A Single Man (2009)
Releasedatum: 4 februari 2010
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot A Single Man
Los Angeles 1962, het hoogtepunt in de Cuba crisis. De Britse homoseksuele professor George Falconer (Colin Firth) worstelt met de betekenis van het leven na de dood van zijn partner, Jim (Matthew Goode). George leeft compleet met zijn gedachten in het verleden en kan zich geen beeld van de toekomst vormen. We volgen hem gedurende een dag waarop een serie ontmoetingen en gebeurtenissen George er toe doen besluiten dat er geen betekenis aan het leven zit na Jim. George wordt bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Julianne Moore) die zo haar eigen vragen over haar toekomst heeft. Gebaseerd op de gelijknamige roman door Christopher Isherwood.
- A Single Man (BoekMeter)
- A Single Man (MusicMeter)
- Kijk op Cinemember
Mrs. Strunk
Mr. Strunk
Christopher Strunk
AGE-411
Zonder herziening toch verhoogd naar 4,5*.
Film heeft zich genesteld in mijn hoofd, terwijl ik ondertussen genoeg anders (goeds) gezien heb.
Mooi zo.
Beste film van vorig jaar
depri83
Van mij mogen dit soort visueel ingestelde personen (Corbijn, Ford) best wel meer uitstapjes maken naar de wereld van de film.
Vorige week 'The American' gekeken en deze week 'A Single Man' maar wat een genot om naar te kijken. De scenario's zijn niet de meest geweldige ooit gemaakt maar dat wordt qua oogsnoep helemaal goedgemaakt.
fappie
- 2005 stemmen
Jouw vote is toch afgerond het zelfde als het gemiddelde? Wat is hier dan zo apart aan als je het er over eens bent?
Klopt, maar ik vond het niet de meest toegankelijke film. Had wel verwacht dat velen hem traag of saai zouden vinden. Mijn hoge stem heeft daarnaast meer te maken met het acteerwerk, de sfeer en het feit dat de film er visueel erg sterk uitziet. Onderwerp is daarnaast ook sterk, alleen geen topverhaal. Ik vond het dus gewoon een goede film, alleen net niet top. Dat had ik erbij moeten zetten
Nakkie13
Jammer, had toch wel het een het ander van deze film verwacht/
Laat ik positief beginnen. Film zit er goed uit en de acteerprestaties zijn naar verwachting.
Dan de negatieve dingen.
De film was intens saai. Het zal al eerder gezegd zijn maar ik zeg het nog eens.
Er zat geen drive, geen betekenis en geen resolutie aan de film.
Zal deze niet opnieuw kijken, maar heb wel zin in King's Speech die toch iets beter zal zijn.
Stephan
Colin rules.
Ook zelden zo mooi toegepast kleurgebruik gezien. Mooi ingetogen.
foxyboy
Viel me zwaar tegen. Maar ja, film was op alle fronten niet 'mijn genre'
orbit
- 12092 berichten
Mooie sfeervolle film, doet meer Europees aan dan Amerikaans. Interessante ontmoetingen ook tussendoor en passend einde.
Zizzo
Viel mij tegen, het spel met de kleuren en beelden was mooi gedaan, maar ik begon me op een gegeven moment te ergeren aan de muziek en de tergende langzaamheid die ik aan het begin goed vond passen en mooi vond. Jammer. Firth zette wel een sterke rol neer, Jullianne Moore, vond ik jammer genoeg te weinig screentijd hebben.
nightbreed
Mooie regie, goed acteerwerk en voor de rest vond ik er niets aan.
Viel me zwaar tegen. Maar ja, film was op alle fronten niet 'mijn genre'
Hoezo?
Lupussy Galore
Prachtige rol van Colin Firth. Te weinig Julianne Moore niet alleen vanwege het feit dat ze zo kort te zien was maar veel wijzer werd ik ook niet over haar karakter. Vond haar nogal geëxalteerd. Verder was het wel heel erg Tom Ford. Ik ben niet zo'n fan van de esthetiek van Ford en dat begon me te irriteren. Jammer. Dit is ook de reden dat ik film nu pas ben gaan kijken.
