A Single Man (2009)
Releasedatum: 4 februari 2010
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot A Single Man
Los Angeles 1962, het hoogtepunt in de Cuba crisis. De Britse homoseksuele professor George Falconer (Colin Firth) worstelt met de betekenis van het leven na de dood van zijn partner, Jim (Matthew Goode). George leeft compleet met zijn gedachten in het verleden en kan zich geen beeld van de toekomst vormen. We volgen hem gedurende een dag waarop een serie ontmoetingen en gebeurtenissen George er toe doen besluiten dat er geen betekenis aan het leven zit na Jim. George wordt bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Julianne Moore) die zo haar eigen vragen over haar toekomst heeft. Gebaseerd op de gelijknamige roman door Christopher Isherwood.
- A Single Man (BoekMeter)
- A Single Man (MusicMeter)
- Kijk op Cinemember
Mrs. Strunk
Mr. Strunk
Christopher Strunk
SanderSander88
Dacht ik toch even dat ze een misser hadden begaan met 'Green Onions' van Booker T & The M.G's.
Dacht echt dat die plaat van na '62 was.
Maar is gereleased in aug 1962.
Had toch iets geloofwaardiger geweest om een nummer van voor '62 te draaien op je pickupje...
Verder best goede film, maar zeker geen masterpiece.
Ik kreeg wel het idee dat ze het over die plaat hadden alsof het hun aan vroeger liet denken?
kanona
Sinds lange tijd weer echt onder de indruk geweest van een film; de beelden, de muziek, het spel van de acteurs, het verhaal. Prachtig!! Ben er zelfs een 2e keer voor naar de bios gegaan.
Het verbaast me dat sommigen niet geraakt worden in de film; het immense verdriet is praktisch voelbaar. De traagheid is juist mooi. Kwestie van smaak wellicht. Heel goed gedaan.
henrygreenways
Zeer onder de indruk, muziek, acteerprestaties, meesterwerk
93.9
Dan toch een beetje een blunder.
Slordig in een film die het vooral van details moet hebben...
kelly79
Ik was zo ontzettend onder de indruk van deze film. Het spel van Colin Firth is bijzonder mooi. De oscar had voor hem moeten zijn! De scene aan de telefoon breekt echt je hart.....zo knap. Nicholas Hoult vond ik ook erg goed...en hij is mooi geworden. Niet meer het vreemde jongetje van About a Boy.
Gafaroff
Mooie dialogen... mooie sets en niet minder belangrijk mooie Carlos
Prachtige film!
voila meer kan je er eigenlijk niet over zeggen!!!
de sixties decor, de costuums, de acteerprestaties...!!!
Firth verdiende gewoon de oscar!!
ralfsjam
wat is het met deze film? een rustige en ontspanne film die nergens echt spanning had naast het pistool verhaal dan maar toch bleef boeien... het verhaal is 1 uit duizenden,maar dan nu op deze manier in beeld gebracht. mooi in beeld gebracht in een mooie setting. goede acteer prestaties en niet te lang. het einde was iets te, en het nieuwe vlammetje had iets te veel rode lippen en blauwe ogen.
over het algemeen een prima film over een zoektocht en een verwerking.
3.5
Ceeda7
Geslaagd relaas over "the meaning of life" van een man in een midlife crisis. Uniek zijn de kleurpigmenten die opfleuren wanneer de protagonist het leven gunstig is, en "fade away" wanneer hij zich realiseert dat hij in de dagelijkse sleur van het leven herbevindt.
Verder uitstekende acteerprestattes van geheel de cast, en mooie sfeerscheppende muziek ( al leek het mij soms net iets te melodramatisch)
3.5 sterren.
Zandkuiken
Toch wel een opmerkelijk, in droefenis gedrenkt debuut van Tom Ford. Een stijlvolle prent, of wat had je gedacht, maar A Single Man scoort ook op emotioneel vlak.
Nu niet dat het verdriet van het hoofdpersonage (een prima Colin Firth) bij mij persoonlijk door merg en been ging, maar Ford weet wel degelijk diepgang te steken in zijn film.
Niettemin was ik vooral onder de indruk van de visuele poëzie. A Single Man straalt één en al elegantie uit en bevat enkele sublieme scènes. De muziek is niet helemaal mijn smaak, maar past eigenlijk best.
Was een beetje sceptisch, maar dit debuut is zonder meer klasse. 3,5*
(verwijderd)
Vorm boven inhoud. Mooie plaatjes en hier en daar aardige symboliek. Maar het verhaal vertoont te weinig afwisseling en te veel toevalligheden. Ook deed de zelfmoord-poging bijna humoristisch aan. De emotionele aftakeling kreeg onvoldoende lading om e.e.a. geloofwaardig over te brengen.
