• 9.379.100 stemmen

Met onder meer: Seth Rogen, Jay Chou en Christoph Waltz

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot The Green Hornet

"Breaking the Law to Protect It."

Britt Reid is de zoon van de bekendste en meest gerespecteerde mediamagnaat van Los Angeles. Zijn zorgeloze leventje bestaat voornamelijk uit feestvieren, totdat zijn vader op mysterieuze wijze sterft en aan Britt zijn omvangrijke imperium nalaat. Britt sluit daarop vriendschap met één van zijn vaders werknemers, de toegewijde en inventieve Kato. Ze besluiten om voor het eerst in hun leven iets zinvols te doen: de misdaad bestrijden. En de beste manier om dit te doen is door zelf crimineel te worden. Met behulp van Britts nieuwe secretaresse, Lenore Case, openen ze de jacht op de man die de onderwereld van L.A. beheerst: Benjamin Chudnofsky.

avatar van Minotaures

Minotaures

''You've just been stung!''

Een vermakelijk heldenfilm.

Een apart gevalletje, die Hornet. Als eerst heeft die wat van een aantal andere superhelden. Voornamelijk dat die ook rijk is als Wayne (Batman) en Stark (Iron Man), dus aan geld komen om al z'n gadgets te maken zou geen probleem zijn. Naast dat is die een vrij luie persoon die niets van zaken weet en z'n leven één groot feest is. Kato, een buitengewone side-kick, is ook een aardig personage. Hij is ook het enigste side-kick die sterker is dan het echte held. Los daarvan is die erg slim, vindingrijk en een technische wonder. Alle auto's, wapens, outfits en andere snufjes waren leuk verzonnen en kwamen goed van pas. Vooral dat 'slaappistool'. Diaz als 'brein' is ook geen slechte keuze. Zo vergroot je je crew en hou je het niet op 2 mensen. Altijd handig om iemand die onderzoek naar het één en ander kan doen.

Chud...sky (''Embark the vehicle!'') is ook een aparte bad guy, samen met Scanlon (logisch), een soort van Harvey Dent figuur die slechtgezind is en z'n baan boven alles verkiest. Chud...sky is niet echt iets om als uitdaging te noemen onder de bad guys van alle heldenfilms. Hij is meer een soort van bijna-gepensioneerde mafia baas. Erg interessant is die niet en hij voegt niet erg veel. Wel leuk dat Waltz hiervoor gecast is want hij kan soms erg grappig uit de hoek komen. Voor de rest zijn het gewoon huurlingen die opdracht krijgen om Hornet uit te schakelen, waar ze uiteindelijk als schietschijfjes eindigen voor de Hornet duo.

Qua genre is het best een geslaagd combinatie. Niet al te geforceerd en vrij balancerende humor afwisselend met hardcore actie. Niet te slordig op beeld, al was het af en toe chaotisch maar geen punt dat irriteert. Een voorbeeld daarvan is een aparte montage van hoe de jacht naar Hornet opent met op beeld meer dan 7 perspectieven van huurlingen die zo te werk gaan. Apart, maar toch onoverzichtelijk want je weet niet naar wie je moet kijken. De overige actie- en achtervolgingsscènes zijn geweldig om naar te kijken en te volgen. De vechttechniek van Kato - en uiteindelijk Reid - deden me een beetje aan de Iron Man / Terminator stijl denken, wel gaaf trouwens. Dankzij de Black Beauties zijn de achtervolgingen spannend en tof uitgewerkt, een soort van Death Race. Zo met die wapens en al. Locatie's zijn niet echt plekken om speciaal te noemen. Het is ten slotte L.A., dus de oorlog tussen de mafia en de Hornet spelen zich af op straat, een restaurant en kantoren.

Ondanks dat het tegen de 2 uur duurt, kijkt de film lekker weg. Qua tempo was het rustig, na een flinke introductie van verschillende personages, het ontwerpjes maken en alle technische snufjes kwam het toch na 40 minuten ècht op gang met hun 'missies'.

