• 9.375.090 stemmen

Tucker and Dale vs. Evil (2010)

Horror / Komedie | 89 minuten

Genre: Horror / Komedie

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Eli Craig

Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot Tucker and Dale vs. Evil

"Evil just messed with the wrong hillbillies."

Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.

Elineloves

Het bewandelde wel enkele ''voorspelbare paden'', dat de film deze kritiek krijgt kan ik nog wel inkomen. Maar dan nog, dat weet je vooraf wanneer je leest welk genre het is.

avatar van melvddonk

melvddonk

Maar als ik bijvoorbeeld met mijn vriend mee kijk naar 'Date Movie' dan weet ik ook wat voor genre het is. Dat betekend toch niet dat ik daar geen kritiek op mag geven? Ik ben overigens wel benieuwd naar Tucker & Dale vs Evil, vooral na het lezen van jouw recensie Eline.

rep_robert schreef:

Wat is er eigenlijk standaard aan, behalve de lovestory? Er is helemaal niets standaard aan Tucker & Dale wat mij betreft. Noem nog maar is een soortgelijke film.

Dat is het dus juist en dat zeg ik ook als je goed leest. Op papier kent de film een geweldig uitgangspunt, maar als je dan moet teren op grappen die je van mijlenver ziet aankomen en een conclusie die je al in tig andere komedies hebt gezien (en beter) dan mag je best spreken van een flinke desillusie, wat deze film is, zeker voor de horrorfan.

Elineloves schreef:

Bij dit soort films kun je toch juist verwachten dat het enigszins voorspelbaar is?

In grote lijnen misschien wel, maar hier gaat het ook in afzonderlijke scènes helemaal fout.

Elineloves

Tuurlijk mag je je mening er over geven, kritiek ook, maar wanneer je een film als deze afstraft op 'voorspelbaarheid', terwijl je op voorhand al wist wat je kon verwachten en wat voor een soort film het is, had je hem even goed kunnen laten liggen wanneer het jouw ding niet lijkt te zijn. Wanneer je 'nieuw' bent met dit genre, prima, maar wanneer je al meerdere van dit soort werkjes hebt gezien... Beetje hetzelfde als mensen die Saw 2 t/m 7 telkens afzeiken omdat het 'veel van hetzelfde' is, stop dan gewoon bij deel 3 of 4 wanneer het je zo stoort.

Bovenstaand stuk is overigens niet op iemand specifiek gericht, maar in het algemeen. Ik had gewoon even zin om te zeuren.

avatar van melvddonk

melvddonk

Daar ben ik het wel mee eens Eline. Dat is hetzelfde als Mean Girls 2 afzeiken, omdat het teveel op Mean Girls 1 lijkt.

dutchtuga schreef:

Die dingen die je van mijlenver ziet aankomen zijn juist expres zo bedoeld. Dat is juist de hele grap. Alle voorspelbare horrorelementen zitten erin, alleen wordt er een komische twist aan gegeven waardoor het totaal anders aanvoelt. Eigenlijk alles behalve standaard wat mij betreft.

melvddonk schreef:

Op zich is dat niet raar he. Mean Girls 2 (niet gezien overigens) zal vast voor 95% lijken op deel 1 (wel gezien overigens). Dan mag je best kritisch zijn. Voorspelheid hoeft niet erg te zijn, mits het wel origineel of leuk wordt uitgewerkt.

Ik hoop trouwens vanavond deze Tucker & Dale te kijken

avatar van rep_robert

Jammer dat er alleen een workprint en geen DVD/BR rip versie te pindakazen valt. Ik wil deze zo graag nog een keer zien, maar heb in die workprint versie al belangrijke dingen weggeknipt zien worden. Gelijk eraf gegooid.

