• 9.380.400 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell

Releasedatum: 2 september 2010

Plot Piranha 3D

"There's something in the water."

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...

Julie Forester

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Angelo2 schreef:

Snap echt niet dat iemand dit 4 en halve ster geeft. Een bijna meesterlijke film dus??

Klopt, zie eerdere berichten!

avatar van Blokland

Blokland

Gelukkig erg kort.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Gelukkig je post ook.

avatar van Phantasm

Phantasm

Gisteren weer eens gezien en eigenlijk vond ik hem nog beter dan de 1-ste keer, prima vermaak.

avatar van Boeikens

Boeikens

Blokland schreef:

Gelukkig erg kort.

Naomi Watts schreef:

Gelukkig je post ook.

avatar van Boeikens

Boeikens

De laatste van de Piranha reeks ook nog maar eens herzien en blijf het een genrepareltje vinden.

Verheug me echt al op Piranha 3DD.

avatar van YoG

YoG

American Pie sfeertje met heel veel bloed en ranzige scenes... die zijn best goed gedaan.

Jammer van het Amerikaanse puberale sfeertje. Hier had meer ingezeten.

Elisabeth Shue speelt zo'n voorbeeldmoeder / irritante goedzak-rol.

Ik verbaaste me over het aantal pornosterren dat meedeed..als je dáármee je kijkers moet trekken..

Toch was die onderwaterscene met die 2 dames erg leuk om te zien!

neysen1985

bloed, gore, tieten, seks, geweld, naakte stukkies, piranjas, zee, leuke cameo's van bijvoorbeeld eli roth, richard dreyfuss, kelly brooke en christopher loyd.

Hmmmm... wat krijg je nog meer met piranha 3d?

Dit filmpje is gewoon een heerlijk zomers over-de-top horrorfeestje.

En ik weet niet wat YoG hier beweert, maa dit plaatje straalt niet een jammerlijk maar een prachtig Amerikaans puberaal sfeertje uit.

alexandre aya heeft met dit filmpje toch weer iets leuks gedaan en de man heeft al wat mooi bloederige werkjes op zn naam staan.

en natuurlijk is jerry o'conell gewoon weer geniaal in z'n rolletje als pornoregisseur.

Dit klein meesterwerkje moet toch wel elke horrorfreak gezien hebben.

Geniaal gewoon!!

avatar van GuyB

GuyB

Gisterenavond rond 11u nog eens herbekeken. Geen betere manier om 2012 in te zetten.

GuyB schreef:

haha, guyb.

Nee, ik zal er ook geen weten.

avatar van Hostelg

Hostelg

Ondanks het vele gore vaalt het geheel toch wel tegen, vooral de special effects waren slecht en af en toe werdt het toch wat saai, het bloedbad in het water is wel erg gaaf maar dat was het dan ook wel,en de humor was in het begin nog wel aardig maar zakte naar het einde toe toch erg in.

avatar van Humphrey

Humphrey

Absolute flauwe kul. Wat bloot, veel gehakte vleeswaren en primaire poging tot wat humor. Dat men zoiets op een kijker durft loslaten. 0,5*.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Wat trekt jou dan aan om dit überhaupt te gaan kijken?

avatar van rep_robert

Sea, Sex and Blood

avatar van Lennert

Lennert

...dit had ik echt niet verwacht. Ik dacht dat dit typisch simpele horrorpulp zou zijn met slechte special effects en goedkope verkooptrucs met vele hoeveelheden naakt. En dat was het inderdaad allemaal, maar ik vond het ongelooflijk leuk! In eerste instantie was ik vooral pissig dat Aja zich had verlaagd dit bedenkelijke niveau, maar uiteindelijk slaagt hij er wel in om een lekker smerig werkje neer te zetten. Ja, de special effects van de piranha's zijn erg slecht, maar de gore effecten zijn zeer effectief en maken de film alles bij elkaar fantastisch geproduceerde b-pulp.

Daar komt ook nog eens bij dat de cast eigenlijk best goed is, iets wat ik totaal niet had verwacht. Elisabeth Shue doet het zeker niet slecht als sherrif, maar de twee die de show helemaal stelen zijn een fantastisch overacterende Christopher Lloyd en een bijzonder klootzakkerig spelende Jerry O'Connell. Eli Roth heeft daarnaast nog een leuke cameo en de beste dood uit de hele film. Wie alle rondborstige dames waren zal me een worst wezen, als je een paar hebt gezien, heb je ze in deze film allemaal gezien.

