Science des Rêves, La (2006)
Alternatieve titel: The Science of Sleep

561 stemmen | gemiddelde 3,49
Frankrijk / Italië
Fantasy / Romantiek
105 minuten
geregisseerd door
Michel Gondrymet Gael García Bernal, Charlotte Gainsbourg en Alain Chabat
Stéphane, een jongeman die de fantasie en realiteit maar moeilijk uit elkaar kan houden, komt na het overlijden van zijn vader een tijdje logeren in het appartement van zijn moeder. Daar leert hij zijn kersverse buurvrouw Stéphanie kennen. Al snel ontwikkelt hij romantische gevoelens voor haar, maar zij wijst hem af. Stéphane probeert zijn fantasie te gebruiken om tot een oplossing te komen.
[permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 0:54 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBlueVelvet schreef:Gafaroff schreef:
Is dat zo?
lees: waar baseer je dat op?
dat constanteer ik uit mijn eige ervaring... Ik heb de film meerdere malen gezien... nuchter en met combo van flesje wijn en een jointje... en ik moet zeggen met een jointje was het helemaal perfect.. maar dat kan persoonlijk verschillen:D
[permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 1:24 uurGafaroff schreef:
Oké, ik wilde deze film sowieso een keer herzien, wellicht volg ik je tip op

[permalink] geplaatst op 18 januari 2010, 8:53 uurGafaroff schreef:
haha helemaal gelijk!
ook mijn all time favourite. ik denk dat ik hem zo'n 1,5 jaar geleden voor het eerst zag (met een jointje) en heb hem ondertussen wel 20x gezien, waarvan wel 10x met een jointje. voor mij is dit een film die niet gaat vervelen, elke keer ontdek ik weer iets nieuws. daarnaast wordt er ook erg goed geacteerd, ja Gainsbourg kan zuchten als de beste ( vooral haar muziek) maar dat stoort me niet, vind het een geweldige actrice, ook in haar laatste film antichrist btw.
5,0
[permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 23:44 uurt-i-m schreef:Gafaroff schreef:
haha helemaal gelijk!
main INDEED!!!!
"spacend" is dan ook de juiste beschrijving van de film xD
Ik ontdek ook steeds nieuwe dingen, waardoor de film (inderdaad) nooit gaat vervelen.
But ->> wat ik vooral zo raar vind is dat ik altijd vergeet hoe de film afloopt
Ik hoop dat dat ook de bedoeling is.. of dat het einde gewoon niet belangrijk is...
3,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 12:04 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPfieeeeuw, wat een vreemde filmtrip was me dat !!
Ik ga mij beperken tot enkele zaken die me spontaan voor de geest komen want hier kan je oeverloos over zitten piekeren en redetwisten.
Ik vond het, naar mijn smaak, een véél te artistieke film.
Het publiek dat dit soort films geweldig goed vindt stel ik me altijd voor als een samenraapsel van jongeren die een hekel hebben aan de moderniteit en oudere kunstenaars die herinnerd willen worden aan hun gekke jeugdjaren. Maar ik kan het evengoed mis hebben met deze gedachtengang.
Ach ja, wie kan het iets schelen wat ik er al dan niet van vindt...?
Er zaten heel wat leuke en originele vondsten in (
de seconden teletijdmachine
), vooral dan op animatie gebied.
Eigenlijk vormden die het hoogtepunten in deze voor het overige erg verwarde film.
Het einde vond ik dan weer heel mooi gedaan.
6,5/10
Deze behoort tot de vreemdste films die ik ooit gezien heb.
Bijgevolg kan ik hem enkel aanraden aan het selecte groepje filmfans die zulke kunstzinnige onzin nog weten te waarderen.
Filmsite :
3,5
[permalink] geplaatst op 11 februari 2010, 12:24 uurDeze film viel lekker mee voor mijn gevoel.
Ik snap dan ook wel de kritieken dat het soms goedkoop overkomt, maar dat stoorde mij allerminst, was juist erg grappig gemaakt en zo zie je ze niet iedere dag.
Het heeft dan wel een dromerig gegeven, de uitvoering is daarentegen kneuterig cartoonesk maar wel apart + er gebeurt veel in bepaalde scene's.
De personage's hebben ieder hun eigen eigenaardigheden waarbij de humor mij gewoon ligt. Als dan het verhaaltje nog redelijk te volgen blijkt en zelden vervelend wordt, rest er een film die ik waardeer met een 3.7*. Indien het nog lolliger was geweest had ik waarschijnlijk hoger gestemd, nu bleef het hangen op een aantal grijnzen op m'n kaken.
