• 9.197.562 stemmen

Met onder meer: Seth Rogen, Jay Chou en Cameron Diaz

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot The Green Hornet

"Breaking the Law to Protect It."

Britt Reid (Seth Rogen) is de zoon van de bekendste en meest gerespecteerde mediamagnaat van L.A. Zijn zorgeloze leventje bestaat voornamelijk uit feestvieren, totdat zijn vader op mysterieuze wijze sterft en aan Britt zijn omvangrijke imperium nalaat. Britt sluit daarop vriendschap met één van zijn vaders werknemers, de toegewijde en inventieve Kato (Jay Chou). Ze besluiten om voor het eerst in hun leven iets zinvols te doen: de misdaad bestrijden. En de beste manier om dit te doen is... door zelf crimineel te worden. Zo wordt Britt 'The Green Hornet' en samen met Kato gaat hij de straat op, om de wet te beschermen door deze te overtreden... De vindingrijke Kato bouwt het ultieme retro-wapen: The Black Beauty, een snelle en onverwoestbare auto met de meest geavanceerde wapens aan boord. Met dit rijdende fort en de slimme gadgets van Kato worden ze al snel de schrik van iedere crimineel. Met behulp van Britts nieuwe secretaresse, Lenore Case (Cameron Diaz), openen ze de jacht op de man die de onderwereld van L.A. beheerst: Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz). Maar Chudnofsky heeft zijn eigen plan...

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Niet slecht en beter dan verwacht. De film werd me aangeraden door vrienden, en omdat die eens op TV kwam en ik niet veel beters te doen had, heb ik deze maar opgelegd. En ze hebben al slechter aangeraden. Het is gewoon fijn dat de film op zich niets pretendeert, en de humor en overdreven actie komen daardoor veel beter in hun verf. Ik vond Seth Rogen in deze film gewoon leuk. Toch konden bepaalde zaken beter, en begrijp ik niet wat de waarde van Cameron Diaz in deze film is. Ze voegt niets toe, zowel qua inhoud als qua schoonheid (ze is lelijk).

Redelijk.

Gondry die een superheldenfilm aanpakt met Jay Chou in een hoofdrol. Je krijgt er amper je hoofd rond, toch is het resultaat redelijk zoals je zou verwachten. Een ietwat ouderwetse film, maar wel lekker luchtig en met een redelijk spetterende finale.

Rogen en Jay Chou zijn een best lollig duo. Het is vast een aanpassing voor Chou, die toch gewoon is zélf in de spotlight te staan, maar hij brengt het er best oké vanaf. Al heb ik hem verder niet in veel meer Amerikaanse films gezien, dus een succes zal het wel niet geweest zijn.

De actiescenes in het begin zijn nog redelijk saai, maar die op het einde mag er toch echt wel wezen. Vooral het stukje met de wagen in de lift, da's nét dat beetje extra wat een film als deze wel kan gebruiken. Jammer dat de bad guy weer redelijk flauw was, een bekend euvel.

Met Rogen zowel voor als achter de camera aan het werk is het verder niet zo verwonderlijk dat de humor ook iets harder doorschemert. Niet altijd even geslaagd, maar vaak toch wel geinig. In ieder geval een stuk beter dan de meeste Marvel & DC zooi, maar uiteindelijk is het nog steeds teveel doodgewone superheldendrek op écht leuk te zijn.

avatar van Shadowed

Shadowed

Weer een genre-Rogen.

Rogen lijkt ondanks dat zijn humor en vele films weer hetzelfde is, wel duidelijk nieuwe dingen te willen proberen. Ik heb hem tot nu toe alleen nog niet in een horrorfilm gezien / rampenfilm gezien. Voor de rest lijkt hij best wel wat uit te willen proberen, zolang hij iets van zijn humor mag meenemen.

Ook hier is het een soort mix van een superheldenfilm gemixt met wat lompe Rogen-humor. Het werkt niet heel goed echter. Het voelt te veel aan alsof 2 films te geforceerd zijn gemixt. Bovendien gaat de film niet al te veel in op het superheldengenre maar vooral op de Rogen-komedie. Iets wat ik ergens wel had verwacht.

Waltz is echt wel een goed acteur, maar hier voegt hij niet al te veel toe. Hij is altijd wel een prima schurk, maar krijgt hier simpelweg niet genoeg te doen. Chou heeft ook duidelijk wat moeite met Amerikaans acteren, maar weet zich best staande te houden. Ook Rogen doet het voor de rest prima. Er had wel iets meer diepgang in zijn karakter gemogen.

