• 9.375.377 stemmen

Tucker and Dale vs. Evil (2010)

Horror / Komedie | 89 minuten

Genre: Horror / Komedie

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Eli Craig

Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot Tucker and Dale vs. Evil

"Evil just messed with the wrong hillbillies."

Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.

avatar van The Oceanic Six

dutchtuga schreef:

Heb ik ook Genoeg horrorkomedies die ik wel kan smaken, maar die zijn dan ook van gedurfder of scherper niveau. Dit was me toch wel wat te simpel.

Ik vond juist deze Tucker & Dale behoorlijk scherp. Sowieso erg origineel, dat helemaal. Misschien is Shaun of the Dead nog wel iets beter, maar het is dan ook lastig om leuker te zijn dan echt goede Britse humor.

dutchtuga

Shaun of the Dead vind ik zowaar nog slechter. Nee, een paar makkelijke referenties, weinig gore en grappen die niet zouden misstaan in menige romantische komedie is niet wat ik onder scherp versta. Bij Tucker & Dale vind ik het des te meer jammer, omdat dit uitgangspunt zoveel meer had kunnen opbrengen.

avatar van rep_robert

Wat vind jij gedurfdere horror komedies dan? Ik snap niet hoe je meer had willen zien in deze film. Het gaat nu juist over de top, maar nergens zo erg dat het compleet onrealistisch overkomt. Vind ik juist erg knap.

Tonypulp

Shaun of the dead vond ik dan weer wel leuk, sowieso ander soort humor..dat wel. Craig is uiteindelijk niet slim genoeg om dit gegeven op niveau in te vullen, waar bijv Wright dat wél kon door scherp uit de hoek te komen. En dat verder overigens nog dubbel en dwars bewees met Hot Fuzz en natuurlijk Scott Pilgrim.

Deze meneer is nu al flink overschat.

avatar van rep_robert

Dit is juist wel niveau, maar omdat twee individuen het niet leuk vinden is het opeens een matig regisseur die er niets van kan? De ander zegt weer hetzelfde over Wright(overigens vind ik die films ook goed allemaal hoor). Blijft natuurlijk allemaal een kwestie van smaak. Maar het is Craig zijn eerste film, je kan nog weinig over hem zeggen lijkt me. Bij mij heeft ie in ieder geval wel een streepje voor.

rep_robert schreef:

Dit is juist wel niveau, maar omdat twee individuen het niet leuk vinden is het opeens een matig regisseur die er niets van kan? .

Dat is toch gewoon mijn (of in dit geval, onze) mening?? Hoef je het niet mee eens te zijn, kan mij 't schelen, al is het je aller grootste held . En je kunt genoeg baseren op zo'n eerste filmpje, een stijl ontwikkelt zich, maar de basis wordt gelegd.

rep_robert schreef:

Dat is het nu net. Tucker & Dale pakt het te veilig en te braaf aan, waardoor de lol er voor mij snel af is. Het kent geen gezicht, toont geen karakter.

Als ik aan geslaagde horrorkomedies denk dan denk ik aan films als Critters, Evil Dead 2, The Ebola Syndrome, Braindead, The Toxic Avenger, Piranha 3D, An American Werewolf in London, Basket Case, maar ook films als Gremlins of Ghostbusters, films die veel meer originaliteit tonen, en niet alleen op papier.

Dit is juist wel niveau

Wat is hier dan niveau aan?

avatar van rep_robert

Vind ik niet, kijk maar is naar Peter Jackson's carrière. Begonnen met pulp, maar is nu de laatste tien jaar vooral bezig met bombastische blockbusters.

dutchtuga schreef:

Tsjah, 90% van wat jij opnoemt vind ik ook geweldig. Maar vraag me dan serieus af in hoeverre je dan Rubber zal waarderen hoor. Want die is nergens zo over de top en slim als de door jouw genoemde films. Ga die maar even snel kijken zou ik zeggen

En niveau, een kwestie van smaak natuurlijk. Lees mijn recensie er maar op na

dutchtuga

Niveau lijkt me nou net geen kwestie van smaak, maar oké. Ik zal Rubber maar eens snel gaan zien.

