- Home
Geregisseerd door: Eli Craig
Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine
Releasedatum: 13 januari 2011
Plot Tucker and Dale vs. Evil
"Evil just messed with the wrong hillbillies."
Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.
- IMDb (7,5 / 207328)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
Revolt
Ha! Wat een heerlijke film zeg.
Boordevol clichés, doorzichtige plotwendingen en belachelijke dialogen en situaties, precies zoals het was bedoelt.
Ik heb de hele film met een glimlach bekeken, wat zit er een heerlijke dosis humor in!
En wat is de film hier ondergewaardeerd
Zal nog wel bijtrekken
7,8/10
Shinobi
Gisteren in de bios gezien en echt een te grappige film om te zien. Alleen jammer dat je al veel van de trailer hebt kunnen afleiden, maar dat maakt het niet minder vermakelijk.
Sowieso is het eens interessant om te zien dat niet alle hilbilly's moordenaars zijn, zoals je in andere horrors wel eens ziet. Tucker en Dale zijn gewoon twee vredelievende mensen die geen kwaad in de zin hebben, maar enkele oppervlakkige tieners kijken hier (gelukkig) anders tegen en dit werpt ze zo van de ene hilarische scène naar de andere.
Dit is een film die mij gewoon van het begin tot het eind heeft kunnen boeien, die anderhalfuur was echt zo voorbij.
Overigens zit er hier en daar wel wat bloed in de film, maar niet al te expliciet. Wel zie je afgehakte lichaamsdelen enz., maar laat dat je niet tegenhouden om deze film te kijken als je geen horror liefhebber bent.
4,0 Sterren.
Chainsaw
Het hele principe van een groep tieners dat in een verlaten bos wordt opgeschrikt door een paar gestoorde hillbillies kennen we natuurlijk al door en door. Maar dat er nog steeds iets fris uit die uitgemolken formule te halen valt, bewijst men met de Canadese horrorkomedie Tucker & Dale vs. Evil. Een erg leuk idee en gelukkig ook nog eens ontzettend tof uitgevoerd. Over the top en heerlijk melig. Het plezier, en de ingewanden, spatten het grote doek af.
Het script bevat een paar alleraardige vondsten en ook de gore is niet afwezig. Maar de komische talenten van regisseur en scriptschrijvers en het lieve snoetje van de hoofdactrice ten spijt; de show wordt echt gestolen door twee mannen; Alan Tudyk en Tyler Labine als de sympathieke hillbillies Tucker en Dale. Vooral Labine als Dale zorgt, als een Zach Galifianakis, voor de meeste hilarische momenten in zijn rol als teddybeer- hillbillie. Regisseur Eli Craig steekt op een sublieme wijze de draak met uitgekauwde horrorclichés, er komen veel mooie odes voorbij, en komt met één van de leukste horrorkomedies van de laatste jaren. Geef dit duo een filmserie.
4 sterren.
wwelover
Geniale film, keek er al eventjes naar uit en hij heeft zeker alle verwachtingen waar gemaakt. Nog beter dan Shaun of The Dead. Het verhaal is zo briljant bedacht, en het is echt de gehele film grappig. En het is ook nog eens erg goed gefilm, en de toevalheden zijn ook nog eens best mogelijk al is natuurlijk allemaal hartstikke absurd. Leuke cast ook!
Supergeweldige komedie is dit zeg. Wat mij betreft al de verrassing van 2011 tot nu toe!
Iedereen kent natuurlijk de gebruikelijke horrorclichés in hilbillie horrors als Wrong Turn en Texas Chainsaw Massacre, nou deze films worden compleet op de hak genomen in deze film. Het verhaal is echt te grappig voor woorden, je denkt dat je weer zo'n standaard horrortje voorgeschoteld krijgt.
Een groep studenten gaat in de auto het bos in om lekker te zuipen en te blowen. Uiteraard komen ze een stel enge hilbillies tegen die hun het stuipen op het lijf jagen. Been there, done that denk je op dat moment. Nou nee, vanaf dit moment draait de film en switchen we over naar het perspectief van de 2 hilbillies, Tucker & Dale(deze rollen worden overigens fantastisch neergezet door Tyler Labine en Alan Tudyk). Dit zijn eigenlijk twee hele sympathieke mannen die net als ieder ander zijn, alleen dan in een andere verpakking. Iets compleets anders dan de studenten denken.