De actie ziet er toch nog wel redelijk uit. Voelde ergens een beetje aan als Bay. Veel neonlichten, een paar knappe explosies en best leuke, spetterende actie. Echter is de actie in de slotfase toch wel een tegenvaller. Ik had echt een spetterend slot willen zien, maar dat viel hier nog een beetje mee.

Voor de rest kom je hier niet al te moeilijk doorheen, maar voor de rest, zoals verwacht, voelt het niet aan als een superheldenfilm. Meer als een typische Rogen verpakt in een actiefilm dit keer, maar Rogen zorgt er toch wel weer voor dat hij het meest in de spotlight blijft staan.

Vermakelijk, maar de actie had zeker richting het einde beter gemoeten en de focus had meer op de actie zelf moeten liggen. En iets minder op de komedie van Rogen.

avatar van wess16

wess16

Prima onzinvermaak.

avatar van Kondoro

Kondoro

“It's not dying that you need be afraid of, it's never having lived in the first place.”

Tijdens het vergaren van mijn doelstelling om hier op ‘MovieMeter’ alle films die ik heb gezien met een mening te bestempelen heb ik heel wat van mijn stemmen de prullenbak in gedaan, puur omdat ik bij mezelf destijds dacht: “Die komen vanzelf wel weer aanbod, omdat ze nu in mijn kijklijst staan”. Twee jaar later en ik vind ‘The Green Hornet’ op Netflix, een komische actie film gericht op een soort alter-superhelden verhaal. En ik had vrij goede gedachtes bij de film dus ik heb hem gelijk aangezet. Op het eerste oog leek er weinig fout te zijn aan de film en beloofde de zit leuk te worden, tot ik rond het midden punt kwam en de film mij soms te kinderlijk en te lief aanvoelde, al gebeurde er na dit gevoel toch een soort ‘twist’.

Toch beloofde de film veel goeds; actie in overvloed en Rogen die er een komische twist aan probeert te gooien. En daar was ik niet altijd even overtuigd over, hij deed het hier en daar wel leuk maar het is typisch Rogen en dat kan soms wel wat in de weg zitten. Echter, een film zonder enige vorm van wiet hoort niet bij een Rogen film en daar slaat de film gelijk al de plank wat mee mis. Rogen is een vrij standaard concept; vrouwen, flauwe humor en veel wiet. Hoewel het wel over drugs gaat in het algemeen, dat zou het dan wel weer een beetje goed moeten maken.

En ik ben het helemaal eens over het punt dat Rogen hier wederom met zijn rol aan het experimenteren is, het valt leuk maar ik ben er nog steeds niet erg enthousiast over. Wat ik wel een zeer leuke rol vond was de rol van zijn hulpje ‘Kato’ gespeeld door ‘Jay Chou’ die samen met de knappe ‘Cameron Diaz’ nog een beetje interesse in deze film konden gooien.

De auto’s vond ik gaaf, de actie scenes waren leuk maar ik heb me zelden echt ‘kapot’ gelachen om deze film. Ik vond dan de scene nog wel leuk waar ‘Rogen’ en ‘Chou’ elkaar de hersenpan inslaan na de ruzie die ze krijgen maar voor de rest is het allemaal erg kinderlijk. Die hele chadnufski of hoe die pik ook hete wist niet te boeien, en vooral nergens ‘grappig’ te zijn, zijn wapen was wel vet.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gaat nog net.

Redelijke tussendoor, deze The Green Hornet, mede door de retro look in bepaalde designs. Dat contrasteert anderzijds wel te veel met de 3D-geconverteerde actiescènes, een weinig geslaagde keuze.

Seth Rogen-min-een-paar-kilo speelt zoals hij altijd doet wat maakt dat Britt Reid een lawaaierig geval met Peter Pan-syndroom is. Niettemin kijkt het allemaal wel aardig weg. De wisselwerking met Jay Chou is oké en Christoph Waltz is een veilige keuze als villain, ook omdat hij niet té veel zijn best lijkt te doen.

