• 9.374.047 stemmen

Tucker and Dale vs. Evil (2010)

Horror / Komedie | 89 minuten

Genre: Horror / Komedie

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Eli Craig

Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot Tucker and Dale vs. Evil

"Evil just messed with the wrong hillbillies."

Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.

avatar van K. V.

K. V.

Bij deze had 'k totaal geen verwachtingen en 'k wist eigenlijk ook niet waarover hij ging gaan, maar wat was dit een aangename verrassing. Het eerste en grootste deel van de film was erg grappig gebracht. De misverstanden waren origineel gevonden. De film was trouwens nog redelijk bloederig ook en dus ook nog eens leuk meegenomen.

Jammer genoeg gingen ze naar het einde toe iets meer de serieuzere toer op, maar toch was dit geen domper.

De cast was niet zo bijzonder, behalve de drie hoofdrolspelers.

Mede door de relatief korte speelduur vloog de film voorbij. 'k vond het zeker een aanrader voor de liefhebbers van horror en komedie. Erg aangenaam verrast!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een afgelegen blokhut en tieners. Meestal belooft deze combinatie niet veel goeds en worden de jongeren vergezelt door een gestoorde gek of een gevaarlijk virus. Hier hebben we echter te maken met twee partijen die elkaar per ongeluk verkeerd begrijpen en dus opmerkelijke keuzes maken. Schitterend om dat zo van twee kanten tergelijkertijd mee te maken. Tucker en Dale zijn een leuk duo en het groepje vrienden bestond uit wat meer mensen dan normaal zodat er genoeg bloed kon vloeien. De kills waren suprising alleen hadden deze wat beter verspreid mogen worden want nu werd er op het einde vooral de aandacht gelegd bij de jongen in het blauwe shirt. Verder was het gaaf.

avatar van Leno

Leno

Vermakelijke actiefilm die leuk begint maar uiteindelijk toch net iets te weinig te bieden heeft. De grap over dat het een grote misverstand is blijft niet oneindig leuk. Toch blijft de film daar wel hangen. Wat mij betreft had er meer uitgehaald moeten worden want aan de twee hoofdrolspelers ligt het niet.

avatar van mar007

mar007

vanavond gezien en vond het een leuke film.

ik vond het zeer vermakelijk en heb ook wel gelachen.

het verhaal was goed en er werd best redelijk geacteerd.

ben wel verrast met deze komedie/horror.

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Die bijenscène alleen al was vijf sterren waard

avatar van scorsese

Goeie film waarin een groep jongeren gaat kamperen in de bossen, maar worden opgeschrikt door twee boerenkinkels. De film geeft een originele draai aan een bepaald type horrorfilm en de combinatie van comedie en horror werkt hierbij uitstekend. De ontwikkelingen zijn allemaal gebaseerd op vormen van miscommunicatie en misinterpretatie. Deze zijn verre van geloofwaardig, maar vormen wel de motor achter de humor. Ook leuk dat er technisch gezien geen enkele moord in de film voorkomt.

avatar van hendriks

hendriks

weer eens gekeken blijft lachen

avatar van dave

dave

Vrij pips filmpje eigenlijk, met, toegegeven, enkele oprecht grappige momenten. Zeer spitsvondig kan het weliswaar niet genoemd worden, maar ik kies in dit nieuwe era sowieso eieren voor mijn geld. Even een drempeltje oversteken en dan maar lustig brullen van het lachen en verbaasd gapen bij iedere beweging die scherpe voorwerpen impliceert. De dikke lobbes genaamd Dale komt wel ietwat boeiend over, zeker in samenspraak met zijn nieuwe beeldschone muze en geheime liefde Allie. Behoorlijk charmant allemaal, vis-à-vis een resem potsierlijke vlagen van kamikaze her en der. Nogal overdreven schouwspel bij wijlen, en zoals eerder gesuggereerd, allesbehalve origineel.

Voor een kleine tachtig minuten oppervlakkig vermaak:

3,00

avatar van yellowflag

yellowflag

hilarisch, nu eens vanaf de andere kant gezien vwb horror en hillbillies. leuk

avatar van tattoobob

tattoobob

Een geweldige film in zijn genre,ik heb me eigen kapot gelachen!!!!!!!

Zulke worden er weinig gemaakt.

De meeste slaan de plank volledig mis!!!!!!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

tattoobob schreef:

Een geweldige film in zijn genre,ik heb me eigen kapot gelachen!!!!!!!

Zulke worden er weinig gemaakt.

De meeste slaan de plank volledig mis!!!!!!