Al met al een vermakelijk en humoristische heldenfilm met een aantal geweldige quotes en scènes. Een leuke toevoeging bij je Spider-Man, Iron Man, Superman, Batman, Kick-Ass en alle andere helden-collectie.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Erg leuke film. Je moet de film niet serieus nemen. Een typische Seth Rogan rol in combinatie met de Taiwanees is erg leuk. Maar ook Christoph Waltz was hilarisch. Verder is de film erg vlot en zit er veel actie in.

avatar van otherfool

otherfool

Luidruchtige en zwaar vermoeiende 'komische' variant op een superheldenfilm, zeg maar een mix van Kick-Ass en IronMan met een vleugje Pink Panther. Het illustere duo dat de misdaad moet gaan bestrijden bestaat dit keer uit een rijke lapzwans en zijn Aziatische ninja-sidekick, waarbij de sidekick duidelijk de betere moves en ook de betere rol op zich neemt. Rogen is erg vervelend als het Groene Gevaarte, en Gondry slaat de plank stevig mis met mislukte humor, een armetierige bad guy, een te lange speelduur, een lauw plot en een onnozele love-interest.

1,5*.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Na Eternal Sunshine of the Spotless Mind zijn de films van Michel Gondry niet zo heel denderend ontvangen. Ik snap het maar niet! De beste man heeft een leuke stijl van filmen, die me wel aanstaat. In The Green Hornet heeft ie weer een vrolijke chaos op het filmdoek getoverd. Verder biedt dit een grappig standaard superhelden-plotje met gelukkig de nodige humor, anders was dit zeker een draak van een film geworden.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Als fervent liefhebber van de Green Hornet, was er niet razend enthousiast over meer een verplichte kost die niet verkeerd viel maar ook niet overtuigde in smaak.

avatar van DVD-T

DVD-T

Had een leuke film kunnen zijn, hadden ze een leuke acteur genomen.

Een film met twee gezichten. Waltz en Chou modderen maar wat aan, maar zijn best leuk neergezet. Leuk om te zien dat acteurs nog iets van een erg mager personage weten te maken. De onzekerheid van Waltz is erg leuk gedaan, en ook Chou als sidekick heeft zo zijn leuke momenten. Daarnaast is het evrhaal best onderhoudend, maar mist enorm veel inspiratie, en Gondry kan er niet echt mee uit de voeten. Viel me reuze mee dat hij wel leuke actiescènes in beeld kan brengen, want die grote achtervolging ziet er fraai uit. Ook het vertragen van de tijd en het uitrekken van dingen zijn leuke vondsten.

Aan de andere kant heb je een erg vervelende acteur. Rogen, die de film toch enorm naar beneden trekt. Zijn geschreven script slaat helemaal nergens op, en hij heeft zicghzelf ook nog eens de eer toegekend om The Green Hornet te spelen. Hij denkt erg grappig te zijn en probeert het heel hard, en dat werkt in ale films waar hij in speelt averechts, want Rogen is alles behalve grappig. Een erg vervelende acteur uit de nieuwe generatie komedie acteurs uit Amerika. Zo iemand moet nooit meer grappen kunnen maken.

De postieve punten worden volledig gecompenseerd door een slecht element, en dat is Rogen. Jammer want dit is nu typisch een gevalletje van een gemiste kans, zeker met Gondry aan het roer. Een beter verhaal was noodzakelijk geweest en ook de Leading man had vervangen mogen worden. Verder is het allemaal best onderhouden, maar stijgt de film niet boven andere superhelden films uit, die vaak ook nog eens beter zijn.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik kan hier niet eens een review over schrijven. Ik vond hem verschrikkelijk. Het gekibbel tussen Kato en Reid was te pijnlijk om aan te zien. Het was gewoon zo over de top dat je hoopt dat ze elkaar afknallen in plaats van dat ze deze waardeloze vriendschap een kans proberen te geven. Het hele verhaal was matig en saai. Waltz was veel te weinig te zien en Diaz had net zo goed thuis kunnen blijven. Oja, ik vond hem verschrikkelijk.