Ik reken op je steun !

En Rubber niet slim? De hele boodschap, de filmregels op de hak nemen, spelen met genre-mankementen en het ontbreken van logica en daar dan over discussiëren (die hele eindscene met dat 'plan' !!). Daar zal dutchtuga wel wat klasse van inzien, mag ik hopen .

Rubber past niet in een rijtje, daarentegen sluit Tucker & Dale zich gewoon aan bij de rest, iets andere opzet...precies dezelfde invulling. Dat hoeft overigens niet erg te zijn, zeker niet als je er nog op zit te wachten, maar ik had toch iets 'anders' verwacht, wat gevatter en origineler.

Tonypulp schreef:

Juist.

jeroentjuhhhhh schreef:

Ik reken op je steun !

Ach, die hele openingsspeech van rubber is gewoon te gemakkelijk. Zo opzettelijk die boodschap naar buiten brengen doet wel een stuk af aan de film. Een film die te graag niet serieus genomen wilt worden. Dat is het grootste probleem van die film. Net zoals Bitch Slap!

Ik snap nog steeds niet hoe je deze film niet origineel kunt noemen, zelden heb ik die standaard Hollywood clichés op deze manier verwerkt zien worden in een film. Dan zou ik deze film eigenlijk nog eerder vergelijken met Scream, alleen Scream is een thriller.

Tonypulp

Misschien komt dat omdat ik al vanaf dag 1 op moviemeter duidelijk probeer te maken aan laagstemmers dat het gewoon films zijn, dat sommige dingen gebeuren omdat...ze gebeuren! Omdat de regisseur dat graag wilt, en heel veel mensen zien dat nog niet in, omdat ze graag alles serieus willen nemen...ookal is dat simpelweg onmogelijk binnen een groot aantal films.

Dus zo'n speech zet iedereen op z'n plek, werd eens tijd

avatar van rep_robert

Nee, want een beetje filmkijker snapt bij het lezen van het plot al wel dat je geen serieuze film hoeft te verwachten zonder plotholes. Dan hoef je het niet nog eens in een 5 minuten speech het er zo dik bovenop te leggen.

Dat een film in het beginsel nergens op slaat hoeft niet gelijk te zeggen dat de film ook gelijk goed is. Jullie hebben dat bij deze film, ik bij die

rep_robert schreef:

Ik zag de comments alweer aankomen anders, een moordende autoband...yeaahh right. En ja, die figuren zijn er nog teveel Zo had iemand het laatst bij ZOMBIE STRIPPERS (<----) over een slecht verhaal

dutchtuga

rep_robert, Tucker & Dale neemt inderdaad Hillbilly-horror (Hollywood ) clichés op de hak, maar doet dit op een manier die weinig originaliteit toont. Het enige wat Craig doet is de rollen omdraaien. In feite erg leuk, maar maakt dat het nu meteen geniaal? Nee, want de invulling dan? In individuele scènes heb ik amper een frisse wind gevoeld en dat terwijl dit volgens mij een van de weinige keren is dat dit genre zo op de hak wordt genomen. Een andere film die mij te binnen schiet is Monster Man, een film die het trouwens beter aanpakt. Die film is absurder en speelt veel beter met genre-clichés.

jeroentjuhhhhh schreef:

Tsjah, zo zullen dr zelfs mensen zijn die na die openingsspeech de film bloedserieus gaan nemen Ze zullen er altijd blijven.

dutchtuga schreef:

lastig, want het rollen omdraaien vond ik erg goed werken. Alles wat Tucker & Dale deden leek doodnormaal, maar vanuit het perspectief van de jongeren zag het er weer creepy uit. Omgekeerd ook, wat voor de jongeren normaal leek was vanuit het oogpunt van Tucker & Dale weer volkomen idioot, daarom noemen ze het ook zelfmoord jongeren. Ik vond de invulling juist wel erg goed. Dat ze in indivuele scenes geen gekke bekken trekken o.i.d. kan ik begrijpen. Want die jongeren gedragen zich volgens het boekje en Tucker & Dale ook. Zoals het hoort eigenlijk

dutchtuga

Maar wie verlangt hier gekke bekken o.i.d.? Wat jij verder opnoemt is gewoon de plot. Jij lijkt genoegen te nemen met een leuke opzet, ik verlang gewoon wat meer, denk dat hierin het verschil zit.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Aankomend weekend maar eens opzetten, ben wel benieuwd na zulke uiteenlopende recensies

dutchtuga schreef:

Waarom verwacht je nou zoveel meer binnen dit genre? Het is geen Kubrick film he.

dutchtuga

Iets meer verlangen dan een standaard crowd-pleaser is meteen een Kubrick verlangen? Cinema is wel wat minder zwart-wit dan jij het beschrijft.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Wat een gezeur. Dutchtuga heeft toch meer dan genoeg redenen gegeven waarom hij het een matige film vindt? Wat is het nut om daar eindeloos over door te blijven zagen? Dat is hetzelfde als wat Reinbo bij Inception doet. Na een tijdje wordt het vervelend. Accepteer elkaars mening.

dutchtuga schreef:

Klopt, al vind ik dat er niets mis is met crowd pleasers, want het is al lastig genoeg om een goede te maken in dit genre gezien de lage gemiddeldes altijd. Doet deze film gelukkig wel wat anders Maar ik houd er maar over op, voordat Skycrawler te boos wordt

avatar van mug13

mug13

bobbydigital01 schreef:

geweldige film,net de workprint gezien en die geef ik al 4,5 sterren.

heel erg simpel maar erg origineel,en toch een soort van slasher genre.....ik heb er van genoten

Voor mij precies het zelfde.

avatar van dominion

dominion

Wat een geweldige film !

Heb hier echt van genoten een van de leukste Horror/Komedies in tijden.

Geniaal verhaal ook.

Had vandaag dus ook zin in een Horror/Komedie met veel vrolijke humor dus toen werd het dit filmpje .

En het is echt de perfecte film voor een lui avondje.

De hillbillies spelen hier erg leuk en de film bevat natuurlijk ook Kathrina Bowden want wat is dat toch een lekker ding .

En natuurlijk stoppen ze haar dan ook in een sexy outfit.

Er zitten ook een paar erg toffe kills in vond vooral die woodchipper moord het leukst.

De humor werkt erg goed en is ook erg origineel.

Na al die flauwe en niet originele Horror/Komedies was dit natuurlijk een erg grote verassing.

Het verhaaltje is erg leuk.

De poster ziet er wel erg gorig uit maar wie dat verwacht kan dan nog bedrogen uitkomen want het gaat hier dus meer om de humor.

Ook al zit er nog wel een paar stukjes in met flinke gore.

Als de dvd uit is ga ik hem dus ook zeker in huis halen.

4,0

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat een verademing in het genre.

Vrij low budget, maar wàt een verhaal. Echt 'n grappige film en goed genoeg geacteerd.

avatar van Apster

Apster

Leuk idee, maar volledig om zeep geholpen door de knullige regie van Craig en een cast die het verpest. Dit type film hoeft echt geen acteergeweld in huis te halen, maar kon er nou echt niets beters gevonden worden voor de tieners en hillbillies? Een blik amateurs met enorm houterig acteerwerk en geen enige feel voor droge humor. Daarbij, de grappen hadden meer een geforceerd lach of ik schiet gehalte en de kills waren niet heel bijzonder. Visueel was het trouwens ook bedroevend.

Jammer, want afgaande op de trailer en het concept kon dit wel eens leuk gaan worden. Het resultaat is echter verre van scherp of geniaal.

Erg flauw 1*

avatar van stinissen

Ieder zijn genre maar komedie en horror gaan vrij wel nooit samen de film is erg flauw en is geen vlees of vis.