Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Julie Anne Robinson
Met onder meer: Miley Cyrus, Greg Kinnear en Liam Hemsworth
Plot The Last Song
"A story about family, first love, second chances and the moment in life that lead you back home."
Het leven van de 17-jarige Veronica 'Ronnie' Miller wordt ondersteboven gekeerd als haar ouders gaan scheiden. Haar vader verhuisde van New York naar Tybee Island. Veronica is woedend, maar haar moeder vindt het na drie jaar welletjes geweest en vindt dat ze de zomer maar met haar vader moet doorbrengen. Ze hebben bijna niets gemeen, behalve hun liefde voor muziek.
Veronica 'Ronnie' Miller
Blaze
Susan Blakelee
Ashley
Tonypulp
Ik vind het sowieso tijdverspilling, juist dat die broer is overleden maakt Will nog perfecter dan ie was. Want nu is hij ook heel emotioneel bovenop al zijn andere perfecte eigenschappen. Zum kotsen!!
Ik bedoel noem het maar op. Emotioneel, romantisch, vrijwilliger, baantje, geeft om schildpadjes, universiteit, rijk, afgetraind lichaam. Wat is zijn mindere kant? Het vuurtje bij de kerk? Waar hij ook de hele tijd bij zijn vriend heeft aangedrongen om zichzelf aan te geven. Dus eigenlijk is ie hier ook weer de prins op het witte paard
- 19752 berichten
Ja en nog was het even niet genoeg voor ratten-snoetje. Ben het met je eens dat die knakker geen normaal mens is. Die lopen echt niet rond op deze aardbol.
Naomi Watts
Ik vraag me dan af wat je serieus verwacht van een film als deze, screenplay geschreven door Nicholas Sparks himself. Het karakter van Hemsworth is perfect om juist het contrast te laten zien met Veronica, Sparks, laat zo zonder te veel moeite te moeten doen, zien dat opposites attract. Tuurlijk zit hier opgeklopt sentiment, dat aandienen als kritiek voelt een beetje aan als open deuren intrappen.
Dus omdat een bepaald iemand het heeft geschreven moet ik het allemaal maar goedkeuren? Ik kijk die film en ik irriteer me gewoon aan dat personage. Hij hoeft heus niet zo mr. Perfect te zijn. Dat je het juist goedpraat omdat een bepaald eimand het heeft geschreven vind ik verkeerd. Zo van: 'hij heeft het geschreven, dus zal het wel goed zijn.' Het is en blijft een vervelend perfecte kerel.
Verder is hij inderdaad het tegenovergestelde van Cyrus, maar dat (opposite attracts) zijn juist de grootste clichés die er op aarde rondlopen, dus dat zijn grote toegangspoorten intrappen.
Ik verwacht gewoon een leuke romcom zonder al teveel overdreven gedoe. We hoven niet allemaal perfect te zijn, dat zijn ze in deze film wel. Ze hadden die Will makkelijk een ander karakter kunnen geven. Waarom moet hij persé ook nog is een vrijwilliger zijn naast het automonteurschap. Allemaal van die extra dingetjes die vervelend zijn.
Naomi Watts
Tja, ik vraag me af waarom je een film als dit bijna benadert als een karakterstudie. Ik vind je verwachtingen niet reëel, Stevie Wonder ziet nog aan komen dat dit een clichématig romantisch drama wordt. Maar als jij een pornofilm het overmatige gebruik van seks scenes wil verwijten, prima. Vreemd vind ik het wel, that's all.
Komt omdat het hier teveel van het goede is, genoeg films waarin het veel subtieler is. Daarom wordt er ook even een ziekte in gegooid, het verhaal gaat nergens naar toe. Dus moeten we iets melodramatisch erin gooien. Een keer trek ik het wel(a Walk to Remember), maar hoef dat kunstje niet herhaald te zien worden.
Naomi Watts
Er wordt niet even een ziekte ingegooid. Aangezien je aAWTR aanhaalt zou je al kunnen stellen dat Sparks wat met kanker heeft. Daar heeft hij op persoonlijk vlak me te stellen gehad en daarom stopt hij het in zijn boeken. En het is ehct niet zo dat hij zo makkelijk probeert te scoren, hij legt gewoon veel key moments van zijn leven in zijn boeken, dat doen veel schrijvers trouwens. Dat het je niets doet kan, maar het bij AWTR wel vinden kunnen en hier niet snap ik niet.
Dat hij er wat mee zal ongetwijfeld kunnen. Maar toen ik die twist zag had ik wel evenflashback momenten naar A Walk to Remember. Overigens wil ik Sparks niet afkraken, want ik heb zijn boeken niet gelezen en boeken zijn vaak anders dan de verfilmingen. Overigens vind ik de romance in die film ook wel beter uitgewerkt dan hier. Juist omdat er in deze film te veel andere dingen bij worden gehaald die totaal niet interessant zijn voor het verhaal.
Naomi Watts
Voor de rest kan ik me wel vinden in je kritiek maar die ziekte zit er niet in om makkelijker te scoren op emotioneel gebied. Dat wou ik even kwijt.
Het aparte aan The Last Song is, is dat hij het screenplay eerst schreef en daarna pas het boek. De romance is niet echt goed uitgewerkt nee maar dat is een beetje het probleem van het medium film, in het boek komt het daar veel beter uit de verf. Net als waarom de ouders van Veronica uit elkaar gaan, ook meer verhaallijn met Galadriel, ook een key role voor de zus van Will etc. Voor echte relatie ontwikkeling heb je of een erg lange film nodig of voor een boek. Zeer zelden pakt het goed uit, en dat is een beetje het probleem van romantische films imho.