Vanaf dit moment is het echt grappen en grollen in de film, de bloedmooie Katrina Bowden valt van een rots af en raakt bewusteloos. Dale redt haar en de studenten zijn zo bekrompen in hun geest en denken dat ze haar hebben vermoord.
Vanaf dit moment begint de hilariteit en vanuit het oogpunt van de studenten lijkt dit een klassieke/standaard horrorsituatie. Maar aan de andere kant vanuit Tucker & Dale's visies levert dit echt situaties op die de studenten onsympathiek en suïcidaal laten overkomen.
Dit levert zoveel grappige momenten op, sommigen echt te onnozel voor woorden. Heerlijk hoe hier verscheidene horror klassiekers in verwerkt zijn. Het allermooiste moment is natuurlijk wanneer Tucker een boom doormidden zaagt en daarmee een wespennest meeneemt. Hij wordt belaagd door een zwerm wespen en probeert ze weg te jagen door met de cirkelzaag te zwaaien. Hierdoor lijkt hij net op Leatherface uit the Texas Chainsaw Massacre en de studenten denken dat ogenschijnlijk ook want die slaan op de vlucht voor hem en eentje eindigt ook dood in deze onnozelheid.Zo hoor je een horrorkomedie te maken! Gewoon fucken met alle clichés!
Tucker & Dale biedt nog meer van dit soort hilarische horrorspoofs en is dus zeer vermakelijk. Tegen het einde zakt de humor wel een beetje weg en eindigt het in een standaard safe the girl filmpje. Maar door a dat geouwehoer en de lol van het eerste uur van de film viel dit zelfs prima te pruimen. Komt natuurlijk ook omdat Labine zeer sympathiek is en Bowden ook overtuigend overkomt.
Een echte aanrader voor iedereen die van het horror/komediegenre houdt! Belangrijk is denk ik wel dat je redelijk onbevangen de film in gaat. Zodat je je kan laten verrassen door de frisheid van Tucker & Dale vs. Evil.
Wilde 4 sterren geven, maar de film is zo origineel, spontaan, leuk en ranzig gemaakt dat ik er toch maar een halfje bovenop gooi.
4,5* en hoogstwaarschijnlijk een plekje in mijn 2011 top 10 in december, ondanks dat het nog maar januari is.
dutchtuga
Tegenvaller.
Het uitgangspunt is heerlijk, vooral voor de liefhebber van Hillbilly-horror, maar Eli Craig gaat in vele opzichten de fout in.
De personages zijn allemaal prettig, in ieder geval in de lijn van dit type horror. Rondborstige dames, een excuus neger, de hot shot, de wimp, alles is aanwezig en in een setting die gewoon is zoals 'ie hoort zette ik me schrap voor een heerlijk avondje komedie-horror. Dit viel helaas erg tegen.
De scènes waarin Tucker & Dale en de tieners te maken krijgen met de misverstanden zijn op momenten hilarisch. Het stuk bijvoorbeeld waar die gast de woodchipper induikt is geweldig en zo is er wel meer horrorvermaak. Maar dan de komedie kant van het verhaal. Hier gaat Tucker & Dale vs. Evil volledig de mist in. Op momenten is de humor zo geforceerd dat ik eerder met kromme tenen zat te kijken dan met een grijns op mijn gezicht. Misplaatste one-liners e.d., dat soort ongein. Vreselijk en onbegrijpelijk dat mensen dit grappig vinden.
Tot overmaat van ramp doet Craig ook nog eens een serieuze poging naar drama. De scène waar een bloedende en bijna stervende Tucker zijn vriend Dale adviseert achter zijn dromen aan te gaan is beschamend slecht. Zo ook de hele stand-off trouwens, maar op dat moment had ik alle hoop al verloren.
En zo is Tucker & Dale vs. Evil een zoveelste weinig bijzondere horrorkomedie geworden. Met een dergelijk uitgangspunt mag dat best als een schande beschouwd worden.
Erg magere 2,5*
namingway24
Eindelijk weer eens een leuke horrorkomedie waarin de humor en de gruwelijkheden perfect hand in hand gaan! Dat niemand ooit op dit idee gekomen is!