Friac
Samen met Mr. Nobody voorlopig de mooiste film die ik in 2010 al gezien heb.
Na één kijkbeurt weet de film me zowat op alle vlakken mee te slepen: bij momenten een heerlijke beeldesthetiek, één van de mooiste soundtracks die ik sinds een tijdje al gehoord heb en een mooi somber, melancholisch verhaal dat perfect gebracht wordt. Misschien niet helemaal perfect, want de scène op het einde van de film vond ik in verhouding met wat voorafging te lang gerokken. En ook zeker niet zo krachtig als andere momenten in de film, al maken de laatste paar minuten veel goed.
Ik hoop alvast dat Tom Ford niet vies is van een tweede film!
AmazingPP
Heel erg mooie film, waarin Firth (eindelijk) laat zien dat hij werkelijk kan acteren. De scene waarin hij aan de telefoon zit is werkelijk subliem te noemen. Hij had wat mij betreft, alleen al hiervoor, de Oscar mogen krijgen. In de eerste instantie deed de film me een beetje krampachtig kunstzinnig aan, maar eenmaal gewend aan de stijl van de film, ontvouwt zich een prachtig verhaal. Het tragische druipt bijna van de buis, zonder ergens onecht te worden. En Julianne Moore is werkelijk prachtig om te zien, wat is het toch een lekker wijf. Sublieme film, kan niet anders zeggen. 4 *
Dromerige, licht surrealistische film met een karig plot maar wel voorzien van sterk akteerwerk en een indrukwekkende visuele stijl. Firth is subliem in de hoofdrol; feitelijk heb ik hem nooit eerder zo goed zien spelen. Bij vlagen iets te traag en geforceerd qua montage, maar het fraaie camerawerk, de melancholische sfeer en de mooie muziek maken veel goed. Prima dialogen ook, die voor de verandering nu wel eens ergens over gaan.
RickZ
Het acteerwerk is prima maar de inhoud van de film is mager en de snelheid zeer laag. Onvoldoende!
Tanne
prachtig!
elk beeld lijkt op een editorial uit een modeblad.
tom ford laat zien ook filmisch talentvol te zijn.
override100
ik heb de film al een tijdje en ik weet eingelijk niet wat ik moet zeggen
smaak verschilen denk ik,maar danks jullie ga ik nogmaals
zeer erg goed opleten ook als ik voor de 4de keer en slaap val
joe black
'62, klopt inderdaad. Maar een magistrale fout die ze wél hebben gemaakt:
Ik veronderstel dat Colin Firth sterft aan een hartaanval (of vergis ik me?). Nochtans grijpt hij naar de rechterkant van z'n borst. Iedereen weet dat het hart aan de linkerkant ligt, nietwaar!
De Knip
Ik vond het maar een naargeestige film. 2 mannen die er eigenlijk hetzelfde over denken, maar ik genoot helemaal niet van deze film. Zal wel te geforceerd overkomen. cinematisch zal het allemaal wel goed in elkaar zitten en ws ook wel goed geacteerd. Niet mijn film gebleken:
*1/2
Leo1954
- 2073 berichten
Sterke film, romantiek ten top. Wellicht is het homoseksuele wat lastiger voor een hetero, en dat bedoel ik niet discriminerend, het geeft de film zelfs wat extra's, maar het meevoelen is anders.
Ronhart
Wim Kan heeft het al eens gezegd, de decors waren prachtig, jammer dat de acteurs er voor stonden.
Ik weet het niet goed met deze film. De 60tiger jaren sfeer is prachtig neergezet. De camera heel goed gehanteerd. De kostuums waren keurig, de meneer heel melancholisch........
........ en ik ben er na een half uurtje bij in slaap gevallen. Het verhaal pakte me totaal niet.
Omdat ik hem niet heb afgekeken geef ik er geen cijfer voor. Wat ik er van gezien heb nodigde mij absoluut niet uit om het nog eens te proberen.
Moonshade
A Single Man gezien. Visueel adembenemend prachtig! Alsof ik 96 minuten lang in een modemagazine aan het bladeren was! Maar dit is meer dan een visueel pareltje en lust voor het oog. De onderliggende emoties van de personages, spel van de acteurs, muziekkeuze,... alles was perfect geëxecuteerd. Doet me zelfs een beetje denken aan de stijl van Wong Kar Wai (en dat is een groot compliment, Tom Ford! Bravo!).
Norma
Weet iemand of er inmiddels een NL dvd-release bekend is? Ik zag ergens 8 juni voorbij komen, maar ik vind de dvd nog nergens terug als pre-order bij online shops?
Colin Firth speelt top maar Julianne Moore steelt de show.
Thai_Teen
Ik hou niet zo van homo's, maar deze film sprak me zowaar aan.
Rizz
Ik hou niet zo van homo's, maar deze film sprak me zowaar aan.
tja.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'