Genre: Actie / Komedie
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 13 januari 2011
Bekijk via Prime Video
Plot The Green Hornet
"Breaking the Law to Protect It."
Britt Reid is de zoon van de bekendste en meest gerespecteerde mediamagnaat van Los Angeles. Zijn zorgeloze leventje bestaat voornamelijk uit feestvieren, totdat zijn vader op mysterieuze wijze sterft en aan Britt zijn omvangrijke imperium nalaat. Britt sluit daarop vriendschap met één van zijn vaders werknemers, de toegewijde en inventieve Kato. Ze besluiten om voor het eerst in hun leven iets zinvols te doen: de misdaad bestrijden. En de beste manier om dit te doen is door zelf crimineel te worden. Met behulp van Britts nieuwe secretaresse, Lenore Case, openen ze de jacht op de man die de onderwereld van L.A. beheerst: Benjamin Chudnofsky.
Britt Reid / Green Hornet
Chili
Popeye
Tupper
bawimeko
Ik bedacht later: dat slapstick-gevecht tussen Kato en Britt Reid is behoorlijk overgenomen van "The Return of The Pink Panther" (met Peter Sellers). Dus net dat ene grappige moment is nog niet origineel ook!
Grappigste acteur van de film:: Christoph Waltz!
xxsilversurferxx
Ik had er eerlijk gezegd veel van verwacht , maar helaas .
Ik ben opzich al geen fan van seth rogen ,
Semsoethot
Prettig gestoorde film met veel leuke en enkele teleurstellende momenten.
daoneandonly
Een superhelden film met een dikke knipoog.
Seth Rogen, die altijd het lollige personage moet voorstellen, kon mij niet bekoren als serieuze superheld. Het kan aan zijn gebrek aan kunstjes in de film liggen maar toch denk ik dat zijn dommige uistraling hier hem de nek om doet. Het kan zijn dat hij zich niet al te serieus moet voordoen, maar de gedeeltes waar het even normaal moet, blijft hij die dommige grijns houden, waardoor hij moeilijk serieus is te nemen. Jay Chou, aan de andere kant, zet hier een net rolletje neer. Zijn foefjes, die hij om de haverklap uit z'n broekzak tovert, zijn erg cool om naar te kijken maar helaas zit er niet zoveel verhaal achter. Verder dan de Chinese achterstandswijk komt hij niet.
Hoewel het acteerwerk niet om naar huis schrijven is, spreekt verhaal me wel redelijk aan. Het gebruik van de krant tegen de criminelen is wel leuk uitgewerkt.
Het jammere van het verhaal vind ik toch dat overal een grote knipoog in zit verwerkt. Neem als voorbeelden het wilde stuurgedrag van Kato of de grote criminele baas die twijfelt of hij wel eng genoeg is. Dit soort dingen doen me twijfelen tot in hoeverre de film serieus bedoelt is. Het feit dat ik daaraan twijfel, baal ik van.
Effecten zijn zeker vermakelijk, leuk uitgewerkt en voegt iets toe aan het over-de-top-karakter van de ze film, maar net als bij de kunstjes, zit er niet veel diepgang achter, wat me weer enigszins teleurstelt. Bijvoorbeeld de omgevingsscan die Kato uitvoert, is heel leuk gedaan met het rood uitdrukken van gevaren (en Britt die hetzelfde in het groen doet), maar waarom dit soms wel en soms niet gebeurd, is niet terug te vinden. Of de flashback die Britt in het restaurant krijgt. Het is leuk gedaan, maar heel matig uitgewerkt. Juist voor zo'n essentieel moment waar alles op z'n plaats moet vallen. De grootste faal die de film maakt is toch wel de doorvertel scène, waar er acht verschillende stukjes film tegelijkertijd op het beeld bevinden. Verwarrend en erg onduidelijk. Als ik hieruit en van de aftiteling mag afleiden dat ze met de film een comic-stijltje willen bereiken, is die echt dik onvoldoende.