Maar verdorie, het script over prehistorische piranha's die overleefden in een onderwater meer schreeuwt gewoon Roger Corman, maar in tegenstelling tot in zijn films het geval is, zijn de hoofdpersonen nog redelijk sympathiek en is het gore festijn wel geslaagd. De film is absoluut slecht, maar wel met de hoofdletter S en daardoor zeer genietbaar. Nu word het me nog extra duidelijk hoe slecht Shark Night 3D eigenlijk was.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Piranha 3D, hier ging ik naar toe in de bioscoop, maar mijn vriendin had haar ID niet bij zich waardoor we naar een andere film gingen. Als ik had geweten dat Piranha een uitzonderlijk goede horrorfilm was geweest, was ik absoluut alsnog gegaan.
Ik zag hem liggen in de Media Markt, €1,66, een vriendenprijsje, die moest mee naar huis. Geen foute beslissing, want wat een topfilm is Piranha...

Smerig, overdreven, te nep voor woorden, slap acteerwerk, te onrealistisch voor woorden, een véélste Amerikaans sfeertje... Fantastisch, echt waar. Vanaf minuut 1 is het filmpje interessant, de openingsscène is tof en het zomerse sfeertje zit er daarna ook héérlijk in.
De film bevat een aantal fantastisch smerige scènes met het feest aan het water waar de politie de jongeren eerder probeerde te waarschuwen, ze luisterden helaas niet wat zorgt voor een écht geweldige scène die zo smerig is, dat je hem nog lang zal herinneren.
De humor in de film is ook goed aanwezig, het stukje met de penis heb ik wel even om moeten lachen, zo flauw, zo smerig maar ook zo grappig.

Al met al een film die ik zeker nog een aantal keer op ga zetten, een film die niet gauw zal vervelen en al helemaal niet snel vergeten zal worden. 4 sterren voor Piranha.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Normaal gesproken zou iemand de regisseur moeten vertellen dat een boel prachtige dames in de film niet automatisch de kwaliteit van de film verhogen. In deze film viel verder zo weinig te genieten dat de dames het enige bezienswaardige waren.

Slecht script, zeer slechte graphics.

avatar van moviespotter

moviespotter

Wauw, dat iemand hier 4,5* ster voor geeft vind ik wel heel erg vaag dan zou het een bijna sublieme film moeten zijn.. Ik kijk 'm nu voor de 2e keer op film 1HD, laten we zeggen bij gebrek aan beter op de zaterdagmiddag. Ik vind de film zeker wel om aan te zien als lekker middag wegkijk momentje, maar zeker geen hoogvlieger dit. Wel leuke gore stukjes en de zomerse chicks doen het goed, voor mij een 2,5*.

Humphrey schreef:

heheheheheh, Humphrey.

misschien kunnen sommigen juist sowiets waarderen aan een bullshit film.

duidelijk ben je niet aangelegd voor het genre.

avatar van Thorak

Thorak

Tja ik had het kunnen weten, de hoogste score die ik ooit aan een Aja film heb gegeven was 2.0* en ook deze overstijgt dat cijfer niet. Wat een flauwe film us dit zeg, de beste acteer prestatie vind ik nog van dat kleine meisje! En wat doen Ving Rhames en Richard Dreyfus hierin?? Ik ben de film gaan kijken vanwege Dina Meyer, wat was dat een domper zeg! Ze komt wel geteld 3 keer in Beel, waarvan 2 keer van een afstand en van achter af en 1 keer in een duikpak. Waarom word zij dan tussen de hoofdpersonen genoemd???

De SFx zijn ook redelijk bedroevend, zeker voor deze tijd. Het deed me toch zeer aan Jaws 3D denken en hoe oud is die film inmiddels??

1.5* waarvan 1* volledig voor Dreyfus is.

avatar van Samhain

Samhain

Blood, gore, bh's, titties, boobs, sunglasses, summer, hot chicks, piranha's, violence, sea, sex, killing, porno, spring break......