0,5

avatar van Zeriel

Zeriel

Die Rogen is vooral zwaar irritant. Het rolletje van Diaz, slap. De boef Chudnofsky (Waltz), zeer matig. Alleen Chou vond ik te pruimen, zij het dat het toch een vrij cliché aziaat is.

Zwaar teleurstellende film van Michel Gondry, toch verantwoordelijk voor recente pareltjes als

The eternal sunshine of the... en The Science of Sleep. Onschadelijk gemaakt door de grote studios? Ziel verkocht aan Hollywood?

Dat zou bijzonder jammer zijn, maar het lijkt er wel op.

avatar van Ezy2000

Ezy2000

Heb hem werkelijk met tegenzin af zitten kijken.... Zonde van de tijd. Was lang geleden dat ik zo'n flauwe film gezien.

avatar van scorsese

Matige actiefilm waarin de zoon van een krantenmagnaat het gespuis uit de stad wil opruimen. De film begint goed met de scene met James Franco maar volgt daarna al snel een voorpelbaar superheldenfilm-opzet. Het ziet er allemaal wel leuk uit en de gadgets zijn ook wel cool, maar echt boeiend, spannend of grappig wordt het nergens. Een cast met veel bekende namen waarvan de hoofdrolspeler niet echt op zijn plaats is hier.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Poeh, dat was niet best. Dan blijkt maar weer dat de naam van een regisseur én een alleraardigste openingsscène tussen twee prima acteurs, je toch op het verkeerde been kan zetten. Want zodra we in The Green Hornet kennismaken met Seth Rogen, gaat de film langzaam maar zeker bergafwaarts. Niets tegen Rogen, maar wat een verschrikkelijk irritante rol speelt hij hier. Was na een tijdje goed zat van zijn teksten, die niet veel verder kwamen dan "Wow, Kato! How did you do that? Did you see us?! Wow!" Kato zelf had naar mijn mening ook een veel interessanter karakter kunnen worden en dat Cameron Diaz enkel in de film zat omdat ze Cameron Diaz is, was ook overduidelijk. Over zinloze karakters gesproken.

Maar de film faalt nog het meest op een ander vlak; de humor. De film is grotendeels een komedie, maar de humor werkt echt voor geen ene meter. Vooral de dialogen en de personages zijn pijnlijk niet-grappig. Wat dat betreft moet de film het enkel hebben van een paar over de top actiescènes die goed zijn voor een glimlach. Maar ook deze gimmick gaat op een gegeven moment wel vervelen. Verder weet Waltz nog enigszins wat te maken van zijn optreden, maar ook zijn personage had volgens mij nog vele malen leuker gekund. Wat dat betreft bevat deze film niets wat ik me over een paar dagen nog kan herinneren.

Met moeite, 2 sterren.

avatar van sirecc

sirecc

THe green hornet viel mij vies tegen

Had de trailer op het internet gekeken en die verspelde veel goeds

Helaas kon de film mijn verwachtingen niet waar maken

Zat weinig actie in de film de dialogen stelde niks voor

De humor was om te janke zo slecht en flouw dus in het kort gezecht deze film was gewoon een flop

is gewoon zonder van je tijd om het te kijken

avatar van ibendb

ibendb

Een leuke actiefilm.

Hoewel The Green Hornet een actie-komedie is, heb ik echt niet veel gelachen. De grappen waren er bijna niet. Het verhaal is best leuk, maa het is niet zo speciaal. Ik kan zeker niet klagen over het acteerwerk want dit was zeker goed. Waar ik me wel aan stoorde is het cliché-gehalte. Zoals in bijna elke superheldenfilm waar er een side-kick is, komt er ruzie tussen de twee en breekt de band. En dan op het einde komt het allemaal weer goed. Bla bla bla.

De bad guy is best vreemd. Hij vindt zichzelf niet eng genoeg en besluit om zijn naam te veranderen naar Bloodnofsky. Hoe kom je er op?