Elineloves schreef:

Je kan altijd in grote lijnen ongeveer verwachten wat te zien, maar dat geeft de regisseur geen vrijbrief om er dan niets prikkelends van te maken. Tucker & Dale kent een geweldig uitgangspunt dat een groot horrorliefhebber als ik enorm aanspreekt. Misschien dat ik juiist daarom wat kritischer kijk naar dit soort werkjes. Wat de grote verhaallijn is interesseeert me niet zozeer, maar als ik geconfronteerd word met een scène als de 'emotionele' scène aan het eind tussen Tucker & Dale, of het horrorgehalte wat de film te bieden heeft, dan krijg ik al snel het idee naar een film te kijken die een zo groot mogelijk publiek wil aanspreken. Met een film die een draai geeft aan de hillbilly horror en een ode zou moeten zijn voel ik mij bekocht, want Tucker & Dale is niets meer dan een standaard komedie geworden. Om op je Saw voorbeeld in te gaan: ik geniet altijd wel van een Saw-film, al is de verhaallijn ontzettend voorspelbaar. Daar draait het dan ook niet meer om bij de Saw-vervolgen, maar om de invulling, en die is vaak leuk genoeg voor de horrorliefhebber. Eli Craig heeft dit niet begrepen.

avatar van rep_robert

Snap echt niks van deze tekst hoor De invulling van de laatste Saw delen is echt beneden alle niveaus. Beetje met twee maten meten omdat je meer horror(ik kan het alleen gore noemen, geen horror) had verwacht van Tucker & Dale. Beetje jammer als je alle recensies had gelezen waar iedereen in een deuk heeft gelegen van het lachen. Als horrorfan kan ik het juist waarderen overigens, het zet al die middelmatige films te kakken die nooit met iets origineels komen. Daar hoort de lovestory in deze film ook bij.

Bij een Saw deel weet jij duidelijk wel wat je kunt verwachten, je bent Tucker & Dale echter wel met de verkeerde vooroordelen ingegaan.

rep_robert schreef:

Snap echt niks van deze tekst hoor

Valt mee. Nog een keer lezen en misschien begrijp je het dan.

De invulling van de laatste Saw delen is echt beneden alle niveaus.

Hoezo? Vond ze goor genoeg om me te kunnen vermaken.

Is dat zo raar van een film die een ode moet voorstellen? Laten we het iets anders formuleren: ik had het graag iets meer over-de-top gezien en niet zo braaf.

De lovestory hoort bij het origineel zijn? Lees ik dat goed?

Als diegenen die in een deuk hebben gelegen dezelfde humor hadden als ik dan had ik het denk ik ook beter gewaardeerd. Daarom hecht ik enkel waarde aan recensies van betrouwbare users. Heb er overigens geen gelezen en ben dus zonder vooringenomen ideeën de film ingegaan. Niks vooroordelen dus.

Elineloves

...betrouwbare users en die waren er niet, of waren niet positief.

?

dutchtuga

Je vergeet er wat voor te zetten. Maar idd, users waarvan ik bij voorhand al weet dat hun kijk op dit soort film dicht bij de mijne ligt. Maar ik heb amper tot niets over deze film verder gelezen. Had enkel de trailer gezien en die belooft veel meer dan de film uiteindelijk is, vandaar dat ik me bekocht voel.

Elineloves

Jij hebt je bericht aangepast, blijkbaar. Net stond er iets anders. Vandaar de verwarring.

dutchtuga schreef:

Valt mee. Nog een keer lezen en misschien begrijp je het dan.

Hoezo? Vond ze goor genoeg om me te kunnen vermaken.

De lovestory hoort bij het origineel zijn? Lees ik dat goed?

Ben geen fan van split quotes quoten(je snapt immers wat een gekut dit oplevert).

Over Saw kan ik kort en krachtig zijn, het plot is werkelijkwaar compleet zoek geraakt in de laatste delen en de gore is in het laatste deel echt van triest niveau. Het zag er echt verschrikkelijk nep uit.

Tsjah, over de top. Ik vind het behoorlijk over de top gaan. Maar ze hebben ook niet overdreven, het moet natuurlijk wel kunnen. Elk van het groepje jongeren is toch wel op een logische wijze dood gegaan.

Ik noem de lovestory nergens origineel, maar is ook zo lekker overdreven gedaan waardoor het sympathiek wordt(voor mij dan).

Ben zelf ook zonder enige voorkennis heen gegaan, zelfs geen trailer gezien. Dacht serieus dat ik weer wat standaards ging zien, totdat het omgedraaid werd.

avatar van Atomaster

Atomaster

Top combi film. Horror, humor en een vleugje romantiek. Leuk om eens een horror film vanaf de andere zijde te zien.

Geweldig!

Heerlijke, originele horror komedie die eens lekker alles andersom doet. Wat een enorm grappig eigenlijk, dat de tieners nu eens de kwade lui zijn en dat de onschuldige rednecks moeten vrezen voor hun leven!

Het 1e uur was bij vlagen echt geniaal leuk met alle misverstanden en ongelukken bij de kills. De arme Tucker en Dale doen geen vlieg kwaad, maar zitten toch in de ellende. Wat een leuk duo zeg! Vooral de harige goedzak Dale vond ik leuk, met zijn vrouwenissues. Zoals ik zei, vooral het 1e uur is erg grappig met bijvoorbeeld de per ongeluk vermaalde tiener in de versnipperaar of met de ongelukkige dood van de agent. Ik lag echt meermaals in een deuk. Heerlijke knipogen naar alle cliche's in het horrorgenre maken hier echt een klein feestje van. Alle cliche's komen bijna wel terug, maar dan wel met heel veel pech en toeval. En tussendoor ook nog eens enorm veel hilarische dialogen en quotes; wat wil je nog meer?

Valt er ook wat te klagen over de film? Ja, een beetje. Na een uur kakt de film een beetje in en is het een kwartiertje wat standaard. Maar gelukkig is het einde weer de moeite waard. Tucker & Dale vs. Evil is echt een aanrader voor mensen die van horror met een dikke vette knipoog houden. Wat Shaun of the Dead voor de parodie op zombie horror is, dat is deze film voor de redneck films.

4*, wie weet een verhoging na een herziening.

+10 voor Ajax&Litmanen1.

schram101

Even een vraagje, ik heb een beetje het idee dat alle grappen wel eens in de trailer zouden kunnen zitten.. Is dit zo?

Elineloves

Vond ik persoonlijk niet het geval. Zaten nog meer dan genoeg andere vermakelijke scènes/grappen in.

schram101

Oke dan. Dan zal ik eens een poging wagen. Ben wel erg benieuwd namelijk!

avatar van The Oceanic Six

Toch zitten de leukste grappen vaak wel in de trailers. Gelukkig heb ik van deze film de trailer nooit gezien.

schram101

Ja vaak wel ja, ik ben er ook steeds meer voor op mn hoede.

schram101 schreef:

Absoluut. Trailer is een stuk vermakelijker dan de film zelf.

dutchtuga

Uit de recensie van filmtotaal:

Tucker & Dale vs Evil is een parodie pur sang op één van de populairste horrorgenres onder jongeren: dat van de tieners die door een x-aantal moordenaars één voor één worden afgeslacht.

Dit lijkt geschreven te zijn door iemand die weinig kaas heeft gegeten van het genre dat hij probeert te beschrijven.

avatar van The Oceanic Six

Dat x-aantal moordenaars is inderdaad onzin. Het genre is daarin juist simpel. Er is maar 1 killer.

Verder heeft FilmTotaal wel gelijk met hun recensie hoor.

Valt me ook tegen dat jij de film zo zwak vond. Had juist wel gedacht dat jij een goede smaak op dit gebied had

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

dutchtuga schreef:

Beetje het probleem van filmtotaal die recensenten gewoon puur ergens vandaan plukken. Ik be ner ook al eens voor benaderd, nou dat zegt al genoeg .

dutchtuga

Heb ik ook Genoeg horrorkomedies die ik wel kan smaken, maar die zijn dan ook van gedurfder of scherper niveau. Dit was me toch wel wat te simpel.