Pffff, is dat het zowat? Vergeet ik niks? Volgens mij niet. Heb deze film destijds in de bios gezien en man, man wat was dit toch zomersvermaak. Een heerlijke echte kerelsfilm voor in de hete zomer en gewoon genieten. Als je dit niet goed vind, ga maar lekker een romantische komedie kijken maar hopelijk weet menig horrorliefhebber de genietbaarheid hiervan wel in te zien. De 3D was eigenlijk prima in orde voor post-converted 3D dat meestal eigenlijk een film de das om doet, maar ze hadden leuke 3D gimmickies.

Ook wel hilarisch die cameos van Richard Dreyfus, Eli Roth, Christopher Lyod en natuurlijk de beeldschone Kelly Brook en maken de film alleen maar leuker. Het is natuurlijk ook niet allemaal serieus te nemen, maar daarvoor worden dit soort films ook gemaakt hé. Een bak popcorn halen en kijken deze heerlijke foute zooi.

Dikke 5 sterren!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Qua bloed en gore scoren deze venijnige piranha's een stuk beter dan die suffe witte haai of andere soortgenootjes als de octopus....venijnige tandjes.

Beetje jammer van dat oeverloze gelul over die flutterige porno-site met die overdreven mannetjes en die bimbo's, weg d'r mee! die vissen zijn de ster van deze behoorlijk bloederige popcorn-horror.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een grote verbetering ten opzichte van Joe Dante's origineel. Dit is de Piranha film waar ik van droomde. Behoud van het B-film gehalte met veel tieten en enkele porno-actrices in bijrollen. Ook de humor vliegt soms laag boven de grond ( die penis . De grote verbetering zit hem vooral in de special effects en de talrijke bloederige scènes die best wel goed in elkaar gestoken zijn. Aja legt ons in de watten wat dat betreft. Voor sommigen zal het te pulp zijn, voor anderen wat flauw. Piranha is een film die totaal niet ernstig is, opzettelijk de cliché toer opgaat en garant staat voor 90 minuten horror-amusement. Tot mijn groot plezier...

avatar van Thorak

Thorak

Filmkriebel schreef:

Voor sommigen zal het te pulp zijn, voor anderen wat flauw.

Wat flauw? In verhouding met deze film is de humor in films als American Pie opeens van hoogstaand niveau, en die vond ik al véél te belachelijk om ook maar een grijs op te wekken...

avatar van schram101

schram101

Geniaal.!

Na een herziening een halve ster erbij om op vier verdiende sterren uit te komen. Want wat doet Aja dit lekker zeg. Piranha moet met afstand de bloederigste film zijn die ik zag, maar wat is het cool om te zien. De gruwelijke slachtpartij dit plaatsvind in de tweede helft van de film is absurdistisch en het absolute hoogtepunt van de film maar de scene's met het bodyshot op de boot en de wet-t-shirt-contest en tot slot Rhames die met een shotgun en aanhangmotor de piranha's aan gort ragt maken Piranha 3D toch wel tot de beste(n) van zijn genre. Meesterlijk!

Pulp ben ik normaal gesproken niet zo van, maar zoals Piranha 3D mogen er nog wel tien films gemaakt worden. Piranha 3DD is een mooi vervolg dan in ieder geval dit voorjaar.

avatar van elkeds

elkeds

Film is goed voor één keer te zien (gelukkig gratis via film action )

Gaat maar om één ding bloed bloed bloed en nog eens bloed, heel weinig verhaal.

En hilarisch!

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Vettige boel dit filmpje maar wel een Piranha met ballen aan zijn lijf Het eerste halfuur is hot chicks (tot softpornografische scenes) en rock'n'roll maar de sterren van de film zijn de vissen die met sardonisch plezier (die blik hihihi) al dat oppervlakkige bloot wegknagen tot het inwendige bloot naar boven komt

De finale is gortige horror ten beste en brengt wat de films als de eerste Hostel pretendeerde te zijn: combinatie van oversexte, opgewonden jongeren in combinatie met bloederige horror.

Niet voor gevoelige zielen (niet alleen zij die niet tegen veel bloed kunnen )

Quotering: 7,5 / 10

avatar van Zandadder

Zandadder

Deze film ga ik snel op dvd halen (zonder 3d dan)

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Hostelg schreef:

ja vind je het gek dat de humor weg is als een stel piranhas je aanvalt