locatie: Films » Into the Wild (2007) » Info

Roadmovie / Drama
148 minuten

geregisseerd door Sean Penn
met Emile Hirsch, Catherine Keener en Marcia Gay Harden

Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 16:29 uur
Waarom staat hij niet in de top 250?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 16:36 uur
Horrordude schreef:
Waarom staat hij niet in de top 250?

De Nederlandse release datum was 24 april 2008. Dus nog effen wachten (2 maanden) en dan komt hij in de Top250.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 18:06 uur
Hoeveel gaan dat nog vragen? :P

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 18:13 uur
Theunissen schreef:
Horrordude schreef:

Plaatsje 23 / 24 wel te verstaan!

Terecht ook,

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 21:38 uur
Theunissen schreef:
Horrordude schreef:

Ah oke dat wist ik niet :) nouja in iedergeval terecht dat hij er in komt.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 22:46 uur
Muziek was geweldig, alleen mocht ik de hoofdrolspeler niet zo. Ik vond zijn diepgang vrij irritant wat zeer jammer was want het gegeven is geweldig.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 23:03 uur
Weer zo'n iemand die geen sympathie heeft voor de hoofdrolspeler, en dan meteen een dikke onvoldoende geeft :N

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 1:28 uur
Justinw schreef:

Niet iedereen voelt de emotionele diepgang zoals sommige anderen dat voelen..... gelukkig maar :) dit maakt ons mensen zo heerlijk verschillend!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 10:17 uur
Geweldig mooie natuur!

Eigenlijk heeft alleen de eindscene mij echt aangegrepen. Verder heb ik 'm met veel moeite afgekeken.

Op zich kreeg ik juist wel sympathie voor de hoofdrolspeler, ik kreeg juist een nare smaak naar zijn vader toe. Kon zijn reden van vertrek dus ook helemaal begrijpen.

Jammer dat dan de film ontzettend lang duurt en er echt weinig in gebeurd. De paar stukjes die me wel echt aangrepen en die ik wel leuk vond om te kijken, bezetten in totaal misschien een half uurtje. Vond 'm te langdradig. De natuur is wel overweldigend mooi en de stukjes muziek zijn ook leuk.
Verder is het geloof ik toch niet mijn ding..

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 17:00 uur
De natuur is wel overweldigend mooi en de stukjes muziek zijn ook leuk.
Als je dat zo mooi vindt, waarom heb je de film dan met moeite afgekeken? Dat zijn toch juist de pluspunten van deze film?!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 17:10 uur
Kom op zeg.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 22:49 uur
yvvv schreef:
Geweldig mooie natuur!

Verder is het geloof ik toch niet mijn ding..

Een mooie film die je echt aangreep en waar je sympathie voor de hoofdpersoon had... maar toch met moeite afgekeken ?

Daar kan ik helaas geen sympathie voor hebben :(

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 23:04 uur
Ook een beetje tegenstrijdig. Zijn juist de 2 belangrijkstr punten, als je die goed vind dan zit je de hele film goed, lijkt mij?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 10:11 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mooie film gebaseerd op ware gebeurtenissen. De jonge Chris is het na zijn studie zo zat om te moeten voldoen aan het ‘maatschappelijk gewenste beeld’ en materialistische zaken dat hij alles en iedereen achterlaat en op zoek gaat naar de vrijheid en zijn persoonlijke ultieme uitdaging – overleven in de wildernis van Alaska.

Ik kreeg bij het kijken wel een dubbel gevoel. Euforisch door Chris zijn ‘avonturen’ in de prachtige natuur, de mensen die hij ontmoet en raakt en het gevoel van vrijheid. Tragisch omdat de reden voor zijn vertrek terug te leiden is naar problemen met zijn ouders en een diepe verbitterdheid naar de huidige samenleving.

Voor wie het interessant vindt kan je een en ander na lezen over de echte Chris: Christopher McCandless - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Let op - spoilers via de link.

Vooral dit vond ik opvallend om te lezen: After living in the bus for three months, Chris decided to leave, but found the trail back blocked by the Teklanika River, which was then considerably higher and swifter than when he crossed in April. McCandless was completely unaware that a hand-operated tram crossed the otherwise impassable river 1/4 mile from where he attempted to cross. Had McCandless known this, he could easily have saved his own life.

En dan de geschreven conclusie van de Alaska park ranger:

I am exposed continually to what I will call the 'McCandless Phenomenon.' People, nearly always young men, come to Alaska to challenge themselves against an unforgiving wilderness landscape where convenience of access and possibility of rescue are practically nonexistent [...] When you consider McCandless from my perspective, you quickly see that what he did wasn’t even particularly daring, just stupid, tragic, and inconsiderate. First off, he spent very little time learning how to actually live in the wild. He arrived at the Stampede Trail without even a map of the area. If he [had] had a good map he could have walked out of his predicament [...] Essentially, Chris McCandless committed suicide.

Al met al een mooie verfilming van een zeer bijzonder verhaal dat ik niet snel zal vergeten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 0:02 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Interessant uitgangspunt, prachtige beelden, maar een verhaal waar ik toch niet in werd gezogen, helaas.

Dat lag niet aan Hirsch (die deed het uitstekend), maar vooral aan de lengte van de film. Bepaalde scčnes voelden nogal overbodig aan waardoor ik bij vlagen moeite had om mijn aandacht op de televisie te houden. De nadruk wordt duidelijk op het cinematografische aspect gelegd en dat is ook uitstekend uitgewerkt, maar met name het eerste gedeelte van de film vond ik te langdradig. Ondanks dat de natuurbeelden fantastisch zijn, had ik op den duur het gevoel dat ik dat allemaal wel gezien had.
In de tweede helft van de film gaat het allemaal een stukje vlotter. De bijpersonages zijn mijns inziens ook veel interessanter. Ik kon me echter niet inleven in Alex/Christopher. Ik lees hier meermaals dat "iedereen wel eens alles van zich af wil gooien en de natuur in wil trekken." Daar kan ik me totaal niet in vinden. Ondanks dat je een aardige indruk krijgt van de redenen waarom Christopher de natuur opzoekt, blijf ik het te oppervlakkig vinden. Ik had bepaald geen hekel aan zijn vader en/of moeder. Ik vond zijn besluit nogal overtrokken, waardoor ik me gewoon moeilijk in zijn situatie in kon leven. Wanneer het verhaal dan ook nog eens niet rap vordert, begint het toch enigszins langdradig te worden.

Al met al krijgt Into the Wild nipt drie sterren. De beelden blijven prachtig, de acteerprestaties prima en het einde vond ik prima te pruimen (beter dan de plant die Christopher at in ieder geval).

* * *

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 20:45 uur
Wat een super film zeg! Heb echt genoten van de 2 en half uur. 4.5*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 20:39 uur
Ooh deze maand komt ie waarschijnlijk binnen in de top 25 van de top 250. 8)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 20:43 uur
Justinw schreef:
Ooh deze maand komt ie waarschijnlijk binnen in de top 25 van de top 250. 8)

Correctie pas 24 april. Dan is de film 2 jaar uit :)

niet ingelogd

108.710 gebruikers | 64.466 films | 23.925 regisseurs | 2.506.712 berichten | 3.536.041 stemmen