Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Eli Craig
Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine
Releasedatum: 13 januari 2011
Plot Tucker and Dale vs. Evil
"Evil just messed with the wrong hillbillies."
Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.
- IMDb (7,5 / 207328)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
De Knip
De trailer leek nog wel aardig en het gegeven ook wel. Alleen is de lol er gewoon te snel af. Onzin dialogen. Over het acteerwerk durf ik niet echt wat te zeggen. Omdat het een parodie is, acteren de acteurs dat ze slecht acteren. Het zal wel lachen zijn in de bios met je tienervrienden om je heen.
*1/2
dennislaport
voor mij echt een perfecte horror-komedie film
ik heb genoten van het begin tot het eind
De film gaat echt helemaal nergens over, hoe verzin je het
wrist
Wat een slechte film, slecht geacteerd, waardeloze special effects, o,5 is nog teveel.
Gore was echt meer dan prima hoor, welke special effects bedoel jij?
bobbydigital01
geweldige film,net de workprint gezien en die geef ik al 4,5 sterren.
heel erg simpel maar erg origineel,en toch een soort van slasher genre.....ik heb er van genoten
bobbydigital01
volgens mij snapjem niet helemaal.
ik denk dat jij ook de workprint heb gezien!!!!!!!!of promo
_Casper_
erg gave film, leuke combinatie van een beetje actie, horror en comedie!
Film kijkt erg lekker weg en verveeld geen seconde. heb me er echt mee vermaakt!
3.5*!
Waku
De onvoorstelbare hoge score op IMDB verrast mij ten zeerste.
Natuurlijk neemt de film zichzelf niet serieus en hebben we te maken met melige horror humor.
Het zou zomaar kunnen dat het matige acteerwerk met opzet zwak is neergezet maar op zijn minst hadden de actie scenes er gelikt uit kunnen zien.
Als ook die scenes te treurig worden om naar te kijken, het camerawerk droevig slecht is en duidelijk zichtbaar geknipt wordt in die momenten dan blijft er toch verdomd weinig te genieten over van deze "Tucker &Dale vs Evil".
Waku
:Y
yep.
, het camerawerk droevig slecht
Onzin zeg, niks mis mee. Het is gewoon standaard camerawerk. Niet goed en niet slecht, alles wordt duidelijk in beeld gebracht. Geen hyperactieve shizzle zoals in Gamer o.i.d.
Leg me is uit wat er slecht aan is?
Testa-Rossa
Hmm wou hem gister gaan kijken, maar volgens mij draait ie al nergens meer
Testa-Rossa
\Wat een heerlijke onzin film, jammer dat ik hem niet in de bios heb kunnen zien.
Filmposter is ook geniaal.
Muyo
Hier is toch wel op een leuke manier over nagedacht !
Leuk om een film in deze categorie eens op een humoristische manier zoals deze te zien.
Alles pakt precies zo uit, zoals het eigenlijk niet uit zou moeten pakken en dit maakt het kijken erg leuk.
Steeds vroeg ik me weer af op wat voor manier de volgende gebeurtenis weer plaats zou vinden.
Erg leuke komedie gebaseerd op horror, maar wat niet overkomt als horror.
Zeker de moeite waard om gezien te hebben !
Dikke voldoende, 3,5 ster.
BS
Heerlijke film om even lekker naar te kijken !
Een horror-comedy die dat ook echt is ; een comedy-film met een bijna klucht-achtig misverstand wat uitloopt in rare situaties met gore en moord. Geinig toch
Kijk de trailer en je weet precies wat je kunt verwachten. Oh, en datgene krijg je ook.
4* voor pure fout-heid, humor en gore.
vranque
Zonder voorkennis via moviemeter had ik deze al naar vijf minuten stopgezet. Maar nu geef je het een kans en inderdaad is het best amusant. Meer ook niet. 2 * zou gepast zijn maar vanwege het originele idee toch maar 3*.
Keane1983
Een geweldig leuke film. Leuke/flauwe humor. Gore is ook goed op peil en dat allemaal onderleiding van een prettige soundtrack.
Het verhaal is orgineel te noemen en ook in mijn ogen erg vermakelijk.
Ik heb net de onbewerkte versie gezien...de SFX moesten nog in de film verwerkt worden. Ik kan dus niet wachten tot ik de complete en bewerkte versie heb gezien.
Acteerwerk is natuurlijk over the edge, en dat is ook helemaal niet erg. De film neemt zichzelf niet serieus...en jij als kijker moet dit dan ook zeker niet willen. Dan heb je echt een top avond.
