Science des Rêves, La (2006)

Alternatieve titel: The Science of Sleep

Science des Rêves, La (2006)
521 stemmen | gemiddelde 3,48
mijn stem:
Frankrijk / Italië
Fantasy / Romantiek
105 minuten

geregisseerd door Michel Gondry
met Gael García Bernal, Charlotte Gainsbourg en Alain Chabat

Stéphane, een jongeman die de fantasie en realiteit maar moeilijk uit elkaar kan houden, komt na het overlijden van zijn vader een tijdje logeren in het appartement van zijn moeder. Daar leert hij zijn kersverse buurvrouw Stéphanie kennen. Al snel ontwikkelt hij romantische gevoelens voor haar, maar zij wijst hem af. Stéphane probeert zijn fantasie te gebruiken om tot een oplossing te komen.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 0:54 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
BlueVelvet schreef:
Is dat zo?
lees: waar baseer je dat op?

dat constanteer ik uit mijn eige ervaring... Ik heb de film meerdere malen gezien... nuchter en met combo van flesje wijn en een jointje... en ik moet zeggen met een jointje was het helemaal perfect.. maar dat kan persoonlijk verschillen:D

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 1:24 uur
Gafaroff schreef:
Oké, ik wilde deze film sowieso een keer herzien, wellicht volg ik je tip op ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2010, 8:53 uur

haha helemaal gelijk!

ook mijn all time favourite. ik denk dat ik hem zo'n 1,5 jaar geleden voor het eerst zag (met een jointje) en heb hem ondertussen wel 20x gezien, waarvan wel 10x met een jointje. voor mij is dit een film die niet gaat vervelen, elke keer ontdek ik weer iets nieuws. daarnaast wordt er ook erg goed geacteerd, ja Gainsbourg kan zuchten als de beste ( vooral haar muziek) maar dat stoort me niet, vind het een geweldige actrice, ook in haar laatste film antichrist btw.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 23:44 uur
t-i-m schreef:

haha helemaal gelijk!

main INDEED!!!!
"spacend" is dan ook de juiste beschrijving van de film xD
Ik ontdek ook steeds nieuwe dingen, waardoor de film (inderdaad) nooit gaat vervelen.
But ->> wat ik vooral zo raar vind is dat ik altijd vergeet hoe de film afloopt
Ik hoop dat dat ook de bedoeling is.. of dat het einde gewoon niet belangrijk is...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 12:04 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Pfieeeeuw, wat een vreemde filmtrip was me dat !!

Ik ga mij beperken tot enkele zaken die me spontaan voor de geest komen want hier kan je oeverloos over zitten piekeren en redetwisten.

Ik vond het, naar mijn smaak, een véél te artistieke film.
Het publiek dat dit soort films geweldig goed vindt stel ik me altijd voor als een samenraapsel van jongeren die een hekel hebben aan de moderniteit en oudere kunstenaars die herinnerd willen worden aan hun gekke jeugdjaren. Maar ik kan het evengoed mis hebben met deze gedachtengang.
Ach ja, wie kan het iets schelen wat ik er al dan niet van vindt...? ;)

Er zaten heel wat leuke en originele vondsten in ( de seconden teletijdmachine _O^ ), vooral dan op animatie gebied.
Eigenlijk vormden die het hoogtepunten in deze voor het overige erg verwarde film.
Het einde vond ik dan weer heel mooi gedaan.

6,5/10
Deze behoort tot de vreemdste films die ik ooit gezien heb.
Bijgevolg kan ik hem enkel aanraden aan het selecte groepje filmfans die zulke kunstzinnige onzin nog weten te waarderen.

Filmsite : http://www.vertigofilms.es/...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 16:53 uur
In bezit *:)*

niet ingelogd

106.758 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.461.993 berichten | 3.456.930 stemmen