Best een leuke film, al had ik niet door wat Cameron Diaz hier moest doen. Die was nogal overbodig. Een goede 3*.

avatar van david bohm

david bohm

Een wat vervelende film met een paar grappige momenten. Het enthousiasme van de heer Rogen is soms aanstekelijk maar dit zorgt nou niet bepaald voor een goede film. Een beetje een KickAss achtig aftreksel maar nu met een overdosis gadgets. Cameron Diaz komt ook nog even opdraven, misschien heeft zij de interessantere rollen de laatste tijd niet meer voor het uitkiezen. Nee, geen aanrader.

avatar van K. V.

K. V.

'k had geen verwachtingen bij deze film en 'k vond het wel een leuk filmpje. Een leuk verhaal, toffe auto's en toch wel een geslaagde actie/superheldenfilm.

De cast vond 'k een beetje wisselend. Seth Rogen was soms een beetje te enthousiast.

Niet slecht, niet waw. Al bij al leuk vertier.

avatar van El  Loco

El Loco

Protect the law by breaking it.

Meestal laat ik comicverfilmingen en superheldenfilms volledig aan me voorbijgaan. Waarom? Ik weet het niet precies, maar echt interesse heb ik nooit gehad voor dit genre. Misschien ligt het aan het feit dat het telkens weer hetzelfde liedje is over een man in een pakje dat de misdaad bestrijdt in zijn stad. Soit, The Green Hornet heb ik dan maar de kans gegeven omdat ik eindelijk iets wilde zien van Seth Rogen en omdat Christoph Waltz hier ook een rol heeft.

Ik kreeg het gevoel dat dit wel eens erg interessant kon gaan worden, omdat er van die traditionele superheld geen sprake is. Geen afgetrainde superheld in een strak pak, maar gewoon twee sukkels (eigenlijk één grote) met een klein maskertje die zich willen gedragen als schurken. Op zich een leuk idee, maar The Green Hornet is maar een halfgeslaagde film doordat de humor niet tot zijn recht komt. Veel daarvan is te wijten aan Seth Rogen die hier totaal niet grappig overkomt maar eerder idioot, waardoor de grappen nooit tot zijn recht komen. De vechtscène met zijn side-kick is de enige volwaardig geslaagde poging om wat humor in de film te brengen, maar anderzijds voelt het ook enorm standaard aan dat er een ruzie ontstaat tussen de twee partners. Halfgeslaagd zei ik, omdat de actie en de auto’s nog goed te pruimen zijn. De vechtscènes worden lekker vet in beeld gebracht, maar vooral de speciale vechtkunsten van Kato zorgen hier voor een meerwaarde. Het enige wat ik wel altijd kan appreciëren in superheldenfilms zijn de auto’s en de accessoires en ook in deze film zit het op dat vlak erg goed met de Black Beauty. Voor de rest is er nogal een simpel plot in de film die je al van erg ver ziet aankomen. Niet dat ik anders had verwacht, maar als het amusementsgehalte hoog genoeg ligt dan stoor ik mij daar niet aan en dat is hier dus maar half in orde.

Ik zei al dat ik eindelijk iets van Seth Rogen wilde zien, maar als hij altijd doet zoals hier dan zal het rap gedaan zijn met Seth Rogen. Het grootste probleem is dat zijn grappen maar nooit lijken te lukken en op den duur begint hij gewoon vervelend te worden. Misschien ligt het aan het gebrek aan goede grappen in het script, maar ik kan me moeilijk inbeelden dat een andere betere acteur er niet meer uit kon halen. Nochtans vond ik het idee van nietsnut die een soort van superheld wordt goed gevonden, maar jammer genoeg is de vertolking een pak minder. Gelukkig is Jay Chou wel beter op dreef als Rogen’s side-kick. De scènes waar zijn vechtkunsten naar boven komen, behoren dan ook tot de beste stukken van de film. Dat rode randje rond de wapens van de bad guys vond ik anders ook wel een leuke toevoeging. Eigenlijk hebben alle chinezen in films twee dingen gemeen. Ten eerste kunnen ze goed vechten en ten tweede spreken ze geen deftig Engels. Eerlijk gezegd, het zijn twee kenmerken die ik van tijd tot tijd kan appreciëren. Natuurlijk is een superheldenfilm niet compleet zonder een volwaardige bad guy en hier wordt die ingevuld door een wederom uitstekende Christoph Waltz. In Inglourious Basterds zette hij werkelijk een uitmuntende prestatie neer waar ik nu nog helemaal ondersteboven van ben. Het is nog maar de tweede keer dat ik hem bezig zie, maar die schurkenrol ligt hem echt wel fantastisch. Zijn intro alleen al is om duimen en vingers van af te likken, maar ook de rest van de film is hij geweldig op dreef. Fans van Cameron Diaz moeten niet al te veel verwachten van haar inbreng. Op zich doet ze het nog niet zo slecht, maar echt uitdagend is haar rol nu ook niet te noemen.

