Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
Rizz
Maar who cares als het plagiaat is? Als het vermakelijk is en je lekker veel stuff hebt om over na te denken.
the new guy
Waarom is het toch altijd zo dat een film eerst heel erg gewaardeerd moet worden en dan een week later door sommigen volledig de grond in wordt geluld.
Gaan eerst altijd de minder ontwikkelde mensen naar de film? Of willen de mensen uit de tweede lichting heel graag laten blijken dat zij een 'anders' naar films kijken. Valt me erg op. Als de eerste lichting 20x gemiddeld 3 hadden gestemd was het andersom geweest (kijk bijvoorbeeld naar Watchmen) . Bizar...
notnotfun
Dat lijkt me sterk, daarin blinkt Nolan allerminst uit.
Niet meteen heel opvallend (of eigen) kwa composities e.d. maar spektakel weet Nolan wel op het witte doek te brengen! TDK was daarin echt een ervaring - de combinatie van een goed verhaal en spectaculaire actiescenes.
Vanavond ga ik eraan geloven!
Het is toch niet zo raar dat bij een gehypte film eerst de mensen gaan die de film erg aanspreekt en dat die gevolgd worden door mensen die door het enthousiasme van de eerste kijkers ook een kijkje gaan nemen. En dan pakt het wel eens verkeerd uit. Eerder logisch dan bizer lijkt me.
Sgerrard_8
Ben vooral benieuwd hoe deze film over 10-20 jaar zal aanzien worden. Ik denk niet dat het een 'klassieker' zal worden. Ik vond het een overweldigende filmervaring, maar om een klassieker te worden had Nolan toch iets meer buiten de lijntjes mogen kleuren, denk ik dan. The Matrix bijvoorbeeld zal dat in mijn ogen wél worden, al ga ik beide films uiteraard niet vergelijken.
Vanavond ga ik eraan geloven!
Ja, maar qua cameravoering was het vrij standaard, bovendien veel jatwerk waar het om deactie ging. OK, hij kan goed een verhaal vertellen, maar dat is toch iets anders dan sterke cinematografie. Dan denk ik eerder aan vernieuwende films (op dat gebied) als Avatar, Lord of the Rings en The Matrix. En zeker niet aan Batman 6.
Ik ga morgen kijken.
notnotfun
Niet zo revolutionair als The Matrix misschien (hoewel ook die film genoeg bij elkaar gejat heeft). The Matrix en Inception delen zelfs dezelfde bron, namelijk Dark City!
LOTR vind ik daarin juist erg meevallen, vrij logisch en degelijk in beeld gebracht. Wat die film zo sterk maakte was eerder het meevoerende verhaal. Het grootse van de queste en het kwade. Daar hoopte je vurig dat het goede zou overwinnen!
Wat Avatar betreft, daar kan ik weinig over kwijt. Op de 1 of andere manier is het me (tot op heden) niet gelukt om die film te zien, maar niet getreurd, de Blu-ray is in aantocht
. Maar ik geloof meteen dat ook die film revolutionairder is kwa cameravoering en techniek.
Echter kwa spektakel en ervaring is TDK overdonderend. Het is lang geleden dat ik zo werd meegevoerd door een blockbuster. En 1 film is misschien wat magertjes in euvre van (toen nog) 6 films, maar toch, Nolan heeft het in zich.
Threeohthree
Inception, die tot voor kort totaal onbekend was voor mij, heeft mij anderhalve dag in zijn ban gehad, heeft vele discussies geopend, en heeft ons vooral met veel vraagtekens achter geletalen.
Natuurlijk heb ik ook de hype van deze film mee gekregen, en ik was als een zombie betoverd van de dag dat ik de kaartjes had gereserveerd tot het moment dat ik de bioscoop verliet.
Sfeervol is één van de vele sleutelwoorden van deze film. De acteurs, waar eigenlijk geen uitblinker was, want ze waren stuk voor stuk brilliant. Maar zeker gaat de meerderheid van de credits naar Hans Zimmer, die deze hersenkrakende droom tot leven heeft weten te roepen.
Ook de vele sterke dialogen en de subtiele humor blijven nog een tijd na zweven in mijn hoofd. Misschien iets te veel informatie om op te slaan de eerste keer, maar gelukkig hebben we tegenwoordig dvd, en blue-ray. Zeker eentje die bij mij op het lijstje staat.
Wat je ook van inception vind, de film heeft veel te bieden; op het gebied van Special Fx, muziek, of gewoon een boeiende discussie achteraf natuurlijk.
Matrix introduceerde de bullittime cam aan het grote publiek, LotR tilde de samensmelting van optisch, mat paintings en digitale effecten tot een nieuwe hoogte (Sowieso schat ik op cinematografisch vlak niemand hoge in dan Jackson) en Avatar is een revelatie in Motion Tracking en 3D. TDK scoort op die vlakken nergens. Gewoon recht toe recht aan in beeld gebracht. Niets mis mee, maar zeker niet uitzonderlijk op cinematografisch vlak.
