Genre: Fantasy / Romantiek
Met onder meer: Gael García Bernal, Charlotte Gainsbourg en Alain Chabat
Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans
Releasedatum: 23 november 2006
Plot La Science des Rêves
"Close your eyes. Open your heart."
Stéphane, een jongeman die de fantasie en realiteit maar moeilijk uit elkaar kan houden, komt na het overlijden van zijn vader een tijdje logeren in het appartement van zijn moeder. Daar leert hij zijn kersverse buurvrouw Stéphanie kennen. Al snel ontwikkelt hij romantische gevoelens voor haar, maar zij wijst hem af. Stéphane probeert zijn fantasie te gebruiken om tot een oplossing te komen.
Stéphane
Mr. Pouchet
Sylvain
Gérard
stephan73
Lijkt me interessant om te zien hoe Michel Gondry het alleen doet, ook al klinkt het wel heel erg als een Charlie Kaufman achtig verhaal..
donnie darko
zie hier ook wel naar uit. Alleen vind ik de hierboven geschreven inhoud nog wat vaag. maar ja, het is van de regisseur van ESOTSM, dus ik kijk er zeker erg naar uit.
soom
Hij kan Eternal sunshine of the spotless mind toch niet overtreffen?!
donnie darko
overtreffen zal indd wel heel moeilijk zijn,maar wie weet?
Nee, eigenlijk, wie hou ik voor de zot?overtreffen zal ie niet doen, maar wel evenaren, mss.
Don Gertus
Het zou onzinnig zijn om te hopen dat de film slechter wordt.
donnie darko
Na 92 stemmen op imdb maar een gemiddelde van 5.7. Is niet zo vet, dus, maar ik laat de moed zeker niet zakken.
donnie darko
een paar foto's achter de schermen:
Twitch - A First Look Behind The Scenes Of Gondry's Science of Sleep! - twitchfilm.net
Maikeru
- 1934 berichten
Het plot klinkt geweldig, helemaal mijn film. Hopelijk is het ook een geweldige film
donnie darko
Hier is een hele scene van de film:
Ik weet niet wat ervan te denken, het kan goed worden maar het kan ook heel slecht uitdraaien.
sju
Esteban
Eternal Sunshine had ondenkbaar veel te danken aan de schrijfsels van Kaufman. Die ontbreken hier. Het kan dus alle kanten op, maar de trailer spreekt me wel (half) aan.
trailer : Apple - Trailers - The Science of Sleep
jerryv
Waar is deze film te zien?
In Amerika draait deze film al, gezien de reacties van mensen. Maar in Nederland????
E-LIS-A
deze film wordt pas 23 november verwacht in de Nederlandse bioscoop.
(matthijs)
trailer is al briljant, dus ik kan niet wachten!
hehe, eindelijk weer eens een film om naar uit te kijken...
donnie darko
Nu heb ik toch wel heel veel zin in deze film, zeker nu de HUMO hem zo geweldig vond.
Mel24
Speelt vanaf vandaag in Antwerpen!
Ik ga zeker kijken. Alleen spijtig dat hij weer enkel in Antwerpen speelt en niet in Hasselt
donnie darko
Speelt vanaf vandaag in Antwerpen!
wel in genk. Daar ga ik kijken.
donnie darko
Ik ga hem volgende dinsdag kijken. Ik verwacht er veel van.
donnie darko
Wow, Wow, Wow! Prachtig wat ik hier vandaag weeral heb mogen aanschouwen. Michel Gondry mag van mij een nobelprijs krijgen.
Ik had veel van deze film verwacht, maar wat ik gekregen heb was boven mijn verwachtingen. De film is gewoon adembenemend. Hij begint direct geweldig en je hebt helemaal geen tijd nodig om in de film te komen.
De ene geweldige scene volgt elkaar op: de badscene is geweldig en de droomscene aan de telefoon is, hoewel maar een minuutje lang, adembenemend mooi.