Mijn sterren zijn voor het spel van Colin Firth, wel een heel goeie keuze van Tom Ford, die me soms erg ontroerde maar toch bleef het afstandelijk en dat lag aan Ford's regie denk ik....tjsa....
(Julianne zien we nooit meer met haar echtgenoot op de rode loper sinds deze film maar met Tom wiens Muze ze nu is, ben benieuwd of ze weer met Tom verschijnt, als ze komt om The Kids Are Alright te supporten).
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Muziek - slow motion - love it!
De hele film is net zo gelikt als het huis van George Falconer, en dat levert vaak prachtige beelden op.
Colin Firth kan het niet beter doen in deze film, doet wat er van hem gevraagd wordt. * snel naar the King's Speech * Paar goede dialogen gezien/gehoord. Ook wel een aantal ietwat ongeloofwaardige ontmoetingen voorbij zien komen.
Het verhaal is me iets te karig om dit een écht goede film te vinden, maar verder fris neergezet en toch wel interessant.
Julianne Moore is geen slechte actrice, maar ze heeft iets onprettigs in zich, iets ordinairs, waardoor ik nooit vol van haar kan genieten. Mijn actrice is het niet en zal het ook nooit worden.
Nette 3,5*
Grizzly3030
Mwah, wel heel erg traag allemaal. Gewoon niet helemaal mijn dingetje. Wel mooi gedaan op zich!
Hier en daar wat mooie shots maar daar blijft het bij..
het einde vond ik een beetje vreemd, raar, en saai..
een 1
Hier en daar wat mooie shots maar daar blijft het bij..
Daar blijft het echt niet bij. Die mooie shots zijn alleen maar een goede toevoeging. Waar het werkelijk om draait is dat hij niet gelukkig is met zijn huidige leven en dat hij op het randje staat om aan zijn homoseksuele gevoelens toe te geven. Dit is zeer goed vertolkt door Firth.
het einde vond ik een beetje vreemd, raar, en saai..
Omdat het vreemd en anders is dan je verwacht hoeft het niet saai te zijn. Juist het tegenovergestelde, je hebt nog iets om over na te denken.
PhongForce
Toe te geven?? huh heb ik iets gemist?? Heeft hij dat al niet gedaan voordat Jim was verongelukt en John Lee Hooker, ik weet heus wel waar de film om draait.
Ik had het gewoon over de shots die ik zoo mooi vond, bijv de scene waar hij zijn auto instapt en naar zijn werk rijdt etc.
John Lee Hooker
Hij ontmoet verschillende jongens maar in eerste instantie moet hij er niks van hebben. Ook lijkt hij nog te proberen om Charley leuk te vinden tijdens dat dansen. Later besluit hij om met die ene student op te trekken en laat hem in zijn huis.
PhongForce
En wat is daar speciaal aan?? hij is tenslotte toch homo.. nou dan

AGE -411
Lees John Lee Hooker's berichten eens en lees nu deze eens:
Hij geeft zich toe aan zijn homogevoelens, maar dat deed hij toch al toen hij in een relatie zat met Jim?? Daar draait toch de hele film om..dus ik snap niet wat er zo speciaal aan het einde is..hoezo toegeven?? dat deed hij toch allang? Hij accepteerde het toch allang ? huh?
En hij probeerde het even met Julianne Moore jah maar dat komt omdat het normaal is om op vrouwen te vallen in die tijd..dus hoezo toegeven aan zijn homoseksualiteit? is dat nou zo speciaal? Tijdens het kijken van de film wist je toch al dat hij homo is haha of loop ik nu onzin te praten

Querelle
@John Lee Hooker: Hoezo toegeven aan zijn homoseksuele gevoelens? Hij is homo en zijn partner is net overleden. Hij voelt zich alleen, zijn beste vriendin begrijpt hem totaal niet en hij wilt dood. Dat hij niet al te gretig in gaat op die jongen komt omdat zijn levenslust is weggeëbt en nog vol in het rouwverwerkingsproces zit.
