• 9.373.245 stemmen

Tucker and Dale vs. Evil (2010)

Horror / Komedie | 89 minuten

Genre: Horror / Komedie

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Eli Craig

Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot Tucker and Dale vs. Evil

"Evil just messed with the wrong hillbillies."

Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.

avatar van VforVictor

VforVictor

Wel een geinige film, de gore word goed gemixed met de humor, helaas is het einde weer te zoetsappig. maar over het algemeen wast puur vermaak. 3 sterren.

avatar van tattoobob

tattoobob

Kep de blu-ray aangeschaft.....tijd voor een herziening!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Had er op eerste zicht niet zoveel van verwacht, b-filmpje met slecht acteerwerk, die het zowel op gebied van horror als humor het niveau niet haalt. Fout dus, awel ik was zeer aangenaam verrast door deze film. Zat echt goed in elkaar, de makers zijn zeker in hun opzet geslaagd, waar velen in dit genre (humor/horror) het niveau echt niet halen is dat zeer vermakelijk filmpje. Heb me geen moment verveeld. Een dikke 4.5*

avatar van playah26

playah26

Tijden niet meer zo veel gelachen en plezier gehad van een film als deze.

Verhaal lijn simpel maar neemt een heerlijk loopje met de oude afgezaagde tiener slash horror films uit amerika.

Dikke aanrader voor anderhalf uur film plezier.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Horror role reversal.

Er zijn zat horror komedies. Er zijn ook genoeg horror spoofs en horror parodieën. Maar een horror role reversal, waar de hillbillies slachtoffers worden en de college kids daders, had ik nog nooit eerder gezien. Ik kon er in ieder geval smakelijk om lachen.

De film volgt de typische verhaallijn van een slasher (groep college kids gaat kamperen in de out back, ontmoet hillbillies etc.), maar nu volledig vanuit het omgekeerde perspectief. Stereotype daders worden slachtoffers en vice versa. Al zijn de meeste 'moorden' in dit geval ongelukken, bloederig blijft het wel.

Het tempo ligt redelijk hoog, de grappendichtheid is voldoende en de setting oogt verzorgd. De acteurs hebben er duidelijk plezier in en met name het Dale personage komt leuk uit de verf. Tegen het einde sleept het verhaal wat aan, maar dankzij een kleine twist sluit de film prima af.

Ruim voldoende. 3,5*

avatar van schram101

schram101

Vermakelijke soort van slasher film die eens een originelere invalshoek kent dan zijn soortgenoten. De film kent een aantal hillbillies, maar deze zijn in tegenstelling tot zoals we hillbillies in dit genre kennen zijn deze eigenlijk poeslief. Dit levert een aantal komische situaties op. Uiteraard is de film hierdoor nergens eng, maar dat lijkt ook niet de bedoeling. Het had nog wat smeriger gemogen, maar goed, het is weinig films gegeven échte gore met fijne luchtigheid te combineren. Tucker and Dale vs Evil is vooral erg vermakelijk en Bowden vooral erg lekker.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van gijsieboy

gijsieboy

Al vijf keer gezien en hij blijft grappig!

avatar van Lennert

Lennert

Waarlijk genoten van deze film. Zo scherp als een Shaun Of The Dead of zo gory als een Zombieland wordt het nergens, maar Tucker And Dale vs. Evil scoort zoveel punten met het gegeven van twee hillbillies die voor de verandering niet de badguys zijn. Het acteerwerk van Tudyk en Labine is fantastisch en zorgt voor enkele hilarische momenten. Heerlijk ook hoe de film me in het begin even op het verkeerde been zette door te beginnen met de stereotype groep tieners waar je al meteen een hekel aan hebt, om gelukkig vrij snel van hen weg te gaan en ons te richten op de twee aimabele rednecks.

Op het moment dat de situatie begon met escaleren had ik het echt niet meer op het moment dat een van de tieners in de houtversnipperaar valt en de fantastische theorie die de twee daarover opperen over een zelfmoordpact (zoals tieners wel vaker doen). Je kon me eveneens opvegen op het moment dat de agent hen betrapte met het halve lichaam.