Tudyk en vooral Labine zijn absolute helden: ze werken geweldig samen en de levering van hun teksten is extreem grappig. De verwarring die gedurende de film ontstaat werkt erg op de lachspieren, en zoals je misschien wel zou verwachten worden de situaties nooit repetitief; op een slimme manier wordt er onder de tieners verwarring gesticht, doormiddel van vage dialogen en miscommunicatie.
De gore is dik in orde, en wordt nooit te veel over the top: sommige gore-grappen zijn hilarisch, vooral door de blikken van Tucker en Dale en de overdreven reacties van de paranoïde tieners. Naarmate de film vordert komt er nog wat drama en een liefdesplotje bij, en het werkt allemaal even goed. En net als je denkt hoe de film zou moeten eindigen worden de rollen omgedraait en zijn het Tucker en Dale die moeten vechten voor hun leven. Het einde van de film is een soort happy end en past uitstekend bij de aard van de film.
Zover ik weet draait de film al bijna niet meer in Amsterdam; als je de kans krijgt, ga deze film dan nog snel zien, vooral als je fan bent van echt geslaagde horrorkomedies...
Elineloves
'' Oh my god, they cut of his bowlingfingers! ''
Yeah baby!
Dit is mijn soort film. Eindelijk, na al die lage cijfers die ik de laatste tijd heb uitgedeeld, heeft deze me positief weten te verrassen. Ik was toe aan een leuke horrorkomedie, en dankzij rep_robert zijn tip en recensie had ik er ontzettend veel zin in. (Stiekem was ik sowieso al in een goede stemming toen ik Katrina zag, wat een prachtig meisje is ze toch.
De personages Tucker en Dale zijn nu al culthelden. De twee plattelandse boerenkinkels zijn niet de meest charmante types die je tegen het lijf kunt lopen, het is dan ook geen wonder dat ze aangezien worden voor gekke hillbillies, maar ze zijn wel aandoenlijk. Ze weten een lach op je gezicht te toveren, het enthousiasme van beide heren is hilarisch. Neem bijvoorbeeld de reactie toen ze het vakantiehuisje zagen, dat normaliter gewoon de titel 'krot' krijgt, daarmee wekken ze al sympathie op.
Eindelijk is het eens omgedraaid. Geen groepje feestende tieners die door een psychopatische serialkiller één voor één gemarteld en afgeslacht worden, maar ditmaal zijn het juist de tieners die het heft in eigen handen nemen, om het maar even spoilervrij doch mysterieus uit te drukken.
De reacties van Tucker en Dale zijn schitterend. Arme kerels, ze weten niet waar ze in terecht zijn gekomen.
Wederom sympathie. Het zijn gewoon twee kerels met het hart op de juiste plaats, die telkens in situaties terecht komen waar ze niet om hebben gevraagd en laten we eerlijk zijn.. ze zijn de snuggerste niet.
Wat je niet zou verwachten, is dat de film nog een goed scenario heeft ook. Alle vooroordelen en clichés die je kunt bedenken worden vakkundig en verfrissend neergezet. Heerlijk, wanneer een film zichzelf niet serieus neemt en als het ware de draak met zichzelf steekt. De personages zijn hilarisch en minder vervelend dan je ze in de gemiddelde horrorkomedie tegenkomt. Natuurlijk slaat het he-le-maal nergens op wat de zuipende en oversexte pubers doen, maar eindelijk is het eens vermakelijk in beeld gebracht. Het acteerwerk is dan ook bovengemiddeld, met name Tucker en Dale zijn zó overtuigend dat je direct mee wordt gesleept en daadwerkelijk medelijden voelt voor deze mannen. De tieners zijn uiteraard allemaal knap, maar ook de bijbehorende cliche's over deze mooie mensen worden op de hak genomen.
De film is ook bloediger en rauwer dan je in eerste instantie denkt. Het is een hilarische slasher vol inventieve scènes en gebeurtenissen. Een van de betere in zijn soort!
Tonypulp
Wat een fucking briljante trailer
Dit word geniaal
Zat ik er goed naast zeg
Tucker & Dale vs Evil is op papier redelijk briljant, maar weet dit vakkundig om zeep te helpen. Het begin is al weinig overtuigend, en eigenlijk wordt het beetje niveau dat er overblijft volledig bepaald door Alan Tudyk en Tyler Labine....ok en Katrina Bowden
En heel hoog ligt dat niveau niet. Veel te geforceerd, vaak niet-grappig en qua tempo gewoon zwaar vermoeiend. De grapdichtheid schiet echt tekort, enkel de misverstanden zijn in grote lijnen lollig, maar niet meer dan dat. Vooral het laatste half uur was te pijnlijk voor woorden, waren de ideeën op?
