• 9.378.647 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.477)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

JigSaw_Doll schreef:

Eindelijk na een jaar wachten, ik zie het morgen!

Morgen? waar dan?

SaNDuTjE schreef:

Je hebt Blade Runner in eerste instantie beoordeeld met een 0.5 dus ik ben benieuwd wat je van Inception vindt...

Blade Runner is gewoon dood saai,De stijl van Inception spreekt me meer aan.

avatar van timbo_

timbo_

88Fabian schreef:

De score hier is behoorlijk na 19stemmen,het zou zeldzaam zijn als de score op 5sterren zou blijven staan.

Als er vijf echte stemmen bij zitten is het veel denk ik dus niet te veel waarde aan hechten.

88Fabian schreef:

Blade Runner is gewoon dood saai,De stijl van Inception spreekt me meer aan.

Blade Runner heb je dan waarschijnlijk totaal niet begrepen. Een van de meest boeiende vertellingen uit het kanon van de cinema.

Al ben ik het met je eens dat Inception daar waarschijnlijk weinig van weg heeft.

avatar van GastHeer

GastHeer

Morgen? waar dan?

Hier kun je kaarten reserveren voor morgenavond om 12 uur, alleen de vraag is natuurlijk of jij dan nog niet in bed hoeft te liggen... Ik ga iig donderdagavond naar de IMAX in Eindhoven, heb mijn kaarten al liggen

avatar van Miron

Miron

Oei, deze moet ik eigenlijk wel in iMax zien hoor.

Di Caprio en Nolan, dat moet wat zijn.

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Vandaag ga ik naar deze Dom Cobb gaan kijken in de cinema. Ik ben benieuwd, zeer benieuwd!

avatar van Morinfen

Morinfen

Albus Dumbledore schreef:

"Smart, innovative, and thrilling, Inception is that rare summer blockbuster that succeeds viscerally as well as intellectually."

"Slim, vernieuwend en pakkend, zo is Inception die zeldzame zomerblockbuster die visueel en intellectueel succes heeft."

RT - 85%, 8.2/10

Waaruit maak jij dan op dat de critics dit "maar" een alleraardigst filmpje vinden? Sorry, hoor, maar als ik dit lees op RT verwacht ik wel zeker een topfilm.

Je moet natuurlijk een beetje in staat zijn om de zaken in hun context te evalueren. Er is best wel een film of 15 per kalenderjaar die een score rond die 85 % halen en vervolgens nog een handvol met een hogere score. 't Is uiteraard een steengoede rating maar het suggereert dat die hier veelbesproken top 3 notering op pakweg imdb nogal eh... overtrokken (en ongetwijfeld ook tijdelijk) is. En het duidt eveneens dat The Dark Knight beter onthaald werd; maar da's natuurlijk ook wel te wijten aan het Heath Ledger-effect want een wereldfilm was dat evenmin.

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Morinfen schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Reacties op mijn review vallen wel wat tegen zeg. Had meer van jullie verwacht. Iedereen maar zeuren, waar blijven die recensies, schrijf ik iets op, komt er nul komma nul op.

avatar van wimnoot

wimnoot

Interresante review BenicioDelToro. kan er verder nog niet over oordelen, want ik heb de film nog niet gezien.

Ps: Zo goed?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dankzij de review van BenicioDelToro heb ik echt zin in de film gekregen. A.s. vrijdag ga ik er naartoe!

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

wimnoot schreef:

Ps: Zo goed?

Ja hoor. (Snap je wel toch, dat ik het vreemd vind dat niemand reageert terwijl iedereen klaagt dat de mensen die hem wel al gezien hebben geen recensies plaatsen...)

Hoop dat je hem net zo boeiend vindt als ik.

BenicioDelToro schreef:

Je denkt toch niet dat ik een review ga lezen voordat ik een film zelf heb gezien.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

De 'echte' discussies (en reacties op recensies) komen pas wanneer de meeste mensen de film hebben gezien.

Hoe kun je anders reageren op een recensie?

avatar van bennyboy

bennyboy

88Fabian schreef:

Of ze me hier serieus nemen ja of nee maakt me niks uit,ja in een korte

periode,maar ik kijk ook veel films dus dat kan snappie?.

nou als je shawshank laag waardeert weet je niks van verhalen en acteerwerk, af want alleen voor het acteerwerk gaf ik het al een 3. dus je kan de film saai vinden maar beoordelen doe je niet alleen op vermaak.

avatar van Materny

Materny

Vanavond Pathé Eindhoven 23.59! Echt ontzettend benieuwd!!!

avatar van N811

davidz352

Nog 1 nachtje slapen!

avatar van Wannes84

Wannes84

Na de derde stek op IMDB palmt deze nu meteen de eerste stek in in de top recent.

Het is wat voorbarig om conclusies te trekken, maar deze zou wel eens heel hoog in de top250 kunnen terechtkomen... Tenminste, dat is mijn gevoel.

Na 'Loft' lange tijd niet zo hard meer naar een film uitgekeken als deze.

avatar van AGE-411

AGE-411

Ik zal die ook wel eens gaan zien. Wellicht begin augustus ofzo (wanneer we tijd hebben).

Voor de Vlamingen alhier: Film is vanaf vandaag al te zien.

bennyboy schreef:

Het acteerwerk in die film is zeer mager hoor,Freeman kan veel beter

dat doet ie zelfs in TDK dus ga dat maar eens vergelijken.maarja

als je een film die op nummer 1 staat een 1 geeft,dan kan je gewoon

negatieve reacties verwachten,maar he,moeten we dan allemaal hetzelfde goed vinden?,als mensen de films niet goed vinden die ik wel

tof vindt,dan intreseert me dat geen moer hoor.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Ik woon in België dus ik zie al binnen 2 uur een voorstelling

Wow dan heb je echt geluk he

avatar van synec

synec

idem

avatar van MPonetwo3

MPonetwo3

Geweldige film, gisterenavond gezien in de voorpremiere, georganiseerd door de Vara in Pathé Tuschinski.

Christopher Nolan doet het toch weer.

Na kaskrakers als Batman Begins en The Dark Knight was het maar weer de vraag of hij weer iets indrukwekkends kon maken.

Wat mij betreft heeft hij zich zelf weer overtroffen.

Prachtige decors, goed acteerwerk met aardige dialogen afgewisseld met heftige actie maken de duur van 2,5 uur minder lang lijken dan in werkelijkheid.

Goed opletten is een pré om met enige fantasie het verhaal te kunnen volgen.

Aan alles is gedacht, zelfs oude coryfeën komen langs als Micheal Caine, Pete Postlethwaite en Tom Berenger.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

BenicioDelToro schreef:

Vink dan ook aan als mening/recensie. Wordt nu gauw over het hoofd gezien.

MPonetwo3 schreef:

Christopher Nolan doet het toch weer.

Wat mij betreft heeft hij zich zelf weer overtroffen.

Goed opletten is een pré om met enige fantasie het verhaal te kunnen volgen.

Bedankt voor je review.

MPonetwo3 schreef:

Gaan zien dus...

Tja, dat lijkt me echt een hele goede reden....