Ik ben het helemaal met jou eens getatoeërde bob .

avatar van René8

René8

Heerlijk filmpje!

avatar van Seifer

Seifer

Leuke horror/komedie. Zonder het plot te kennen ben ik de film gaan kijken, en toch aangenaam verrast. De cast was prima met Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine, de overige tieners waren niet zo bijzonder. Maar goed hun rollen waren ook niet zo heel groot. En die Dale heeft wel mazzel met zo'n blonde schone.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik wist van te voren wat het concept was achter de film (de studenten zitten door een misverstand achter de hillbillies aan, in plaats van andersom) en ik wist ook dat het er vooral om ging draaien dat de studenten per ongeluk zichzelf gingen vermoorden. Daardoor was ik vooraf wat bang dat ik de hele film kon voorspellen. Het idee is natuurlijk leuk, maar is het niet te simpel voor een lange film? Meer iets voor een korte film, leek me.

Mijn voorgevoelens klopten half. Helaas was de hele film inderdaad van begin tot eind voorspelbaar, wat toch altijd was jammer is als het draait om een zogenaamd 'slim' concept en een spel met genreclichés. Waarom is het trouwens zo dat de meeste films die gernes op de hak nemen vaak minstens net zo voorspelbaar zijn als hun voorbeelden. Waarschijnlijk omdat het eigenlijk gewoon doodsimpel is om de zaken om te draaien.

Toch werkte Tucker and Dale vs Evil voor mij wel. Na een valse start (een gehaaste parodie van handheldhorror en een te vlugge introductie van de hoofdpersonen) werd het toch wel een vermakelijk filmpje. Dit komt doordat de twee hoofdpersonen er leuk spelen en hun reacties op de gebeurtenissen zijn vaak bijzonder grappig, met als hoogtepunt die jongen die per ongelijk in de hakmachine springt. Ik zag het aankomen, maar de reactie van Tucker en de manier waarop hij beredeneerd dat het om een serie zelfmoorden gaat is hilarisch. Zelfs de misverstanden zelfs worden vaak leuk gebracht.

Echt briljant is het verder niet, maar als tussendoortje kun je het veel slechter treffen.

avatar van RuudC

RuudC

Je zou bijna zeggen dat je tieners en hillbillies van hun juiste kant ziet. In praktisch elke moderne slasher zie ik de tieners maar al te graag sterven en dat is hier niet anders. Tucker & Dale vs Evil is natuurlijk een komedie, maar misschien wel de meest realistische over dit onderwerp. Natuurlijk worden kills erg overdreven, maar er moet natuurlijk wel iets te lachen vallen. Dale is een erg leuk karakter, zeker wanneer hij Trivial Pursuit speelt. Natuurlijk stikt de film van de knipogen en de clichés worden nuttig van stal gehaald. Toch leuk om een klassieke hillbillie slasher vanuit een compleet andere benadering te zien. De humor is me wel wat tegengevallen, maar verder is het een leuke film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Dit viel me nogal tegen. Had een lekker onnozel en daarom vooral grappig filmpje verwacht, maar dit was me te simpel allemaal. Het hele gebeuren is gewoon té voorspelbaar, waardoor de lol er voor mij snel af was. De film kent best een paar geinige scénes, zoals die gast die in de hakmachine springt, maar echt hilarisch wordt het nergens. Het geheel is een beetje te flauw, kent veelal ongrappige one-liners en de personages zijn allesbehalve hoogstaand, maar de film is wel aardig vermakelijk.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik heb een tijd geleden de trailer gezien van deze film, ik had me toen kapot gelachen.

Sindsdien heeft deze film hoog op mijn nog te kijken lijstje gestaan.

Eindelijk vandaag de kans gehad.

Ondertussen waren de verwachtigen zo hoog geworden dat de film het in geen mogelijkheid kan benaderen. Het was voor mij een teleurstelling.

Los daarvan was het een vernieuwende en komische invalshoek die ik in ieder geval moet belonen met een *3.0

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Op de valreep van het nieuwe jaar, was dit gelijk de ''horror-film'' van het jaar voor mij...Heerlijk man, wat heb ik gelachen!!...Het verhaal is vrij simpel, maar wat hebben ze er een leuk werkje van gemaakt

Ook altijd prettig om naar ''Katrina Bowden'' te kijken, ik kwam haar laatst ook al tegen in de film:''Hold your Breath''...De volgende keer in de lift....gheghe:P

KLASSE

avatar van devidia

devidia

eigenlijk best wel nog geinige film

avatar van bjerik76

bjerik76

leuke comedie, had naar mijn mening nog wel leuker gekund.