Heb mezelf slechts op een enkele lach kunnen betrappen, meeste lol is er in de trailer trouwens al uitgepikt, nu weet ik weer waarom ik trailers toch liever vermijd
. De wisselvallige charme van Tucker & Dale en enkele oké kills zorgen voor een alles behalve memorabel horror/komedie.
Zeker na het zien van het geniale Rubber (2010) is dit gewoon slappe hap, mosterd na de maaltijd. Sowieso audiovisueel gezien is dit vreselijke middelmaat, nu stoort mij dit doorgaans niet zo bij dit type film, maar als de rest ook al niet meezit.. waar moet ik het dan uithalen?
Geweldig!
Heerlijke, originele horror komedie die eens lekker alles andersom doet. Wat een enorm grappig eigenlijk, dat de tieners nu eens de kwade lui zijn en dat de onschuldige rednecks moeten vrezen voor hun leven!
Het 1e uur was bij vlagen echt geniaal leuk met alle misverstanden en ongelukken bij de kills. De arme Tucker en Dale doen geen vlieg kwaad, maar zitten toch in de ellende. Wat een leuk duo zeg! Vooral de harige goedzak Dale vond ik leuk, met zijn vrouwenissues. Zoals ik zei, vooral het 1e uur is erg grappig met bijvoorbeeld de per ongeluk vermaalde tiener in de versnipperaar of met de ongelukkige dood van de agent. Ik lag echt meermaals in een deuk. Heerlijke knipogen naar alle cliche's in het horrorgenre maken hier echt een klein feestje van. Alle cliche's komen bijna wel terug, maar dan wel met heel veel pech en toeval. En tussendoor ook nog eens enorm veel hilarische dialogen en quotes; wat wil je nog meer?
Valt er ook wat te klagen over de film? Ja, een beetje. Na een uur kakt de film een beetje in en is het een kwartiertje wat standaard. Maar gelukkig is het einde weer de moeite waard. Tucker & Dale vs. Evil is echt een aanrader voor mensen die van horror met een dikke vette knipoog houden. Wat Shaun of the Dead voor de parodie op zombie horror is, dat is deze film voor de redneck films.
4*, wie weet een verhoging na een herziening.
Op naar deel 2.
Door het standaard horrorverhaal nu eens te verdraaien, heeft men een enigszins origineel gegeven. Feit is dat ook dit verveelt na het zoveelste cliché. En dan maakt een knipoog nog weinig uit. Tevens werken lang niet alle grappen en zijn de kills zeer voorspelbaar, hetgeen ze ook minder grappig maakt. Gelukkig zijn ze vaak wel lekker goor en over de top. Onderhoudend is het geheel wel, maar lang niet altijd vermakelijk dus. Het maakt voor de makers vast niet uit, de schare fans groeit en de serie komt er heus wel. Op naar een, hopelijk beter, deel 2 dan maar.
Redelijk.
FillumGek
Erg lollige film die vooral bij de fans van hillbilly-horrors een extra streepje voor zal hebben. Tucker & Dale vs Evil moet het voornamelijk hebben van de vele misunderstandings tussen Tucker & Dale en de scholieren. Na een tijdje kwam ik er wel achter dat ik naar een workprint aan het kijken was, dus ik miste hier en daar wat special effects en geluidseffecten. Geen groot probleem verder aangezien de film hier niet sterk op leunt dus die waren er snel bijgedacht.
Het duurde even voordat ik in de film kwam, ik was bang dat het allemaal net wat té flauw zou worden. Gelukkig is dat niet het geval en is het hilarisch om te zien hoe de twee kampen elkaar verdenken van ongure praktijken. Bij de scholieren komt het geen moment bij ze op dat de hillbillies absoluut geen kwaad in de zin hebben en Tucker & Dale denken er geen moment aan dat ze kunnen worden gezien als eventuele ontvoerders. In plaats daarvan worden er over en weer verwijten gemaakt wat zorgt voor leuke situaties.