PhongForce
Wat nou als alles over Jim een hallucinatie was?? dat hij nooit had toegegeven dat hij homo is??
En dat hij al die tijd getrouwd was ofzo met zijn vrouw.. en dat hij Jim leuk vond maar voordat hij uit de kast kon komen stierf??
en dat hij aan Jim weer denkt vanaf het moment hij die student in zijn leventje laat? bedoel je daarmee met zijn homogevoelens toegeven?? anders weet ik het echt even niet meer
ik zit nu gewoon theorieen in mijn hoofd te verzinnen
Ik moet zeggen dat het weldegelijk goede zijn haha
Misschien ligt het aan de drank haha
Heel veel spoilers dus..
Genner
Wat is Colin Firth een goede acteur. Deze film vraagt ook een sterke acteur om het geheel te dragen. Iemand die de rol van George Falconer niet goed had neergezet had ervoor kunnen zorgen dat de film als een pudding ineen zakte. Dat is dus niet gebeurd. Net als The King's Speech was het nergens drama/actie-spannend, maar bleef ik wel kijken. Ik hou daar ook wel van. De voice-over gaf een mooi effect, zeker in combinatie met de muziek en de beelden.
Ook Julianne Moore doet het weer enorm goed. Normaal vind ik Matthew Goode maar een irritante man, maar hier kan ik hem wel verdragen. Die jongen die Kenny Potter speelde vond ik dan weer minder. Aan hem ergerde ik me wel. Over het algemeen dus een enorm goede film, maar dan wel met een naar mijn gevoel nogal abrupt einde - maar wat een einde!
Fran
- 1953 berichten
Wat mooi ! Dat is het eerste wat bij me opkomt. Zowel regie als acteerwerk is supersterk. De sfeer van de dag word ook zo goed overgebracht. Zelfs hoe warm het op dat moment was wordt overgebracht. Zo'n prachtige, broeierige zomerdag. En alles klopte: de muziek, de beelden: alles liep perfect in elkaar over. Meestal ben ik niet zo'n fan van een voice-over in een film maar ook dit klopte helemaal met het plaatje.
Eerlijk gezegd heb ik nooit geweten wat een goede acteur Collin Firth is. Ik vond hem altijd wel goed. Maar bij de films die ik van hem bekeken heb, heb ik nooit kunnen denken dat hij ook een rol als deze zou kunnen dragen want meestal heeft hij toch in wat minder diepgaande films gespeeld. Maar hij was echt waanzinnig goed ! Vooral in de scène waarin hij door de telefoon moet vernemen dat zijn geliefde waar hij al zoveel jaren mee samen is, is overleden, is zo sterk. De mimiek die hij gebruikt. Echt heel indrukwekkend.
AC1
Zagen jullie ook af en toe een warme gloed verschijnen? Soms werden de kleuren warmer van toon (in één enkele shot) alsof de zon van achter de wolken tevoorschijn kwam.
Jessen0wnt
Jup, dacht eerst dat het te maken had met pindakazen maar het blijkt gewoon een extra dingentje te zijn wat Tom ons heeft gegeven
De betekenis ben ik op dit moment even kwijt...
AGE-411
De betekenis ben ik op dit moment even kwijt...
Dat dacht ik in het begin ook, maar het is echt wel zo.
Het benadrukt sommige emoties in sommige scènes.
Jessen0wnt
Inderdaad iets in die geest. Wellicht duidt het een soort terugkomst in de realiteit van George aan, of in ieder geval de sombere kant van het leven.
@ Phongforce:
Dat hij homo is klopt. Maar na de dood van Jim ontmoet hij verschillende jongens, bijvoorbeeld die ene bij de auto met sigaretten. Die vraagt nog aan George of hij in zijn auto wil stappen maar na een kort gesprek besluit hij om weg te gaan. George is inderdaad in een rouwproces. Met toegeven bedoelde ik meer: verder gaan met je leven, een nieuwe partner zoeken.
Het is toch wel meer dan:
AC1
Ik denk dat het eerder staat voor de ware gevoelens van passie en liefde die het hoofdkarakter niet openlijk kan tonen.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

The Story of Film: An Odyssey