Het einde van de film gaf uiteindelijk me een zeer tevreden slot en zo kan ik uitkijken naar een volgende Gondry.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 1:38 uurWeer een ode aan Canvas.
Ik hoop dat er ook weer snel van die geweldige films op Nederland 1, 2 of 3 worden uit gezonden. Kijk dit soort film liever dan het Foute Film Thema.
Was weer een mooi filmpje!! Gael is echt een geweldige acteur.
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 11:18 uurlaundromat schreef:In bezit
Is het echt zo'n leuke film om 'm te moeten kopen?
Zo ja, kun je dat uitleggen?
Wilde 'm gisteren heel graag zien, maar ben helaas in slaap gekukeld.
Volgende keer beter!
2,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 11:21 uurBah, ik ben echt zwaar teleurgesteld deze avond.
Alternatieve films vind ik vaak echt geweldig, maar dit was echt een draak van een film.
Ik probeerde diepere lagen te vinden in deze film, maar ik kon ze in ieder geval niet ontdekken. Waar in het begin zijn dromen zelfs nog komisch waren werd het later gewoon tenenkrommend.
Daarentegen was het acteren niet echt heel erg slecht,
2.0*, meer kan ik er echt niet van maken
4,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 11:29 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGreeneyelady1 schreef:
ben helaas in slaap gekukeld.
Daar had ik ook last van, maar met een glas cola werd ik toch wat actiever en kon de film beginnen. En trouwens de film wekte mijn concentratie en ik krijg geen tijd om te slapen.
La Science des Rêves is een hele bijzondere film, met hele mooie maar vooral aparte beelden komt het verhaal, over dromen en realiteit, goed op zijn pad. Op het begin dacht ik de verkeerde film te kijken: omdat er Engels werd gesproken terwijl het een Franse titel had. Gelukkig werd dat al snel goed gepraat. De
droomwereld vond ik de hoogtepunten van de hele film, zo mooi en creatief gemaakt. Niet te beschrijven, gewoon zien dus.
Met de cast was ook niks mis, een echte aanrader voor de gene die wat nieuws willen zien. Hoewel ik wel helemaal verkocht ben, zal ik deze niet zo snel nog een keer zien. Geen idee waarom.
4 sterren.
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 16:03 uurHankieh schreef:
Weer een ode aan Canvas.
Canvas lijkt dit jaar goed bezig te zijn qua filmprogrammatie, maar zelf heb ik toch altijd met een tikkeltje afgunst gekeken naar de Nederlandse programmatie van films (vooral op Nederland 3), terwijl we in België nagenoeg alleen maar de 'obvious' films voorgeschoteld kregen. Ook wel weer het geval met deze Science of Sleep, maar toch: ze zijn op de goede weg
Een merkwaardige film, in die zin dat hij zowat alle juiste ingrediënten bevat maar mij toch niet helemaal wist te overtuigen. Vaak zat ik met een glimlach naar het scherm te staren en was ik gecharmeerd door de leuke vondsten, maar op geen enkel moment werd ik écht in de film gezogen. Misschien kwam het me ietsje te geforceerd over, was de visuele stijl iets te "koud" voor dergelijk dromerig verhaal,..? Geen idee.
Want puur op zich is het een fijne film voor de dromers onder ons. Het hoofdpersonage Stéphane is charmant in zijn excentriekheid - allicht herkennen ook velen zich gedeeltelijk in Stéphane -, Gondry weet mooie dingen uit zijn creatieve hoed te toveren en de humor is bij momenten ook erg fijn. Maar ondanks alle dromerigheid ten spijt voelde de film toch nog een tikkeltje te steriel aan om me helemaal mee te slepen. Een mooie 3,5*, maar helaas geen mooie 4* op dit moment.
P.S.: Ik had het ook al bij Antichrist, maar ook hier weer vond ik dat Charlotte Gainsbourg wat weg had van Miss Gulch (The Wicked Witch) uit The Wizard of Oz. Juist?
3,5
[permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 3:41 uurInteressant verhaal.
Nice Quote: I am collecting beautiful objects. A pair of shoes. Some glasses. Telephone. Typewriter. They are made from wood and felt. With apparent stitches. Their delicate and finished appearance is friendly. And they are quiet
Kind of a dreamy movie. Made me want to go back to sleep.
(in a good way )
3,0
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 12:52 uurLief, mooi, schattig stukje film. Hele mooie effecten maken The Science of Sleep tot een leuke kijkervaring. Gael Garcia Bernal acteert ook uitstekend. Minpuntjes: De film werkt niet echt naar een einde toe en na een uur had ik het eigenlijk wel vort gezien. Eigenlijk gebeurt er steeds hetzelfde.