locatie: Films » Into the Wild (2007) » Info

Roadmovie / Drama
148 minuten

geregisseerd door Sean Penn
met Emile Hirsch, Catherine Keener en Marcia Gay Harden

Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 0:39 uur
Raycensie schreef:
Mooie natuurbeelden en prachtige muziek van Eddie Vedder.
Maar voor de rest is deze film veel te langdradig met een ongelooflijke irritante egoïstische dwaas als hoofdpersoon.

Dat hij irritant is is subjectief. Dat egoisme is volgens mij meer zijn gevoel er niet bij te horen. Ergens heeft het ook wel wat waar hij naar streeft, volledig er niet aan meedoen, geen geld, en volledig leven in, en van de natuur. Nee een egoistische dwaas vind ik hem niet, wel een einzelganger. Ook komt hij er uiteindelijk toch ook wel op terug dat hij niemand nodig dacht te hebben, dit maakt de film toch wel indrukwekkend vind ik.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 17:41 uur
Wat veel natuurschoon herbergt Amerika toch. Sean Penn weet het feilloos te registreren met zijn camera. Het verhaal over een Holden Caufield-achtige persoon paste er prima bij. Een aanrader voor iedereen ^O^.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 1:20 uur
Vinokourov schreef:
Het verhaal over een Holden Caufield-achtige persoon paste er prima bij.

Dat ben ik effe moeten gaan opzoeken, want dat deed geen belletje rinkelen.
Voor diegenen die even onwetend zijn als ik, ziehier wat meer uitleg over een "Holden Caufield-achtige persoon" ;) Klik op de link: http://www.xs4all.nl/~timkr...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 1:26 uur
Bedankt voor deze uitleg Near_Dark _O_

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 1:51 uur
Da's graag gedaan 8)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 18:35 uur
Een enorm prachtige film! Hij duurt 2,5 uur, en toch verveeld hij geen moment. Supermuziek en enorm sterk geacteerd. Echt één van de beste films die ik al in tijden heb gezien. Zeker een aanrader!

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 13:33 uur
83Utreg! schreef:
Nee een egoistische dwaas vind ik hem niet, wel een einzelganger.

Oh, dus het is niet egoïstisch om je familie zomaar op een dag achter te laten en vervolgens nooit meer een teken van leven te geven?? Merkwaardig!! Je ziet in deze film toch hoeveel angst, verdriet en wanhoop dat bij die mensen achterlaat?!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 14:47 uur
Wat een geniale film zeg. Mooi verhalen, schitterende beelden, goed acteerwerk.

Film keek zalig weg. Had ook perfecte tijdsduur! Mooi einde.

Geweldig!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 14:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Raycensie schreef:
83Utreg! schreef:

Dat is wel egoïstisch, maar hij had weinig keus. Hij was er zo zat van allemaal en wilde ervandoor. Als je dat goed wilt doen dan moet je niemand iets laten weten, zeker niet de mensen die je geheid willen tegenhouden/opsporen. Als je ook maar een brief ergens vandaan stuurt dan hebben ze al een spoor, de sector waarin je je bevind. Je moet egoïstisch kunnen zijn, anders kun je beter direct weer naar huis. Maar in de film is goed te zien hoe wanhopig zijn ouders worden, terwijl hij vrolijk zijn vrije leventje leidt. Dat maakt de film in mijn ogen ook juist dramatischer en sterker.
Omdat je de hoofdpersoon en zijn manier van doen niet mag, is de film toch niet meteen waardeloos?
Zulke mensen zijn er gewoon hoor, die totaal niks met hun ouders hebben. En vaak is dat een fase en komen ze later tot inkeer. Wat je ook ziet in deze film

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 16:28 uur
boozebelly schreef:

Dat is ook niet de enige reden van mijn lage score.
Zoals je in mijn vorige stukje hebt kunnen lezen vond ik deze film ook nog 's veel te langdradig.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 16:29 uur
Hier kan je niet eens een 0,5 geven met gezond verstand. Sorry maar dat is echt te laag. Kan je je niet verplaatsen in de hoofdpersoon oke. Maar geef dan een 2.0 maar een 0.5 :')

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 16:42 uur
Justinw schreef:

mee eens

niet ingelogd

106.765 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.462.200 berichten | 3.457.180 stemmen