• 9.376.921 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.781.232)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

avatar van Pacino1987

Pacino1987

GastHeer schreef:

Over 24 uur en 13 min. begint mijn voorstelling in de IMAX, je zou kunnen stellen dat ik er echt zin in heb .

Heb als voorbereiding de afgelopen 3 dagen alle Nolan films in chronologische volgorde gekeken.

Jij bent gewoon een held!

olivier

Lang niet slecht, maar de totale euforie is - wederom bij Nolan - totaal overdreven. Net als zijn vorige films is 'Inception' namelijk een half uur tot driekwartier te lang. Bovendien heeft Nolan niet echt veel visuele flair, laat staan inzicht in een uitgekiende mis-en-scène. Maar tot overmaat van ramp heeft Nolan er weer een nodeloos ingewikkeld schouwspel van moeten maken. Om het magere verhaaltje te verhullen? Omdat hij het niet kan laten om vermoeiend te zijn? God knows, maar net als 'Memento' lijkt Nolan zich helemaal te hebben gevonden in moeilijkdoenerij. Moeilijkdoenerij die niet echt veel om het lijf heeft en her en der serieuze gaten vertoond. Neen, een fan zullen we nooit worden en het blijft dus wachten of Nolan ook eens een gewoon steengoede film kan maken zonder vermoeiende verteltechnieken.

avatar van Pacino1987

Pacino1987

olivier schreef:

Dit is echt de grootste onzin die ik het afgelopen jaar heb gehoord!

avatar van namingway24

namingway24

Waarom?

Ik heb eigenlijk geen behoefte om deze film te zien, want ik kan begrijpen dat het plot van deze film sommigen zal doen duizelen (en ik kan er best eens één van zijn). En 2-en-een half uur kan best eens te veel van het goede zijn. Case in point: the Dark Knight.

avatar van Rizz

Rizz

Ik wil hem juist absoluut zien, en ja, ik ben er wel een die de film al een Oscar gunt vanwege de enorm lovende recensies

Ik ga er zaterdag heen.

avatar van 009

net gezien

wat een film weer van Nolan!!

einde was echt onverwacht & Gordon-levitt heeft me meer

dan positief verrast!!

de hele film is gewoon klasse!!!

avatar van bennyboy

bennyboy

dutchtuga schreef:

Bepaal jij dat?

je moet niet alleen naar vermaak kijken. een verhaal IS goed OF niet. als je een verhaal hebt over een liefde die dood gaat en de verloofde wraak neemt is tog een standaart verhaal. ga je tog ook niet zeggen: goed verhaal

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Pacino1987 schreef:

Dit is echt de grootste onzin die ik het afgelopen jaar heb gehoord!

Krijg je een keer een goed onderbouwde 'laagstemmer' reactie en dan is het nog zeiken geblazen. Hij noemt precies waar ik al bang voor was, hopelijk valt 't mee en weet het me te verassen maar met zo'n genuanceerd bericht kun je iig wat mee.

bennyboy schreef:

je moet niet alleen naar vermaak kijken.

Kun je gewoon weer dezelfde vraag stellen hoor.. bepaal jij dat?

dulcinea

Deze namiddag de eerste voorstelling gezien van Inception en ik kan alleen maar zeggen dat mijn verwachtingen ingelost zijn!

Na The prestige en The Dark Knight staat Nolan in mijn lijstje straffe regisseurs en na Inception gaat hij daar zeker nog een hele tijd blijven staan. Origineel is wel het minste wat je van deze film kan zeggen, visueel is het allemaal prachtig maar zonder dat je om de oren wordt geslaan met teveel visual effects. Ik blijf ook enorm veel respect hebben voor de man omdat hij zovele actiescènes echt doet en niet zomaar met een green screen.

De acteurs zijn stuk voor stuk sterk en het verhaal sleepte me gewoon mee, boodschap is hier: open mind en je laten meevoeren en vooral niet denken over de geloofwaardigheid van alles

Maar dat doet er ook niet toe, daarvoor bekijk je deze sci fi film niet.

Overdreven ingewikkeld? Eerlijk gezegd had ik hem nog véél moeilijker verwacht als ik afga op sommige commentaren, ik wil hem zeker nog ns opnieuw zien om echt volledig mee te zijn met alle details maar het grote verhaal leek me toch wel duidelijk.

Niet zo sterk dan The Dark Knight voor mij maar daar heeft Heath Ledger veel mee te maken.

bennyboy schreef:

Héél vaak gaat het er gewoon om hoe een verhaal vertelt wordt, veel van mijn favoriete films hebben een op zich héél simpel of dom verhaal hoor. Het is wat de regisseur en acteurs ermee doen.

Waarmee ik niet wil zeggen dat Inception geen sterk verhaal heeft .

olivier schreef:

Kan het niet meer oneens zijn hiermee.

De film voelde nooit lang aan voor mij en visueel is dit net héél sterk hoor, dat het je ding niet is ok maar zeggen dat Nolan geen visuele flair heeft is toch wel echt de bal misslaan.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Qua visuele flair slaat ie de spijker juist goed op zijn kop. Dan heb ik het vooral over het oeuvre van Nolan, ik heb deze nog niet gezien.

olivier

Nolan is visueel toch nooit écht indrukwekkend? Nooit één shot, camera movement of kadrage die mij is bijgebleven uit zijn films. Qua kleuren en diepte is het allemaal erg vlak en hij heeft de neiging om zijn actiescènes wat kapot te monteren en vaag te maken met shaky-cams.

Vind Nolan dan ook geen echte grote cineast van New Hollywood-generatie.

avatar van AGE-411

AGE-411

88Fabian schreef:

in belgie?

Vlaanderen wellicht.

avatar van Seamus

Seamus

Wel vandaag de eerste vertoning gaan kijken en misschien wel iets te veel verwacht. Qua plot is er helemaal niet zoveel aan de hand. Een droom in een droom in een droom in een... enz.
Ik had misschien een echte twist verwacht die er niet echt kwam. Het einde zag je echt al aankomen van de eerste moment dat uitgelegd werd dat zolang de tol bleef draaien het een droom was, maar dit was jammer genoeg een te makkellijk einde. Misschien was heel de zaak ook een beetje teveel overhyped.

Net iets te veel visuele krachtpatserij maar weinig sterke plot.
Jammer of misschien juist niet dat Memento en The Prestige zijn hoogtepunten tot nu toe blijven voor mij.

avatar van mikey

mikey

Ik snap het plot niet eens.

avatar van The Oceanic Six

Recensie Inception - Review op Filmtotaal.nl

FilmTotaal is lovend met 4,5*/5.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Mooie score, ik ga hem morgen kijken, ben benieuwd

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic gezeur en persoonlijke aanvallen verwijderd.

Sgerrard_8

Waanzinnige film!! Echt pure pyschologie op een zéér diepgaand niveau!

Het hele verhaal is te complex om helemaal uit te leggen. Ik weet zelfs niet hoe ik eraan moet beginnen. Maar als ik sommigen kan geruststellen, als je de aandacht er heel de tijd bijhoudt, is de film perfect te volgen. De film is dus zeker niet nodeloos ingewikkeld, zoals de eerste recensies durfden beweren. Er is kilo's stof om achteraf over na te praten. Ik durf te stellen dat ik dit één van de beste films ooit vind..

Zowel de popcornvermaakzoekers als de meerwaardezoekers worden verwend. Nolan heeft dus weer de juiste balans weten te vinden.

avatar van Fikret8

Fikret8

avatar van Reinbo

olivier schreef:

Vind Nolan dan ook geen echte grote cineast van New Hollywood-generatie.

Mee eens, enkel de art direction is bij zijn films zwaar ok.

avatar van The Oceanic Six

Fikret8 schreef:

Waarom staat deze niet op nummer 1 in de tip 250?

Je kan niet zelf even de regels nalezen?

De tip 250: films met een hoge waardering, maar die vanwege een laag aantal stemmen (nog) niet in de top 250 staan. Om voor deze lijst in aanmerking te komen moet een film minimaal 20 en minder dan 250 stemmen ontvangen hebben. Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Fikret8 schreef:

Reinbo schreef:

Mee eens, enkel de art direction is bij zijn films zwaar ok.

Helemààl waar. Maar dat is ook wat spijtig. Veel kijkers, maar ook cineasten lijken te denken dat de look van een film bepaald wordt door de decors, de kledij of de art design in het algemeen. Daar ben ik het niet mee eens. Ik ben van mening dat een groot cineast overàl een film kan opnemen die visueel interessant is, fijn gemonteerd en doordacht qua mis-en-scène. De zware art direction van grote producties, zoals een 'Inception', staat volgens mij volledig los van wat ik omschreef als "visuele flair".

avatar van dEUS

dEUS

Vandaag gezien in de cinema.

Heeft me toch wat teleurgesteld, deze nieuwe van Nolan. Het idee was erg leuk, de uitwerking een stuk minder en het einde was al helemaal om te huilen. Maar voor de rest heb ik me nog wel vermaakt...

Sgerrard_8

Het einde om te huilen ?! Het einde opende bij mij en mijn cinemagenoot een discussie van een half uur !!

avatar van louisvf

louisvf

Sgerrard_8 schreef:

Waanzinnige film!! Echt pure pyschologie op een zéér diepgaand niveau!

Volgens mij is het hele verhaal helemaal niet te complex om helemaal uit te leggen... Ze laten het echter wel zo blijken! Naar mijn mening moet je maar 2 momenten opletten en dat zijn de gesprekken tussen Leonardo en Ellen. Verder valt het kwa kilo's stof zeer goed mee hoor.

Verhaal, cinematografie en acteerwerk vallen mee maar ook Inception vervalt weer in de typische hollywood sfeer. Veel te veel van't goeie, van de hak op de tak en gewoonweg een half uur actie minder mocht ook wel. Buiten deze minpunten en enkele overbodige scenes valt hij best wel mee... Volgens mij moet je trouwens het einde/einde ook niet te serieus nemen zoals enkelen hier blijkbaar wel doen.

Twijfel tussen 2,5 of een kleine 3.

Zal het nu op dit houden en misschien na herziening...

avatar van dEUS

dEUS

Sgerrard_8 schreef:

Ik heb et niet zo voor zo'n geforceerde happy end ... Ik hoopte op een andere afloop

Sgerrard_8

Denk ik juist wel. de aftiteling start niet zo maar toevallig op DAT moment.. Maar misschien lijken we wel weer meer te moeten zoeken dan nodig is, wat typisch is voor Nolan, maar toch zeker interessante voer voor discussie