De film is nergens echt scherp qua humor of keihard in het horrordepartement, maar het is allemaal zo liefdevol gedaan dat ik geneigd ben dit met het grootste gemak te vergeven. Wat mij betreft een verfrissende film die ik zeker vaker wil zien.

avatar van ramonbrenda

ramonbrenda

hele leuke film met geweldige grappen en leuke horror 4 sterren waard

avatar van jerry r

jerry r

al 3 keer gezien en blijft grappig .

net als Shaun Of The Dead een leuke horror Komedie.

avatar van ILDIB

ILDIB

gewoon een grappige kolder film die allerlei horror films te kakken zet zonder te parodiëren. .

avatar van panax

panax

grappige film, geen topper maar leuk kijkvermaak !!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wel grappig, maar ik had iets meer creativiteit en originaliteit van het hilarische uitgangspunt verwacht. Nu wordt er niet zoveel meer gedaan dan overbekende conventies uit de pulp cinema anders invullen en daarmee iets andere accenten leggen dan gebruikelijk. Uiteindelijk is het vooral een enorm conventionele komedie met een ongebruikelijke invalshoek. Daarnaast passen de ontzettend harde grappen niet helemaal bij de puberale giecheligheid die het uiteindelijk vooral overbrengt. Slechts enkele scénes zijn werkelijk hilarisch.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Hahaha vage film maar heb me wel kapot gelachen.

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Aparte film (op een positieve manier) en kijkt goed weg, maar echt bijzonder werd het nooit!

avatar van Thereisnospoon

Thereisnospoon

Samen met The cabin in the woods is deze film natuurlijk de betere persiflage van Evil Death, stuur

een groep tieners naar een afgelegen boshut en demonen zullen uw deel zijn. Geeft alle clichés een rare twist, het groezelige en desolate tankstation wordt hier fraai neergezet, wat in de serieuze

versies vaak gebruikt wordt om te laten zien hoe eng het allemaal gaat worden.

avatar van Delta65

Delta65

Horror en Komedie, een moeilijke combinatie, maar in deze film goed uitgewerkt moet ik zeggen!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Begint best aardig. Vooral het hele idee is leuk. Wel is overduidelijk dat dit niet serieus bedoeld is. Enige echte enge sfeer is er dan ook niet. En om echt een komedie te zijn is de grapdichtheid net te laag (anders dan in pakweg Airplane!). En dat is jammer. Had het geheel in het begin iets serieuzer aangepakt en je had een betere parodie kunnen hebben. Aantal fijne stukjes gore en vooral een matig einde als ook het gegeven van 'hillbillies worden per ongeluk opgejaagd' wordt losgelaten. 2,5*.

avatar van notsub

notsub

Op een paar erg hilarische momenten na kan ik niet overdreven positief zijn over deze film. De combinatie horror / humor is bij voorbaat al lastig en leidt hier regelmatig tot te flauwe humor. De relatief korte speelduur pakt hier goed uit, op een gegeven moment weet je het wel.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Zoals mjk87 hierboven al zegt: het concept is leuk. Jammer genoeg wil de uitvoering niet echt lukken. De leukste scènes had ik al in de trailer gezien. (Met die kettingzaag en de wespen). Van mij hadden er nog meer creatieve misverstanden in de film mogen zitten, want dat vond ik nog het geestigste.
Weet iemand of er nog beelden te zien zijn tijdens de aftiteling of zo? Want ik verwachtte dat er op het einde nog iets te zien zou zijn, met het oog op het beginstukje, waar een journalist neergeslagen wordt. Aan het einde komt die journalist nog terug, maar je ziet niet meer hoe ze neergeslagen wordt. Of moet je zelf het verband leggen dat dat nog gebeurd?
Weet iemand dit?