Hmmm, ligt ook een beetje aan de chemie denk ik. Over the Notebook ben ik ook niet extreem positief, maar die chemie tussen McAdams en Gosling is daar wel fenomenaal. Het kan dus wel in films van Sparks
Maar over het algemeen heb je gelijk, je kan er honderden bladzijdes over lezen en er urenlang over doen of je kijkt een hap, slik, weg film van anderhalf uur waarin het vlak overkomt.
boemboem27
mooie film,goed verhaal.
sowieso een lekkere wegkijker.
heel netjes en subtiel afgesloten
TragieStar.*
Eindelijk de film bekeken, en vond het toch wel een leuke film hoor. Laat ik maar bij het begin beginnen. Ik wou de film heel graag zien omdat ik Miley Cyrus een hele goede zangeres vind, en heb haar verder nog niet echt zien acteren dus was wel benieuwd. Heb daarna ook de trailer gezien en het verhaal gelezen en het sprak mij zeker aan.
Maar toen de film eenmaal begon, begon ik eigenlijk al gelijk aan iedereen te irriteren, vooral aan de vader. Matig acteerwerk van zowel iedereen alleen Cyrus wist me nog te boeien. Natuurlijk weer veel cliche en stereotypes.
Verder wel een aangrijpende film wat ik ook zeker niet verwacht had, natuurlijk het einde vond ik heel mooi waarbij ik ook zeker gehuild heb, en dan ook nog dat mooie nummer van haar, echt kippenvel gewoon.
Ga de film zeker niet snel vaker kijken, vond het daarvoor een beetje te standaard die ook zeker niet echt zal blijven hangen.
Maar ik snap dat mensen dit wel een hele goede film zullen vinden, dus gewoon kijken op een avondje met je geliefde of vrienden, of natuurlijk lekker alleen en dan natuurlijk wel met iets te knabbelen bij de hand
Dus de film krijgt van mij;
MirzaBabar
Heb deze film bekeken met mijn vriendin en ook ik heb zelfs een traantje weggepinkt. Mooie en aangrijpende film wat ik zeker niet had verwacht. aanrader voor met z'n tweetjes te bekijken.
4.0
- 19752 berichten
Die vader was de enige die zijn rol nog een beetje goed neerzette samen met het zoontje. Je kan een Cyrus-fan zijn, maar acteren in films moet ze voorlopig even niet als prioriteit gaan zien. Eigenlijk kan ze er weinig van.
TragieStar.*
Oke, vond het allemaal niks. Cyrus vind ik dan nog leuk weetje
Niet dat ze geweldig kan acteren maar ze zingt fantastisch en tja, het is best leuk om naar haar te kijken toch ?
- 19752 berichten
Ze zingt alleen een liedje met dr piano op het laatst haha.
En nee, daar zit je fout, ze is vreselijk om naar te kijken met dr ratten-snoetje en dr zware stem. Tsja ik zou er bang van worden in een donker steegje.
Weet ik, haha
Maar daar kreeg ik zo'n kippenvel van. En de tranen sprongen wel in mijn ogen hoor, niet dankzij de film.
Maar ik ken haar ook als artiest hoor, heb albums van haar geluisterd en die zijn super,
Elineloves
..maar acteren in films moet ze voorlopig even niet als prioriteit gaan zien. Eigenlijk kan ze er weinig van.
Heb je dan liever dat er elke week een nieuwe hit van haar de top 40 in vliegt? Dan heb ik liever één film per jaar.
- 19752 berichten
Zit ook weer wat in, een film van haar kan ik laten liggen, maar kan niet ontsnappen aan de radio.
Top 40 maakt me geen reet uit, volg ik toch niet. Overigens vind ik haar ook niet goed acteren, maar ze is een leuke verschijning..dus maghet er wel weer mee door
lee webber
Een film die niet langdraadig is
en kunt verwachten dt het goed afloopt
MatthijsGr00t
Afgelopen zondag deze film maar eens bekeken met mn vriendin. En het viel eigenlijk helemaal niets tegen. The last song is een mooie aangrijpende film. De film komt traag op gang, maar na mate de film vordert wordt het toch best wel leuk om naar te kijken.
Oké het verhaal is enorm voorspelbaar, maar dat maken de acteerprestaties wel weer goed. Iedereen acteerde prima en wisten het verhaal goed over te brengen.
Ik heb me met deze film prima vermaakt. 3,5*
- 19752 berichten
Hoe kan het toch dat hier op deze film zoveel hoger wordt gestemd als op imdb? Zeer groot verschil.
Naomi Watts
Niet zo moeilijk te verklaren. Miley is toch wel een erg gehate celeb, ze heeft een flinke hatebase. Hier is dat veel minder.
- 19752 berichten
Waarom is ze daar zo gehaat dan? Nooit wat over gehoord namelijk.
MatthijsGr00t
Ik denk wel dat het daar mee te maken heeft. Of dat men daar Miley ziet als 'kindsterretje' en niet thuis vindt horen in zulke films. Er moet een verklaring voor zijn
Naomi Watts
Lastig om er een vinger op te leggen. Heeft m.i. er nooit reden toe gehad. Al zie je dat vaker bij kindersterren, misschien omdat haar vader bekend is. Voor mij ook nog steeds een mysterie, vind haar altijd erg sympathiek over komen.
MatthijsGr00t
Ja vind ik ook. Ik ken er verder niet echt.., maar in deze film kwam ze in ieder geval sympathiek over en ze deed het prima. Is wel interessant! Volgende films van haar eens in de gaten houden.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The Notebook