Mijn favo was de blondine op dr hakjes in het bos !

het bleken slippers te zijn, maar volgens mij huppel je dan niet zoals zij

avatar van Chris0478

Chris0478

Hilarische film, vooral de scène met de versnipperaar "Are you alright?"

avatar van Franza

Franza

Ik vind het echt een leuke film:D

Alleen het is wel zo dat je het meer als comedy moet zien dan als een Horror

Dus voor comedy fans vind ik dit een grote aanrader

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Leuke onzin.

Ik vind horror als op zichzelf staand genre vaak ongeïnspireerd en meestal ook moeilijk serieus te nemen. Horror in combinatie met komedie lijkt me meer in de lijn van mijn interesses te liggen.
En deze film bevestigt dat. Horror is een genre dat het van clichés moet hebben en het leuke is dat die clichés hier uitgebuit worden. Het omgekeerde rollenpatroon zorgt voor behoorlijk wat misverstanden die vaak tegen het geniale aanleunen (die kerel die in de houtversnipperaar springt!).
Een uur lang is dit een festijn van zelfspot, maar het slotakkoord geeft de film geen waardig einde. Opeens lijkt de fut eruit en de inspiratie op. Zonde.

Tucker en Dale zijn een leuk duo, iets wat vooral komt door de fantastische hoofdcast. Alan Tudyk is wellicht het meest fantastisch, maar ook Tyler Labine valt in goede zin op.
Hetzelfde geldt voor de kerel die Chad speelt: heerlijk over-the-top. Katrina Bowden zet een nutteloos personage neer, maar dat is dan ook het enige probleem dat er kan zijn over haar casting.

Komedie weegt hier trouwens meer door dan horror. Ik ben niet zo voor horror die zich focust op hak of kotsscènes, dus in dat opzicht ben ik blij dat Tucker & Dale relatief weinig gore dingen toont. De zelfmoorden zijn meestal geniaal in hun lompheid. Het komische aspect overheerst en daar ben ik blij om.

3,5

avatar van crowdsurfer

crowdsurfer

Een aanrader! Geen film waar je van krom ligt van het lachen maar zeker en vast één waarbij je geregeld zult moeten glimlachen. En de horror stukken zijn een leuke aanvulling op het geheel. Gelukkig zijn die stukken niet echt creapy want dat zou niet passen bij deze film. Top!!!

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Voor mij niet zo goed als velen hier verkondigen.

Het eerste gedeelte beviel me nog wel. Bij vlagen wel aardig grappig, zonder dat ik daarbij van de bank afrolde. De invalshoek is wel origineel, de uitwerking niet heel bijzonder.

In het laatste gedeelte is het wat mij betreft niet grappig meer en is het verfrissende gevoel meteen helemaal weg. Dan valt er nog maar weinig te genieten.

Van mij had deze al met al nog een stuk meer absurdistisch mogen zijn. Het idee: goed. Uitwerking: braafjes, recht toe recht aan.

Hmm, 2 * dan maar.

avatar van puppet master

puppet master

Geweldige film.

Nog nooit zo gelachen met een horror en dan was de gore ook nog vrij goed, beter dan sommige horrors.....

Nog meer van zulke films aub...

Geweldig!!!

avatar van gazzy

gazzy

Oh nee, weer niet een film met studenten in een eng bos waar de een na de ander gruwelijk aan zijn eind komt, maar wat verrassend leuk was deze film !! Heb veel gelachen ! Zeeeer de moeite waard !

avatar van TimZor

TimZor

puppet master schreef:

Geweldige film.

Nog meer van zulke films aub...

Geweldig!!!

Hier sluit ik me bij aan hij was echt leuk gewoon !!!

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Erg leuke film met een hoop vermakelijk droge momenten. De manier waarop ze steeds 'per ongeluk' door hun goedheid in de problemen komen is erg leuk bedacht en uitgevoerd Lekker tempo ook en goede 'gore'!

avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six schreef:

4*, wie weet een verhoging na een herziening.

En dat ga ik ook doen na de herziening deze week.

De film is nog net zo geestig als destijds, met heerlijke absurde situaties die voortkomen uit misverstanden. De vele knipogen naar horrorclichés zijn sterk en zeker in het eerste uur is het enorm genieten van de pech die de arme Tucker en Dale hebben. Het laatste deel is net iets minder briljant, maar ik vind toch dat er een 4,5* in gaat zitten ipv mijn eerdere gegeven 4*.

Een aanrader voor liefhebbers die horror eens anders willen beleven.