Maar goed: Ik vond de film wel leuk voor een keer, maar leuker dan de trailer wordt het helaas niet.

avatar van Kondoro

Kondoro

Tucker and Dale vs. Evil

Wat een donders lekkere film is Tucker and Dale vs. Evil toch ook. Ik heb hem een hele lange tijd (begin van mijn film verslaving) ooit wel eens gezien, altijd een wat lagere score gegeven maar wilde hem altijd nog een keer herzien omdat ik er altijd wel een goede gedachten aan over heb gehouden, het was me toen al erg mee gevallen en ik vond het ook al een super leuke film. Eindelijk was vandaag de dag dat ik hem weer heb kunnen herzien en ik heb me echt, donders erg vermaakt met Tucker and Dale vs. Evil.

Het verhaal van Tucker and Dale vs. Evil gaat eigenlijk helemaal nergens over. Twee 'normale' hillbillies die naar hun vakantie huisje gaan in het bos, daar een groepje tieners tegen komen en dat werd botsen met elkaar. De twee vriendelijke heren werden flink onderschat, maar ze acteerden toch zo heerlijk! Het concept was ook erg geniaal en zo vond ik de hele film prachtig om te zien. Toch echt een aanrader voor de horror fans en voor de komieken onder ons heeft het ook wel wat. Een beetje Dead Snow achtig alleen dan zonder zombie naties!

avatar van Film Pegasus

Ik zag onlangs The Final Girls, een parodie op het slashergenre. En deze is opnieuw een treffer. Niet evident, omdat je bij dergelijke komedies al snel verdwijnt in ofwel de flauwe tienergrappen, ofwel de clichés gaat vergroten. Hier heb je echt wel leuke humor. Lang geleden dat ik de humor in een film mij zo beviel. Het horrorgedeelte is niet bijzonder en de verdere aankleding is wel wat low budget. Maar de humor maakt zoveel goed. Ik lees hier ook de verwijzing naar Dead Snow, maar het komt dichter bij Dead Snow 2 dan. Het is al een kunst van een film om het cliché slasher gegeven te combineren met humor en dan nog een interessante film te maken. Wat toch vrij goed gelukt is.

avatar van leatherhead

leatherhead

Beetje flauw, een sterk concept onwaardig. De film speelt uiteraard met een hoop clichés en doet dat bij wijlen leuk, maar los van het bewuste geparodieer maakt de film zich zelf ook geregeld schuldig aan flauwige clichématigheden. Het flauwe romantische plotje met het meisje bijvoorbeeld. Dat soort zaken zorgen er toch voor dat de film nergens echt het niveau van de doorsnee horror komedie ontstijgt. Het concept is zeker origineel, maar de uitwerking voelt zelden als zodanig aan.

Humor was ook wat geforceerd en soms wat té slapstick achtig. Verder wel best vermakelijk, en het uitvergroten op clichés werkt op momenten wel, maar al bij al had er meer ingezeten. 2*.

avatar van n00r

n00r

Dit noem je nou echt een goede Horror-Komedie!

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Film kent weinig diepgang en weet nergens te overtuigen. 1.5*

avatar van alacer9

alacer9

Hele grappige en vermakelijke film!

avatar van kinkymen

kinkymen

Leuke en grappige film om lekker ontspannen te kijken. Vond het meer comedie dan horror, want echt eng was het niet. Jammer van de laatste 5min waar weer te soft is en opeens een feelgood-uitstraling krijgt.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Een klein uur lang is deze film echt een giller. Heerlijke mix van horror en slapstick. En vooral verfrissend om eens een slasher te zien vanuit het perspectief van de “killers” – in dit geval beleefde hillbillies die zelf het slachtoffer worden van lompe tieners.

Maar ergens halverwege is het kruit wel verschoten (letterlijk en figuurlijk). Ook de makers leken te beseffen dat ze niet eindeloos misverstanden kunnen verzinnen, dus schakelen ze maar over op een klassiek verloop. Al blijft het voor de fans van het genre wel gewoon entertainend.

3.5* Kort deze film nog wat in en het wordt helemaal te gek.

avatar van rebelkush

rebelkush

Derde keer gezien en weer hard gelachen.

Leuke film, dikke aanrader.