Jammer van de gemiste kans om wat meer waardering te krijgen voor het genre, want toen de aftiteling van het scherm rolde had ik echt het gevoel dat hier meer had ingezeten. Het gebrek aan goede humor doet deze film een beetje de das om, maar gelukkig is het qua actie wel de moeite waard en zijn Chou en Waltz goed op dreef.

avatar van Leno

Leno

Waardeloze film met een bijzonder irritante rol van Rogen en een oninteressant verhaal. De actiescenes zijn ook niet zo sterk (warrig met name) en de humor slaat ook niet in, voornamelijk door de slechte rol van Rogen en de matig tot niet uitgewerkte karakters.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Afgelopen week eens gezien. Van sommige gehoord dat het een leuke film zou zijn. Opzicht is dit inderdaad een vermakelijke 'verstand-op-nul-film'. Seth Rogen en Jay Chou zitten beiden best aardig in hun rol. Met de rol van Cameron Diaz werd verder niet veel gedaan. Wat de humor betreft; er zijn een aantal momenten geweest dat ik hardop heb moeten lachen. Maar het hadden er meer kunnen zijn. Wat dat betreft concentreert de film zich toch wel wat meer op de actie, die leuk is maar wel vaak ontzettend overdreven dus dat zul je met een korreltje zout moeten nemen (al geldt dat eigenlijk voor de hele film). Naast vele leuke momenten bevat The Green Hornet ook een aantal onbenullige scenes (zoals het gevecht tussen Britt en Kato) en de nogal voorspelbare climax. De film slaagt erin niet te vervelen, maar is geen 'hoogvlieger' wat mij betreft.

avatar van baspls

baspls

Seth Rogen is hier vreselijk irritant en acteert te veel over-de-top. Jay Chou was wel best goed en zet wat goede kung-fu neer. Een mindere superhero.

avatar van zavvi140

zavvi140

Leuke komedie/actie. Heb me ermee vermaakt ! Lekkere old school film

avatar van tekno

tekno

Ik heb best genoten van deze film, zeker vanwege de humor die Seth Rogan heeft, en waarop deze film is gebaseerd. Vind het een leuke komieke/actie film

avatar van Aric

Aric

Christoph Waltz z'n personage is nog wel vermakelijk en wat leuke vechtkunstjes. verder met moeite uitgekeken.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik heb mij prima vermaakt met deze film...het feit dat Seth Rogan hier een hoofdrol in vertolkt heb ik mij niet aan gestoord in tegendeel tot andere.

Ik vind het wel een positief punt,juist daarom komt de komedie in deze film goed tot zijn recht en valt er flink wat te lachen.

Visueel ook best een aardige film

avatar van des1

des1

Leuke film, en ook eens goed dat er een film is die met het hele heldengenre een keer flink de draak steekt. Want mijn god, wat een suffe ellende met de veel te serieuze Batman films van Nolan, de X Men en de rest uit de Marvel stal. Dat mensen daar voor hun lol heengaan. Vroegah vond ik de strips leuk, maar als films... Driewerf Nee. Waarom moeten alles strips verfilmd worden? Wat Spielberg van TinTin maakte vond ik bijv. redelijk om te huilen.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk actie/komedie/misdaad/SF/Thriller film...

Redelijk verhaal (niet spannend)...

Redelijk acteerwerk...