Van mij krijgt deze film een dikke 4.0*
Zeer zeker het kijken waard, ik heb echt in een deuk gelegen.
RickZ
Komedische slasher tussen een groepje studenten en wat hillbillies, in een bosrijk gebied. Vrij standaard allemaal dus ?? Nou nee, deze film niet !!
Zonder enige voorkennis bekeken (tip: doe dat bij ALLE films, kijk geen trailers dus!) en daarom zo verrrast door het verhaal van deze film. Ook de grappen en hilarische gebeurtenissen (waaronder enkele zogenaamde broekpissers) zijn goed uitgedacht. Kortom: de leukste komische slasher!
Lol, same here.
'VFX, Butterfly lands on to nose, than fly's away.'
Misschien dat dat ook een reden is waarom mensen de CGI niet goed vinden. Aangezien de film nauwelijks meer in de bios draait en er alleen een Workprint versie zonder echte CGI te downloaden valt. Beetje jammer
Keane1983
Lol, same here.
'VFX, Butterfly lands on to nose, than fly's away.'
Dit was overigens niet heel erg storend..vooral op het einde is er veel gebruik gemaakt van SFX.
In deze versie zie je geen special effects. Die moeten nog ingevoegd worden in de film. Wat zie je dan: Bijvoorbeeld wat Testa-Rossa al aangeeft. Je ziet een beeld van iemand waar eigenlijk digitaal een vlinder op de neus zou landen. Je ziet de persoon dan ook scheel naar het puntje van zijn neus kijken maar als kijker zie je verder niets dan een tekst onder in het beeld: VFX, Butterfly lands on the nose, than fly's away.
Ook komt er een scene in de film waar een soort van grasmaaier in het gezicht van een jonge dame komt. Je ziet het voorwerp richting het gezicht gaan...maar stop net voor haar gezicht waarnaar zij zich wegdraaid..
Kortom de effecten zijn nog niet klaar en ingevoegd....dit kan overigens in een erg serieuse film erg vervelend werken...in deze film was het niet zo heel erg...eerder best wel lachwekken.
Dit is trouwens ook de eerste keer dat ik een film zo zie.
Hopelijk is je vraag zo voldoende beantwoord.
Testa-Rossa
Het mooiste vond ik nog dat die ene knul niet recht in die tak rende, maar gewoon pal ernaast wat in de onbewerkte versie dus duidelijk te zien is. Maar ik heb het ook niet als hinderlijk ervaren.
Een andere hele duidelijke was de speer die uiteindelijk op Dale's kruis afgeschoten wordt. Hiervan zie je alleen een wit silhouette.
Ook miste er tijdens sommige gevechten het geluid.
Ik heb het ook niet als storend ervaren, hooguit een extra reden om 'm ooit nog eens te kopen.
Murry
Het is wel een van de beste films in het genre Komedie/Horror die ik tot nu toe gezien heb! Het is een zeer leuk, grappig en origineel idee! Maar wat mij altijd zo ergert in dit soort films, is het verschrikkelijk neppe en overdreven acteren! En ook sommige 'gebeurtenissen' slaan simpelweg nergens maar dat moet dan als grappig worden gezien denk ik! Zal wel niet echt mijn soort humor zijn.. Daarnaast heb wel een paar keer gelachen en dat doe ik niet vaak bij een komedie/horror:P Vooral om acteur Tyler Labine die Dale speelt moest ik lachen!
Cenkchief
Echt werkelijk alles is slecht, script , acteurs, sfx ( maar dit was een workprint dus daar moest ik beetje doorheen kijken.
Maar wat heb ik genoten van deze onzin.............. geweldig !!! gaat echt helemaal nergens over. Do you want a cup of tea ?? LOL geweldig !!
jeeke21
Eigenlijk een stomme film waar ik echt van genoten heb !
mcdaktari
Ik mag graag een horror film zien maar deze vond ik echt slecht, en kom nou aub niet aanzetten met, je zult hem wel niet begrijpen. Nee ik vond de humor (teminste dat waarvan ik denk dat ze het als humor bedoelde) kinderlijk flauw en het acteren was ook beneden pijl. Daarom geef ik 1 ster wat ik eigenlijk voor deze flauwe horror/komedie nog behoorlijk hoog vind.
Nee Tucker & Dale vs Evil slaat de plank helemaal mis.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Serbuan Maut
Actie / Thriller, 2011

Batoru Rowaiaru
Actie / Thriller, 2000
plattelandcabinewest virginiachainsawmisverstandaccidental deathhillbillyviolent deathmoordenaarheld captiveold friendsisolated housedisturbed teenagercaptured womancountry bumpkin horror comedyteens