De verschillende personages wisten me te boeien, net als de verschillen in relaties, omgang met elkaar.. en zelfs de spuugirritante en verwende kids wisten nog een glimlach op mijn gezicht te toveren. Het leuke aan deze film is, dat het niet eens lijkt alsof de mannen veel moeite doen. Ze hebben plezier, dat straalt er vanaf.. Wat dat betreft ligt het qua acteerwerk juist niet dik er boven op. Het lijkt allemaal vrij natuurlijk, alsof je het zelf vanaf een afstandje meemaakt.
Alle mannen wisten mijn hart te stelen op hun eigen manier. Adam Sandler heb ik moeten leren waarderen, en ook in deze film deed hij het absoluut niet slecht. Schneider is mijn held sinds 'The Hot Chick' en komt het best tot zijn recht in ultra weirdo personages. (Speelt hij ook wel eens een normaal iemand?) Rock blijft me herinneren aan Madagascar, dat is een béétje vervelend, maar als echte 'black guy' mocht hij natuurlijk niet ontbreken. David Spade was de enige die ik nog niet zo goed kende. Leuke gast! Hij zorgde toch wel voor de meeste (goed getimede) grappen en zorgde voor een spontane noot. De vrouwen daarentegen waren ietsie minder boeiend, met name mevrouw Hayek.. Blijf een bitch, of wees er in eerste instantie al geen.. Waren worden die vrouwen toch altijd zo mild?
Enkele leuke 'details' in de film, neem nou de hond wiens stembanden door waren geknipt zodat hij lijkt op een kalkoen en/of een 18+ uil.. Om maar te zwijgen over onze 'mummy' Steve Buscemi. Jawel, ik vond het een fijne naturelle komedie die mij de volle speelduur heeft weten te amuseren. Lekker tussendoortje! Plots wat het feit dat Alice Creed niet meer draaide helemaal niet meer zo erg%u2026
Got milk, anyone?
schram101
Wat is die Kevin James toch geniaal.
Zodra zijn dikke kop in beeld verschijnt begin ik al spontaan te lachen. Zo ook in Grown Ups. Voorspelbare onderbroeken lol, maar wel grappig. Adam Sandler en Chris Rock zijn ook van partij en dus is het feest compleet. Van Rob Schneider ben ik iets minder fan, maar ja, die krijg je er nu eenaal gratis bij wanneer je een film van Sandler kijkt. Echter viel hij me behoorlijk mee in deze prent.
David Spade was voor mij de grote onbekende en hij bleek ook de minste van het stel, niet vervelend, maar minder leuk dan de rest.
De uiteindelijke switch van familie Hollywood voel je natuurlijk van mijlenver aankomen evenals het gros van de grappen maar dat mag de pret niet drukken.
Grown Ups is leuke positieve film die je met een goed gevoel achterlaat.
Vermakelijk filmpje dit. Het is niet zo dat je constant dubbel ligt van het lachen, maar ik heb toch wel met een glimlach naar deze film zitten kijken.
Het is vooral het lekkere ontspannen sfeertje, waarin niets moet en alles mag, dat deze film zo goed doet. Doordat er zoveel personages zijn, lukt het Chris Rock en Rob Schneider ook niet om negatief op te vallen, dus dat is ook mooi. Nee iedereen doet wel zijn of haar ding en iedereen heeft wel een positieve bijdrage aan de film.
Als ik dan toch iemand moet noemen, dan vond ik David Spade nog het leukst, al komt dat ook grotendeels doordat hij hier meer vrijheid heeft dan de anderen, omdat zijn personage de enige vrijgezel is in de film. Verder zit er nog een leuk bijrolletje in voor Steve Buscemi.
Ja het loopt zo als het loopt in deze film, niet super, maar wel vermakelijk en onderhoudend en ook precies van je van iemand als een Adam Sandler kunt en mag verwachten.
Zandkuiken
Mja, een lompe komedie enerzijds, een misplaatst melige familiefilm anderzijds... Vreemde combinatie.
Grown Ups vuurt een spervuur aan grappen af, waarvan er zowat 2 op de 100 geslaagd zijn. Soms echt scènes waarbij je ziet waar ze naartoe werken, en je afvraagt "Nee, ze zouden toch niet gewoon..." maar dat doen ze dan wél. Grappen die denk ik midden jaren '90 al belegen waren, moeten nu nog eens gerecycleerd worden blijkbaar.
Daarnaast leek de line-up wel het resultaat van een soort van steekproef waarbij 100 mensen gevraagd werd "Wie vind je compleet ongrappig?". Kevin James is nog redelijk te doen, maar die andere figuren... Ergste van al is dat er op de set waarschijnlijk zo'n sfeertje hing van zie-ons-hier-eens-hilarisch-uit-de-hoek-komen.
En dan die vrouwenrollen... Het is bijna beledigend. Ze lopen er echt bij voor spek en bonen om een keer of twee ook "grappig" uit de hoek te mogen komen. Zo is er de dolkomische scène met die adonis met het piepstemmetje (Hoe kómen ze erop), waarbij de actrices zelf schuddebuiken van het lachen, maar je als kijker niet verderkomt dan een bedenkelijke "Zucht...".
Nu ja, af en toe valt er wel eens wat te lachen, een enkele keer luidop. En de kameraderie schijnt er hier en daar ook door. Het kan dus zeker nog erger. 1,5*
tommykonijn
Vanmiddag naar deze film geweest. Aan het begin van de film waren er wat probleempjes met het beeld (de helft van het beeld was nog maar te zien!), gelukkig werd na aanvraag het hersteld en had ik alleen maar een paar filmtrailers gemist (beter dat, dan de film zelf).
Het acteerwerk in deze film is goed, natuurlijk met de hele vriendengroep van Sandler en hemzelf. De humor vond ik ook goed, en de film was niet echt voorspelbaar. Steve Buscemi is ook een van de hoogtepunten. Het verhaal is natuurlijk niet heel erg goed bedacht, maar toch opzicht wel leuk.
Geen echte hoogvlieger, maar wel een heel leuke comedy waar ik op sommige momenten toch wel flink mee gelachen heb.

Grown Ups 2
2013

Netflix verwijdert succesvolste komedie van Adam Sandler: 'Grown Ups' binnenkort niet meer te zien

'All My Children'-acteur Alec Musser (50) overleden

No Se Aceptan Devoluciones