Bekende acteurs Seth Rogen, Tom Wilkinson en Edward James Olmos

en ook een bekende actrice Cameron Diaz...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Jééézus wat slecht. Rogen mag voor de rest van z'n carrière weer gewoon in z'n (stoner) komedie rol blijven, want dit krampachtige semi-lollige geouwehoer van twee uur (!!) lang is te pijnlijk voor woorden. Mocht zeker een half uur vanaf en zelfs dan was het nog een akelig slepende zit geworden. Superheldenfilm die zichzelf niet serieus neemt, is nou ook niet direct een briljante vondst. Die zijn er genoeg te vinden; en beter.

avatar van Lennert

Lennert

Onschuldig. Zeker ook vermakelijk, maar voor een film geschreven door Seth Rogen zelf viel het me op dat de film niet overliep van homograpjes en stonerverwijzingen. Desalniettemin was het alsnog overduidelijk een film die door Rogen geschreven is, Rogen heeft namelijk de mogelijkheid om verder uitzonderlijk Rogen te zijn. De beste man is geen slecht acteur, hij is gewoon beperkt tot het spelen van een uitvergrote versie van zichzelf. Als je dat niet trekt, dan gaat het nooit wat worden. Ik ben zelf... verdeeld over zijn typetje, maar kan het nog uitzitten. Christopther Waltz was dan beduidend leuker, maar hij komt toch het beste tot zijn recht als hij een goed script heeft. Chou zal er wel ingezet zijn om het Aziatische publiek aan te trekken, want de man is een beter popster dan acteur. Die Bruce Lee verwijzingen waren dan op zich nog wel leuk, maar ook niet veel meer dan dat.

Nee, de film werkt op zich redelijk omdat het allemaal lekker vlot is en de actie vrij goed is. Niet hard, maar gewoon vermakelijk met een hoop praktische stunts en niet teveel CGI. De humor werkt bij vlagen, al is het vooral door de props die op de auto's zitten en Christopher Waltz' charisma. Voor de rest is het allemaal wat flauw en is het script gewoon vrij belabberd. De maat met wie ik de film zag, vertelde echter dat de serie waar dit op gebaseerd is eveneens erg kitscherig was, waardoor hij de film in ieder geval nog een behoorlijke hommage noemde (met een knipoog).

Op zich geen verspilling van tijd, alleen geen film die ik snel nog een keer zal zien. Leuk voor een keertje.

Redelijk.

Gondry die een superheldenfilm aanpakt met Jay Chou in een hoofdrol. Je krijgt er amper je hoofd rond, toch is het resultaat redelijk zoals je zou verwachten. Een ietwat ouderwetse film, maar wel lekker luchtig en met een redelijk spetterende finale.

Rogen en Jay Chou zijn een best lollig duo. Het is vast een aanpassing voor Chou, die toch gewoon is zélf in de spotlight te staan, maar hij brengt het er best oké vanaf. Al heb ik hem verder niet in veel meer Amerikaanse films gezien, dus een succes zal het wel niet geweest zijn.

De actiescenes in het begin zijn nog redelijk saai, maar die op het einde mag er toch echt wel wezen. Vooral het stukje met de wagen in de lift, da's nét dat beetje extra wat een film als deze wel kan gebruiken. Jammer dat de bad guy weer redelijk flauw was, een bekend euvel.

Met Rogen zowel voor als achter de camera aan het werk is het verder niet zo verwonderlijk dat de humor ook iets harder doorschemert. Niet altijd even geslaagd, maar vaak toch wel geinig. In ieder geval een stuk beter dan de meeste Marvel & DC zooi, maar uiteindelijk is het nog steeds teveel doodgewone superheldendrek op écht leuk te zijn.

avatar van Shadowed

Shadowed

Weer een genre-Rogen.

Rogen lijkt ondanks dat zijn humor en vele films weer hetzelfde is, wel duidelijk nieuwe dingen te willen proberen. Ik heb hem tot nu toe alleen nog niet in een horrorfilm gezien / rampenfilm gezien. Voor de rest lijkt hij best wel wat uit te willen proberen, zolang hij iets van zijn humor mag meenemen.