Het hele concept staat me ook heel erg aan. Een jongen die de dromen en werkelijkheid door elkaar haalt. Het klinkt een beetje Eternal Sunshine, wat niet verwonderlijk is, want het is van dezelfde regisseur, en dat merk je ook, vooral dan aan de muziek, die dezelfde gekke geluidjes vermengt met prachtige stukjes muziek. Geen soundtrack die ik zou kopen, maar het werkt wel geweldig in deze film, en in Eternal Sunshine.
De hele relatie tussen Stéphane en Stéphanie wordt ook heel mooi verteld, met de droomstukken ertussen. Beide acteurs speelden hun rol subliem, hoewel Charlotte Gainsbourg volgens mij geen opleiding als actrice heeft gehad. Anyway, ze doet het geweldig, maar vooral Gael Garcia Bernal, waar ik sowieso al een boontje voor heb, tilt de film naar een nog hoger niveau. Hij speelt zijn rol fenomenaal, en dit wordt zeker mijn lievelingsprestatie van het jaar. Geweldig hoe hij zo'n freaky personage zo menselijk kan neerzetten.
De idyllische sfeer van de hele film bereikt een hoogtepunt in de laatste scene, waarin we het bootje zien wegvaren met de twee geliefden, gevolgd door één van de mooiste liedjes van het jaar, hoewel ik niet eens weet hoe het noemt. Ik was de enige in de hele zaal die het hele nummer bleef zitten, en dat gaf nog een extra dimensie aan het nummer en de film.
5* voor dit meesterwerkje. Iets minder goed als Eternal Sunshine, maar ach, wat maakt dat nu uit! Deze dvd kan maar beter snel uitkomen, want ik kan niet wachten tot een herziening! En een top 10 plaats, die zit er ook wel in, hoewel ik daar wel even over moet nadenken.
donnie darko
Die top 10 plaats is er ondertussen al gekomen, maar die zou nog kunnen verlagen eenmaal als ik hem op een tv-scherm zie.
Phoenix
Je maakt me benieuwd! Ik ga ook maar eens een bezoekje aan de bioscoop brengen.
gondwana
Had er meer van verwacht, erg DIY, een trage clip, veel te chaotisch om nog te charmeren volgens mij.
donnie darko
Ondertussen is het gemiddelde ook veel omhoog gegaan. Zit nu op een 7.6 na 2763 stemmen. Dus dat is wel heel hoog. Ben blij voor Gondry dat zoveel mensen deze film kunnen waarderen.
WoolyMammoth
Deze film viel mij toch wel erg tegen. Het verhaal vond ik erg mager, het moet lijken alsof t allemaal erg ingewikkeld is en doordacht, maar de gehele strekking is in een zin te omvatten: een jongen die droom en werkelijkheid door elkaar haalt word verliefd op zn buurvrouw. Niet meer en niet minder.
Qua dialoog een onderlinge verhoudingen tussen mensen vond ik de film van de hak op de tak springen. Eerst is die kerel stapelgek op zn buurvrouw, dan begint ie opeens over strontsnorren en haar penis te praten. Het was allemaal wel amuserend, maar de absurditeit was iets te geveinst naar mijn smaak, het kwam niet natuurlijk over.
De visualisatie van de dromen was weer erg origineel en doet terugdenken aan Eternal sunshine, maar het begon mij tegen te werken dat het allemaal zo lief en speelgoedachtig uitzag.
Kortom, deze film mist voor mij de diepgang, die er in eternal sunshine wel was. het lijkt een beetje alsof gondry deze film nog een keer over wilde doen, maar dan abstracter en met minder uitleg.
Een 2.5
olivier
Bijzonder intieme, ontroerende en kleinschalige productie die teert op twee wonderlijke acteurs, een uiterst creatieve regisseur en een aantal prachtige knutselaars. Film zoals ze weinig wordt gemaakt, af en toe eens in een mooi appartementje in parijs. 3.5*
as
Vanavond in de RKZbios, voor ons 25 jarig bestaan feestje. Ben erg benieuwd