Je kunt het de jongeren ook niet verwijten, aangezien zij zo'n beetje de enige in een film zijn die de 'killers' meteen full force te lijf gaan. Een eigenschap dat veel jongeren in andere horrors mist. Toch gaat alle sympathie dit keer uit naar Tucker, en vooral Dale. De twee doen geen vlieg kwaad en je krijgt bijna medelijden met ze door al het geweld wat op het pad van hun rustige leventje komt. Bowden is mooi en heeft een prima lijf voor een broek dat net boven d'r billen sluit.
Helaas zijn de kills weinig bijzonder en is het einde een beetje afgeraffeld alsof de creativiteit op was. Ondanks dat waait er met Tucker & Dale vs Evil een frisse wind door het horror/komedie genre.
jordandejong
GENIAAL!
Dit is een van de beste (zoniet de beste) komedie/horrors ooit gemaakt.
Het acteerwerk van de college guys/girls is niet al te best maar de 2 hillbilly's Tucker&Dale stelen de show. Er speelt tussen beide een uitstekende chemie en zeker Dale vond ik hillarisch. Verder is het plot natuurlijk uitstekend bedacht, en dat levert een aantal hele erge leuke scenes op. De chainsaw scene met de beijen, Woodchipper scene, Spijker door politie scene zijn stuk voor stuk uitstekend en brachten telkens een lach op mijn gezicht. De gore vond ik wel meevallen, normaal is dat voor mij een minpunt maar hier heft de geweldige humor dat op. Een paar schitterende one-liners maken de boel compleet!
Op en top vermaak dit. Door het uitstekend bedachte plot is dit 86 minuten genieten.
perceived
Niet zo grappig en al helemaal niet spannend. Leuk idee dat niet van de grond komt door de chaotische uitwerking. 4/10*
Senta
Super film, ze heeft het over het Stockholm syndrome, grappig zoals die Dale in het begin van de film zich profileerd als een enorme creap en later de rollen zijn omgedraaid.
Leuk verhaal, orgineel, chaos all over en alles gaat mis.
Grappige, inventieve horrorkomedie, bloederig maar nergens echt ranzig. De slimme insteek van het geheel, met het op zijn kop zetten van allerlei horrorcliché's en verwachtingspatronen, pakt verrassend goed uit. Hier en daar wat aan de flauwe kant, maar de film maakt optimaal gebruik van de twee hoofdrolspelers, beiden erg leuk en sympathiek. Vaak hilarische dialogen, technisch degelijk in elkaar gezet en vlot verteld.
TwoTonys
Een erg vermakelijke film. Vooral de communicatie tussen Tucker en Dale is vaak erg grappig. Op momenten erg gelachen. Leuke film voor een avondje niks aan je hoofd en je gewoon laten vermaken.
Best wel een aardige komedie/slasher film met ook nog een leuk verhaal. De eerste 40-50 minuten waren zeer leuk en ik heb regelmatig in een deuk gelegen van het lachen. O.a. de bijen scene in combinatie met de kettingzaag en de boom shredder scene waren gewoon hilarisch. Heerlijk gewoon hoe Tucker & Dale in alle bizarre situaties komen door stomme misverstanden. De acteurs die de rollen speelden van Tucker & Dale deden het best goed en waren regelmatig grappig.
Behalve de vele goede dingen in deze film zitten er ook helaas slechte dingen in en dan heb ik het vooral over de laatste 30 minuten die ik zeer flauw en clichématig vond. Het laatste half uur vond ik ook nauwelijks grappig meer. Helaas verknalde dit laatste gedeelte de film voor mij enigszins en ook daarmee een hogere score.
Maar al met al is dit best een geslaagde komedie/slasher die het kijken zeker waard is. Wat ook het kijken waard is, is Katrina Bowden (o.a. uit Sex Drive) die er zeer mooi uitzag.
Absoluut geslaagd en grappig filmpje.
Had van tevoren geen idee waar het over zou gaan, maar zo gauw het hele idee dat de hillbillies die enorm aardig zijn nu zelf eens de lul waren bekend werd heb ik echt met een grote smile zitten kijken.
Hahah, erg leuk gedaan en prima gespeeld door iedereen, al was dat ene ventje met de moordneigingen nogal irritant.
Maar verder zijn Tucker en Dale tof!