Ook hier is het een soort mix van een superheldenfilm gemixt met wat lompe Rogen-humor. Het werkt niet heel goed echter. Het voelt te veel aan alsof 2 films te geforceerd zijn gemixt. Bovendien gaat de film niet al te veel in op het superheldengenre maar vooral op de Rogen-komedie. Iets wat ik ergens wel had verwacht.

Waltz is echt wel een goed acteur, maar hier voegt hij niet al te veel toe. Hij is altijd wel een prima schurk, maar krijgt hier simpelweg niet genoeg te doen. Chou heeft ook duidelijk wat moeite met Amerikaans acteren, maar weet zich best staande te houden. Ook Rogen doet het voor de rest prima. Er had wel iets meer diepgang in zijn karakter gemogen.

De actie ziet er toch nog wel redelijk uit. Voelde ergens een beetje aan als Bay. Veel neonlichten, een paar knappe explosies en best leuke, spetterende actie. Echter is de actie in de slotfase toch wel een tegenvaller. Ik had echt een spetterend slot willen zien, maar dat viel hier nog een beetje mee.

Voor de rest kom je hier niet al te moeilijk doorheen, maar voor de rest, zoals verwacht, voelt het niet aan als een superheldenfilm. Meer als een typische Rogen verpakt in een actiefilm dit keer, maar Rogen zorgt er toch wel weer voor dat hij het meest in de spotlight blijft staan.

Vermakelijk, maar de actie had zeker richting het einde beter gemoeten en de focus had meer op de actie zelf moeten liggen. En iets minder op de komedie van Rogen.

avatar van Kondoro

Kondoro

“It's not dying that you need be afraid of, it's never having lived in the first place.”

Tijdens het vergaren van mijn doelstelling om hier op ‘MovieMeter’ alle films die ik heb gezien met een mening te bestempelen heb ik heel wat van mijn stemmen de prullenbak in gedaan, puur omdat ik bij mezelf destijds dacht: “Die komen vanzelf wel weer aanbod, omdat ze nu in mijn kijklijst staan”. Twee jaar later en ik vind ‘The Green Hornet’ op Netflix, een komische actie film gericht op een soort alter-superhelden verhaal. En ik had vrij goede gedachtes bij de film dus ik heb hem gelijk aangezet. Op het eerste oog leek er weinig fout te zijn aan de film en beloofde de zit leuk te worden, tot ik rond het midden punt kwam en de film mij soms te kinderlijk en te lief aanvoelde, al gebeurde er na dit gevoel toch een soort ‘twist’.

Toch beloofde de film veel goeds; actie in overvloed en Rogen die er een komische twist aan probeert te gooien. En daar was ik niet altijd even overtuigd over, hij deed het hier en daar wel leuk maar het is typisch Rogen en dat kan soms wel wat in de weg zitten. Echter, een film zonder enige vorm van wiet hoort niet bij een Rogen film en daar slaat de film gelijk al de plank wat mee mis. Rogen is een vrij standaard concept; vrouwen, flauwe humor en veel wiet. Hoewel het wel over drugs gaat in het algemeen, dat zou het dan wel weer een beetje goed moeten maken.

En ik ben het helemaal eens over het punt dat Rogen hier wederom met zijn rol aan het experimenteren is, het valt leuk maar ik ben er nog steeds niet erg enthousiast over. Wat ik wel een zeer leuke rol vond was de rol van zijn hulpje ‘Kato’ gespeeld door ‘Jay Chou’ die samen met de knappe ‘Cameron Diaz’ nog een beetje interesse in deze film konden gooien.

De auto’s vond ik gaaf, de actie scenes waren leuk maar ik heb me zelden echt ‘kapot’ gelachen om deze film. Ik vond dan de scene nog wel leuk waar ‘Rogen’ en ‘Chou’ elkaar de hersenpan inslaan na de ruzie die ze krijgen maar voor de rest is het allemaal erg kinderlijk. Die hele chadnufski of hoe die pik ook hete wist niet te boeien, en vooral nergens ‘grappig’ te zijn, zijn wapen was wel vet.