Naomi Watts
Het script hadden de Wachowski Bros. allang klaar toen DC uitkwam. De grote inspiratiebron voor The Matrix was Oshii's Ghost in the Shell.
joeriL
Goed concept, maar had wel een stuk beter uitgevoerd kunnen worden. Na Batmans Begins lijkt Nolan -jammergenoeg- steeds groteskere films te willen maken, met als hoogtepunt deze. Veel aspecten in deze flim komen daardoor onlogisch en overdreven over. Jammer want hij is wel een regisseur met goede ideeën. Wel kon ik erg genieten van het acteerwerk; en dan met name van Cillian Murphy en Joseph Gordon-Levitt. Di caprio vond ik altijd een uitstekende acteur, toch valt me op dat hij vaak dezelfde uitdrukken en emoties gebruikt, daardoor komen zijn rollen steeds minder over (Zie Shutter Island, The Departed en deze).
Naomi Watts
Ik heb er vertrouwen in, de enige site waar ik me iets van aantrek is best positief
JP
Begin hier echt jeuk van te krijgen. Users die de top 10 van anderen lopen te bashen, en dan zelf met een minder goede top 10 op de proppen komen. Zo kansloos.
Lol, iets met een pot en een ketel...
notnotfun
Vergeef me! Daar zat ik niet helemaal goed.
Naomi Watts
Waarom denk je dat ik er mee kom? Dat je dat niet inzag. Ouch.
Naomi Watts
Vergeef me! Daar zat ik niet helemaal goed.
Mwah, films hebben qua verhaal veel van elkaar weg en je bent misschien de duizendste die de vergelijking maakt. Erg begrijpelijk hoor.
notnotfun
Klopt, maar ik hou er niet van slecht ingelicht te zijn. Weet waar je over praat.
Naomi Watts
Je hebt ook wel een beetje gelijk hoor. Ik zag bij the making of van The Matrix dat de beginscene (die op het dak met Trinity). Dat die decors en setmateriaal van Dark City afkwamen. Dus op dat gebied is Dark City wel inspiratiebron natuurlijk. Ik had het dan ook alleen over script wise. Dus geef je bronnen nog niet op
JP
Waarom denk je dat ik er mee kom? Dat je dat niet inzag. Ouch.
Je brengt het leuk. Ik ben blij voor je dat er genoeg mensen zullen geloven dat je ons gewoon aan het levelen was. Ondeugd.
Naomi Watts
Het was meer om aan te tonen dat naar een top 10 kijken al nergens op sloeg en diegene ook geen poot om op te staan houdt. Ik vind mijn top 10 ook niet beter dan iemand die heel het oeuvre van Hilary Duff in zijn top 10 heeft staan. Maar in zekere zin had je gelijk, alleen mijn intentie lag ietwat anders.
Ja dan zou ik ook niet weten wat hij bedoeld
!
Maar oke, bij Nolan gaat het inderdaad meer om het verhaal...!
Alhoewel het bij deze best meeviel... Nuja een meevaller van 2.5 eh, wat bij mij toch al hoog is (uit de films die de laatste tijd uitkomen)
Ps: Ik eet liever nacho's met kaassaus
Feit!
movieonly
Ja dan zou ik ook niet weten wat hij bedoeld
!
Maar oke, bij Nolan gaat het inderdaad meer om het verhaal...!
Ps: Ik eet liever nacho's met kaassaus
Jouw voorkeuren passen helemaal niet bij deze film , dus geen wonder dat je het niks vindt.
misschien dat ze na 3d weer terug gaan naar zwart wit.
Lachwekkende opmerking!
Ik vond de vorige films van Nolan trouwens goed dus mijn voorkeur paste wel bij deze film. Ook u top 10 valt volgens mij nog enigszins te begrijpen. Maar oke, we verschillen. Sorry dat ik ook naar films kijk die niet of niet meer in the spot light staan.
ps : Waarom mij persoonlijk aanvallen? Ik geef nog niet eens zo'n slechte score toe + jij hebt de film nog niet eens gezien!
En men zou het inderdaad beter terug brengen naar zwart wit, dan word er misschien wat meer gekeken naar de zaken die van belang zijn...!
louisvf
Hehe, ik denk dat je wel weet dat het daar niet om gaat
!
Maar bon, hier gaan we het nu echt niet over hebben. Moest gewoon even iets zeggen tegen onze vriend hier.
Naomi Watts
Je hebt een punt hoor, was ook wel een low blow maar je moet wat als je geen argumenten kan aandragen

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption