• 9.378.480 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.477)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...

louisvf schreef:

Het lijkt trouwens ergens (iets meer naar het einde toe) sterk op een 007 film... !

Duh,Nolan heeft zelf ook gezegd dat het iets moet weg hebben daarvan.

louisvf

Ik bedoel het wel negatief...

louisvf schreef:

Ik bedoel het wel negatief...

Ik weet het,maar waarom vindt je het dan niet goed?,

Er zijn duizenden films die wat weg hebben van 007 films,007 is gewoon DE spionage

film,Dat is al jaren een begrip die geniale franchise.

avatar van Vavi

Vavi

Mensen zouden beter wat van die "rants" negeren. Middle of the road bs en zo.

Nolan weet wat hij doet in zijn films die hij brengt. Ook met Inception brengt hij een pracht van een film. De drama, suspense, mooie actie scenes die ook mooi ogen en sterk acteerwerk.

Bovenal een origineel verhaal. En een film met Ellen Page kan niet slecht zijn .

Vavi schreef:

Mensen zouden beter wat van die "rants" negeren. Middle of the road bs en zo.

Ok dan

louisvf

Wat ik bedoel met het heeft even wat weg van een 007 film is het stuk waar het gewoon niet op kan van hersenloze aktie, totaal overbodig, cliché en voor mij niet eens met een amusement gehalte.

88Fabian

Over anderhalf uur ga ik dit meesterwerk zien:).

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Moet je nu echt overal op reageren, Fabian? En wat is de meerwaarde om 3x te melden wanneer je de film gaat kijken, of wanneer je je recensie gaat schrijven? Het is hier geen chatbox.

avatar van Mark86

Mark86

88Fabian schreef:

Over anderhalf uur ga ik dit meesterwerk zien:).

Mooi, dan reageer je hier even een paar uurtjes niet

avatar van SaNDuTjE

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

MyOwnStyle schreef:

Deze reactie lijkt ook op die van een chatbox. Net als de mijne trouwens

Ik dacht laat ik eens een middle of the road antwoord geven

avatar van dvdv

dvdv

Deze heb ik net gekeken in de bios.

Sterk begin, mooie opbouw en goed gefilmd.

4 sterren voor deze topper waarbij je wel héél goed

moet blijven opletten.

louisvf

Iedereen zegt dat je heel goed moet blijven opletten !? Volgens mij moest je alleen opletten bij de gesprekken tussen Leonardo en Ellen en het einde

avatar van dulcinea

dulcinea

louisvf schreef:
Ik vond hem qua moeilijkheid ook best meevallen, ik zat eigenlijk te wachten op het moment waarop ik niet meer zou kunnen volgen maar dat kwam er niet
Maar toch hoor ik van meerdere mensen dat ze redelijk wat stukken niet begrepen hebben hoor dus ik zou hem zeker niet als makkelijk willen afdoen ook. Het hangt er ook allemaal wat vanaf wat je gewoon bent he.

avatar van dvdv

dvdv

Toch zijn er stukken waar de stukken tekst je om de oren vliegen en

het best belangrijk is dat je ALLES volgt. Ik ben niet dom ofzo...

maarre had het soms moeilijk.

voordeel is dat ik zeker nog n keer ga kijken als ie op dvd is.

louisvf

Ik zeg niet dat je dom bent eh... Maar de film lijkt gewoon moeilijker dan dat hij is. In vergelijking bij een film als Memento bijvoorbeeld valt deze heel erg goed mee hoor. Maar zoals dulcinea zegt hangt het allemaal af van wat je gewoon bent. Zo vond ik (om nog een voorbeeld te geven) shutter's island simplistisch en voorspelbaar waar anderen dit gevoel dan weer helemaal niet hadden.

En begrijp me niet verkeerd, het is niet daarom (of misschien een beetje dan weer wel) dat ik een lage score toedien aan Inception...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

louisvf schreef:

Hehe, verwacht echt niet teveel... zo moeilijk is hij nu ook echt weer niet. (zelfde als mensen denken dat shutter's island moeilijk was...)! Je hebt trouwens wel in totaal pakt een uur hersenloze aktie...