IcU
Geinig. De clichés van de slasher worden stuk voor stuk op de hak genomen. Jammer dat het voorspelbare en onlogische liefdes cliché hier een uitzondering van is. De film wilt hier en daar wat kruipen, maar dat neemt niet de lol en vindingrijkheid van de film weg. De effecten zien er allemaal prima uit en er werd leuk geacteerd, ook door het handjevol weg werp jongeren.
Bottleneck
Het zijn vooral de reacties van Dale die het grappig maken: de bowlingbal-vingers, of het moment dat ze met het kapotgescheurde lijk de agent op zich af zien komen
Best een leuke film dus, met een beetje gore en af en toe zelfs wat fijnzinnige humor. Horror en komedie zijn geen makkelijke genres, de combi ervan ook niet maar vind het best geslaagd. En er draven ook nog eens interessante vrouwen op.
Het concept van de rollen omdraaien is op zich al geinig alleen had er wel meer uitgehaald kunnen worden. Echt hilarisch of overgoten met grappen is het niet zoals ik hoopte, terwijl het op papier wel klonk als een (cult)statusje in de toekomst.
De ontknoping sloeg (gelukkig) helemaal nergens op en natuurlijk ontbreekt ook weer niet de bak met verwijzingen naar andere films (zelfs Predator). Krijg gelijk zin om Slither weer eens te zien
Dat x-aantal moordenaars is inderdaad onzin. Het genre is daarin juist simpel. Er is maar 1 killer.
Mnee hoor, dit soort Hillbilly/freaks-in-een-boshutje horrors kent meestal meerdere moordenaars. Daarin verschillen ze dan ook van de typische pure slashers.
Geslaagde film wat mij betreft. Het concept is eenvoudig, maar het plot zit best leuk in elkaar. Je ziet de clichés uit andere films telkens voorbij komen, maar dan vanuit een ander oogpunt. Ik was vooral bang dat het uitgangspunt voor een hoop amateuristische ongein zou gaan zorgen, maar het wordt meer dan aardig ingevuld.
Vooral ook met dank aan de twee hoofdacteurs. Vooral het Dale personage komt erg sterk uit de verf, heeft een fijne deivery en zorgt ervoor dat het komische gedeelte gewoon werkt. Is ook wel nodig want qua horror biedt deze film weinig tot niks. Het genre en z'n clichés dienen uiteraard als bronmateriaal, maar de kills zijn verder onorigineel (maar dat geldt ook voor de eigenlijke genrefilms) en braaf (dat dan weer niet), veel gore biedt deze film ook al niet. Mensen die hopen op een evenredige verdeling tussen horror en komedie, opgelet.
Film duurt gelukkig niet te lang, is soms wel een beetje stuurloos (waarom verwijzingen naar The Blair Witch Project - valt toch niet binnen het genre?) en had hier en daar iets vlotter gekund, maar weet door middel van een aardig constante grappenstroom en een aantal slimme plotkeuzes makkelijk te vermaken.
Naomi Watts
Briljante onzin dit. Die ractie ook als Naomi meldt dat ze het bier vergeten zijn
Het heerlijke gespeel met de hick horror cliché's, de reversed roles tussen de groepen en de heerlijke stereotypering. Het sulletje, de cocky jock, de rondborstige bimbo (dat loopje, en die tas
), de mooie hottest girl of the class en natuurlijk niet vergeten; de exuus neger. Heerlijk. Een vermakelijk plot, heerlijke humor, veel wtf momenten op dat gebied. Echt constant in een deuk gelegen. Succes verzekerd. Op momenten zo geforceerd niet leuk dat het eigenlijk hilarisch wordt. Labine's mimiek blijft leuk, Bowden is natuurlijk de ideale loveinterest (prachtige dame), Tudyk heeft een sterke delivery en Simmons is perfect als bimbo. Vooral het effectief inspelen op de stereotypering maakt deze Tucker & Dale zo leuk. Voor de rest erg geestige kills(?) en de aanloop er naar toe is echt geniaal.
Erg genoten, ideale film als je even goed wil lachen. Niet een film voor volk dat zich te serieus neemt of inventieve humor verwacht.
Insignificance
Horrorklucht die nogal eens te opzichtig grappig wil zijn, waardoor het te vaak in flauwe sferen belandt. Vrij onnodig ook, aangezien de hoofdrollen wel over wat komisch talent lijken te beschikken. Met name Labine heeft een fijne aflevering die met wat meer droge of scherpe humor ongetwijfeld helemaal uit de verf zou zijn gekomen.
