Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

4048 stemmen | gemiddelde 3,93

Drama /
Sciencefiction108 minuten
geregisseerd door
Michel Gondrymet
Jim Carrey,
Kate Winslet en
Kirsten DunstJoel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak (Tom Wilkinson), om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd wil krijgen.Deze film staat op nummer 72 in de top 250
» volledige top 250
5,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 16:07 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGisteravond weer eens gekeken, het volgende viel me op:
In het begin van de film horen we Kirsten Dunst aan de telefoon zeggen, tegen een anonieme klant, dat het niet mogelijk drie keer in een maand de behandeling te ondergaan. Dat zei dit zegt is niet zoals de regels omtrent de behandeling zijn. Na de eerste keer behandeld te zijn, zou die klant helemaal geen weet meer moeten hebben van de behandeling.
Iemand anders dit ook al eens opgevallen? Lijkt me namelijk een fout in het script...
4,0
[permalink] geplaatst op 6 december 2011, 19:43 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGastel schreef:
Gisteravond weer eens gekeken, het volgende viel me op:
Behalve wanneer er
iets fout is gegaan met die behandeling. En dat lijkt me gezien het verloop van de film goed mogelijk.

3,5
[permalink] geplaatst op 12 december 2011, 19:08 uurDe film zit leuk in elkaar, met een aardig uitgangspunt en gelukkig niet het irritante acteerwerk waarmee ik Carrey associëer. Winslet en Dunst goed het ook prima. De film mist wat mij betreft echter wat emotie en het eind is nogal afgevlakt.
[permalink] geplaatst op 12 december 2011, 19:10 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMeneer Bungel schreef:Gastel schreef:
Behalve wanneer er
Wie zegt dat die klant nog wéét dat hij al drie keer behandeld is? Het feit dat die klant om behandelingen blijft vragen lijkt me juist aan te tonen dat het heel effectief is!
5,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2011, 20:35 uurNee want : als de behandeling gewerkt heeft heeft de klant ook geen baat meer bij een behandeling.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2011, 20:50 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMen kan kiezen voor een nieuwe behandeling, bijvoorbeeld om nog iemand anders uit het geheugen te laten verwijderen. Joel laat immers ook enkel de herinneringen aan Clementine verwijderen. Maar goed, het lijkt mij ook logischer dat er bij dat stukje dat Gastel aanhaalt de behandeling niet goed gelukt is.
4,5
[permalink] geplaatst op 13 december 2011, 10:40 uurDeze film voor de derde weer eens bekeken. Een mooie film met een ingenieus script maar je moet je hoofd er goed bij houden anders raak je het spoor snel bijster. Dat overkwam mij nadat ik deze film voor de eerste keer bekeken had.
Deze film moet het voor mij toch vooral hebben van het uitstekende acteerwerk van Kate Winslet en ja Kirsten Dunst kan voor mij eigenlijk ook nooit iets verkeerd doen. Ik mag haar altijd graag zien acteren.
In waardering zakt deze film bij mij wel een ½ puntje. Mijn eerdere score van 5,0* vind ik wel iets te veel voor deze overigens nog steeds uitstekende film.
4,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2011, 9:52 uurJongens een knaller van een film.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 december 2011, 12:11 uurPrima film die blijkbaar een hele discussie laat opwaaien. Ik vond het wel een goed verhaal, zeker na een 2e keer kijken kom je erachter dat het wel goed in elkaar zit. Special effects zijn ook goed. Maar waar het uiteindelijk met heel veel bombarie eromheen op neer komt is dat Carry een apaat speelt en dat Winslet dicht tegen een nervous breakdown aan zit. En die 2 worden verliefd.
[permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 15:39 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMeneer Bungel schreef:
Dat lijkt mij ook. Dat stukje geeft juist aan dat
de behandelingen niet altijd vlekkeloos verlopen (als voorbode op wat er bij Joel te wachten staat). Ook omdat mensen die de behandeling ondergaan er na afloop geen weet van hebben. Er is dus duidelijk iets misgegaan bij de behandeling(en) van de beller.
Er wordt naar mijn inziens wel té luchtig gereageerd door Mary. Net
of mensen dagelijks bellen met eenzelfde vraag.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 0:05 uurArgh, typ je net een heel verhaal na de herziening van deze film en de reden van deze drastische verlaging, komt je vinger in aanraking met de BACKSPACE knop. WEG! Naja past ook wel enigszins bij het thema van de film he.
Anyway, mijn top 10 gaat de film sowieso uit binnenkort dus. Motivatie typ ik hier binnenkort.