2,5

avatar van Wouter

Kostelijk vermaakt

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Moet je dit nou een parodie of een pastiche of een variatie op een superheldenfilm noemen? Hoe dan ook, vanwege het eerdere werk van Michel Gondry had ik hier hoge verwachtingen van, maar uiteindelijk is dit te weinig de stijl van de regisseur en veel te veel die van de ster annex scriptschrijver annex executive producer – dat zijn kennelijk toch zóveel hoeden dat Gondry hier nauwelijks zijn eigen stempel op kon drukken. De eerste keer dat ik Seth Rogen bewust zag was in Knocked up, en van die film was ik echt ondersteboven, maar sindsdien heb ik hem al te vaak in dezelfde rol gezien, en zelfs wanneer hij niet de pothead speelt maar een meer behoudend en formeel personage (zoals in The interview) zie ik toch steeds dezelfde maniertjes terugkomen, en wat dat betreft heb ik al enige tijd geleden het punt van verzadiging bereikt. En omdat de plot zelf me niet kon boeien en de bijrollen (Waltz, Diaz) nauwelijks iets te doen hebben had ik al ver voor het einde genoeg van deze film – en toen moest de vreselijk overdreven over-the-top-vernietiging van het krantegebouw nog komen.
        Pluspunten: Jay Chou heeft een sympathieke uitstraling, de vechtpartij tussen de twee helden in Rogens huiskamer is hilarisch, er zijn leuke kleine respectievelijk piepkleine rolletjes voor acteurs die ik pas later ben gaan herkennen (David Harbour en Analeigh Tipton), en ik ben er nu eindelijk achtergekomen dat het herkenningsmuziekje van Draadstaal van de White Stripes is.

avatar van Collins

Collins

The Green Hornet begon als held in een radioshow uit 1936, verlegde daarna zijn grenzen naar de wereld van de strip en volbracht zijn tour de force als held in een tv-serie. De tv-serie werd al snel weer gestopt vanwege gebrek aan kijkers. Toch kan de serie een zekere cultstatus niet worden ontzegd. De tv-show betekende de doorbraak van Bruce Lee die in de serie als Kato, de hulp van The Green Hornet, optreedt. Hij was de populaire sidekick die met zijn charisma de eigenlijke held naar de achtergrond speelde. The Green Hormet werd overigens gespeeld door de 'fantastische' Van Williams. Wie kent hem nog.

De film uit 2011 speelt heel leuk met deze populariteitskwestie en portretteert de man achter het masker van de Green Hornet als een ongelooflijke nietsnut. Die rol is aan Seth Rogen wel besteed. De interacties tussen de schlemielige Hornet en actieman Kato zijn bijzonder leuk. De antagonist wordt gespeeld door Christoph Waltz. Die is daar goed in. De confrontaties tussen de twee kampen uiten zich in vechtscènes, schietpartijen, autoachtervolgingen en gaan vaak gepaard met explosief geweld. Ook de humor ontbreekt niet.

Alles volgens het verwachtingspatroon maar desondanks wel leuk. Van verveling is dan ook amper sprake hoewel het wel prettig is als het einde wordt gehaald, omdat de speelduur iets aan de te lange kant is en verveling op het punt staat om door te breken. The Green Hornet is vermakelijke pulp en goed te doen als je de lat niet te hoog legt.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

22ste film van de Cameron Diaz marathon!

Deze film nog nooit gezien, maar stond ook al vrij lang in mijn dvd collectie en die gaat er ook meteen weer uit!

Wat een gedrocht deze film. Het is niet grappig, niet boeiend, saai, Diaz heeft echt een flut rol, voegt weinig toe. Het kon me allemaal gestolen worden. Eigenlijk niet meer dan dat.

avatar van Phantasm

Phantasm

Na een half uur gestopt, vervelend om naar te kijken.

avatar van mrklm

mrklm

Na de dood van zijn gehate vader [Tom Wilkinson] erft feestbeest en luilak Britt Reid [Seth Rogen] niet alleen een fortuin, maar ook een media-imperium. Nadat hij met hulp van chauffeur Kato [Jay Chou] een standbeeld van zijn vader onthoofd, is Britt getuige van een straatroof en in een impuls besluit hij in te grijpen. Dat geeft Britt zo’n goed gevoel dat hij samen met Kato besluit zich voor te doen als criminelen zodat ze de misdaad kunnen bestrijden en zijn krant The Daily Sentinel gebruikt om publiciteit te genereren. Maar daardoor wordt hij het doelwit van Chudnofsky [Christoph Waltz] die uit wil groeien tot de misdaadkoning van Los Angeles. Het is prettig om eens een superheldenfilm te zien die zichzelf niet serieus neemt, maar na 45 minuten krijgt de kenmerkende humor van Seth Rogen en Evan Goldberg te veel de overhand ten koste van actie. In het laatste half uur herstelt het zich weer. Waltz is uitstekend, Cameron Diaz heeft een vrij ondankbare rol als Britts secretaresse.