Tucker & Dale zijn vooral op stoom zolang Craig z'n uitgangspunt met hier en daar wat knipogen het sappige werk laat doen. De manier waarop de vakantievierende hillbillies botsen met het jonge spul (en de agent), behoren dan ook tot de beste momenten. Met de versnipperaar en de reactie van Tucker als gillend hoogtepunt.
Spijtig dat Craig kort daarna die teugels laat vieren en de basis meer als springplank voor wat schamele plotterij gaat gebruiken. Het opgefokte ventje is en blijft behoorlijk vervelend en de blondine had natuurlijk nooit intact mogen blijven. Weg fun, want ook de resterende bloedgein weet niet zoveel indruk meer te maken.
Erg grappig filmpje dit, dat sommige horrorclichés in het op een soms wel erg geinige manier toepast.
De film is qua humor en horror niet bepaald in balans. De film moet het vooral van de humor hebben, want veel horror heeft de film eigenlijk niet te bieden. Maar dat maakt niets uit, want qua humor heeft de film dat gelukkig wel. Tucker en Dale zijn twee grappige hoofdrolspelers, waarbij vooral Dale er af en toe uitspringt met zijn grappige oneliners en gedrag. Het groepje jongelui dat Tucker en Dale lastigvalt is zo overdreven standaard van opzet, dat het juist daardoor ook weer grappig wordt.
De “moorden” zijn ook op een leuke manier verwerkt in de film en telkens als de film net wat te flauw dreigt te worden, wordt het op de een of andere manier toch weer leuk. Alleen de laatste twintig minuten zakt de film toch wat in en heeft de film duidelijk moeite om het niveau van het eerste uur vast te houden, wat uiteindelijk dan ook niet lukt.
Toch is dit een geslaagde en originele film, die de hillbillies eens van een andere kant laat zien, een hele leuke kant zelfs.
Was op zich best leuk en goed gevonden verhaaltje.
Misschien had er wat meer gore in gemogen.
Acteren was best goed te noemen.
3,5 sterren
El ralpho
Tucker & Dale vs dullnes
Prent die een persiflage dient te zijn voor alle massacre films van de afgelopen jaren. En ook al wordt er een goede poging gewaagd met een leuk concept; de uitwerking is veelal voorspelbaar en doorgaans slaan de meeste grappen je eerder dood dan dat je naar adem aan het snakken bent omdat je niet meer bijkomt van de vele lachsalvo's die de film op zou willen roepen.
De hele film draait voornamelijk om de personages Tucker en Dale die onbedoeld de nodige achterdocht bij een groepje jongeren oproepen door hun verschijningen. Hierdoor ziet de groep ze als een groepje moordlustige killers. Aangezien het om deze personages draait dienen ze ook de kijker naar zich toe te trekken. Het probleem is dat ze dit niet doen. De personages wisten mijn aandacht amper langer dan een minuut vast te houden door flauwe grappen waar veel meer in had gezeten.
De spoof op het zombie genre in shaun of the dead pakte het een stuk beter aan: plaats komische personages in een gevaarlijke setting en laat een sterke uitwerking verder zijn werk doen. Hier zijn de rollen meer omgedraaid. het concept zou zich uitstekend lenen voor een aantal grappen maar niet voor een hele film lang waardoor het aan de uitwerking al gemakkelijk kan gaan schorren.Wat hier dus het geval is. Een groepje komische figuren die in contact zouden komen met echte kannibalen zou wat mij betreft voor een veel betere uitwerking gezorgd kunnen hebben.
Een diepe onvoldoende geef ik de film echter niet, hij had wel zo zijn momentjes maar deze waren zo schaars aanwezig dat de film in mijn ogen ook absoluut niet hoger verdient. Een award voor meest ongeloofwaardige einde verdiend deze film echter wel!
Jessen0wnt
Opzich wel leuk.
Leuk creatief script, alleen had naar mijn idee wel wat meer uitgehaald kunnen worden. Niet dat het vervelend was, maar om de film nu geniaal te noemen vind ik een beetje te. Ik dacht ook eerst een paradie te zien, maar het is meer een algemene ode aan de goedkope slashers. Gehele speelduur met een glimlach gekeken, maar ik vond alles maar een beetje een vaag aftreksel van Scream, hoe bv. de stereotypen slachtoffers worden uitgelicht. Het is allemaal al te vaak gedaan, waardoor het net niet zo origineel of gedurfd naar voren komt. Wel vermakelijk, einde duurde me een beetje te lang, wel een leuk introductie voor een deel 2.
maxcomthrilla
Briljant!