Deze is trouwens zeker geen meesterwerk zoals Memento... Maar men heeft het duidelijk wel geprobeerd, al vervalt hij jammer genoeg wel weer snel.

Dat zou best kunnen wat je zegt ja, ik zei alleen maar wat ik gelezen had, maar ik zal het tzt wel zien.

avatar van bennyboy

bennyboy

dulcinea schreef:

Héél vaak gaat het er gewoon om hoe een verhaal vertelt wordt, veel van mijn favoriete films hebben een op zich héél simpel of dom verhaal hoor. Het is wat de regisseur en acteurs ermee doen.

Waarmee ik niet wil zeggen dat Inception geen sterk verhaal heeft .

ja. ok. kan ik wel inkomen

avatar van DonLeone

DonLeone

wat een teleurstelling...

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Hmm.. balen.. zondag pas.. Nja.. heb er nog wel zin in.

avatar van Joe-K

Joe-K

DonLeone schreef:

wat een teleurstelling...

Vertel?

avatar van Joe-K

Joe-K

En over het opletten de film is niet moeilijk, maar de details wel. er word soms een beetje snel 'gepraat', of ja, moeilijke theorieën gegeven, waar je dan even over na wilt denken. Maar daar heb je vaak niet de tijd voor, want dan gebeurd er weer 'iets' of komt er weer een andere theorie. Vooral over de inception. En de vele 'levels' van dromen. Verder ga je er de film niet minder leuk door vinden, want je snapt het toch wel. Het verhaal is duidelijk, de scènes ook. Zelfs de gebeurtenissen van wel of niet dromen. Maar ik denk dat vooral de details de film moeilijk maken. Maar goed, lekker wachten op de DVD nu. Wil hem zeker nog een paar keer zien!

Fox McCloud schreef:

3e plaats in de top 250 van IMDb . Fuck man, ik moet deze gewoon zien!! Nog 3 dagen wachten .

Hehe, gaat wel nog zwaar zakken hoor !

avatar van Maphesta

Maphesta

Mensen, ik heb mijn reactie al achter gelaten ongeveer 5 pagina's terug.. maar vandaag de dag zit ik nog na te genieten!

Ik heb voor mezelf geconcludeerd dat deze film voor mij de ranking "perfect" heeft gehaald, en ik denk dat vele mensen hetzelfde voelen.

Als je deze film nog niet hebt gezien: GO GO GO!!!

ASman schreef:

Ik kan toch echt niet wachten om deze film te zien. Van alle blockbusters maakt Nolan, vind ik, nog de meest cinematische.

Verklaar je nader? Wat bedoel je hiermee? Cinematisch? Betekend dat, dat ze in de bioscoop draaien oid?

88Fabian schreef:

Precies ja,Je verwoord het precies zoals ik er ook over denk.

En aangezien jij het met hem eens bent, zou jij het mij kunnen uitleggen?

Als ik google op cinematische kom ik hier uit:

Cinematische betekenis

De Zweedse Christina Lindberg is een icoon van de soft porno-trend uit 1969-1974. Ze kon niet acteren, maar had het juiste gezicht en de juiste uitstraling. Bovendien bieden veel van haar films een goed gestructureerd verhaal, waardoor ze bezienswaardig blijven.

louisvf

. Bedoeld hij niet cinematografisch?

louisvf schreef:

De meeste kijkers zijn schijnbaar anders vooral gefocust op hun popcorn.

louisvf schreef:

. Bedoeld hij niet cinematografisch?

Dat lijkt me sterk, daarin blinkt Nolan allerminst uit.

avatar van DonLeone

DonLeone

Joe-K schreef:

Vertel?

Inception is niets meer dan een bundeling van een aantal succesfilms uit het verleden, en dat terwijl ik er zoveel van had verwacht... In feite is Inception het best te omschrijven als niets meer dan een kruising tussen The Matrix, Solaris en True Lies. dat ik het een teleurstelling vindt, is omdat ik het stelen van originele ideeen uit andere films blijf zien als wat het echt is: plagiaat. Inception is 1 grote gerecycleerde bol vliegenvanger. en zie de vliegen er eens op af vliegen... heb ik gelijk of heb ik gelijk?