• 9.184.012 stemmen

Met onder meer: Jack Black, Dustin Hoffman en Angelina Jolie

Releasedatum: 9 juli 2008

Plot Kung Fu Panda

"Prepare for awesomeness."

Po is een luie panda die de Uitverkorene blijkt te zijn om de vallei te redden van het gemene luipaard Tai Lung. Hij moet daarom in de leer bij Kung Fu master Shifu. Po zet de wereld van de Kung Fu compleet op zijn kop! Hij wordt een held door te leren dat als hij in zichzelf gelooft, hij alles kan bereiken.

Po (stemrol)

Mr. Ping (stemrol)

avatar van shrink

shrink

• 2080 berichten

Leuke film om een keer gezien te hebben. Er zijn echter veel betere in zijn soort. Het verhaal is gewoon te simpel en niet orgineel. Karate Kid van de tekenfilms.

avatar van arno74

arno74

Onderhoudende film maar verder weinig memorabel. De rode draad van Dreamworks komt in deze film voor de zoveelste keer terug met de underdog die een held wordt. Onderhoudend en af en toe grappig, maar qua Dreamworks-plot geeft het een enorme déjà vu gevoel. 2,5*.

avatar van rupie

rupie

Leuk en zeker met humor, weinig verwachting omdat deze al uit 2008 is dus ja,,

avatar van nakada

nakada

Hoezo ? Waren ze in 2008 niet in staat om goede films te maken dan ?

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een simpele verhaallijn en mede daardoor geen heel bijzondere animatie.

Wat de film wel het kijken waard maakt is de leuke manier waarop Jack Black het Po personage tot leven brengt. Al moet ik zeggen dat Dustin Hoffman ook een leuke duit in het zakje doet.

De humor is wel OK en het plot is voorspelbaar. Vooral leuk voor de jongere kijkers en al met al een redelijke familie animatiefilm.

avatar van Rico120

Rico120

leuk begin van de trilogie van kung fu panda

avatar van TMP

TMP

Flauwe animatiefilm. De animatie ziet er behoorlijk uit, hoewel ook niet echt bovengemiddeld, en de voice acting van Dustin Hoffman is ook best aardig. Het plot is echter ontzettend matig. Met name in het laatste half uur vervalt de film in flauwigheden en volgt er tot slot een zeer voorspelbaar einde. Ook bevat de film nauwelijks interessante personages.

avatar van stefan dias

stefan dias

Viel niet tegen, decors waren soms heel mooi, maar de figuren zelf gek genoeg heel lelijk. En ik ben een kins van mijn tijd en werd op de duur horendol van het hyperkinetische vechten, stoten, knallen. Een overdosis paf-paf-paf dat op panische wijze de vaart erin wil houden. bwah…

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De eerste drie scènes gaan over een panda die kungfu beoefent, daarna diezelfde panda die dit blijkbaar droomde en eigenlijk in een restaurant werkt en daarna een visioen dat de grote schurk van dienst zal gaan ontsnappen. Nu is de vraag, welke kant gaat deze film op? Zal de panda die schurk verslaan uiteindelijk? Zal de training gaan lukken of zal hij eerst heel veel tegenslag moeten verwerken? Want oef wat was deze film voorspelbaar is alles. En soms ook gewoon strontvervelend door de wat misplaatste humor die nooit leuk wordt. Enig positieve zijn de erg mooie achtergronden, kleuren, beelden en noem al maar op. Een China daar wordt wat betreft sfeer echt wel tot leven gewekt. Maar verder was de film niks. 1,5*.

avatar van IH88

IH88

“There is no charge for awesomeness... Or attractiveness.”

Prima animatiefilm waarin een panda Kung Fu moet leren om de wereld te redden. Grappig, actierijk en veel leuke personages, Kung Fu Panda is vermakelijk van begin tot eind. De stemacteurs zijn ook uitstekend, en Angelina Jolie, Jack Black, Hoffman, McShane, Rogen, Liu en Jackie Chan geven hun personages echt iets extra’s mee. Het plezier spat ervan af.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig.

Toch niet heel slecht dit. Het idee is wel wat vergezocht, maar dat kunnen we eigenlijk wel bij elke animatie film zeggen die DreamWorks nu uitbrengt. Jack Black is voor zijn personage als drukke panda en best goede vondst.

Ook de " Vurige Vijf" karakters zijn vrij leuk bedacht. De film is bets leuk om te volgen waarmee het allemaal best boeiend is. De animatie actie mag er ook best zijn en is ook leuk geanimeerd. Net als bij zijn vervolg zijn alleen de grappen weer iets te flauw.

Aardige animatie/actie/komedie die kinderen wederom goed kunnen kijken. Het vervolg is wat minder, deel 3 nog niet gezien.

avatar van Panoramix

Panoramix

Heel erg grappige film; geweldig neergezet allemaal. Lekker over the top zonder dat het flauw wordt; zou dat dan toch met de grootse cast te maken hebben? Het ziet er ook allemaal super strak uit. Absoluut een van de betere animatiefilms.

avatar van martijn011

martijn011

• 2025 berichten

Vermakelijke animatiefilm met een weliswaar flinterdun verhaaltje maar wel met erg leuke personages.

Wat mij betreft zijn de stemmen gewoon goed gecast, Jack Black als Po is gewoon grappig.

Sowieso moet de film het wel van de (flauwe) humor hebben, maar ik was er wel voor in de stemming. Het is niet de grappigste animatiefilm allertijden, maar ik kon veel grappen en grollen wel waarderen.

Het zag er allemaal ook erg goed uit, sowieso kent de film een hoop positieve elementen waardoor het dunne en nietszeggende verhaallijntje niet al te veel opvalt.

Ruim voldoende, 3.5*

avatar van Vidi well

Vidi well

Leuke animatiefilm van Dreamworks. De panda is met zijn volle lichaam, enthousiasme en klunzigheid bijzonder innemend. Het verhaal is niet heel spectaculair, en de moraal ook niet. Maar toch wist het wel een snaartje te raken bij mij.

avatar van Karst

Karst

Leuke film. Mooie knipogen ook naar de ouwe jaren zeventig/tachtig kung fu films waar ze ook allerlei props gebruiken tijdens de gevechten. Vond ook vooral de training leuk met de chop sticks. Voorspelbaar maar vermakelijk.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

k probeer films altijd opzich te beoordelen en zo ook deze Animatie film , dat een van de beste in zijn soort is vind ik persoonlijk. Samen met de Shrek films vind ik dit toch wel een van de animatie klassiekers . Een heerlijk origineel verhaal met fijne humor . De humor , het verhaal en de muziek maken deze film tot een absolute topper voor jong en oud , waar ik nog steeds van kan genieten . Ik vind het ook enorm knap hoe erg een film je weet te raken met animatie figuren, waarbij de emoties en karakters goed te herkennen zijn. Er zit ook altijd een mooie boodschap in dit soort films die jong en oud kunnen raken.