Jammer want ik heb echt het gevoel, dat met een iets serieuzer toontje, deze film veel hogere cijfers zou scoren. Geef daarvoor Seth Rogen, de hoeveelheid grappen, of vage dat stijltje de schuld. De film weet niet wat het wilt zijn, serieus of niet, comic achtig of niet. Het resulteert in een mixje van alles door elkaar. En dat gaat niet allemaal even goed samen.
Deze film is vooral kijk plezier. Kijk plezier, omdat het totaal niet het onthouden waard is. Toch nog net een voldoende, omdat het, tijdens het kijken, wel vermakelijk is.
P.S. Wel leuke Bruce Lee tekeningen!
maxschreck
Bij wijlen een zeer komische film vooral door de grappige oneliners.
Uiteraard helpt het de film dat Christoph Waltz er in meedoet als de maffe chudnofsky.
Film neemt zich zelf niet al te serieus.
Alleen jammer dat Cameron Diaz het opvul materiaal speelt, ze is hier niet juist gecast.
Birger
film die leuk begint met enkele originele grapjes en scènes. Maar de aandacht raak je snel kwijt en zelfs Cameron Diaz (de term 'opvulmateriaal' vind ik goed gekozen) of het leuke karakter Chudnofsky kunnen niets extra's bieden. Al bij al een zwakke film die te kijken is maar zeker geen must to see zal zijn
wwelover
Ik vraag me of Gondry ooit nog het niveau van Eternal Sunshine of the Spotless Mind gaat proberen te evenaren, maar met dit soort films gaat dat natuurlijk niet lukken. Al is het een wel een vermakelijke bioscoopfilm, erg voorspelbaar dat wel. Weinig vernieuwends qua verhaal, de humor was wel aardig maar de film moet het vooral hebben van de over the top spektakel. En dat is wel tof om te zien, Seth Rogen is geinig maar niet echt de ster van de film, want dat zijn voor mij Jay Chou en natuurlijk de geweldige Christopher Waltz, hoop alleen niet dat hij de Mark Strong van 2011 is door alleen maar als slechterik te fungeren. Vraag me alleen af waarom ze in vredesnaam Cameron Diaz hebben gecast voor deze film, voegde vrij weinig toe. Ze is sowieso een beperkte actrice die vrijwel altijd hetzelfde is welke film dan ook, had er liever een wat onbekendere en meer talentvollere actrice gezien, maar zal wel om commerciële redenen zijn geweest. Goede muziek ook.
RaoulDuke
Heerlijke over de top onzinfilm waarin op soms zeer geestige wijze de draak wordt gestoken met het superhelden-genre, maar tevens ook een hommage aan dit genre. En Seth Rogen is daar de geknipte figuur voor. Geweldige rollen ook van Jay Chou en Christoph Waltz. De soundtrack is overigens ook dik in orde. De 3d-effecten waren overigens nogal rommelig en hier en daar zelfs alleen maar storend.
Partyboooi
Matig filmpje, soms vermakelijk maar had denk ik veel meer ingezeten als ik me bedenk hoeveel geld hier wel niet in moet zitten! Leuk om die badguy van Inglorious B weer te zien
2.5**
SunChaser
Wat een slechte film. Dertien in een dozijnverhaal met slechte dialogen en actie die er in 2D niet uitziet omdat het natuurlijk weer achteraf voor 3D is omgezet.
jipt
Leuk, soort kick-ass maar dan wat minder aggresief, laatste half uur maakt alles goed. Kato is echt een heel cool personage. Jammer dat de kwaliteit zo kut was.
Voldoende.
donbruce
Een aardige film maar ik vond het tegenvallen, ook met het gevoel van de oude serie in mijn achterhoofd. Bruce Lee als Kato. Ik zou geen vervolg maken.
Scheffer44
De film viel mij tegen. Ik had verwacht dat het een heel goede film zou zijn. dat leek ook zo toen ik de beschrijving van de film las. Dit viel tegen, omdat het voor mij gevoel onwerkelijk is en in de beschrijving heel werkelijk lijkt..
DagoFierce
Zeer beroerde film: slecht acteerwerk, ongeloofwaardige criminelen, ongeloofwaardig Kato-karakter. Ook baal ik ervan dat bijna alle écht leuke momenten al in de trailer te zien zijn, maar dat komt veel vaker voor...
melkboef
Wat een slechte film, hoopte dat het in 3D nog vermakelijk zou zijn, voor niets wezen gaan.
Laatste tijd komen alleen maar saaie films in de bios.
joolstein
Geloof dat de slechtste film van dit jaar ook al gemaakt is kan niet erger( hoop ik). Domme grappen. Nergens spectaculaire actie stunt. Wat een slappe film.
Skycrawler
Een hele slechte film. Het verbaast mij heel erg dat Michel Gondry achter het roer stond van deze film, want zijn kenmerkende visuele stijl is hier totaal afwezig. Seth Rogen en Jay Chou hebben zero chemie en wat Cameron Diaz in deze film doet mag Joost weten. En waar Christoph Waltz iedereen steil achterover deed slaan met zijn glansrol in Inglourious Basterds is hij hier een lachwekkend suffe bad guy. Visueel imponeert de film ook niet en de 3D scenes zijn overbodig. De film duurt ook nog eens veels te lang. 90 minuten is zat voor dit soort films want nu was het een 2 uur durend gaapfestijn. Ik zet The Science of Sleep nog maar eens op want dit is nul komma niks.
mug13
Vol op spannende en flistende acties.Ik heb me eigen geen moment verveeld bij deze film.Aanrader(JA)als je van dit soort films houd(anders niet).Veel kijkplezier mensen want dat gaat deze film zeker opleveren.
Poppe
Goed nieuws voor DareDevil, deze is NOG slechter. Niet grappig, geen enkele vorm van chemie tussen de acteurs en vooral enorm respectloos richting de oude tv-serie.
Zonde van de licentie!
ps
Wat begint Diaz lelijk te worden! Yuk!
Leland Palmer
Veel geouwehoer in dit uiterst vermakelijke superhelden-filmpje van Gondry. Njah, een echte superheld wil ik The Green Hornet ook niet noemen; eerder een ietwat onnozele rijkaard die denkt van de één op de andere dag de misdaad te kunnen bestrijden. Een anti-superheld zo ongeveer.
Een echt hoogtepunt wordt niet bereikt - de film vliegt contsant met een lekker tempo door en schotelt de kijker haar totaal onpretentieuze bedoelingen voor. En dat werkt. Een rijke kerel, een groot huis, veel leuke snufjes, auto's, een lekker leventje en vervolgens eindenlijk eens serieus willen doen als superheld; iets wat nogal voor wat komische momenten zorgt omdat Reid gewoon niet zo snugger is.
Seth Rogen is leuk in z'n rol, helaas ontbreekt de nodige chemie tussen hem en Kato. Ook de rol van Waltz komt nooit echt helemaal uit de verf. Daar had echt meer uit gehaald moeten worden. Ik had graag een totaal geflipte halve-Rus gezien, maar die blijft uit. De actie is prima en Gondry weet alles met de nodige leuke vonsten op een geinige en fraaie manier te brengen.
Bijzonder wordt de film echter nooit echt. Waarom Britt Reid 'The Green Hornet' wordt? Tsjah, gewoon. Maar dat maakt niet veel uit. Vond dit best vermakelijk en geinig om te zien. Makkelijke voldoende.
voskat
"Actie / Misdaad"? Dacht het niet.
Maak er maar gauw Komedie / Actie van.
Film-Master
deze ga ik morgen is bekijken,ben benieuwd.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix

Indiana Jones and the Last Crusade
Actie / Avontuur, 1989

Tonari no Totoro
Animatie / Fantasy, 1988

Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation!
Documentaire, 2008

Hachikô Monogatari