Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Eli Craig
Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine
Releasedatum: 13 januari 2011
Plot Tucker and Dale vs. Evil
"Evil just messed with the wrong hillbillies."
Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.
- IMDb (7,5 / 207328)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
Valt weinig niet te begrijpen aan deze film lijkt me
Maar ik vind het geen horrorfilm, dit is echt duidelijk een parodie op alle clichés die horror films a la Wrong Turn en dergelijke bevatten. Jammer dat je de humor niet kan waarderen.
jerry r
origineel film gezien en best goed kunnen lachen hoor.
aleen het einde vond ik niet zo goed
mcdaktari
Valt weinig niet te begrijpen aan deze film lijkt me
Nee helaas Robert deze humor kan ik echt niet waarderen, ik vond er eerlijk gezegd ook vrij weinig humor aan. Persoonlijk hou ik dan toch meer van Britse humor als Fawlty Towers e.d
Dat is voor mij humor en daar komt Tucker & Dale vs Evil bij lange na niet in de buurt qua humor. Als het dan toch over humor gaat, begrijp je?
Will1973
Lang geleden dat ik zo heb gelachen om een film. Van de meeste komedies komen m'n mondhoeken nauwelijks omhoog. hier heb ik toch echt om kunnen lachen. Je zult deze humor wel moeten kunnen waarderen. Je vind hem geniaal of je vind er geen klap aan denk ik.
Het omgaan met de horror clichés is ook expres zo lomp in beeld gebracht allemaal in Tucker & Dale, dat is voor mij persoonlijk de charme van de hele film. Jammer dat het jouw ding niet is. Britse humor is overigens weer niet echt helemaal mijn ding hehe.
'' Oh my god, they cut of his bowlingfingers! ''
Yeah baby!
Dit is mijn soort film. Eindelijk, na al die lage cijfers die ik de laatste tijd heb uitgedeeld, heeft deze me positief weten te verrassen. Ik was toe aan een leuke horrorkomedie, en dankzij rep_robert zijn tip en recensie had ik er ontzettend veel zin in. (Stiekem was ik sowieso al in een goede stemming toen ik Katrina zag, wat een prachtig meisje is ze toch.
De personages Tucker en Dale zijn nu al culthelden. De twee plattelandse boerenkinkels zijn niet de meest charmante types die je tegen het lijf kunt lopen, het is dan ook geen wonder dat ze aangezien worden voor gekke hillbillies, maar ze zijn wel aandoenlijk. Ze weten een lach op je gezicht te toveren, het enthousiasme van beide heren is hilarisch. Neem bijvoorbeeld de reactie toen ze het vakantiehuisje zagen, dat normaliter gewoon de titel 'krot' krijgt, daarmee wekken ze al sympathie op.
Eindelijk is het eens omgedraaid. Geen groepje feestende tieners die door een psychopatische serialkiller één voor één gemarteld en afgeslacht worden, maar ditmaal zijn het juist de tieners die het heft in eigen handen nemen, om het maar even spoilervrij doch mysterieus uit te drukken.
De reacties van Tucker en Dale zijn schitterend. Arme kerels, ze weten niet waar ze in terecht zijn gekomen.
Wederom sympathie. Het zijn gewoon twee kerels met het hart op de juiste plaats, die telkens in situaties terecht komen waar ze niet om hebben gevraagd en laten we eerlijk zijn.. ze zijn de snuggerste niet.
Wat je niet zou verwachten, is dat de film nog een goed scenario heeft ook. Alle vooroordelen en clichés die je kunt bedenken worden vakkundig en verfrissend neergezet. Heerlijk, wanneer een film zichzelf niet serieus neemt en als het ware de draak met zichzelf steekt. De personages zijn hilarisch en minder vervelend dan je ze in de gemiddelde horrorkomedie tegenkomt. Natuurlijk slaat het he-le-maal nergens op wat de zuipende en oversexte pubers doen, maar eindelijk is het eens vermakelijk in beeld gebracht. Het acteerwerk is dan ook bovengemiddeld, met name Tucker en Dale zijn zó overtuigend dat je direct mee wordt gesleept en daadwerkelijk medelijden voelt voor deze mannen. De tieners zijn uiteraard allemaal knap, maar ook de bijbehorende cliche's over deze mooie mensen worden op de hak genomen.
De film is ook bloediger en rauwer dan je in eerste instantie denkt. Het is een hilarische slasher vol inventieve scènes en gebeurtenissen. Een van de betere in zijn soort!
Interessant! Een paar recensies waaronder deze van Eline maken me wel nieuwsgierig zeg
Vanavond of morgen maar eens proberen, film duurt ook niet zo heel lang zie ik.
Elineloves
Kijk, dat zijn weer pluspunten!
Ben benieuwd wat je er van gaat vinden, hopelijk bevalt hij jou even goed.
Aanstekelijke recensie, ik zou haast willen dat ik hem nog niet gezien had
Tudyk en Labine zijn inderdaad culthelden als Tucker & Dale.
Dankjewel mannen!
Wanneer een film goed bevalt schrijf je er ook vol overgave over. Ik zit nog na te genieten van Dale, de ietwat dikkige maar lieve vent.
Tucker was ook aandoenlijk, maar op een andere manier. Dale was toch de grootste aanwinst. Deel je die mening Robert?
Ze hebben allebei hun charmes, zij zijn eigenlijk een soort Laurel & Hardy. Maar vooral vanwege de lovestory is Dale wel de grote knuffelbeer waar je het meest mee hebt ja.
Die lovestory.
Ze hebben wel echt chemie met elkaar, dat is bijzonder.
Metalfist
Aanstekelijke recensie Eline! Film komt op het verlanglijstje terwijl ik er nog nooit van had gehoord
Elineloves
Dankjewel, zeker doen! Hij is ook niet zo bekend volgens mij, althans, ik heb hem nergens in de bioscoop/videotheek gezien. Zonde, hij is echt de moeite waard.
Volgens mij hebben veel mensen jou in hun gebruikersupdates staan Eline
Hij heeft gewoon in de Pathe gedraaid hoor(al was het wel beperkt qua tijden), ik heb gelukkig de goede versie gezien. Veel mensen die de download aan hadden gezet hebben hoogstwaarschijnlijk de workprint versie gezien.
Elineloves
Of ze checken de filmupdates gewoon.
Ik had hem ook graag in de bioscoop willen zien, maar dacht ergens op internet te hebben gelezen dat hij nog moet verschijnen, over enkele weken ofzo?
Edit:
In België: '' Tucker & Dale vs Evil - Vanaf 2 maart in de bioscoop ''. Zou tof zijn, dan kan ik alsnog naar de bios.
2 maart
Hij is hier inmiddels alweer uit de bios, hij draaide hier in januari.
Elineloves
Devil (2010) komt nu ook pas uit in Belgie, staat bij de 'verwacht' films. Andere regeling, blijkbaar.
Jemig, die heb ik al in september gezien
Maar nog even inhakend op je filmupdates shizzle. Toch grappig dat ze wel bij jou opeens reageren. Terwijl ik nog wel zo'n best had gedaan voor mijn stukje
Mannen zijn voorspelbaar
Elineloves
Jouw recensie was de reden dat ik hem ging kijken, omdat je zo'n goede smaak hebt. *Agh!* Dus dat telt ook wel toch?
Zonder jouw tip had ik er niet eens vanaf geweten. Als je nog eens aanraders hebt..
Hehe Devil? Hele tijd terug al gezien. Zo zie je maar...
Ik zie juist heel veel films die me niet opgevallen zijn door meningen van users. Deze titel zei me ook weinig. Laatst wel gezien qua naam, maar verder niet meer op gelet.
Tonypulp
Wat een fucking briljante trailer
Dit word geniaal
Zat ik er goed naast zeg
Tucker & Dale vs Evil is op papier redelijk briljant, maar weet dit vakkundig om zeep te helpen. Het begin is al weinig overtuigend, en eigenlijk wordt het beetje niveau dat er overblijft volledig bepaald door Alan Tudyk en Tyler Labine....ok en Katrina Bowden
En heel hoog ligt dat niveau niet. Veel te geforceerd, vaak niet-grappig en qua tempo gewoon zwaar vermoeiend. De grapdichtheid schiet echt tekort, enkel de misverstanden zijn in grote lijnen lollig, maar niet meer dan dat. Vooral het laatste half uur was te pijnlijk voor woorden, waren de ideeën op?
Heb mezelf slechts op een enkele lach kunnen betrappen, meeste lol is er in de trailer trouwens al uitgepikt, nu weet ik weer waarom ik trailers toch liever vermijd
. De wisselvallige charme van Tucker & Dale en enkele oké kills zorgen voor een alles behalve memorabel horror/komedie.
Zeker na het zien van het geniale Rubber (2010) is dit gewoon slappe hap, mosterd na de maaltijd. Sowieso audiovisueel gezien is dit vreselijke middelmaat, nu stoort mij dit doorgaans niet zo bij dit type film, maar als de rest ook al niet meezit.. waar moet ik het dan uithalen?
Tonypulp
Erg magere 2,5*
Had me de moeite kunnen besparen met het typen, helemaal eens met je stukje
Onbegrijpelijke 2,5 sterren van jou. Had ik niet verwacht
Alles wat jij niet goed vindt vind ik juist wel weer goed.
p.s. ik ga Rubber zeker even checken. Plot en de poster klinken echt hilarisch
dutchtuga
Had me de moeite kunnen besparen met het typen, helemaal eens met je stukje
Je had je dan ook de moeite kunnen besparen dit standaard werkje te zien
. Onbegrijpelijk toch weer hoe je met zo'n briljant uitgangspunt zo'n voorspelbaar werkje weet te maken.
Elineloves
Bij dit soort films kun je toch juist verwachten dat het enigszins voorspelbaar is?
Wat is er eigenlijk standaard aan, behalve de lovestory? Er is helemaal niets standaard aan Tucker & Dale wat mij betreft. Noem nog maar is een soortgelijke film.

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Serbuan Maut
Actie / Thriller, 2011

Batoru Rowaiaru
Actie / Thriller, 2000
plattelandcabinewest virginiachainsawmisverstandaccidental deathhillbillyviolent deathmoordenaarheld captiveold friendsisolated housedisturbed teenagercaptured womancountry bumpkin horror comedyteens