Van dit soort films mogen ze er van mij wel honderden maken.
Qua concept lijkt het allemaal wat op het 1ste kwartier van Shaun of the Dead waar een zombie invasie hardnekkig ontkent wordt door een aantal politieagenten. Hier krijgen Tucker & Dale te maken met een stel tieners die denken dat zij een van hun vrienden ontvoerd hebben. Tucker & Dale hebben een hele lange tijd niets in de gaten en denken met een soort sekte van doen te hebben. Juist door al die miscommunicatie in de vorm van dialogen die anders opgevat worden door de tegenpartij en een flinke dosis naïviteit krijg je hilarische situaties: Dale die met een zeis in zijn hand op een meisje afstapt, krantenartikelen in het vakantiehuis over moorden, die voor het gemak afgedaan worden als nieuws en bij de scene waarin Tucker geplaagd wordt door wespen lag ik plat van het lachen.
Eenmaal Tucker & Dale doorhebben wat er allemaal aan de hand is, gaat de humor helaas wat verloren. Jammer dat al die miscommunicatie niet gewoon een hele film lang kan blijven duren. Toch weet de film zeker te boeien tot het einde, door te blijven spelen met horrorconventies. Leuk! Een 4*
Minotaures
''He's heavy for half a guy.''
Een mooi combinatie tussen komedie en horror.
Het verhaal is leuk verzonnen. High Lane, The Texas Chainsaw Massace, Wrong Turn en andere films waarin je met moordende gekken te maken krijgt... maar dan andersom. Het gaat over 2 groepen: de hillbillies en de studenten. Je zou denken dat het vrij standaard zal gaan, maar in dit geval zou je de studenten meer als gekken kunnen noemen. Terwijl bijna elk student perongeluk door z'n eigen fout is doodgegaan, blijft het lekker komisch om het op beeld te zetten alsof Tucker en Dale het doen. Na een verdachte ontmoeting tussen beide groepen breekt alle hel los en begint het... Dit allemaal mede dankzij Chad's kampvuur verhaaltje over een moordpartij op hetzelfde plek waar zij kamperen.
Personages waren wel leuk. En dan heb ik het over Tucker en Dale natuurlijk. De studenten zijn gewoon standaard, aan de bier en drugs. Zo heb je de jongens, waar één van hun op zulke gebeurtenissen kickt en de meiden, die wat aandacht van de kijkers zeker zullen krijgen met hun strakke en korte kleding.
De moorden en komischescènes waren aardig en lachwekkend. Zo heb je een ontmoeting van beide partijen binnen 2 minuten (alleen hoe Tucker en Dale naar de jongeren keken al...), een dolle achtervolging met een kettingzaag en een groepje wespen, een studentenaanval wat op 2 doden uitkomt (met een houtversnipperaar), wat aanvaringen bij het blokhutje, Tucker's vrouwelijke vinger op het einde en genoeg moorden om daar een uitvaartcentrum te beginnen. Daarnaast zat de gore er ook best goed in en zag het allemaal gedetailleerd en goed op beeld.
Het verhaal heeft een goed tempo en weet het leuk en boeiend te houden. Het enige wat een beetje jammer is, is dat uiteindelijk iemand van de studenten een verband heeft met de moorden van 20 jaren geleden. En dat het toch niet om een geheel onschuldig cast ging.
Plotwendingen, clichés, rare dialogen, vreemde blikken en genoeg mooie beelden van het bos en omgeving is wat de kijker hier allemaal zal meemaken. Aardig geslaagde combinatie, zou ik zeggen.
Severance, Shaun of the Dead en andere horror/komedie liefhebbers zouden dit niet moeten missen.

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Serbuan Maut 2: Berandal

Serbuan Maut
Actie / Thriller, 2011

Batoru Rowaiaru
Actie / Thriller, 2000
plattelandcabinewest virginiachainsawmisverstandaccidental deathhillbillyviolent deathmoordenaarheld captiveold friendsisolated housedisturbed teenagercaptured womancountry bumpkin horror comedyteens